Pe colțul mesei
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51

zahei

arghind sucuvaul cu criterii astrale
zarit-am chisvarul dorintei carnale.
varghii, balauri, si tzambra alaturi
si-un vers curat dupa electrosocuri.
toyomi
@ akuma , uite aici , nick-ul tau in kanji " Akuma _悪魔"- Diavol

Akuma No
w00t.gif nuuuuuu, mi-ai desconspirat ce aveam mai scump pe lume, nick-ul meu. crybaby.gif
pastile, vreau pastile + votca. dau nick-ul meu pentru un pumn de pastile... roll2.gif

deh, tristetilor deja curente sa le adaugam un lucru asa cum se cade la colt de masa rotunda:

toyomi, te laudam

Si-asa, stapin pe tot ce nu mai este nick-ul meu,
Sa ma dezbrac, as vrea, de-a mea rutina,
Ma-ntorc acas', in Cana Galileei, prin ricoseu,
Ca vamesul iudeu din Ierihon imi cint cainta,
Timid, umil si resemnat iti laud elocinta.
Akuma stiti ca diavol ati tinut la sin,
Cu jocurile mele nu va mai retin.
E usor sa fac catrene cind nimic nu am a spune,
Fantezia si umorul lesene nu se suprapune,
Gloria-mi eterna nu imi e permisa,
Caci declar acum creatia-mi inchisa.
Am stirnit arici, cutite, critici si oricum ati fi privi-o,
Din rigida-mi simetrie eu va spun simplu: adio.
BlackMamba
QUOTE(Akuma No @ Jun 5 2005, 13:11)
w00t.gif nuuuuuu, mi-ai desconspirat ce aveam mai scump pe lume, nick-ul meu. crybaby.gif
pastile, vreau pastile + votca. dau nick-ul meu pentru un pumn de pastile...  roll2.gif

deh, tristetilor deja curente sa le adaugam un lucru asa cum se cade la colt de masa rotunda:

toyomi, te laudam

Si-asa, stapin pe tot ce nu mai este nick-ul meu,
Sa ma dezbrac, as vrea, de-a mea rutina,
Ma-ntorc acas', in Cana Galileei, prin ricoseu,
Ca vamesul iudeu din Ierihon imi cint cainta,
Timid, umil si resemnat iti laud elocinta.
Akuma stiti ca diavol ati tinut la sin,
Cu jocurile mele nu va mai retin.
E usor sa fac catrene cind nimic nu am a spune,
Fantezia si umorul lesene nu se suprapune,
Gloria-mi eterna nu imi e permisa,
Caci declar acum creatia-mi inchisa.
Am stirnit arici, cutite, critici si oricum ati fi privi-o,
Din rigida-mi simetrie eu va spun simplu: adio.
*

Te Deum... Laudanum, deși parcă mai bine mergeau pastilele lui Zahei. console.gif Fie și cu vodcă.
toyomi
ok , merci , hai sa-ti spun numele meu adevarat in kanji ( nu toyomi , asta-i nick)

絵馬- in religia shinto inseamna " icoana " , la asta se roaga toti japonezii ptr. iertarea pacatelor , si ptr. indeplinirea dorintelor .

@ akuma no , ai vreo dorinta ? naughty.gif

multumesc ptr. versuri .
Akuma No
nu ma hazardez la un raspuns afirmativ pentru a nu fi plesnit peste ceafa de sefu' pentru pacatul dorintei.
dracusorii stirnesc dorintele, nu?
Akuma No
@iconitei shinto

Esti tot acelasi, sau altul?
Nu-ti poti cunoaste cu adevarat inima.
Dupa atita vreme
Numai florile
Infloresc din nou cu aceeasi mireasma.

de Ki no Tsurayuki

toyomi
QUOTE(Akuma No @ Jun 5 2005, 19:31)
nu ma hazardez la un raspuns afirmativ pentru a nu fi plesnit peste ceafa de sefu' pentru pacatul dorintei.
dracusorii stirnesc dorintele, nu?
*

da , ei stirnesc dorintele, oamenii ptr. indeplinirea lor se roaga la 絵馬 , in schimb ea ii calauzeste pe caile bune .

Doamneee ! multumesc mult , in seara asta ptr. mine ai fost ca roua pe o floare ofilita . kisstogether.gif

vad ca te pasioneaza cultura japoneza , felicitari !
Akuma No
QUOTE(toyomi)
Doamneee! multumesc mult, in seara asta ptr. mine ai fost ca roua pe o floare ofilita. kisstogether.gif

Parerea mea
Suna asa:
Pe o ofilita floare,
E mai bine-o... stropitoare!! kisstogether.gif
BlackMamba

Eu, draga mea, de-aș mai putea iubi,
Tot n-aș avea ce-ți oferi.
și chiar mai mult vreodată de-aș avea,
Tot n-am destul din orișice aș vrea.

Când voi muri, așa cum moare orișicare,
Am să-ți zâmbesc mereu din soare,
și dacă nimeni n-o să mă răpună,
Blestemul meu te va lovi din lună.
toyomi
QUOTE(Akuma No @ Jun 6 2005, 01:35)
QUOTE(toyomi)
Doamneee! multumesc mult, in seara asta ptr. mine ai fost ca roua pe o floare ofilita. kisstogether.gif

Parerea mea
Suna asa:
Pe o ofilita floare,
E mai bine-o... stropitoare!! kisstogether.gif
*

o stropitoare din care sa curga " Apa vietii " , exact asta am eu nevoie acum .angel.gif
Akuma No
Tsumaranai mono desu ga ... heart.gif
toyomi
QUOTE(Akuma No @ Jun 6 2005, 17:51)
Tsumaranai mono desu ga ... heart.gif
*

nani ga tsumaranai ???
Akuma No
dougu: Kore doozo!!! (dooooh, this is for you!!!)
toyomi
QUOTE(Akuma No @ Jun 6 2005, 18:03)
dougu: Kore doozo!!! (dooooh, this is for you!!!)
*

" dougu " are mai multe intelesuri , acu ' depinde in ce context il folosesti sau la ce te referi .specifica la ce ?

ah , watashino cocoro wa dougu??

ai ga kurushi...
Akuma No
pai, Tsumaranai mono desu ga... = am ceva pentru tine...
apoi, dougu: Kore doozo = inseamna: asta-i pentru tine

daca nu-i bine mai invatam, exersam, practicam...
BlackMamba
Eure Herrschaften, țiba la colțul vostru, lăsați-mi sertarul în pace!
toyomi
QUOTE(BlackMamba @ Jun 6 2005, 18:36)
Eure Herrschaften, țiba la colțul vostru, lăsați-mi sertarul în pace!
*

scuza-ma de deranj. worthy.gif
toyomi
QUOTE(Akuma No @ Jun 6 2005, 18:25)
pai, Tsumaranai mono desu ga... = am ceva pentru tine...
apoi, dougu: Kore doozo  = inseamna: asta-i pentru tine

daca nu-i bine mai invatam, exersam, practicam...
*

am ceva pentru tine -mono ga arimasu

kore doozo - poftiti , va rog , welcome , da poti spune si asta-i pentru tine

nai - e negatie .
zahei
de ce nu va luati voi doi o camera?
toyomi
@ akuma , ai inteles , sau n-am fost eu destul de coerenta .

dougu , e cam greu de explicat , depinde ce ideograma folosesti .

daca luma mota -mo , inseamna ustensil .
Akuma No
iar ne bagam picioarele in sertarul ariciului si, da, au dreptate, nu-i frumos.
ariciul aka mamba ne-a facut camaruta. hai sa trecem si pe la farmacia lui zahei de unde ne cumparam cele necesare si apoi ne retragem in camaruta... laugh.gif
vezi, cita grija, cit efort dezinteresat pus in slujba si spre binele nostru?
si eu - vai mie - care nu mai credeam ca sint oameni cu usa mereu deschisa, adevarati ingeri pazitori ce actioneaza complet dezinteresat rolleyes.gif

ce-am scris eu acolo, e o adaptare dintr-un ghid de conversatie jap-eng/eng-jap, fara ideograme, pe care l-am folosit - fara folos biggrin.gif - intr-o deplasare...

dogu imi zice ghidul ca ar corespunde lui inseamna... ata ete.
a, ar mai fi fost si varianta: geretsu...
toyomi
QUOTE(Akuma No @ Jun 7 2005, 03:13)
iar ne bagam picioarele in sertarul ariciului si, da, au dreptate, nu-i frumos.
ariciul aka mamba ne-a facut camaruta. hai sa trecem si pe la farmacia lui zahei de unde ne cumparam cele necesare si apoi ne retragem in camaruta...  laugh.gif
vezi, cita grija, cit efort dezinteresat pus in slujba si spre binele nostru?
si eu - vai mie - care nu mai credeam ca sint oameni cu usa mereu deschisa, adevarati ingeri pazitori ce actioneaza complet dezinteresat  rolleyes.gif

ce-am scris eu acolo, e o adaptare dintr-un ghid de conversatie jap-eng/eng-jap, fara ideograme, pe care l-am folosit - fara folos biggrin.gif  - intr-o deplasare...

dogu imi zice ghidul ca ar corespunde lui inseamna... ata ete.
a, ar mai fi fost si varianta: geretsu...
*

a , scuze , n-am stiut , acu ' am observat ca avem " camera cu tatami "

dougu - dupa cum am spus depinde in ce context il folosesti , poate fi si " inseamna "
Akuma No
QUOTE(BlackMamba @ Jun 6 2005, 09:22)
Eu, draga mea, de-aș mai putea iubi,
Tot n-aș avea ce-ți oferi.

................ si olografele

am citit cu mare interes farima de opera pe care autorul, cu zgircenie, o pune aici pentru desfatarea cititorilor. asteptam cu interes si altele.

remarcam o versificare la persoana întîi, care, mai ales in buna traditie a poeziei romanesti, e socotita introspectiva si este apoi, cu adevarat psihologica. aceasta este in definitiv un element esential al poeticii realiste a universului uman si natural in care viata imprumuta chipul destinului, iar fiintele sint incredintate fiintelor de un autor omniscient intrupat intr-o divinitate centrala a unui sistem teocentric.
poetul insusi stabileste vinovatii si imparte pedepse, citeste in cartea destinelor, in sensul in care centrul vietii umane nu coincide niciodata cu centrul destinului uman.
eroul si iubita lui sint predestinati. semnele predestinarii se afla pretutindeni in jurul eroului, el nu e liber, e manipulat. poetului îi sint interzise hazardul, exceptia, nimic nu este intimplator, totul devine necesar, dar cu o insusire de singularitate patologica ce-i umple inima cu o mindrie de stapin fara a fi neaparat catastrofala.
in concluzie, profund cunoscator al dinamismului sufletesc, dar si lucid in tehnica creatiei, poetul nu se lanseaza in simple indeciziuni retorice, el obtine o intelegere a autenticitatii ca traire pura.
autenticitatea presupune neaparat substantialitate, o substantialitate pe care sintem convinsi ca autorul n-o va face uitata in urmatoarele scrieri. punct.

n.b. prin cele scrise mai sus imi cer, cu o voce scazuta si grava, scuze ca am rascolit ireverentios prin sertarul ariciului-negru.
toyomi
cel mai mult conteaza daca a avut vreun feeling in timp ce-a compus aceste versuri .
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.