Ce se intampla cu Google?

adryan3011

Salut. dupa o problema care am rezolvat-o, si anume am avut probleme ca am schimbat descrierea si keyword-urile, o perioada de timp nu mai intra nimeni de pe google... ulterior am rezolvat problema, ajunsesem sa am iar cam 6-700 de vizitatori unici pe zi.
problema este urmatoarea, aseara in jur de ora 00 am constatat ca vizitele s-au oprit brusc, nu intelegeam de ce, verificasem cu vreo 10 minute inainte si site-ul era acolo la locul lui (pagina 2-3), dupa ora 00 cand am vazut ca nu mai erau vizite am verificat pe google dupa un cuvant cheie de pe care stiam ca se intra.. si surpriza, site-ul nu mai aparea.. am verificat pentru toate cuvintele cheie si la fel, am introdus direct adresa site-ului (exemplu, site.com) si doar asa mai apare in google, in rest nu este de gasit..

Oare sa fi luat penalizare? dar ma gandesc ca daca era penalizat site-ul de catre google, nu mai apaream nici cand scriam site.com, nu? nu pot sa inteleg de ce nu mai apare dupa nici un cuvant cheie.

Daca aveti vreo idee....
ciuly
tu urmaresti aria asta? mai citesti si alte topicuri? daca nu, fa-ti un amare de bine si mai citeste. doar asa puteai sa observi ca gogu asta cam lucreaza de o vreme pe mai multe fronturi si sunt schimbari radicale in perioade scurte de timp. tot ce putem noi spune este: mai asteapta un pic si o sa revina.

asta daca nu ai facut iarasi nu stiu ce schimbari

adryan3011
CITAT (ciuly @ 11th June 2009, 09:55) *
tu urmaresti aria asta? mai citesti si alte topicuri? daca nu, fa-ti un amare de bine si mai citeste. doar asa puteai sa observi ca gogu asta cam lucreaza de o vreme pe mai multe fronturi si sunt schimbari radicale in perioade scurte de timp. tot ce putem noi spune este: mai asteapta un pic si o sa revina.

asta daca nu ai facut iarasi nu stiu ce schimbari

Schimbari nu am mai facut deloc. am citit topicurile care au subiecte asemanatoare, dar nu erau exact ca la problema mea si am zis daca poate cineva sa imi dea un sfat... oricum eu voi astepta sa vad cum mai evolueaza.
landscape10
CITAT (adryan3011 @ 11th June 2009, 10:00) *
Schimbari nu am mai facut deloc. am citit topicurile care au subiecte asemanatoare, dar nu erau exact ca la problema mea si am zis daca poate cineva sa imi dea un sfat... oricum eu voi astepta sa vad cum mai evolueaza.

Am un site destul de cunoscut (nu ii dau numele) care are indexate 100.000 pagini. De cateva zile, vad indexate numai 14.000 de pagini, ca acum sa vad ca a sarit la 200.000 indexate. Sunt schimbari mari la google, probabil o sincronizare a bazelor de date. Asteapta, isi va reveni.
adryan3011
haideti ca vreau sa va prezint situatia exact cum se intampla, pentru ca nu stiu ce sa mai cred:

Ma gandesc, oare google penalizeaza si doar o singura pagina? de ce spun asta: eu am o pagina care se numeste "sectiunea download" unde apar toate link-urile melodiilor, care google le gaseste si in prezent foarte bine si chiar pe prima pagina in capul listei.. ma intreb de ce index-ul nu mai este gasit pe google decat atunci cand scriu la search siteulmeu.com, in rest dupa cuvintele cheie care inainte aparea pe pagina a 2-a, acum nu mai apare pe nici o pagina, ba aseara am gasit site-ul la un singur cuvant cheie pe pagina 38.. ma gandesc asa, oare sa fie penalizat index-ul? se poate asa ceva? si de ce pentru ca nu am gresit cu nimic... tot ce tine de index si cuvinte cheie nu mai apare pe google decat cand accesez direct siteulmeu.com... iar sectiunea download apare pe prima pagina si primul site huh.gif nu mai inteleg ce se intampla...

Am inteles in privinta la google ca se lucreaza sau etc. ce fac ei acolo... dar se poate asa ceva? a mai patit cineva asa ceva?

P.S.: Am uitat sa spun ca site-ul are PR1 pe index, in rest are PR0... PR-ul nu a scazut, tot 1 a ramas.
lord_ice
Au mai patit-o si altii.
Google nu-ti evalueaza domeniul ci fiecare pagina in parte relativ individual.
adryan3011
CITAT (lord_ice @ 12th June 2009, 15:12) *
Au mai patit-o si altii.
Google nu-ti evalueaza domeniul ci fiecare pagina in parte relativ individual.

E posibil sa isi mai revina?

adryan3011
Au trecut 3 zile de cand a disparut prima pagina de pe google (nu mai este gasita dupa cuvintele cheie) , si nu o mai gasesc decat cand scriu direct site.com, am sperat ca o sa isi revina, dar nu mai vad nici o schimbare. mai mult de atat la un cuvant cheie care inainte era foarte popular, acum gasesc site-ul pe pagina 223... Incep sa cred ca este ceva de la site-ul meu.. am sa scriu adresa aici ca sa va uitati si voi si poate ma sfatuiti pentru ca nu stiu ce sa ii mai fac!! sad.gif

Site-ul este www.fiestaklub.com sper sa nu am probleme ca am pus link-ul.
adryan3011
CITAT (adryan3011 @ 13th June 2009, 22:23) *
Au trecut 3 zile de cand a disparut prima pagina de pe google (nu mai este gasita dupa cuvintele cheie) , si nu o mai gasesc decat cand scriu direct site.com, am sperat ca o sa isi revina, dar nu mai vad nici o schimbare. mai mult de atat la un cuvant cheie care inainte era foarte popular, acum gasesc site-ul pe pagina 223... Incep sa cred ca este ceva de la site-ul meu.. am sa scriu adresa aici ca sa va uitati si voi si poate ma sfatuiti pentru ca nu stiu ce sa ii mai fac!! sad.gif

Site-ul este www.fiestaklub.com sper sa nu am probleme ca am pus link-ul.

Revin cu o completare:
Am gasit pe net mai devreme tot asa o persoana a avut o problema similara ca a mea, doar ca nu a specificat si cauza..

Se pare ca problema mea este:
Pagina index nu mai este gasita deloc pe google, sub nici o forma, decat cand accesez site.com

Daca a mai auzit cineva de aceasta problema sau stie cum o pot rezolva, va rog sa ma ajutati si pe mine, pentru ca nu mai am nici o idee. sad.gif
lord_ice

Ia vezi...e dublu indexata cu si fara www. ?
Daca da, fa un redirect 301.
adryan3011
CITAT (lord_ice @ 15th June 2009, 03:00) *

Mi se pare ca da, este o problema asta?
adryan3011
CITAT (lord_ice @ 15th June 2009, 03:00) *

Am facut acest lucru si imi spune:

CITAT
Buclă de redirijări

Firefox a detectat că serverul redirijează cererea pentru această adresă într-un așa mod încât nu se va termina niciodată.

Navigatorul a încetat să încerce aducerea conținutului de la adresa cerută. Saitul redirijează cererea astfel încât aceasta nu se va termina niciodată.

* Ați dezactivat sau blocat cookie-urile pentru acest sait?
* NOTĂ: Dacă acceptați cookie-uri de la acest sait și totuși problema persistă, este cel mai probabil o problemă de configurație a serverului și nu a calculatorului dumneavoastră.
adryan3011
In sfarsit s-a rezolvat problema, se pare ca a fost de la google, si-a revenit. Eu va multumesc frumos pentru ajutor si la randul meu voi incerca sa ajut si eu cu ce voi putea pe aici.
vinde-ma
CITAT (adryan3011 @ 12th June 2009, 12:25) *
haideti ca vreau sa va prezint situatia exact cum se intampla, pentru ca nu stiu ce sa mai cred:

Ma gandesc, oare google penalizeaza si doar o singura pagina? de ce spun asta: eu am o pagina care se numeste "sectiunea download" unde apar toate link-urile melodiilor, care google le gaseste si in prezent foarte bine si chiar pe prima pagina in capul listei.. ma intreb de ce index-ul nu mai este gasit pe google decat atunci cand scriu la search siteulmeu.com, in rest dupa cuvintele cheie care inainte aparea pe pagina a 2-a, acum nu mai apare pe nici o pagina, ba aseara am gasit site-ul la un singur cuvant cheie pe pagina 38.. ma gandesc asa, oare sa fie penalizat index-ul? se poate asa ceva? si de ce pentru ca nu am gresit cu nimic... tot ce tine de index si cuvinte cheie nu mai apare pe google decat cand accesez direct siteulmeu.com... iar sectiunea download apare pe prima pagina si primul site huh.gif nu mai inteleg ce se intampla...

Am inteles in privinta la google ca se lucreaza sau etc. ce fac ei acolo... dar se poate asa ceva? a mai patit cineva asa ceva?

P.S.: Am uitat sa spun ca site-ul are PR1 pe index, in rest are PR0... PR-ul nu a scazut, tot 1 a ramas.

Cum pot verifica si eu cate pagini am indexate pe google ???!!!
DarkAngelBv
site:www.domeniultau.ro
adryan3011
CITAT (vinde-ma @ 25th June 2009, 05:56) *
Cum pot verifica si eu cate pagini am indexate pe google ???!!!

Si eu as vrea sa imi verific cate pagini sunt indexate pe google... dar nu prea imi dau seama cum. Pentru cei care cunosc mai bine, poate ma ajuta si pe mine..
LensFlare
CITAT (adryan3011 @ 10th July 2009, 17:37) *
Si eu as vrea sa imi verific cate pagini sunt indexate pe google... dar nu prea imi dau seama cum. Pentru cei care cunosc mai bine, poate ma ajuta si pe mine..

Google Webmaster Tools ...
Owidiu
Verifica-l cu google webmastertools, este acolo o optiune pentru verificarea siteului fie printr-un fiser html fie printr-un <meta>. Apare in scurt timp.
adryan3011
CITAT (DarkAngelBv @ 25th June 2009, 06:34) *
site:www.domeniultau.ro

Am facut asa cum ai zis, si imi returneaza:
CITAT
"Rezultatele 1 - 10 din aproximativ 11.200 de la www.domeniu.com. (0,41 secunde)"

Nu pot sa inteleg care sunt link-urile... cele 11.200 ?

Am incercat si varianta cu webmaster tools google, dar si acolo nu pot sa imi dau seama exact unde trebuie sa ma uit.
dorikut
Este foarte posibil ca siteul tau sa fi primit ceva penalizari pentru "SEO SPAM". Fa o cerere de reconsiderare, poate, poate.

Nu te astepta la minuni, Google este din ce in ce mai dinamic si este posibil sa se fi plictisit de siteul tau.
asistentu
CITAT (dorikut @ 11th July 2009, 01:10) *
Este foarte posibil ca siteul tau sa fi primit ceva penalizari pentru "SEO SPAM". Fa o cerere de reconsiderare, poate, poate.

Nu te astepta la minuni, Google este din ce in ce mai dinamic si este posibil sa se fi plictisit de siteul tau.

Probabil n-ai inteles tu bine ce problema are....
Siteul nu are 11.200 de linkuri si de acolo intrebarile

Daca nu e asa inseamna ca n-am inteles eu..
ceoby
Salut. Acum 3 saptamani am inceput schimbarea site-ului. De 2 saptamani e finalizat. Cuvintele cheie care inainte aduceau vizitatori (fortigate), si apream pe prima pozitie google.ro nu mai apar in google decat daca bifez pagini in limba romana sau din romania. Problema est ca nimeni nu cred ca face asta. Am trimis imediat cum am terminat de facut site-ul sitemap la google (google web master tools). Am tastat si un print screan in care imi arata ca am trimis 75 de linkuri si indexate 0 ! daca i dau site:www.site.ro imi arata 49 de linkuri, linkuri cu paginile noi.
NU stiu ce sa mai fac. Deja intru in a 3 saptamana fara vizitatori, ceea ce e o mare porblema.
ciuly
eu vad ca ai niste erori acolo. destul de multe comparativ cu numarul de pagini ale siteului.
a doua problema e ca desi ai 70+ pagini in site (sau cate or fi) dar numa catre 2 ai ibl-uri... din care toate mai putin una pe index. ce ai asa interesant in index, totusi? don't tell me, is ibl-uri din directoare web. si te miri ca n-ai vizitatori.
sper ca isi pagini si nu dplicatei-triplicate-samd gen tag-uri de tot felul, categorii de tot felul, searchuri de tot felul, samd. au si alea rostul lor dar nu cand ai 5 pagini pe site.

s-a rasdiscutat: tu vrei sa promovezi anumite pagini din site, nu indexul. pe index in general nu ai nimic interesant. nu ai ce lucra acolo. sunt unele chestii care accepta numa index, sunt unele chestii unde e normal sa dai numai indexul, dar in rest tu vrei linkuri catre paginile interne. vine unu si "uite ma ce am gasit pe siteu cutare" vine altu si uite ca am gasit altceva pe acelasi site cutare. si uite asa lumea gaseste chestii interesante pe siteul tau inseamna ca tot siteul tau e probabil sa contina chestii interesante; it must be delicious. you digg me? (pt carcotasi, subliniez o idee, nu recomand special cele 2 servicii)
gandeste-te si tu logic: toata lumea spune ca siteul tau (indexu) e interesant. si vine intrebarea naturala: ce naiba e asa interesant acolo? cum sa recomand eu, ca motor de cautare, pagina x din siteul tau unui searcher daca nu stiu cat de interesanta e pagina x in contextul cautat de searcher?

dar folositi-va si voi bunul simt si logica ca tot searchul asta nu mai este o cautare rigida ca amu 10-15 ani, a devenit ceva orientat catre utilizator. daca omul cauta macaroane spirale cu gaura nu il intereseaza link catre indexul tau de site de macaroane ci vrea pagina produsului.
ceoby
'ciuly' date='28th July 2009, 19:24'
Salut, nici eu nu incerc sa obtin IBL pentru index, eu am ceva cuvinet cheie pe care am incercat sa le promovez, si a mers pana am inbunatatit site-ul. De la inbunatatire am inceput abia de ieri alaltaieri sa apar pe la 80 cautare , adica acolo unde nu cauta nimeni sad.gif. A trecut deja mai mult de o luna decand am sschimbat siteul, pentru mine e o mare pierdere, timp de o luna nu am mai primit nici un telefon sad.gif.
NU cred ca o sa aive site-uri ca ale mele vre-o data backlinkuri asa cum zici tu. Companiile clienti nu pierd vremea pe forumuri. Si chiar daca ar scrie vre-o unul. forumurile nu transmi PR.
Am sa rescriu la toate articolele keywords, description, title. In rest sunt deschis la orice sugestii. Merci celor care aloca timp celor ca mine.
iulian_g
Google reveals new search engine

Google.com wink.gif
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.