Hai sa povestim putin despre Wordpress si SEO.
Wordpress este dupa opinia mea cel mai iubit CMS de catre Google si daca stii si putin php, folosesti si cateva pluginuri utile poate iesi un mega-portal din el.
Acum, pluginurile "must have" cred ca le stiu toti:
- All in one seo pack SAU platinium ... (personal recomand all in one)
- Xml Sitemap Generator (de Doncha)
- Simple Tags (cu activare : Related Articoles si Post Tags)
- More RSS Feeds (parca asa se numeste exact, genereaza feeduri rss suplimentare din categorii si taguri)
- Wp-SpamFree sau Akismet (personal il folosesc pe primul cu mult succes)
Modificari :
Permalinks , ideal este sa includeti categoria in link, daca nu postati articole in multiple categorii.
Puteti adauga rapid (acum cu noile versiuni) fara plugin extensia .html la fiecare pagina.
Aici gasiti toate tagurile si explicatiile pe tema aceasta : http://codex.wordpress.org/Using_Permalinks
Acum, la skinuri (aici e beleaua mare).
Multi luati un skin de pe net , il puneti , scrieti si asteptati minuni.
Eu zic asa...uitati-va bine la skin ...
1. Ce ancore pune din home catre pagina articolului?
Unele fac crop la title (il taie la o dimensiune X) ... automat e un dezavantaj seo daca vizezi trafic pe o cautare mai ampla de 2-3 cuvinte.
Alte linkuri sunt de forma "Read More" ... eu aici prefer sa schimb cu titlul, sa fie tot ancora titlului in link sau o combinatie de genul:
CODSURSA
<a title="Keyword <?php the_title(); ?>" href="<?php the_permalink() ?>"><?php the_title(); ?></a>
Unde keyword este un cuvant ce va recomanda , ex: Download MP3, Download Muzica , Cumpara , etc
Atentie link title va fi " Keyword <<Titlul articolului>>"
In exemplu de mai sus, la intamplare : Download MP3 Pussy Cat Dolls -Jay Ho
Acelasi tweak se poate folosi si la linkul din titlul articolului si in single.php
Ca tot a venit vorba de single.php , trecem la 2
2. Titlul si/sau Headingul
De multe ori in single.php titlul ste pus intr-un H2 cu link la self.
We'll nu stiam ce efecte seo are asta pana nu am testat si din testul meu mi-a rezultat (nu tre sa ma creada nimeni pe cuvant) : nici unul!
Asa ca privind acel h2 cu codul :
CODSURSA
<h2 class=bla bla><a title="Permanent link to <?php the_title(); ?>" href="<?php the_permalink() ?>"><?php the_title(); ?></a></h2>
Eu va recomand sa-l editati in
CODSURSA
<h1><?php the_title(); ?></h1>
Un plain text h1, pe care il puteti stiliza cum doriti voi din CSS (dimensiuni, look, etc)
3. Inca ceva
Acum se pot face multe ...se poate inlocui
"Comment on" cu
CODSURSA
Comentati articolul : <?php the_title(); ?>
Sau "Opinia ta pe subiectul "title tag" "
Etc, imaginatie sa existe...atentie, toti vream sa facem densitate de expresii si cuvinte cheie dar...sa nu exageram!
Stiu ca e banal ce-am scris aici, dar pentru unii acestea is noutati, asa ca nu fiti rautaciosi.
Daca doriti orice informatie despre taguri wordpress le gasiti exemplificate aici : http://codex.wordpress.org/Template_Tags , asta este biblia celor ce folosesc Wordpress ... va ramane de pus imaginatia la treaba!
Succes!