Discriminare la Dedeman
Pagini: 1, 2

Highway_Yellow

Duminica m-am dus la Dedeman Bucuresti sa imi cumpar guta pentru trimmerul de iarba - m-am dus cu motoreta, pentru un mosor de guta n-avea rost sa scot masina de la pastrare.
Cand am intrat cu casca in mana in magazin, au sarit angajatii de la securitate pe mine mai rau decat daca aveam eticheta pe frunte "am venit sa fur". Mi-au spus ca daca nu imi las casca si geanta la dulapuri, ma perchezitioneaza (nu stiu cine le da voie sa te caute in lucrurile personale). M-am uitat si eu in jur, sa vad daca se mai iau si de gentile altora si evident ca nu aveau de impartit cu nimeni altcineva.

Nu mi s-a mai intamplat asa ceva la alte magazine din Romania (recunosc ca de acelasi comportament am avut parte in Burgas la Praktiker unde ma dusesem sa imi iau cheie de 22 ca trebuia sa imi reglez urgent lantul) si banuiesc ca in timp si la Dedeman or sa se civilizeze, dar cel putin in prezent asta este situatia.

Asa ca am depus reclamatie pentru discriminare la magazin, intr-un caiet ordinar gen condica clientului - nu formular, nu numar de inregistrare a corespondentei - si am scris la Consiliul National de Combatere a Discriminarii (www.cncd.org.ro).

Culmea culmilor, in usa lui Dedeman era o Gilera DNA de vanzare.
Pazvante
foarte bine ti-au facut! lasai casca in dulap si intrai in magazin. nu inteleg unde este "discriminarea"!!!

meritai si doua bulane pe cocoasa pentru ca ai fost obraznic! bash.gif

zuv
Discriminare era daca nu te lasau sa intri cu motoreta. biggrin.gif
Acum,daca spui ca altii erau cu gentile dupa ei prin magazin si nimeni nu ii intreba nimic tind sa iti dau dreptate.Dar,tinand cont de materialul genetic al celor angajati ca si caini de paza,cred ca nu trebuia sa te pui la mintea lor.
bubu30
Pai stai ma daca nici cu geanta nu am voie, unde imi mai tin portofelul, telefonul, si altele?? Una e sa te duci doar cu o geanta si alta e sa mai ai si 2-3 sacose dupa tine, probabil ca a ta casca intra in categoria 'sacose suplimentare'
maltese
Astept ziua in care sa apara un nemultumit ca nu a fost lasat sa iti desfaca paturica ca sa poata servi picnicul intr-un hypermarket.

Repet si eu intrebarea: care e motivul tau de discriminare? Au motociclistii drepturi separate?
copjob2000
Nu ai fost discriminat!
Să spui "mulțumesc!" pentru că nu ai luat-o și pe coajă!
Sau că nu au fost chemați polițiștii, pentru că o mai puneai și de o amendă...
C.F.S.
Nici eu nu vad "discriminarea". Poate un exces de zel...

terratec
E prostia angajatilor, atat.
Cainii mici nu stiu sa se poarte frumos cu lumea.

Daca te duceai la 4 ace te primeau ca pe un mare domn, daca te-au vazut mai "scuterist" s-au luat de tine.
Nu vreau sa imi amintesc ce scandal am facut intr-un Carrefour cand un lucrator a bagat un client in fata mea.
Eu asteptam la rand la factura linistit iar angajatul a venit cu o "pila" de-a lui. smile.gif

Prostul a crezut ca sunt picat din luna daca eram in tinuta de plaja.
Cred ca nu o sa uite multa vreme scandalul facut si balabaiala la care ajunsese impreuna cu gagicile de la facturare.

Sfatul meu, chemati un sef. Fiti calmi, insistati sa vina seful, notati numele celor nesimtiti, data ora, etc.
Faceti putin circ cand vine seful, notati-i si numele lui.
Faceti o scrisoare care centrala si explicati tot, cereti raspuns oficial de la centrala.
In alt caz am scris catre firma mama din vest. Raspuns elegant, argumentat inclusiv masurile luate impotriva nesimtitilor.
smile.gif
coathill
Eu m-am plictisit de cate ori mi s-a intamplat sa intru in Kaufland si sa ma controleze la casa. Eu de obicei nu iau cos/carucior deoarece am de luat putine chestii. Nu sunt singurul, evident, care intra doar cu geanta/sacosa, etc. Ce sa-i faci.. oamenii sunt plini de prejudecati. M-au vazut cu parul lung si cercei gata... "asta fura de rupe" smile.gif)
Pazvante

eu i-as baga la bulau pe toti "protestantii" impotriva sistemului! in momentul in care le-ai trecut pragul, te supui regulamentului intern...
r@zvan
si daca la iesire iti gaseau in casca niste burghie vidia de-alea bune, un pistol pneumatic, niste adeziv metalic si vreo 2 metri cubi de parchet de babus ce mai ziceai?
CapitanuPICARD
pentru a-ti lua cu tine in magazin telefonul, cadrul, portofelul, cheile, nu ai nevoie de casca, geamantan, rucsac, valiza sau geanta. ajung buzunarele. smile.gif
in plus, de ce ai cara dupa tine geanta? sau casca? sa ce? sa demonstrezi ca ai casca? nu impresionezi pe nimeni cu asta.
in plus, intr-un magazin cu materiale de constructii nu te opreste nimeni sa intri cu un balot de panza de exemplu daca atat de duce mintea. ei nu comercializeaza asa ceva. dar probabil ca aveau de vanzare casti moto.

pe de alta parte, in incinta magazinului nu se suspenda bunul simt al angajatului in nici o situatie. si nici legile tarii. adica un regulament intern se face doar in conformitate cu legile tarii. altfel este nul.

nu te mai intreb care e discriminarea ca te-au intrebat altii inaintea mea si nu le-ai raspuns.
daca eram in locul alora de la consiliul pentru combaterea discriminarii, radeam o saptamana de plangerea ta. smile.gif
overseas
Si care e discriminarea ? Esti tigan sau chinez ?
Pazvante
CITAT (overseas @ 12th June 2009, 14:49) *
Si care e discriminarea ? Esti tigan sau chinez ?

eu cred ca este chinez daca n-a inteles regulamentul intern al magazinului...
chatnoir401
Nu e vorba de discriminare, omul ala intr-un fel si-a facut datoria sa-i atraga atentia, altfel daca l-ar fi lasat sa intre asa atunci el intra la belea.
934
Daca pleci urechea la ce spun romanii, nici mexicanii nu-s mai discriminati ca ei. Asta e, un popr genial e mereu oprimat. rolleyes.gif
fictiv2004
Of, civilizatia asta nu mai vine si prin Balcani... Eu as incerca sa intru cu schiurile in picioare, vara evident.. doar n-o sa fiu discriminat ptr. atata lucru..
pustiu_22
De cand i-au laptopul acasa am inceput sa am si eu probleme pe la super/hipermarketuri (cora, carefura, brico, pract), dar sa las rucsacul la intrare, nici vorba! Le spun clar in fata si pe un ton mai intepat ca prefer sa fac cumparaturile in alta parte decat sa-l las la intrare. Dar in majoritatea cazurilor in care vad ca refuz categoric lasatul la bagaje ma intreaba - si de cele mai multe ori foarte politicos - daca am produse ce pot fi regasite pe rafturile din magazin si pana acum nu mi s-a cerut niciodata sa deschid rucsacul la casa!!!
x24
Domnule Highway_Yellow, imi pare rau pentru ce ai patit...stiu cum te-ai simtit, pacat ca unii oameni te cam iau la misto ! Eu nu te iau si imi pare rau ca se intampla astfel de lucruri !
Highway_Yellow
Imi pare rau pentru intarziere, am crezut ca softpedia trimite automat notificari la raspunsuri.

Discriminarea se defineste astfel (citez ordonanta 137/2000):
ART. 2
(1) Potrivit prezentei ordonanŃe, prin discriminare se înŃelege orice deosebire, excludere,
restrictie sau preferinta, pe baza de rasa, naŃionalitate, etnie, limba, religie, categorie socială,
convingeri, sex, orientare sexuală, varsta, handicap, boala cronica necontagioasa, infectare HIV,
apartenenŃa la o categorie defavorizată, precum si orice alt criteriu care are ca scop sau efect
restrangerea, înlăturarea recunoasterii, folosinŃei sau exercitării, în condiŃii de egalitate, a
drepturilor omului si a libertăŃilor fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în
domeniul politic, economic, social si cultural sau în orice alte domenii ale vieŃii publice.
(2) DispoziŃia de a discrimina persoanele pe oricare dintre temeiurile prevăzute la alin. (1) este
considerată discriminare în înŃelesul prezentei ordonanŃe.

Discriminarea nu se face doar in functie de nationalitate. Au fost cateva intrebari referitoare la forma discriminarii, cu intrebarea retorica adiacenta daca sunt chinez. Asa ceva ar fi discriminare etnica si nu este singura forma de discriminare.
Ca sa existe discriminare, trebuie sa mi se ingradeasca un drept. Dreptul care mi-a fost ingradit este acela de a contracta o oferta publica.

Am scris petitia, a fost si o audiere, lucrurile merg intr-o oarescare directie, in cazul fericit in care castig, as obtine un avertisment dat acelui angajat.
Ceea ce cred ca este foarte important este faptul ca asemenea incidente nu trebuie ignorate, pentru ca ignorarea lor duce la perpetuarea lor.

In sfarsit, discriminarea presupune existenta unui stereotip. Multumesc tuturor celor care au scris posturi nefavorabile pentru ceea ce au scris, ma ajuta la stabilirea faptului ca statistic exista un stereotip de discriminare impotriva scuteristilor/motociclistilor, care depaseste aria traficului rutier.

Sper ca pe viitor si alte persoane sa fie dispuse sa aloce timp pentru a incerca sa indrepte diversele (si multele) lucruri strambe din tara asta.
car-man
este tare grea viata in Ilfov...
bani002
Si eu am patit treaba asta la Obi, insa cand ieseam din magazin. Eram imbracat mai mult sau mai putin ca un aurolac(dupa o zi de munca zdravana, plin de var si alte chestii). La iesire din magazin ma ia agentu' de paza la controlat, inclusiv mi-a bagat mana in buzunare si m-a pipait. I-am zis ca daca vrea mai mult trebuie sa ne retragem in particular. N-ai ce sa faci cu astia, citat :''prostia e un scut/noi n-avem aparare/cand iti aperi obiectivul transpirat cu ceafa-n soare''
tampesku
Mi-au zis si mie in practiker (parca) sa imi las casca in dulap, dar nu am vrut deoarece nu prea se inchideau usile la dulapior ! Si astia niste cretini tot imi spuneau ca nu am voie cu bagaje in magazin, io insistam ca nu e bagaj, e o casca ! Pana la urma i-am intrebat daca e interzis sa intri cu palaria in magazin, au zis ca nu, mi-am pus casca in cap si am intrat !
corporate220
CITAT (Pazvante @ 11th June 2009, 14:42) *
eu i-as baga la bulau pe toti "protestantii" impotriva sistemului! in momentul in care le-ai trecut pragul, te supui regulamentului intern...

Sa moti tu? Si daca regulamentul e abuziv si iti cere sa-ti lasi toate hainele la intrare, ce faci? De Constitutie ai auzit? Crezi ca daca cineva intra intr-un magazin automat i se suspenda toate drepturile si devine sclavul patronului magazinului respectiv?

Si pe mine m-a pus un troglodit in costum de 'badiguard' sa-i arat ce am in rucsac, si i-am aratat ca n-aveam chef sa ma lungesc la discutii cu cap-de-lemn ala. Cand sa plec l-am intrebat daca pe femei le controleaza in genti, si inteligentul a ramas blocat - n-a mai stiut ce sa zica.
Dedeman nu e magazinul ala venit din provincie care isi facea reclama cu "acum si in Bucuresti!" de parca Bucurestiul ar fi ultimul catun?
SINEKT
Sa vedeti ce distractie este in Kaufland Pitesti, te controleaza efectiv dupa fiecare articol de pe bon in parte, iti ia bonul si verifica pe rand fiecare produs achizitionat, sa nu ai ceva in plus, frate parca ai fi la puscarie, nu la magazin !! dry.gif De ce mama naibii mai exista camere video, de dragul de a fi ? Sa isi angajeze personal de securitate sa urmareasca camerele si sa controleze numai pe cei suspecti !
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.