unbeliver
9th June 2009, 12:52
Am deschis subiectul asta pentru ca m-am suparat!
Vreau ca in aceste pagini sa discutam daca mai are rost sa votam. Vreau ca oricine raspunde sa dea argumente la afirmatiile sale. (Foarte important)
Sa incep eu primul!
Eu m-am dus sa votez. Si consider ca am facut bine. Nu am votat pentru ca m-as fi asteptat la vreo schimbare majora, pentru ca "asa e frumos", pentru "ca sa dea dom'le salarii mai mari!". Am votat pentru un mic pas inainte, pentru o mica schimbare in bine (poate prea mica decat ar trebui); am votat pentru ca nu vreau sa fiu reprezentat de nebuni, mahalagii, pipite, unguri extremisti in parlament si alte specimene asemanatoare. Practic rationamentul a fost: mai bine un pas mic inainte decat trei pasi mari inapoi.
Acum pentru cei care considera ca au facut bine nemergand la vot... Astea-s unele din argumentele aduse de unii din acestia pentru a justifica absenta de la vot. Sa le luam pe rand 
N-are rost sa merg la vot oricum nu o sa schimbe nimic, oricum aia nu fac nimic pentru mine! Fals.
Daca ne uitam la ce sa intamplat din 90 pana azi vom vedea ca lucrurile, cat de cat, s-au mai schimbat. Stiu... nu pe cat ar fi trebuit, dar totusi a fost o imbunatatire.
Aia sunt cu toti hoti! Cam adevarat
, partial 
Sunt multi hoti dar mai sunt si oameni care mai au si alte scopuri decat acelea de a se imogati de pe urma politicii. Sa spui ca toti sunt la fel e absurd, si e un rationamet gresit.
Chiar daca ar fi cu totii hoti scopul lor ar fi sa ajunga la putere si sa se mentina acolo cat mai mult. Asta o pot face doar daca mai realizeaza si ei cat de cat cate ceva pentru tara...
Au fost cu totii la putere sub o forma si alta si n-au facut nimic.
Ceva tot s-a mai facut. Vezi argumentul anterior.
Mai rau de atat nu se poate! Fals!
Intotdeauna se poate mai rau! Mult mai rau. Intotdeauna! Un prost poate distruge intr-un an ce au cladit altii in 100.
Am vrut sa sanctionez clasa politica prin lipsa mea de la vot. Fals! Fals rau de tot!!!
Daca lasi votul pe seama unei minoritati de 20% atunci nu faci altceva decat sa le arati baietilor ca nu conteaza ce fac ei... Ca daca, la o adica, ei tot isi iau procentele si daca e vreo problema mai baga cateva autocare si schimba ei usor raportul de votare din aia 20%. Sanctionarea se face prin vot. Prin vot masiv impotriva aluia care te-a deranjat. Doar asa ii poti face sa simta frica.
N-am optiuni.
Intotdeauna exista optiuni! Daca nu iti convine sub nicio forma niciunul din partidele actuale vei vedea ca pe lista mai sunt si alte formatiuni/candidati care nu au mai fost la putere.
Da, dar nu-i cunosc.
Aici e cam adearat. Ar trebui acordate sanse egale tuturor sa isi transmita mesajul indiferent de banii pe care ii au. Oricum asta nu te impiedica sa te documentezi sigur.
N-am timp
N-ai timp sa mergi 5 minute odata la 4 ani sa pui o stampila pe o hartie? Hai ma...
Nu mai pot cu tara asta. Imi vine sa las totul si sa plec dracului de aici! Nu mai po....
Hooo! Usurel. Pentru cei care urla in disperare ca nu mai pot cu tara asta, ca e plina de hoti, ca vor sa plece! Eu cred ca asta e un fel de pretext pentru a-si justifica esecurile lor percepute. Genul de oameni care nu sunt niciodata multumiti de nimic. Nu mai poti cu tara asta? Ia du-te tu mai baiete/fato prin Afganistan, Somalia, Bangladesh etc si invata si tu ce e aia viata grea. Nu avem noi tara perfecta, dar nu-i nici chiar asa cum si-o inchipuie unii.
Nu votez deoarece nu vreau sa particip la manipularea masonica a lumii de catre grupul Iluminatilor, bla bla bla
Lol! Da, exista si astfel de oameni.
Pentru cei inclinati in a da argumente similare ii indrum catre sectiunea SF a acestui forum. 
Acum e randul vostru. Da sau nu? Argumente!
Emcede
9th June 2009, 12:56
Nu am fost pentru ca nu vad rostul alegerilor pentru Parlamentul European. Punct! Si nu sunt 5 minute, sunt mai multe fiindca inca nu s-a inventat teleportatul. Asa ca prefer sa-mi consum timpul ala liber intr-un mod mai util si mai placut.
turningtorso71
9th June 2009, 13:03
da' daca te duci si pui stampilute pe toti nenea aia de acolo?! asa, ca sa nu se supere niciunul!
ciureanuc
9th June 2009, 13:11
cred ca am mai scris asta: dezaprobarea nu se face prin absenta de la vot. Cred ca lumea va spune: "neseriosi", "neresponsabili".
Propun sa mergem la vot si sa votam nul.
Avem responsabilitate civica dar nu avem cu cine vota!
Acum la "ieuroparlamentare" ma intreb ce reactie aveau papagalii din politica daca ar fi vazut 75% din voturi NULE!?
Eu as mai recomanda si o revolutie, dar vad ca ma aresteaza pe motiv de "instigare la violenta".
As mai recomanda si examen public (filmat) a celor ce vor sa intre in parlament: nene, da examen cu camera care te filmeaza de sus!
ciprian_1981
9th June 2009, 14:54
eu am facut asa: pana in 2004 + referendumul cu basescu am votat de fiecare data, apoi am inceput sa imi anulez votul pentru ca nu mai aveam incredere in nici unul si sincer m-am saturat sa-i dau votul unuia doar pentru ca mi-e frica sa nu iasa celalalt. De data asta am considerat ca vizita mea la parinti este mai importanta decat acest vot. Da-i in ma-sa oricum toti sunt la fel de incompetenti si de inculti. Ce credeti ca basescu e cu mult mai cult decat Becali? asta este doar o impresie, eu cred ca diferenta este data de faptul ca unul este mai incapatanat decat celalalt.
Oricum ceea ce s-a intamplat la ultimele alegeri mi-a lasat un gust amar. Practic cu oricine ai fi votat, tot aia ar fi iesit. Iar ceilalti care abia au plecat m-au dezamagit profund: sa arunci tu in cateva luni toata munca depusa in ultimii 4 ani doar pentru ca stii ca vin alegerile si nu mai le castigi, mi-e scarba.
Si-apoi cu cine sa votezi: cu pd-l? pai de ce sa-i votez eu pe colegii lui eba si tantii aia de la turism? oare daca accepta sa faca parte din acelasi partid cu aceste 2 fenomene nu sunt si ei la fel ca ele? sau Psd? pai aia nu il au pe Vanghelie? si ce promovat este almanahe, mai are putin si candideaza la presedentie. Cu liberalii?! cu PRM-ul?!cu vre-un independent de care nu am auzit niciodata (mai putin de Eba, de ea am auzit)?! De ce sa ii dau eu cuiva votul daca eu simt ca nu ma reprezinta?! De ce sa merg eu sa-mi anulez votul?! Votul e facut ca sa votezi nu ca sa il anulezi, altfel ce rost ar mai avea. Sincer va spun c daca ar fi si varianta: nici una din variante, m-as duce de fiecare data la vot
tanasescuandrei74
9th June 2009, 15:59
de ce sa mai merg la vot?
oricum iese numai cum vor mouile astea de puliticieni
...
si oricum dupa alegerile locale(primari etc...) m-am JURAT ca nu mai votez cat o sa traiesc!
SI ASA FAC
ciureanuc
9th June 2009, 17:24
CITAT (tanasescuandrei74 @ 9th June 2009, 15:59)

de ce sa mai merg la vot?
oricum iese numai cum vor mouile astea de puliticieni
...
si oricum dupa alegerile locale(primari etc...) m-am JURAT ca nu mai votez cat o sa traiesc!
SI ASA FAC 
Iti dai seama ca e o diferenta intre vot nul si vot inexistent.
Ca sa fiu "deontogic", prin votul nul poti dovedi ca nu ai avut cu cine vota, nu ca te-ar durea la basca...
unbeliver
9th June 2009, 18:03
Cei care raspund va rog argumentati.
GTA-FT
9th June 2009, 18:18
Nu o sa se schimbe nimic - sunt tot aceeasi oameni, ba mai nesatui de putere si bogatie decit pe vremea comunistilor; acum isi scot la inaintare odraslele ca sa le continue opera!
Dupa 20 de ani, daca ajungem sa mergem la vot doar pentru a ne multumi cu "cit de cit, acolo, ceva", atunci mai bine stau acasa. Au avut atita timp la dispozitie sa faca si ceva pentru tara asta, s-au imbogatiti cit sa traiasca fara griji citeva generatii de acum incolo; era cazul sa se apuce, macar asa de ochii natiunii, de ceva concret - pina acum pauza totala!
Am mai spus-o si o mai repet: cu ce schimba votul a 80% (de exemplu) din alegatori actualele rezultate, referindu-ne strict la cei care vor pleca in PE? Erau niste inlocuitori mai destoinici si mai dornici sa faca ceva si pentru tara asta printre cei care au ramas acasa? Nu am vazut niciunul!
Va fi din ce in ce mai rau pentru majoritate, mai ales in perioada asta de criza si mult mai bine pentru cei care se lamenteaza din cauza absenteismului masiv si pe care-i doare undeva de lipsuri sau nesiguranta zilei de miine! Mai rau de atit este doar dictatura pe fata, aia veche, atit de draga multor politicieni actuali!
maryus75
9th June 2009, 18:21
fracture
9th June 2009, 18:23
Votez la alegerile locale, parlamentare si prezidentiale pentru ca mi se pare normal sa votez.
Nu votez la europene pentru ca nu cred in bazaconia aia numita Parlamentul European si cu atat mai putin intr-o UE fara cap si fara coada.
Genjurooo
9th June 2009, 19:07
CITAT (unbeliver @ 9th June 2009, 13:52)

N-are rost sa merg la vot oricum nu o sa schimbe nimic, oricum aia nu fac nimic pentru mine! Fals.
Daca ne uitam la ce sa intamplat din 90 pana azi vom vedea ca lucrurile, cat de cat, s-au mai schimbat. Stiu... nu pe cat ar fi trebuit, dar totusi a fost o imbunatatire.
Pt mine n-au facut niciodata.
CITAT
Mai rau de atat nu se poate! Fals!
Intotdeauna se poate mai rau! Mult mai rau. Intotdeauna! Un prost poate distruge intr-un an ce au cladit altii in 100.
Ala nu e prost, ci baiat destept. Chiar patriot.
CITAT
N-am optiuni.
Intotdeauna exista optiuni! Daca nu iti convine sub nicio forma niciunul din partidele actuale vei vedea ca pe lista mai sunt si alte formatiuni/candidati care nu au mai fost la putere.
Da...
-Eba nu a fost la putere. Doar Basescu si sclavii lui. Si nici urata, nici proasta, nici pedelizta nu e.
-Nici Vadim. Nu ca ar fi bolshevic, dar chiar e. Totusi cu Bolcas si alti vreo 2 din partid e alta mancare de peste.
-Becali ...
-Patriciu & co. Nu a fost el la putere. (votati-l pa Crin. o sa plangeti dupa PSD).
-Sc. Mafia SRL reprezentata prin PSD+PC. Au si ei vreo 2 prin partide care nu au mai fost la putere. Sa-i votam pt aia!!
-UDMR. Nu au fost mai. Erau in coalitie si din aceasta cauza nu au reusit sa-si evidentieze intregul potential
.
-Marian Milut si asociatii. Adica aia care au adancit si mai mult PNTCD in mocirla, indepartand prin actiuni condamnabile vechea conducere si pe membrii respectabili ai partidului.
-Forta civica - poate ar fi meritat. Nu ii cunosc.
CITAT
N-am timp
N-ai timp sa mergi 5 minute odata la 4 ani sa pui o stampila pe o hartie? Hai ma...
Nu pierd eu 5 minute din viata pt a face ceva ce nu-mi convine sau a vota din razbunare. La presidentiale o sa am alternativa. Atunci o sa votez. Pana atunci va las pe voi astia, responsabilii, sa-mi dati lectii de conduita civica.
Apropo, la iarna sa nu uiti sa-mi amintesti sa dezapezesc zona din fata blocului.
unbeliver
9th June 2009, 19:57
CITAT (Genjurooo @ 9th June 2009, 20:07)

Pt mine n-au facut niciodata.
Nu pentru tine personal. Dar indirect ceva tot au facut.

Ala nu e prost, ci baiat destept. Chiar patriot.
Da-mi exemplu

Da...
-Eba nu a fost la putere. Doar Basescu si sclavii lui. Si nici urata, nici proasta, nici pedelizta nu e.
-Nici Vadim. Nu ca ar fi bolshevic, dar chiar e. Totusi cu Bolcas si alti vreo 2 din partid e alta mancare de peste.
-Becali ...
-Patriciu & co. Nu a fost el la putere. (votati-l pa Crin. o sa plangeti dupa PSD).
-Sc. Mafia SRL reprezentata prin PSD+PC. Au si ei vreo 2 prin partide care nu au mai fost la putere. Sa-i votam pt aia!!
-UDMR. Nu au fost mai. Erau in coalitie si din aceasta cauza nu au reusit sa-si evidentieze intregul potential

.
-Marian Milut si asociatii. Adica aia care au adancit si mai mult PNTCD in mocirla, indepartand prin actiuni condamnabile vechea conducere si pe membrii respectabili ai partidului.
-Forta civica - poate ar fi meritat. Nu ii cunosc.
Trebuia sa te documentezi despre Forta aia civica.

Nu pierd eu 5 minute din viata pt a face ceva ce nu-mi convine sau a vota din razbunare. La presidentiale o sa am alternativa. Atunci o sa votez. Pana atunci va las pe voi astia, responsabilii, sa-mi dati lectii de conduita civica.
Nu am votat din "conduita civica". Citeste si tu ce am scris... Nu trebuie sa votezi din razbunare.

Apropo, la iarna sa nu uiti sa-mi amintesti sa dezapezesc zona din fata blocului.
Mi se pare o prostie sa fii obigat sa dezpapazesti domeniul public doar pentru ca acesta se afla in fata casei tale. Dar, daca tie iti place asa de tare si daca vrei neaparat sa iti amintesc da-mi datele de contact si o sa te anunt. Asa sa iti fac un mic favor
malone6x6
9th June 2009, 19:58
Corect, subscriu la mai tot ce a scris unbeliver.
Genjurooo
9th June 2009, 22:00
CITAT (unbeliver @ 9th June 2009, 20:57)

Nu pentru tine personal. Dar indirect ceva tot au facut.
Nici indirect.
CITAT
Da-mi exemplu
Daca distruge ce au cladit astia in 20 de ani.
Si ailalti in vreo 45.
CITAT
Nu am votat din "conduita civica". Citeste si tu ce am scris...
Recunosc. Am interpretat gresit.
Probabil prea multe mesaje (receptionate prin diferite surse) in ultimile zile care indemnau la raspundere civica prin prezenta la vot.
CITAT
Nu trebuie sa votezi din razbunare.
"Sanctionarea se face prin vot. Prin vot masiv impotriva aluia care te-a deranjat. Doar asa ii poti face sa simta frica."
CITAT
Dar, daca tie iti place asa de tare si daca vrei neaparat sa iti amintesc da-mi datele de contact si o sa te anunt. Asa sa iti fac un mic favor

Amuzant.
tkd29
9th June 2009, 22:01
Nu votez, nu sunt de acord sa pun pe cineva la conducere care fura si nu face nimic pt mine, toti sunt niste hoti si imputiti ordinari.
nightfever
9th June 2009, 22:10
CITAT
zau? ia iesi putin din romania, spre ungaria/austria/germania
intoarce-te si zi-ne cum se traieste pe acolo
CITAT
Daca lasi votul pe seama unei minoritati de 20% atunci nu faci altceva decat sa le arati baietilor ca nu conteaza ce fac ei... Ca daca, la o adica, ei tot isi iau procentele si daca e vreo problema mai baga cateva autocare si schimba ei usor raportul de votare din aia 20%. Sanctionarea se face prin vot. Prin vot masiv impotriva aluia care te-a deranjat. Doar asa ii poti face sa simta frica.
- multi au votat cu basescu anti psd si uite unde s-a ajuns
- muti au votat cu psd impotriva lui basescu si a pdl-ului, si s-au aliat
- unii au votat-o pe eba ca le era simpatica, ea fiind desigur independenta, si apoi s-a intors inapoi in pdl
e tocmai invers, daca nu mergi la vot arati ca nu esti complice la hotia si nesimtirea lor
CITAT
Hooo! Usurel. Pentru cei care urla in disperare ca nu mai pot cu tara asta, ca e plina de hoti, ca vor sa plece! Eu cred ca asta e un fel de pretext pentru a-si justifica esecurile lor percepute.
ce ma? e esecu meu ca n-am autostrazi, cai ferate, salarii decente?
unbeliver
9th June 2009, 22:26
CITAT (Genjurooo @ 9th June 2009, 23:00)

Nici indirect.
Ma rog, daca tu nu ai simtit... Mie mi se pare ca s-a imbunatatit nivelul de trai si ca institutiile s-au mai reparat (aici mai e de treaba
)

Daca distruge ce au cladit astia in 20 de ani.
Si ailalti in vreo 45.
Eu ma refeream ca distruge tot ce s-a facut bine. Si mie mi-ar placea sa distruga tot ce-i rau.

"Sanctionarea se face prin vot. Prin vot masiv impotriva celui care te-a deranjat. Doar asa ii poti face sa simta frica."
Razbunarea implica un act emotiv de ura impotriva respectivului. "Sanctionarea" nu-i razbunare. E un act rational de indepartare a candidatului din functia respectiva.
CITAT (nightfever @ 9th June 2009, 23:10)

zau? ia iesi putin din romania, spre ungaria/austria/germania
intoarce-te si zi-ne cum se traieste pe acolo
Nu compara tantarul cu armasarul. Unde era Austria acum 20 de ani? Compara situatia Romaniei din trecut cu prezent. Si nu am spus nicodata ca in Romania s-a facut tot ceea ce s-ar fi putut face.

- multi au votat cu basescu anti psd si uite unde s-a ajuns
- muti au votat cu psd impotriva lui basescu si a pdl-ului, si s-au aliat
Aici ar fi mai mult de discutat. Oricum data viitoare cei ce au votat cu astia si n-au fost multumiti sa ii sanctioneze.

- unii au votat-o pe eba ca le era simpatica, ea fiind desigur independenta, si apoi s-a intors inapoi in pdl
Pai asta nu a fost nicio surpriza. Cred ca au si anuntat dinainte. Doar nu credeai ca se inscrie in PSD sau ca ramane independenta. Oricum eu cred ca domnisoara a fost votata mai mult cu autocarul.

e tocmai invers, daca nu mergi la vot arati ca nu esti complice la hotia si nesimtirea lor
Daca nu vrei sa fii "complice" voteaza-i pe altii. Intotdeauna exista alte partide/candidati pe langa astia obisnuiti. Ce crezi ca ii va durea mai rau? Ca nu te duci tu la vot sau ca le mai scade cateva procente?

ce ma? e esecu meu ca n-am autostrazi, cai ferate, salarii decente?
Acolo ma refeream la esecurile personale ale fiecaruia. Mai sunt si astfel de oameni care atunci cand nu le merge bine in viata din varii motive cauta explicatia in exterior pentru a-si justifica esecurile pe care le vad ei in viata lor.
Cai ferate avem de mai mult timp. Chiar te supara asa de rau lipsa autostrazilor? Conduci des? Salariile sunt si ele cum e economia. Aici ai partial dreptate. Dar incetul cu incetul cresc (exceptand criza).
Genjurooo
10th June 2009, 11:26
CITAT (unbeliver @ 9th June 2009, 23:26)

Razbunarea implica un act emotiv de ura impotriva respectivului. "Sanctionarea" nu-i razbunare. E un act rational de indepartare a candidatului din functia respectiva.
Si nici faptul ca "m-a deranjat" nu e un act emotiv.
unbeliver
10th June 2009, 11:47
CITAT (Genjurooo @ 10th June 2009, 12:26)

Si nici faptul ca "m-a deranjat" nu e un act emotiv.
Nu am spus nicaieri ca trebuie sa votezi din razbunare. Am spus ca daca vrei sa il sanctionezi pe respectivul trebuie sa mergi la vot si nu sa stai acasa.
Daca cineva te deranjeaza si tu te razbuni, actul de razbunare e unul ce tine de alegerea ta si nu de actiunea respectivei persoane.
Hai ca prea ne complicam; o cam dam im filozofie
Patefon
10th June 2009, 15:05
Eu unul n-am votat ca e ilegal.
Constitutia Romaniei
Articolul 8, Paragraful 2:
(2) Partidele politice se constituie si îsi desfasoara activitatea în conditiile legii. Ele contribuie la definirea si la exprimarea vointei politice a cetatenilor, respectând suveranitatea nationala, integritatea teritoriala, ordinea de drept si principiile democratiei.
Parlamentul European este un organism ale carui acte juridice sunt obligatorii pentru statele membre nerespectand astfel suveranitatea nationala, ordinea de drept si principiile democratiei.
unbeliver
10th June 2009, 15:15
CITAT (Patefon @ 10th June 2009, 16:05)

Eu unul n-am votat ca e ilegal.
Constitutia Romaniei
Articolul 8, Paragraful 2:
(2) Partidele politice se constituie si îsi desfasoara activitatea în conditiile legii. Ele contribuie la definirea si la exprimarea vointei politice a cetatenilor, respectând suveranitatea nationala, integritatea teritoriala, ordinea de drept si principiile democratiei.
Parlamentul European este un organism ale carui acte juridice sunt obligatorii pentru statele membre nerespectand astfel suveranitatea nationala, ordinea de drept si principiile democratiei.

Merita studiata chestiunea 
Daca chiar ar aparea contradictia asta ar fi de tot rasul lumii!
Bun argumentul!
Oricum subiectul l-am deschis pentru a debate daca sau nu sa votam in general, nu numai acum la alegerile U.E.
Patefon
10th June 2009, 17:33
Bineeee .... tu ai vrut !
De ce nu ma duc sa votez? Raspunsul e simplu: nu am cu cine. Nu anulez voturi ca-s luat drept prost. Oricum sunt luat drept prost ca nu m-am dus la vot. Si daca ma duc la vot tot de prost sunt luat asa ca nu mai conteaza.
M-as duce sa votez cu draga inima daca un partid sau altul ar avea cel putin 50% din urmatoare puncte in programul de guvernare. Pe de alta parte ar trebui sa aiba capabilitatea si intentia de a il pune in practica.
1. Reintroducerea pedepsei capitale pentru delicte deosebit de grave. Printre aceste delicte as introduce si prejudicierea bugetului de stat cu mai mult de 5 milioane euro.
2. Scoaterea in afara legii a homosexualitatii concomitent cu crearea unei institutii de tratare si prevenire a acestei boli.
3. Suspendarea ajutoarelor sociale pentru cei apti de munca concomitent cu introducerea obligativitatii prestarii de munca in locul ales de agentia de munca locala pentru cei ce primesc ajutor de somaj. Retragerea dreptului la ajutor de somaj si social, pentru o anumita perioada de timp, pentru cei ce refuza sa se prezinte la agentia locala de munca in 4 ore de la notificare.
4. Revocarea dreptului de a alege si a fi ales pentru cei care nu au 4 clase primare. Revocarea dreptului de a alege si a fi ales pentru cei cu condamnare penala mai proaspata de 4 ani.
5. Revocarea mandatelor celor alesi prin scrutin in cazul neprezentarii la locul de munca mai mult de 15 zile lucratoare pe an indiferent de motiv.
6. Asimilarea pedepsei pentru tentativa de omor pentru urmatoarele abateri: conducere fara permis corespunzator, conducerea de vehicule cu viteza mai mare cu 75% decat limita maxima admisa, lucru in stare de ebrietate la instalatii de transport gaze naturale si substante chimice periculoase, lucru in stare de ebrietate la retele electrice periculoase, lucru in stare de ebrietate la structuri de rezistenta in constructii, neasigurarea echipamentelor de protectia muncii de catre angajator, neasigurarea instruirii la locul de munca si alte asemenea fapte ce pun in pericol viata.
7. Introducerea obligativitatii muncii in folosul comunitatii a celor ce nu contribuie cu o suma minima la bugetul de stat.
8. Introducerea raspunderii materiale si penale (prin asimilare cu infractiunea de furt calificat) pentru cei alesi prin scrutin in cazuri de decizie impotriva folosului comunitar si comunicare de informatii false.
9. Retragerea drepturilor materiale de pensionare in cazul angajatilor institutiilor publice cu statut special (politisti, judecatori, inspectori, parlamentari, etc...) in cazul infractiunilor de mita
10. Eliminarea discriminarii mojoritare. (Cazurile de discriminare a majoritatii in folosul minoritatilor. Spre exemplificare: locuri la liceu distribuite pe criterii etnice, ajutoare de integrare sociala a anumitor etnii, programe culturale sustinute din bugetele locale sau central pe criterii etnice, etc ...)
11. Asigurarea de servicii medicale si medicamente gratuite.
12. Expulzarea cetatenilor straini ce comit infractiuni concomitent cu confiscarea foloaselor materiale dobandite pe teritoriul Romaniei.
13. Retragerea drepturilor materiale de pensionare in cazul celor alesi prin scrutin in cazul impunerii de prevederi legislative constrictive in situatii fara alternativa concomitent cu pierderea drepturilor de a alege si a fi ales. (Cazul Primariei Sector 6 carea vrea sa ridice masinile parcate neregulamentar in situatia in care exista locuri de parcare pentru 10% din parcul auto inregistrat oficial in scriptele primariei.)
14. Introducerea transferului de pedeapsa de la contravenient sau infractor catre organul competent de control si/sau interventie in cazul pasivitatii acestuia din urma concomitent cu revocarea masurii de sesizare prealabila necesara in cazul unei interventii. (politistii stiu de ce ...)
15. Obligativitatea primilor 8 ani de studii.
16. Scoaterea religiei si politicii ca materii de studiu din clasele 1 - 12. Scoaterea din manualele de istorie a calificativelor de tip bine/rau a actiunilor intreprinse de catre politicieni si/sau partide politice active legal pe teritoriul Romaniei (pana la 18 ani esti cel mai usor de indoctrinat).
17. Introducerea manualelor unice concomitent cu infiintarea unei eduturii unice pentru manuale cu functionare finantata de bugetul central si coordonata de Academia Romana (politica sa-si ia labele de pe educatia copiilor !!!!).
18. Asigurarea integrala a locurilor in gradinite si scoli pentru toti copiii gratuit - inclusiv 2 mese pe zi - o masa obligatoriu mancare calda.
19. Asigurarea accesului la studii superioare gratuite pentru 25% din absolventii de studii medii.
20. Introducerea saptamanii de lucru obligatorie de 48 de ore in cazul in care deficitul bugetar in curs depaseste 2.5% din produsul intern brut.
Nota: Aranjarea nu respecta criterii de importanta sau preferinta.
Acum intelegi de ce?
cadillac
11th June 2009, 10:17
CITAT (unbeliver @ 9th June 2009, 23:26)

Nu compara tantarul cu armasarul. Unde era Austria acum 20 de ani? Compara situatia Romaniei din trecut cu prezent. Si nu am spus nicodata ca in Romania s-a facut tot ceea ce s-ar fi putut face.
ai dreptate nu austria e termenul de comparatie
sa vorbim de slovenia, croatia, litvania, letonia si estonia
Unde erau astea acu 20 de ani? primele se pregateau de razboi ultimele erau in URSS.
iar acum ne-au depasit cu ani lumina
ma duc sa votez acolo, chiar merita.
ocean36
11th June 2009, 11:45
Am fost si ma voi duce mereu la vot.
@Patefon in mare sunt de acord cu tine insa daca tu astepti nu stiu ce partid sa puna in practica nu stiu ce platforma program iti spun de pe acum ca vei astepta mult si bine.
Tu de exemplu ce faci? Stai si astepti nu-i asa? - adica nimic. Iar unul care nu face nimic merita tot atata.
Eu de exemplu am alt principiu: daca dintre doua rele voi reusi sa aleg raul cel mai mic pentru mine este echivalent cu a face un lucru bun.
Daca toti am fi facut la fel, inclin sa cred ca pana acum am fi ales intre doua lucruri unul bun si altul mai putin bun.
Indiferenta si non-actiunea nu vor duce niciodata la nimic bun, chiar si atunci cand faci ceva gresit tot este un lucru bun, pentru ca dintr-o greseala mai poti invata ceva insa din non-actiune nu poti invata nimic, cel mult sa te intrebi "cum ar fi fost daca..."
Parerea mea: mergeti la vot indiferent de situatie, chiar si varianta anularii votului poate fi in anumite circumstante o varianta acceptabila, insa de mers la vot trebuie.
Bafta la toata lumea.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.