Problema instalare Joomla

dON

Salut,

Pe scurt:

Doresc sa folosesc joomla pentru a crea un site. Am tot vazut prin atatea locuri cat este de laudata si pentru functionalitate si simplitate. Ok.

De pe site-ul lor am gasit un demo destul de ok. Din ce am inteles acolo pot inlocui instalarea de php, apache prin virtualizarea cu virtualbox si utilizarea JumpBox.
Aici este tutorialul in cauza LINK.

Acolo se explica pas cu pas instalarea masinii virtuale VirtualBox si folosirea JumpBox.

1. Am instalat VirtualBox si cand doresc sa adaug in masina virtuala cele 2 partitii ale joomla15-1.1.9 si anume root.vmdk si apoi data.vmdk, imi da eroarea "Failed to open hard disk G". Pot adauga root.vmdk insa eroarea o da in momentul cand adaug data.vmdk

Am cautat eroarea asta si nu am gasit raspunsuri. Am partitia primara ca fiind D:, insa din lipsa de spatiu (am cam 2,5 Gb liberi acum) am dezarhivat kit-ul de la joomla (are 1,27 Gb) in partitia G. Tot acolo am instalat si VirtualBox. Pe acea partitie am 7 Gb liberi.

2. Pe langa eroarea asta (nenea din filmulet foloseste un Mac), domnul care prezinta tutorialul vede acolo ca fiind executabil fisierul JumpBox.vmx. La mine nu e asociat cu nimic. Daca va trebui sa execut acel fisier mai tarziu se va asocia cu ceva?

Mentionez ca folosest Windows XP Prof SP3, actualizat aseara (dupa unele probleme).

Tks!

lord_ice
Omule despre ce naiba vb? Eu nu stiu ce-s jumpbox and shit, joomla are 10-20 mb, faci upload simplu si urmezi tutorialul 100% automat! Iti ia maxim 5 min daca esti necunoscator!

asistentu
Eu nu stiu ce tutorial ai urmat tu dar....Jommla n-are treaba cu asa ceva...instalezi xampp si apoi joomla pe el ...
dON
Hmm, poate ati avut rabdarea sa vedeti acel filmulet, ma rog tutorial pentru VirtualBox si JumpBox. Tine cateva minute.
Ideea de la care am plecat este urmatoarea:

Este primul meu contact cu Joomla. Am intrat la ei pe site si am ajuns la acel help. Din ce prezinta nenea acolo nu ar trebui sa instalez nimic altceva decat masina aia virtuala si JumpBox care e o platforma ce contine multe unelte free sau nu pentru adaugarea lor in Joomla.

Kit-ul ala de 1Gb si ceva care scrie joomla15-1.1.9 inseamna ca e un pachet.
O sa incerc si varianta cu Xampp si joomla. Se pot adauga dupa astfel de instalare si alte module?

Totusi daca cineva stie si ceva legat de varianta de mai sus ar fi interesant pentru ca ce prezinta in tutorial este la fel de simplu si fara setari complicate.

Tks
SINEKT
CITAT (dON @ 8th June 2009, 15:23) *
Kit-ul ala de 1Gb si ceva care scrie joomla15-1.1.9 inseamna ca e un pachet.

WHAAAAAAAAAAAAAT ??? PUAHAHAHAHAH !!!!! lol.gif

Omule, jumla 1.5 are vreo 6 mega !! coolspeak.gif

Intri aici -> http://www.joomla.org/download.html

Dezarhivezi si uploadezi toate folderele alea pe server. Apoi iti accesezi propria pagina si urmezi instructiunile.
lord_ice
Joomla e simplu si fara setari complicate, da-mi um pm cu un cont ftp si baza de date si ti-l pun eu in cateva minute full, dupa poti sterge contul de ftp si schimba parola bazei de date...dar va trebui sa o schimbi si in configuration.php cu notepad.
web_dude
probabil acel package era plin cu teme,pluginuri si desigur back doors smile.gif

dON
CITAT (web_dude @ 8th June 2009, 17:17) *
probabil acel package era plin cu teme,pluginuri si desigur back doors smile.gif

No way.!

Daca intrati putin pe filmuletul ala si poate si aici (totul este luat de pe situl lor) DEMO Joomla veti intelege la ce ma refer.

Intre timp incep sa merg pe varianta propusa de voi sa prind intai ideea in felul asta.

Daca cineva stie si de varianta gasita de mine pune aici un raspuns la eroarea primita.

Tks all oricum si revin daca am probleme!
lp4ever1992
si eu folosesc joomla de ceva timp dar m-ai lasat cu gura cascata

ne poti spune cu ce ne ajuta jumpbox?
dON

CITAT (lp4ever1992 @ 8th June 2009, 21:41) *
si eu folosesc joomla de ceva timp dar m-ai lasat cu gura cascata

ne poti spune cu ce ne ajuta jumpbox?

din ce am vazut pe situl lor (in link-ul de mai inainte cu DEMO JOOMLA)

" Try the Joomla! JumpBox
The Joomla JumpBox is a great way to run Joomla locally with a pre-built and pre-configured virtual application. Swiftly deploy on Windows, Mac, and Linux systems to virtualization platforms like VMware, Xen, Parallels, Virtual Iron, Microsoft Virtualization, and Amazon EC2. Click here for more information and download. "

si aici
JumpBox for the Joomla! Content Management System Version 1.5.x
"... and the JumpBox for Joomla is a huge time saver. It captures the experience of a skilled IT admin in a package that's very easy to use and provides a production quality Joomla! installation in no time flat.
...
JumpBox simplifies your server software deployments with pre-built, pre-configured virtual applications that deploy in minutes. ..."

Repet, nu stiam nici cu ce se mananca nici cum se instaleaza joomla pana acum cateva zile cand am incercat sa folosesc si am dat direct in site-ul lor de acea prezentare. Este un drum care l-am ales urmand pasii de la ei.

Ai vazut ambele filmulete de prezentare?

P.S.: In momentul de fata am reusit sa instalez xampp si joomla dupa sfatul vostru de mai inainte.

SE7EN
CITAT (dON @ 9th June 2009, 00:10) *
din ce am vazut pe situl lor (in link-ul de mai inainte cu DEMO JOOMLA)

" Try the Joomla! JumpBox
The Joomla JumpBox is a great way to run Joomla locally with a pre-built and pre-configured virtual application. Swiftly deploy on Windows, Mac, and Linux systems to virtualization platforms like VMware, Xen, Parallels, Virtual Iron, Microsoft Virtualization, and Amazon EC2. Click here for more information and download. "

si aici
JumpBox for the Joomla! Content Management System Version 1.5.x
"... and the JumpBox for Joomla is a huge time saver. It captures the experience of a skilled IT admin in a package that's very easy to use and provides a production quality Joomla! installation in no time flat.
...
JumpBox simplifies your server software deployments with pre-built, pre-configured virtual applications that deploy in minutes. ..."

Repet, nu stiam nici cu ce se mananca nici cum se instaleaza joomla pana acum cateva zile cand am incercat sa folosesc si am dat direct in site-ul lor de acea prezentare. Este un drum care l-am ales urmand pasii de la ei.

Ai vazut ambele filmulete de prezentare?

P.S.: In momentul de fata am reusit sa instalez xampp si joomla dupa sfatul vostru de mai inainte.

laugh.gif Ce va place la unii sa faceti chestii complicate cand nici macar nu stiti alfabetul. Pun pariu ca nici nu sti exact ce vor sa faca aiaia acolo dar tu te-ai hotarat ca asa e mai bine laugh.gif
lp4ever1992
1: "Ai vazut ambele filmulete de prezentare?"Da si concluzia mea este ca nu te ajuta cu nimic in plus fata de panoul de administrare joomla

2 : stiu alfabetul
SINEKT
E o scarpinare cu mana stanga incolacita de 3 ori pe dupa cap, la urechea dreapta. Vad acolo de masini virtuale, sisteme de operare si toate cele, nu ai nici pe departe nevoie de asa ceva. Tot ce iti trebuie este pachetul de pe joomla.org (link-ul de la mine) si un server AMP (Apache - MySQL - PHP), din care cel mai simplu de utilizat mi se pare Wamp.

Instalezi serverul Wamp, extragi arhiva Joomla in instalare Wamp/www/ (dupa ce ai sters fisierele care erau deja acolo), dupa care te duci pe no-ip.com si iti faci un domeniu free pe ip-ul tau, sau cu programelul lor, No-Ip DUC, daca ai IP dinamic. Accesezi adresa in browser si.. voila ! Ai site hostat pe PC-ul tau ! tongue.gif
lord_ice
LOL : Joomla + Web Server pe modelul VPS smile.gif

O sa-ti prinzi nasul sa-l configurezi smile.gif

Oricum, e enorm, si ce e enorm...egal dureri de cap!

Incearca, daca vrei environment local :

- Apache
- Mysql
- Dns Server (bind)

Celelalte cerinte le vei descoperi documentandu-te putin!

SINEKT
CITAT (lord_ice @ 9th June 2009, 15:01) *
Incearca, daca vrei environment local :

- Apache
- Mysql
- Dns Server (bind)

Aiurea rau. Te complici aiurea. De ce sa si le instaleze separat, cand are Wamp care merge "la cheie" ? + ca vad ca n-ai pomenit de PHP

DNS Server ? La ce are nevoie cand are no-ip.com ? Sau alte posibilitati de domeniu, daca se vrea unul cumparat, desigur !
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.