Salut,
am nevoie de ajutorul vostru.
Am luat un TV :
Toshiba 21S23, stereo, diagonala 54 cm, hiperbanda, 100 programe, meniu in limba romana, teletext, fabricat in Anglia.
Care e VARZA.
La capitolul tuner nu face fata de loc. Am antena colectiva. Pe televizorul vechi nici o problema. Pe Toshiba se vad ca naiba unele posturi cu purici, pierde semnalul de tot, pierde semnalul audio stereo, pierde si din caracterele de la TELETEXT cand receptia e usor mai proasta(adica 99% din timp).
Cred ca 99% este de la tuner, care nu este destul de sensibil, iar semanlul de la antena colectiva nu este chiar asa de prost dc pe cel vechi se prindea.
Am cumparat o antena Tv de exterior de la un magazin si am montato in balcon.
Pe TV vechi prind, pe cel nou la cam la fel de prost.
Pe cutia antenei scrie:
Built in booster.
For Vhf/UHF Channels
Gain: 95-145db
Chanels:
VhF: 1-12
UHF:21-29
Inpendace 75 ohm.
Are si o cutiuta care se interpune intre TV si antena, alimentata de la priza si care poate sa roteasca antena dupa semnal(si care are un amplif in ea ceva cred).
Acum intrebare:
Se poate sa cumpar un fel de amplificator din comert (sau hmm sa imi contruiesc singur) ? Vreau sa montez ampliful pana in TV pt a compensa tunerul slab al televizorului.
Am citit un thead despre amplificare CATV. Este compatibil un asemenea amplificator de semnal (CATV) cu antena mea?
Amplificatorul este universal (pt toate posturile) sau sunt necesare scheme separate pt fiecare canal?
CU antena cumparata prind:
TVR1 - UHF C34 ff bine din orice pozitie a antenei
TVR2 - UHF C51 ff bine
PRO TV - UHF C31 ff bine
ANTENA1 - UHF C57 asa si asa
PRIMA - UHF C38 ff prost
REALITATEA - UHF C42
TV K' Lumea - UHF C49
+ sigma Tv ff prost care nu prea prezinta interes, mai ales ca a pus mana Prigoana pe el....
Please help...