Help: Receptie Proasta Tv din cauza tuner slab

mombutu

Salut,
am nevoie de ajutorul vostru.
Am luat un TV :
Toshiba 21S23, stereo, diagonala 54 cm, hiperbanda, 100 programe, meniu in limba romana, teletext, fabricat in Anglia.
Care e VARZA.
La capitolul tuner nu face fata de loc. Am antena colectiva. Pe televizorul vechi nici o problema. Pe Toshiba se vad ca naiba unele posturi cu purici, pierde semnalul de tot, pierde semnalul audio stereo, pierde si din caracterele de la TELETEXT cand receptia e usor mai proasta(adica 99% din timp).
Cred ca 99% este de la tuner, care nu este destul de sensibil, iar semanlul de la antena colectiva nu este chiar asa de prost dc pe cel vechi se prindea.
Am cumparat o antena Tv de exterior de la un magazin si am montato in balcon.
Pe TV vechi prind, pe cel nou la cam la fel de prost.
Pe cutia antenei scrie:
Built in booster.
For Vhf/UHF Channels
Gain: 95-145db
Chanels:
VhF: 1-12
UHF:21-29
Inpendace 75 ohm.

Are si o cutiuta care se interpune intre TV si antena, alimentata de la priza si care poate sa roteasca antena dupa semnal(si care are un amplif in ea ceva cred).

Acum intrebare:
Se poate sa cumpar un fel de amplificator din comert (sau hmm sa imi contruiesc singur) ? Vreau sa montez ampliful pana in TV pt a compensa tunerul slab al televizorului.
Am citit un thead despre amplificare CATV. Este compatibil un asemenea amplificator de semnal (CATV) cu antena mea?
Amplificatorul este universal (pt toate posturile) sau sunt necesare scheme separate pt fiecare canal?

CU antena cumparata prind:

TVR1 - UHF C34 ff bine din orice pozitie a antenei
TVR2 - UHF C51 ff bine
PRO TV - UHF C31 ff bine
ANTENA1 - UHF C57 asa si asa
PRIMA - UHF C38 ff prost
REALITATEA - UHF C42
TV K' Lumea - UHF C49
+ sigma Tv ff prost care nu prea prezinta interes, mai ales ca a pus mana Prigoana pe el....

Please help...
andreic
Am si eu un Toshiba plat de 54, si nu se manifesta asa, merge super, e clar ca tunerul e defect sau are contacte imperfecte la antena.
In principiu sunt destul de standard, ar trebui sa gasesti la un service un alt modul de tuner.

psanyika
QUOTE(mombutu @ Apr 15 2005, 17:50)
Salut,
am nevoie de ajutorul vostru.
Am luat un TV :
Toshiba 21S23, stereo, diagonala 54 cm, hiperbanda, 100 programe, meniu in limba romana, teletext, fabricat in Anglia.
Care e VARZA.
La capitolul tuner nu face fata de loc. Am antena colectiva. Pe televizorul vechi nici o problema. Pe Toshiba se vad ca naiba unele posturi cu purici, pierde semnalul de tot, pierde semnalul audio stereo, pierde si din caracterele de la TELETEXT cand receptia e usor mai proasta(adica 99% din timp).
Cred ca 99% este de la tuner, care nu este destul de sensibil, iar semanlul de la antena colectiva nu este chiar asa de prost dc pe cel vechi se prindea.
Am cumparat o antena Tv de exterior de  la un magazin si am montato in balcon.
Pe TV vechi prind, pe cel nou la cam la fel de prost.
Pe cutia antenei scrie:
Built in booster.
For Vhf/UHF Channels
Chanels:
VhF: 1-12
UHF:21-29
Inpendace 75 ohm.

Are si o cutiuta care se interpune intre TV si antena, alimentata de la priza si care poate sa roteasca antena dupa semnal(si care are un amplif in ea ceva cred).

Acum intrebare:
Se poate sa cumpar un fel de amplificator din comert (sau hmm sa imi contruiesc singur) ? Vreau sa montez ampliful pana in TV pt a compensa tunerul slab al televizorului.
Am citit un thead despre amplificare CATV. Este compatibil un asemenea amplificator de semnal (CATV) cu antena mea?
Amplificatorul este universal (pt toate posturile) sau sunt necesare scheme separate pt fiecare canal?

CU antena cumparata prind:

TVR2 - UHF C51  ff bine
PRO TV - UHF C31 ff bine
PRIMA - UHF C38 ff prost
REALITATEA - UHF C42
TV K' Lumea - UHF C49
+ sigma Tv ff prost care nu prea prezinta interes, mai ales ca a pus mana Prigoana pe el....

Please help...
*

Nu ai specificat modelul la celalat TV .
Totusi zic sa mergi cu televizoru' la un service... Daca si dupa aia tot asa merge poti incerca sa reglezi reglajul automat al amplificarii (AGC) .La televizoarele noi (la mai multe tipuri ) exista meniu service de unde se pot face aceste reglaje, si se poate intra in acest meniu cu un anumit cod de pe telecomanda.Modul in care se intra in acest tip de meniu si denumirea reglajelor le gasesti in manualul service al televizorului ceea ce e cam greu de gasit. Personal nu-ti recomand sa umblii la aceste reglaje ca poti strica televizorul (poti deregla convergenta, liniaritatea etc.) daca nu stii ce modifici.

Succes !
mombutu
Celalalt TV:
Interbuy fabricatie 1991 Germania Tub GoldStar, scrie pe el Voltage Sintetizer Tunner. Adus de la mama lui, cred ca a fost cumparat dintr-o retea gen Carrfour(Interbuy), la fel cum cei de la Carrfour au propria marca de produse ieftine No1.
Diferenta este ca acest Tv are tot ce are si un Tv din ziua de astazi cu exceptia Teletext. A mers bine 14ani de zile. O singura data s-a stricat o rezistenta ceva de genul(a costat ff putin interventia). Nu cred ca se mai fac astfel de Tv astazi....
O sa incerc sa iau legatura cu cei de la service dar nu imi fac prea mari sperante, stim cu toti cum sunt romanii. O sa incerc sa ma duc la cineva care are CATV pe retea modernizata si care prinde bine posturile ca sa vad. Pana acum am testat pe semnal de Antena Colectiva si antena cumparata(descrisa mai sus). Este net inferior fata de TV vechi la capitolul tunner. Vechiul TV are 14 ani de zile!!

Cand am zis:
"CU antena cumparata prind:

TVR2 - UHF C51 ff bine
PRO TV - UHF C31 ff bine
PRIMA - UHF C38 ff prost
REALITATEA - UHF C42
TV K' Lumea - UHF C49
+ sigma Tv ff prost care nu prea prezinta interes, mai ales ca a pus mana Prigoana pe el...."

ma refeream la Interbuy nu la Toshiba (care e varza) singurele posturi prinse oglinda PRO TV SI TVR1.
Acest Televizor m-a adus la disperare!!
tudormon
Salut,
Eu nici nu stiu ce inseamna antena colectiva. Dar am (cred) acelasi gen de televizor si mi se pare foarte ok.
Poate nu prinzi chestii pt ca nu a fost facut sa prinda asa ceva? Poate antena colectiva e ceva ce nu se mai foloseste? (dupa nume, colectiva = ceva din era comunista, dupa auzul meu)
Dj Shock
Salut,
Eu nici nu stiu ce inseamna antena colectiva.
Antena colectiva e aceea de pe bloc, care serveste tuturor locatarilor care nu vor CATV. De obicei, e alcatuita din mai multe elemente, fiecare orientat catre un post de emisie. Are amplificatoare de canal (adica de banda mica), un sumator si un amplificator final, de putere, care "pompeaza" semnal TV. Pe o asemenea antena (daca nu e TV sat) nu prea prinzi multe posturi, eu stiu de vro 6 - 7.
Paul_l
QUOTE(mombutu @ Apr 15 2005, 17:50) *
Built in booster.
For Vhf/UHF Channels

Nu ajunge amplificare la booster iti trebuie cel putin 500 dB.

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Hai ca am glumit dar nu m-am putut abtine cu aia 145 dB .

Serios acum. Uita-te la mufa de antena a televizorului si vezi sa nu fie rupt contactul central. daca e intreaga problema e sigur in selector. Mergi cu el la garantie. Televizoarele facute acum pentru cablu sunt cert mai putin sensibile ca cele vechi pentru antena dar nici chiar asa.

Paul_l
QUOTE(mombutu @ Apr 15 2005, 17:50) *
Built in booster.
For Vhf/UHF Channels

Nu ajunge amplificare la booster iti trebuie cel putin 500 dB.

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Hai ca am glumit dar nu m-am putut abtine cu aia 145 dB .

Serios acum. Uita-te la mufa de antena a televizorului si vezi sa nu fie rupt contactul central. daca e intreaga problema e sigur in selector. Mergi cu el la garantie. Televizoarele facute acum pentru cablu sunt cert mai putin sensibile ca cele vechi pentru antena dar nici chiar asa.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.