Ce pot face cu un master in limba engleza?

JoAnneVanHeff

Am absolvit Facultatea de Teologie-Litere acum patru ani (deci as putea preda religie si romana), iar anul asta termin un master de doi ani in lingvistica engleza si comunicare internationala, in Spania. Mi-ar fi de folos in Romania?
lulu21
CITAT (JoAnneVanHeff @ 3rd June 2009, 14:54) *
Am absolvit Facultatea de Teologie-Litere acum patru ani (deci as putea preda religie si romana), iar anul asta termin un master de doi ani in lingvistica engleza si comunicare internationala, in Spania. Mi-ar fi de folos in Romania?

Nu știu sigur dacă poți preda în învățământul de stat. Cel mai bine ar fi să întrebi la Departamentul de Pedagogie din orice oraș universitar (s-ar putea să mai trebuiască niște cursuri care, bineînțeles, sunt pe bani). La școlile particulare se poate. Am prietene care au absolvit LMA (secția pentru traducători, nu au făcut modulul pedagogic) și predau fie la firme, fie la școli private.
Dacă vrei să faci traduceri ar trebui să dai un examen la Ministerul Culturii (destul de scump și nici nu prea îl ia multă lume). Cu certificatul acela poți să te înscrii ca PFA la administrația financiară din orașul tău și poți începe să lucrezi cu acte în regulă.
Un alt traseu profesional ar fi editurile. Dar aici nu prea am eu experiență, doar idei.

Thomas-
Incearca pe la edituri, dar ar fi bine sa stii pe cineva acolo. Ca pe la noi!
JoAnneVanHeff
Multumesc de sfaturi. Editurile si scolile particulare sunt o idee buna si mai bine platite, cred.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.