Captare si redare sunete

Lowrider

fratele meu trebuie sa faca un dispozitiv care sa ii capteze sunetele dintr-o camera si sa le redea la cateva secunde dupa aceea (exact aceleasi sunete)
in mod normal as putea sa-l ajut sa faca toata chestia asta cu un calculator, dar nu poate sa foloseasca unul pt proiectul acesta (e proiectul lui de diploma)
exista vreo solutie pt problema lui, care sa nu implice folosirea unui pc?
DJ Vio
Schema e simpla :
SUNET -> CONVENTOR ANALOG DIGITAL -> MEMORIE -> CONVERTOR DIGITAL ANALOG -> SUNET

Dar e nasol daca vrea sa aiba intarziere destul de mare si daca ii trebuie calitate.

Pe "vremuri" se facea intarzierea de cateva ms cu cateva sute de metrii de cablu smile.gif

Lowrider
el vrea sa aiba intarziere de 2-3 sec.
daca putea sa foloseasca un pc, se rezolva usor problema, dar asa...
soarce
Cel mai elegant e sa folosesti convertoroare A/D si memorie, avand in vedere ca e doar proiect.

Alta solutie ar fi folosirea unei benzi magnetice (ca o bucla) si cu doua capete magnetice: unul inregistreaza, celalalt reda. Lungimea benzii magnetice iti poate asigura o intarziere de cateva secunde pe care o reglezi din viteza benzii wink.gif
Lowrider
ok, mergem pe ideea de convertoroare A/D si memorie.
cum se face mai exact? din pacate cunostintele noastre in acest domeniu sunt destul de limitate. din fericire, cu ceva explicatii ne descurcam aproape in orice situatie biggrin.gif
poti, te rog, sa dezvolti un pic explicatia?
Lowrider
ok, datele problemei s-au schmbat un pic, in ideea in care poate sa foloseasca un pc (nu a reusit sa faca rost sau sa construiasca un dispozitiv pt redarea sunetului cu delay, asa ca poate folosi un pc, atata timp cat nu este la vedere pt vizitatori).
Insa am aflat pe propria piele ca nu e chiar asa de usor sa captezi sunetul si sa-l redai cu delay. Am incercat cu plugin-uri pt winamp, cu audacity, dar nu am reusit mare lucru.
Ce soft ar putea fi folosit in acest scop?

miron1947
CITAT (Lowrider @ 18th June 2009, 19:14) *

Cool Pro,ati incercat?
theMisuser
CITAT (Lowrider @ 18th June 2009, 19:14) *
Am incercat cu plugin-uri pt winamp, cu audacity, dar nu am reusit mare lucru.

Ar putea sa faca singur softul.. sub forma unui plugin de winamp.
Lowrider

am gasit biggrin.gif
dupa ce mi-am bagat nasul prin cool edit, prin sound forge, adobe soundbooth si alte balarii de sute de mega spatiu, o caruta de euro pret si o galagie de optiuni de care nu aveam nevoie, am dat de softul pe care-l cautam: radiodelay first.gif
l-am gasit aici www.daansystems.com/freestuff/, e free, ocupa 168kb spatiu, resurse spre zero si face un singur lucru: ia sunetul din line-in si il reda cu o intarziere intre 0.01 si 9.99 secunde
nimic mai mult, nimic mai putin coolspeak.gif
theMisuser
Deci proiectul lui de diploma e un soft free de pe net ? biggrin.gif
Lowrider
nu, proiectul lui de diploma nu a fost un soft free de pe net, a fost mult mai mult de atat. toata instalatia lui a avut cativa metri si a fost formata din tevi, ceramica, fibra de sticla. softul a fost doar o unealta.
theMisuser
Ahaaa... smile.gif Putem sa vedem si noi minunea ? Daca se poate..
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.