stokarit_s
1st June 2009, 16:16
M8910 Pixon12 este noul model care va fi intordus pe piata la sfarsitul luni iunie de divizia de telefonie mobila Samsung.
Principalele atuuri sunt :
- Ecran AMOLED capacitive touchscreen, 16Milioane de culori cu rezolutia de 480 x 800 pixels, cu diagonala de 3.1 inches
- 10000:1 contrast
- Dimensiuni 108 x 53 x 13.8 mm
- Memoria interna 150Mb
- Suporta card MicroSD 16GB
- EDGE Class 10, 236.8 kbps
- 3G HSDPA, 7.2 Mbps, HSUPA
- WLAN
- camera de 12 MP, 4000x3000 pixels, wide 28mm lens, autofocus, xenon flash, Power LED flash
- Touch autofocus tracking, Geo-tagging, face, smile and blink detection, wide dynamic range, Smart Auto mode
- video D1(720x480)@30fps
- DivX/XviD/H.263/H.264/WMV/MP4 player
- MP3/eAAC+/WMA/AMR player
- TV-out
- Organizer
- Document viewer (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
- Voice memo/dial
- Standard battery, Li-Ion 1000 mAh
Specificatiile tehnice complete le gasiti aici http://mobile.softpedia.com/phones/Samsung...0-Pixon12.shtml
Se pare ca Samsung ii da o "lovitura grea lui Sony Ericsson Satio (Idou) cu acest model.
Sony Ericsson Satio (Idou) o sa fie lansat in Q3 iulie-august mult prea tarziu parerea mea.
gandrei3
1st June 2009, 17:09
Imi place telefonul, numai ca am o curiozitate: pozele le face in format 16:9 sau 4:3? Am vazut ca "IDOU" face poze de 12MP 16:9.
Vad ca il cam depaseste pe idou, adica display 480 x 800(cred ca e rez. maxima pt. un telefon in momentul actual), contrastul de 10000:1, cred ca se poate vedea ecranul afara intr-o zi insorita.
eroarex
1st June 2009, 19:49
gebar
1st June 2009, 20:59
Poate avea si 20 mpx daca nu are sistem de operare symbian sau windows tot degeaba,eu inclin catre Omnia HD.
Dheus
1st June 2009, 21:00
QUOTE (eroarex @ 1st June 2009, 20:49)

face poze super

dap displayul o sa fie miraculos

dar din pacate nu prea s-a rezolvat problema cu ecranul in soare

si e o lovitura destul de grea pt satio/idou avand in vedere ca trebuie sa apara peste cateva saptamani ... pe cand idou/satio va aparea peste 3-4 luni dar cu symbian v5 la bord

... pacat ca nu are amoled

Hai ca SE a mai facut odata ceea ce face cu Satio. Aduceti-va aminte de Xperia, ce a fost anuntat la inceputul anului si a aparut cam spre sfarsit.
se pare ca si Nokia abordeaza acceasi strategie cu N97.
Overruled
1st June 2009, 23:32
pe langa faptul ca nu are sistem de operare, bateria de 1000 mAh nu imi inspira nici un fel de incredere, iar faptul ca are 12 MP si filmeaza doar D1 mi se pare foarte slab.
stokarit_s
2nd June 2009, 12:17
CITAT (Overruled @ 2nd June 2009, 00:32)

pe langa faptul ca nu are sistem de operare, bateria de 1000 mAh nu imi inspira nici un fel de incredere, iar faptul ca are 12 MP si filmeaza doar D1 mi se pare foarte slab.
Are 12MP si un obiectiv wide de 28mm .
Nu cred ca o sa gasesti multe telefoane mobile cu o camera atat de performanta.
Bateria de 1000 mAh nu iti inspira incredere pentru ca nu stii ce inseamna ecran AMOLED.
Un ecran AMOLED are un constrast mai bun respectiv consum mai mic de energie fata de un ecran LCD TFT.
Daca si rezolutia video D1(720x480)@30fps este foarte slaba... atunci eu iti sugerez sa iti cumperi o camera video HD profesionala.
Vad ca multi uitati ca aici vorbim de telefoane mobile care au dimensiuni foarte reduse si foarte multe functii.
gandrei3
2nd June 2009, 14:57
Pentru asemenea caracteristici mai ales ecranul de 480x800, ii dau nota 10+, acum ramane de vazut ce pret va avea, sunt sigur ca va fi unul destul de piperat.
TimeWriter
2nd June 2009, 16:10
Pai trebuie să vândă și OmniaHD, nu? De aia nu i-au pus și Symbian/filmare HD 720p.
Mie mi se pare excelent, și după cum cunosc eu strategia Samsung, nici nu o să fie prea scump la lansare, spre deosebire de Satio (Idou) care o să aibe un preț exagerat. Nu sunt sigur dacă, camera are (sau nu) lens cover (fie automat, fie manual). Din poze nu pare să aibă. Și mi se pare un mare dezavantaj, mai ales la o asemenea cameră...
Overruled
3rd June 2009, 03:52
CITAT (stokarit_s @ 2nd June 2009, 13:17)

Are 12MP si un obiectiv wide de 28mm .
Nu cred ca o sa gasesti multe telefoane mobile cu o camera atat de performanta.
Bateria de 1000 mAh nu iti inspira incredere pentru ca nu stii ce inseamna ecran AMOLED.
Un ecran AMOLED are un constrast mai bun respectiv consum mai mic de energie fata de un ecran LCD TFT.
Daca si rezolutia video D1(720x480)@30fps este foarte slaba... atunci eu iti sugerez sa iti cumperi o camera video HD profesionala.
Vad ca multi uitati ca aici vorbim de telefoane mobile care au dimensiuni foarte reduse si foarte multe functii.
In ceea ce priveste camera, abia acum au aparut cele de 12 MP, ceea ce inseamna ca in maxim 1 an o sa fie din gama celor slabe.
Stai linistit, ca am telefon cu ecran AMOLED (s8300) cu baterie de 880 mAh, si bateria nu tine decat cam 1 zi si jumatate in conditii minime de folosire. Sa nu mai zic ca daca folosesc o tema alba tine aproape 1 zi.
DA! rezolutia D1 este slaba pentru o camera de 12 MP, D1 filmeaza si s8300-le meu care are doar 8 MP, iar Omnia HD are 8 MP si filmeaza HD.
CITAT (TimeWriter @ 2nd June 2009, 17:10)

Pai trebuie să vândă ?i OmniaHD, nu? De aia nu i-au pus ?i Symbian/filmare HD 720p.
Mie mi se pare excelent, ?i după cum cunosc eu strategia Samsung, nici nu o să fie prea scump la lansare, spre deosebire de Satio (Idou) care o să aibe un pre? exagerat. Nu sunt sigur dacă, camera are (sau nu) lens cover (fie automat, fie manual). Din poze nu pare să aibă. ?i mi se pare un mare dezavantaj, mai ales la o asemenea cameră...
Da, din pacate nu pare sa aibe lens cover, cum nici omnia hd nu are, ai dreptate, cam aiurea.
stokarit_s
3rd June 2009, 16:40
CITAT (Overruled @ 3rd June 2009, 04:52)

In ceea ce priveste camera, abia acum au aparut cele de 12 MP, ceea ce inseamna ca in maxim 1 an o sa fie din gama celor slabe.
Stai linistit, ca am telefon cu ecran AMOLED (s8300) cu baterie de 880 mAh, si bateria nu tine decat cam 1 zi si jumatate in conditii minime de folosire. Sa nu mai zic ca daca folosesc o tema alba tine aproape 1 zi.
DA! rezolutia D1 este slaba pentru o camera de 12 MP, D1 filmeaza si s8300-le meu care are doar 8 MP, iar Omnia HD are 8 MP si filmeaza HD.
Da, din pacate nu pare sa aibe lens cover, cum nici omnia hd nu are, ai dreptate, cam aiurea.
Pai daca il "freci"toata ziua normal ca nu o sa te tina bateria.
Din cate am vazut Samsung S8300 are o baterie slaba (880 mAh).
Pai daca puneau pe toate telefoanele noi video HD atunci nu se mai vindea foarte bine Omnia HD.
Vineri o sa fie anuntat inca un telefon de top "Samsung's new multimedia flagship just around the corner"
In 2 saptamani o sa fie si lansat pe piata.
Overruled
4th June 2009, 04:24

concluzionez pana la urma ca defapt tu nu stiai ce inseamna AMOLED, si nu, nu il frec toata ziua, chiar am specificat ca tine 1 zi jumate in conditii minime de folosire, cateva telefoane si rar cate o poza.
Nici asta nu cred ca are legatura, adica sa nu filmeze celalalte telefoane HD pentru ca or sa-l scoata pe omnia. daca stam sa o luam asa, atunci nu mai inteleg de ce de exemplu pixon-ul vechi nu are wifi, pentru ca nu concureaza cu nimeni. iar in ceea ce priveste omnia hd, nu o sa fie foarte usor sa ii ofere cineva concurenta, numai pentru inceput datorita display-ului, nu a camerei.
stokarit_s
4th June 2009, 10:02

Eu am dat o explicatie foare buna.
Inainte sa vorbesti in necunostinta de cauza mai bine citeste un pic.
Advantages
AMOLED displays fabricated on flexible plastic substrates have the following advantages:
* Very thin and lighter weight
* Greatly minimized propensity for breakage
* Lower-power, highly rugged with superior image quality, and low cost compared to the current LCD displays
* Due to their inherent ruggedness, allow a unique form factor of conformability and rollability during use, transportation and storage.
Mai multe informati gasesti aici http://en.wikipedia.org/wiki/AMOLED
criseb
4th June 2009, 14:33
Deci se pare ca nu are sistem de operare ?
Asta e un minus mare!!!
Totusi sper ca are symbian.
stokarit_s
4th June 2009, 16:40
CITAT (criseb @ 4th June 2009, 15:33)

Deci se pare ca nu are sistem de operare ?

Asta e un minus mare!!!

Totusi sper ca are symbian.

Daca vrei Symbian de ce nu iti cumperi Omnia HD?
TimeWriter
4th June 2009, 19:46
Pentru că n-are 12 megapixeli și xenon, bre. Marketingul ăsta...
criseb
10th June 2009, 16:45
Samsung a anuntat lansarea modelului urmator pixon m8920 ,ce are in plus fata de m8910 e o camera foarte performanta avand si 3 zoom optic.
TimeWriter
10th June 2009, 17:22
Camerele sunt la fel, următorul "Pixon" (nu cred că o să îi zică așa) are doar zoom-ul optic în plus.
eroarex
10th June 2009, 18:52
CITAT (TimeWriter @ 10th June 2009, 18:22)

Camerele sunt la fel, următorul "Pixon" (nu cred că o să îi zică așa) are doar zoom-ul optic în plus.
pacat ca va aparea in toamna tarziu si nu peste cateva saptamani cum ne-a obisnuit samsung
Dheus
10th June 2009, 20:23
CITAT (eroarex @ 10th June 2009, 19:52)

pacat ca va aparea in toamna tarziu si nu peste cateva saptamani cum ne-a obisnuit samsung

mai conteaza cand apare? asta e un model sezonier, cum Samsung ne-a cam obisnuit.
aparea anul trecut Pixon, un pionier in ale camerei de 8, extraordinar, camera buna si tot restu'. acum nimic despre el.
tot anul trecut apare Innov8, la fel 8Mp, Symbian, rapid, ecran mare. acum nimic.
macar de-ar deveni Pixon12 un mobil de referinta la o eventuala recomandare pentru o camera exceptionala.
nu strica totusi un Symbian, te ajuta mai mult.
stokarit_s
10th June 2009, 22:06
CITAT (Dheus @ 10th June 2009, 21:23)

mai conteaza cand apare? asta e un model sezonier, cum Samsung ne-a cam obisnuit.
aparea anul trecut Pixon, un pionier in ale camerei de 8, extraordinar, camera buna si tot restu'. acum nimic despre el.
tot anul trecut apare Innov8, la fel 8Mp, Symbian, rapid, ecran mare. acum nimic.
macar de-ar deveni Pixon12 un mobil de referinta la o eventuala recomandare pentru o camera exceptionala.
nu strica totusi un Symbian, te ajuta mai mult.
Ai dreptate.
Era bun sistemul de operare Symbian pe Samsung M8910 Pixon12.
Cireasa de pe tort i-as putea spune.
eroarex
10th June 2009, 22:14
CITAT (stokarit_s @ 10th June 2009, 23:06)

Ai dreptate.
Era bun sistemul de operare Symbian pe Samsung M8910 Pixon12.
Cireasa de pe tort i-as putea spune.
ce nu are destul omnia hd?
asta asa ca sa acopere toate pietele
stokarit_s
10th June 2009, 22:16
CITAT (eroarex @ 10th June 2009, 23:14)

ce nu are destul omnia hd?

asta asa ca sa acopere toate pietele

Are destule Omnia HD dar nu strica un sistem de operare pe M8910 Pixon12.
Oricum pe mine nu prea ma intereseaza acest model.
Viitorul meu smartphone o sa fie Samsung I7500.
criseb
11th June 2009, 11:25
http://www.mydigitallife.info/2009/06/02/s...gapixel-camera/ se sustine informatia ca ar avea symbian,am mai vazut si pe alte saituri acelasi lucru ,nu stiu cat e de oficiala informatia.
stokarit_s
11th June 2009, 12:23
CITAT (criseb @ 11th June 2009, 12:25)

http://www.mydigitallife.info/2009/06/02/s...gapixel-camera/ se sustine informatia ca ar avea symbian,am mai vazut si pe alte saituri acelasi lucru ,nu stiu cat e de oficiala informatia.
Asa mai merge.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.