MICROEMITATOR FM PE USB

ingkissrobert

SALUTARE TUTUROR!
VIN CU O PROPUNERE DE TEMA PENTRU CEI PASIONATI. AM UN LAPOP SI AS DORI SA FAC UN MICROEMITATOR FM, STEREO DACA SE POATE, CARE SA IL ALIMENTEZ PE USB (CRED CA 5V SUNT SUFICIENTI PT A FI ALIMENTAT) SI MICROFONUL SA IL CONECTEZ LA IESIREA AUDIO. MA INTERESEAZA ACEASTA JMECHERIE PT A EVITA MULTITUDINEA DE CABLURI TRASE PRIN CASA SI SA AM SUNET IN BOXE "SANATOASE", NU LA SPEAKERUL LAPTOPULUI.
CINE ARE VREO IDEE PROPUNERE CU UM MONTAJ CAT MAI SIMPLU DE REALIZAT SI CU REZULTATE MAXIME SA POSTEZE.
SAU DACA AVETI VREO ALTA SOLUTIE VOI...FARA COSTURI PREA MARI...POSTATI!
MERCI MULT!!!
BAFTA !
mister_rf
In primul rand incearca sa scrii normal cu caractere mici in textul mesajului.
Ideea ta nu este noua, atat ca in regim de amator realizarea unui astfel de miniemitator nu rezolva probelma calitatii sunetului plus ca vei avea dificultati cu interferentele si reflexiile inerente unei emisii intr-o incapare de bloc.
Pe de alta parte emitatoarele au si acestea un regim special de utilizare ca putere si frecvente, iar la limita sunt tolerate pentru transmisii la distante scurte (10-20 m) doar cele de putere foarte mica.
De asemenea daca nu se folosesc componente de calitate pot sa fie probleme3 cu stabilitatea frecventei si calitatea semnalului transmis.
Cel mai bine este sa cauti un sistem gata confectionat de transmisie wireless, stiu ca exista audio/video, posibil sa gasesti si numai dedicate pe audio.

aeon
poti sa iei ceva de genul asta:
http://www.mediadot.ro/modulatoare-fm/modu...-insider-tp-103

nu neaparat pe asta, gasesti si mai ieftine
merge foarte bine intr-un apartament iar in aer liber chiar 30-40m

are alimentare cu 2 baterii, pur si simplu il infigi in mufa de casti, alegi o frecventa si ai rezolvat, asculti apoi la radio
daca vrei alimentare usb, sa nu mai schimbi baterii, se rezolva usor cu un cablu cu mufa usb, legat la bornele + - ale emitarorului si inseriat pe una din ramuri cu 3 diode redresoare obisnuite (usb-ul are 5v, emitatorul are nevoie de 3v)
ingkissrobert
QUOTE (mister_rf @ 1st June 2009, 09:59) *
In primul rand incearca sa scrii normal cu caractere mici in textul mesajului.
Ideea ta nu este noua, atat ca in regim de amator realizarea unui astfel de miniemitator nu rezolva probelma calitatii sunetului plus ca vei avea dificultati cu interferentele si reflexiile inerente unei emisii intr-o incapare de bloc.
Pe de alta parte emitatoarele au si acestea un regim special de utilizare ca putere si frecvente, iar la limita sunt tolerate pentru transmisii la distante scurte (10-20 m) doar cele de putere foarte mica.
De asemenea daca nu se folosesc componente de calitate pot sa fie probleme3 cu stabilitatea frecventei si calitatea semnalului transmis.
Cel mai bine este sa cauti un sistem gata confectionat de transmisie wireless, stiu ca exista audio/video, posibil sa gasesti si numai dedicate pe audio.

Ma asteptam la ceva mai concret...ca exista in comert multe, stiu si eu.
Emitatorul imi trebuie sa bata in incaperea unei camere, raza de max 4m
Cat despre interferente, sunt castile wifi si merg fara interferente.
Sper ca scrisul de acum sa fie "normal".
Oricum, merci mult.
tatarduka
daca ai bluetooth la laptop, poti folosi un deck a2dp ca aici. Distanta <10 m, dar calitatea sunetului este f. buna.
ingkissrobert
QUOTE (aeon @ 1st June 2009, 11:06) *

are alimentare cu 2 baterii, pur si simplu il infigi in mufa de casti, alegi o frecventa si ai rezolvat, asculti apoi la radio
daca vrei alimentare usb, sa nu mai schimbi baterii, se rezolva usor cu un cablu cu mufa usb, legat la bornele + - ale emitarorului si inseriat pe una din ramuri cu 3 diode redresoare obisnuite (usb-ul are 5v, emitatorul are nevoie de 3v)

asta e o idee buna...merci wink.gif

QUOTE (aeon @ 1st June 2009, 11:06) *

merci mult aeon, asta e chiar faina ideea si se poate face "elegant"
ce bine daca omu' are cap sa gandeasca, nu sa nu ii ploaie in gat biggrin.gif
merci!

QUOTE (tatarduka @ 1st June 2009, 11:08) *
daca ai bluetooth la laptop, poti folosi un deck a2dp ca aici. Distanta <10 m, dar calitatea sunetului este f. buna.

am si bluetooth
cat e o jucarie de genu?
nelu97
Facand aceasta Smecherie s-ar putea sa ai probleme din cauza buclei de masa intre USB si mufa audio. Intreruperea masei la intrare cred ca nu rezolva problema.
Daca nu te deranjeaza sa auzi "procesorul" in difuzoare poti continua cu experienta.

Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.