TV Orion P2950 sts 5 pip ,sasiu PT90a ,probleme sincronizare

turbozone_as

salut !

defectul in sine consta in disparitia si aparitia imaginii la intervala foarte scurte de timp , ca si cum a-r fii defect firul de la antena , atunci cand bate vantul .
dar imaginea tinde sa se desincronizeze si dispare la fractiuni de secunda , dispare si sonorul de asemenea ,indiferent daca este pe intrare av , sau pe antena .

a avut un alt defect , dunga pe jumatatea ecranului , s-a inlocuit ci baleaj vertical STV9306

ceva ajutor daca se poate, ca si unde sa caut defectul ??
turbozone_as
iata si schema !

bit 61
Mesajele OSD apar afisate corect?
turbozone_as
sall ! bit 61!

da apar corect atat cat poate fi vizibil pana se intrerup la fel si toata imaginea de pe ecran dispare !

si osd si tot

pare a fii lipitura rece , desi am cam miscat tot ce trebuia miscat pe placa , degeaba nici un rezultat .

uneori merge fara fite cel mult 1 minut .

am uitat sa specific C.i. baleaj vertical schimbat . ,tv-ul a functionat cam o luna dupe care face ce face . si am mai observat si alt ceva nu puteam regla geometria normal pe mira , din meniu service , avea colturi ondulate
si la fluctuatiile de luminozitate, se modifica si dimensiunea imaginii , cam suparator ,,!

o sa caut un alt ci bv !
sal schimb din nou

acum are in loc de STV9306 ,STV9306 A . O fii vre- o diferenta ?? tot de la ST.

m-a disperat !
bit 61
Acele modificari ale dimensiunii rastrului la schimbari ale luminozitatii sint normale (in anumite limite
bineinteles).Se datoreaza cresterii consumului pe oscilatorul de linii.Creste luminozitatea ---->
creste consumul si imaginea se "umfla".
Eu as scotoci dupa ceva tensiuni nelalocul lor .Si cind spun asta ma gindesc
la condensatorii de filtraj.
Indiferent ca sint pe partea de primar sau secundar retea ori tensiuni recuperate.
Condensatori la care se face referire in fiecare topic deschis.
turbozone_as
mai precis toti cond din alimentare ?

am observat ceva dubios , se cam incingea tare sursa de 5vst (IP04) pe schema , s-a inlocuit si am schimbat radiatorul cu unul mai mare.

in aces caz sa inteleg ca tre sa chimb electrolitici sin schema :
cd12
cd20
cd23
cd26
??
bit 61
Eu as incepe cu CP 09 si CP 18.

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.