Luxemburg

mihail75

Salutare,
in sept. tre sa merg citeva zile in Luxemburg. Bineinteles nu ma dau banii afara din casa asa ca (,) caut ceva rezonabil. Nu exista nici un zbor direct pina acolo astfel ca am varianta unui drum cu low cost pina undeva aproape. Am gasit ca destinatii invecinate Stuttgart sau Bruxelles. Problema e ca de acolo se pare ca trenul e scump sau mai scump decit drumul cu avionul. In plus cei de la Deutsche Bahn nu ma lamuresc pe site cit costa un drum cu trenul pina in Luxembourg din motive ce tin de faptul ca e... tara straina (nu imi ofera pe net tarif clar, dar se pare ca urca la 100 euro). Iar siteul celor de la caile ferate belgiene e destul de incurcat.
Am dat cautare la curse de autobuz insa raspunsul e cetos tare, cel putin pt Germania. Eurolines.com nici macar nu au Luxembourg pe harta. Din cei ce ati mai calatorit sau stiti regiunea ce imi recomandati sa iau din Stuttgart sau Bruxelles pt a ajunge in Luxembourg? Stiti vreo companie sau vreun site util.
multam.
fly_dream
QUOTE (mihail75 @ 31st May 2009, 10:58) *
Salutare,
in sept. tre sa merg citeva zile in Luxemburg. Bineinteles nu ma dau banii afara din casa asa ca (,) caut ceva rezonabil. Nu exista nici un zbor direct pina acolo astfel ca am varianta unui drum cu low cost pina undeva aproape. Am gasit ca destinatii invecinate Stuttgart sau Bruxelles. Problema e ca de acolo se pare ca trenul e scump sau mai scump decit drumul cu avionul. In plus cei de la Deutsche Bahn nu ma lamuresc pe site cit costa un drum cu trenul pina in Luxembourg din motive ce tin de faptul ca e... tara straina (nu imi ofera pe net tarif clar, dar se pare ca urca la 100 euro). Iar siteul celor de la caile ferate belgiene e destul de incurcat.
Am dat cautare la curse de autobuz insa raspunsul e cetos tare, cel putin pt Germania. Eurolines.com nici macar nu au Luxembourg pe harta. Din cei ce ati mai calatorit sau stiti regiunea ce imi recomandati sa iau din Stuttgart sau Bruxelles pt a ajunge in Luxembourg? Stiti vreo companie sau vreun site util.
multam.

Noi am fost cu trenul din Bruxelles in Luxemburg, direct, relativ ieftin si confortabil. Vei zbura probabil cu Wizzair, asta inseamna ca vei fi in Bruxelles (Charleroi) pe la ora 13, de la aeroport pana in gara Bruxelles faci o ora (cu autobuz sau tren) si de acolo iei tren direct catre Luxemburg la 14:33 sau 14:42 si in 3 ore ajungi la destinatie. Pretul unui bilet dus nu depaseste 30 euro, s-ar putea sa fie mai putin (nu mai stiu exact cat am platit, dar mai scumpe sunt trenurile in Germania), de pe net se poate lua doar varianta Freedom Flexible care este mai scumpa. Gasesti bilete direct in gara Bruxelles, nu trebuie rezervare cu nu stiu cat timp inainte.

Pentru informatii, site-ul este www.raileurope.com.

mihail75
da, varianta prin belgia pare mai ok.
mihail75
nimeni altcineva cu experiente pe relatia Luxemburg?
alexxxxx
pai in afara de ce-ai enumerat singur si ce ti-a explicat fly_dream nu prea ai multe alte variante. Varianta prin Bruxelles e foarte buna, inclusiv la pret. Nu prea vad ce solutie magica astepti.
bogdano_2004
In afara de Wizz Air mai ai si variante pe Koln cu GermanWings www.germanwings.com.

Merge sa inchiriezi si o masina atat din Belgia cat si Germania.

Multa bafta.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.