convertor tensiune - frecventa

Serv_Electronics

Salutare tuturor!

Trebuie sa fac pentru proiect o achizitie de date. M-am gandit sa folosesc un integrat convertor tensiune-frecventa (Ka331) si semnalul sa-l introduc prin placa de sunet. Am realizat montajul, dar este instabil, variaza +/- 500Hz, uneori si 1kHz; angry.gif piesele sunt exact pe valorile din schema.

M-a disperat! sad.gif( cunoaste cineva un alt IC convertor tensiune-frecventa? Sau exista cineva care s-a jucat cu acest IC? a intampinat problema?

Am alimentat de la 2 baterii de 9v, una sursa si cealalta este bateria pe care mi-am propus sa o masor deci nu se pune problema filtrarii tensiunii.

multumesc!
tehnics
Cu un microcontroler ai realiza asta mult mai usor deoarece au ADC pe 10 biti incorporat

mister_rf
Si condensatorul? Este de calitate? Stiroflex? Mylar?
tehnics
Uite aici o lista cu convertoarele tensiune - frecventa
http://search.datasheetcatalog.net/key/VOLTAGE-TO-FREQUENCY
soarce
In schema apare tensiunea de alimentare ca fiind 15V, cum ai alimentat la doua baterii de 9V ? Schema vad ca este cu LM331...
Componentele externe trebuie sa fie de calitate, ai folosit rezistente de 1% toleranta si componente stabile in temperatura? Semireglabilele alea trebuie sa fie multitura ?
SuperDuper
Bateria de 9V nu este suficienta. Nici ca tensiune si probabil nici ca si capabilitate de curent.
bit 61
Acest CI se poate alimenta incepind cu +4,5V.
Cred ca era mai bine sa alegi varianta schemei "de precizie" .
Click pentru a vizualiza atașamentul

Serv_Electronics
pai sa raspund pe rand:

1.Nu am mai folosit uControllere sad.gif o sa iau un kit sa le invat dupa ce dau licenta. Mi s-a mai spus ca ar fi fost mai simplu dar nu mai e timp sa le incerc.

2. Cond este de calitate, dar rezistentele nu prea biggrin.gif

3. Alimentarea IC-ului pentru functionare este la 9v, curentul absorbit de integrat este mic, nu cred ca asta este motivul pt care este instabil. A 2-a baterie reprezinta tensiunea de intrare in LM (cea pe care vreau sa o masor)

am incercat ulterior o alta schema de aici: Folosind aceleasi componente, am obs ca nu mai variaza.
http://www.ardf.info/tecnica/misacust.html

Oricum o sa ma duc la magazine sa cumpar rezistentele alea cu 1%

multumesc pentru timpul acordat.
Serv_Electronics
Am schimbat toti condensatorii si merge perfect. Multumesc pt ajutor wink.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.