Confuzie legata de taxe

xsol

Precizez ca nu am firma dar am fost rugat de un apropiat sa intreb despre sistemul de impozitare.
Stiu ca exista o taxa numita impozit forfetar, pana in 12.000 euro profit anual e 500 euro din 2010 acuma intrebarea, ce altceva mai trebuie platit ? SRL-ul trebuie sa plateasca si 16% impozit pe venit sau cum ? ca nu inteleg bine. Cate taxe sunt ? Multumiri anticipate...
geo13ana

Impozitul forfetar a fost introdus din mai anul curent!!! Nu din 2010. Anul acesta va fi impozitat luandu-se ca baza anul trecut. Deci in functie de bilantul anului trecut vei fi impozitat anul acesta. Mai exact, daca prietenul tau s-a incadrat anul trecut la 12.000 (52000 lei) CIFRA AFACERI (atentie, nu PROFIT) atunci anul acesta va avea 2200 lei impozit. Bineinteles la sfarsitul anului in functie de bilantul real se va trage linia si concluzia daca e sunt ok cei 2200 lei (daca si anul acesta se va incadra in 52000 lei cifra afaceri) sau ii depaseste si astfel va plati suplimentar.

Totusi se calculeaza si 3% din cifra de afaceri si daca rezultatul este mai mare decat cei 2200 lei, atunci se va plati 3%.
Mai bine spus se calculeaza 3% din cifra de afaceri SAU grila forfetara. Care da suma mai mare, aia se plateste.

Si ar mai fi la sfarsitul anului si 16% impozit pe dividente. Asta daca administratorul microintreprinderii hotaraste ca vrea dividente.

Si mai era si pragul de 35.ooo euro pe care daca-l depasesti devii platitor de TVA. Adica 19%. SI acest prag este raportat la intreg anul.

xsol
Dar daca ai trecut 12.000 euro nu platesti 1.000 euro impozit forfetar automat ? nu inteleg rostul acelui 3% daca pana in 12.000 platesti 500, peste zice ca platesti 1.000 euro.
spare-me
prima lamurire ti-o aduc eu :

se mai discuta deja pe un topic despre impozitul forfertar.
de bun simt e sa cauti si sa postezi acolo, nu sa deschizi alte topicuri pe acelasi subiect degeaba.

posteaza acolo
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.