Acumulatori si incarcator?

Disturber

Buna ziua...Ce parere aveti despre acest incarcator cu acumulatori?
Isi merita banii? Ma intereseaza pentru o camera foto.

Disturber
Credeti ca Sanyo Eneloop sunt mai buni cumva?

catalinmariescu
Sunt foarte buni,uiti sa ii mai incarci. biggrin.gif
nicolaie
eu nu as da banii pe Uniross, dupa ce m-am fript cu o pereche de GP. Sanyo Eneloop cred ca sunt cei mai buni acumulatori pe care i-am folosit.
Sato
inca un vot pentru eneloop
Neohori
CITAT (nicolaie @ 1st June 2009, 19:01) *
eu nu as da banii pe Uniross, dupa ce m-am fript cu o pereche de GP. Sanyo Eneloop cred ca sunt cei mai buni acumulatori pe care i-am folosit.

Sustin si eu cele spuse de nicolaie .
Uniross sunt un fel de GP dar altfel ambalati smile.gif . Am avut 2 bucati iar dupa o folosire casnica ( nu au fost solicitati la maxim) de 6 luni nu mai tineau curentul , trebuia sa-i incarc de fiecare data cind luam aparatul foto . Sanyo Eneloop sunt excelenti !
danghetau
sau GP ReCyKo ...aceeasi tehnologie;pret incarcator+4AA pina in 55 lei iar un set de 4AA pina in 35 lei.

Disturber
Cred ca Sanyo voi alege si eu smile.gif
danghetau
Putin mai sus,in topicul Eneloop s-a spus ca GP sint ceva mai buni.Nu am Sanyo dar am GP si pot sa confirm ca tin mult chiar daca nu-i folosesti.Pretul pentru 4 AA a scazut la 32,5 lei asa ca o sa dau 100 lei si o sa iau 3 seturi,sint buni la orice,nu numai la foto.
Disturber

Am uitat sa updatez...mi-am achizitionat Sanyo Eneloop smile.gif
danghetau
La ora actuala cunosc doar 2 marci care comercializeaza acumulatori de inalta tehnologie:Sanyo Eneloop si GP ReCyKo,ambii de cca 2000-2100mAh.
Ce ma nedumereste este inexistenta unui martor care sa arate incarcarea.La GP ledurile sint verzi si dupa 24 ore de incarcare desi timpul e estimat pe la 16 ore.Ma asteptam sa fie vreun martor care sa indice incarcarea,macar stingerea ledurilor...
E adevarat,se spune ca pot fi lasati si 2 zile in incarcator dar la lipsa unui semn de incarcare finalizata nu.
edlund
Eu stiam ca Maha sunt cei mai buni. Gresesc?
Eu am Maha 2700 vreo 4 seturi si Varta 2700 vreo 2 seturi. Sunt multumit de amandoua marcile, dar Maha se incarca f greu.
danghetau
Posibil sa gresesti.Cele amintite de mine (si nu ca o spun eu) au alta tehnologie:se comporta ca alcalinele in sensul ca isi mentin si dupa un an de zile un curent de minim 80% din nominal.Cu alte cuvinte:ai consumat din ele,mai ai restul pina se termina.La cele normale dupa 2-3 saptamin i risti sa le gasesti goale.
Mergeti pe mina Eneloop (nu am personal dar din reviewuri sint ok) sau GP ReCyKo mai ieftine dar aceeasi tehnologie (din astea am si asa e).
Am avut Energizer de 2500...panarame.
calexe
CITAT (edlund @ 22nd June 2009, 15:40) *
Eu stiam ca Maha sunt cei mai buni. Gresesc?
Eu am Maha 2700 vreo 4 seturi si Varta 2700 vreo 2 seturi. Sunt multumit de amandoua marcile, dar Maha se incarca f greu.

Deci:

NiMH
De regula cu capacitati de 2500-2700mAh la celule AA. Admit incarcare rapida (in impulsuri) sau cu curenti mari. Se descarca in gol relativ repede, de aceea trebuie incarcate inainte de utilizare.
Experienta mea:
- Cele mai slabe ce mi-au trecut prin mana au fost GP. Nici altele n-au stralucit.
- In general, dupa 6 luni de utilizare modica (adica nu foarte intensa) incarcatorul inteligent arata ca din capacitatea initiala mai era disponibila numai 800 - 1500mAh. Adica pierdusera semnificativ din capacitatea initiala iar plaja era foarte mare. Bateriile nu mai erau cvasi-identice si banuiesc ca se descarcau una prin alta la utilizare in grup, deteriorand si mai mult performanta.

Eneloop
Au fost introduse de Sanyo sub denumirea "Eneloop". Denumite de diversi producatorii "hibride", "recyko" sau in diverse alte feluri. Sunt tot NiMH, dar sunt realizate cu materiale mai bune. Celule AA au de regula 2000 - 2050 mAh. Se descarca putin in gol, nu trebuie incarcate inainte de utilizare.
Experienta mea:
- Dupa cca. 6 luni de utilizare capacitatea initiala este practic nealterata si in plaja mica. De ex. 1950 mAh in loc de 2000 mAh la tot setul de baterii.
- Nu permit incarcare cu curenti mari sau in impulsuri deoarece aceste modalitati de incarcare duc la incalzirea acu, iar Eneloop sunt sensibile la temperatura mare, pierzand performanta in timp. Celulele AA se incarca cu curent continuu de max. 500mA --> cca. 5h. AAA cu max. 250mA.
- Sanyo vinde un incarcator cam gregar, care incarca in curent continuu cu 250mA celulele AA --> cca. 10h. Unele incarcatoare au un safety-timer de 16h. Acesta opreste incarcarea din motive de siguranta dupa 16h. Dar bateriile pot fi deja de mult incarcate (AA dupa 10h, AAA dupa 8h).
danghetau
Am mai cumparat ieri inca 2 seturi de AA GP ReCyKo si am dat 66 lei.
Mai am un set cumparat cu incarcatorul dedicat si curentul de incarcare este de maxim 200mAh,incarcarea facindu-se "peste noapte".Sint mult mai reci decit vechii NiMH cind sint la final de incarcare.Nu ma deranjeaza ca dureaza incarcarea >10 ore.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.