garantie la PDA

alexandra_dorneanu

Salutare

Am un PDA care s-a defectat si pe care vreau sa-l trimit la cei care ofera garantia produsului. Un amic mi-a spus sa intocmesc un proces verbal de mana, in care sa specific ce anume pun in cutie(vreau sa pun tot ce am primit odata cu pda-ul: cabluri, accesorii, cd-uri...etc)
Are cineva idee cum ar trebui sa arate un proces verbal care sa insoteasca produsul. Mentionez ca sunt din provincie si trebuie sa trimit produsul prin curierat.

....sau cum ar trebui sa procedez?
deac4
QUOTE (alexandra_dorneanu @ 28th May 2009, 12:12) *
Salutare

Am un PDA care s-a defectat si pe care vreau sa-l trimit la cei care ofera garantia produsului. Un amic mi-a spus sa intocmesc un proces verbal de mana, in care sa specific ce anume pun in cutie(vreau sa pun tot ce am primit odata cu pda-ul: cabluri, accesorii, cd-uri...etc)
Are cineva idee cum ar trebui sa arate un proces verbal care sa insoteasca produsul. Mentionez ca sunt din provincie si trebuie sa trimit produsul prin curierat.

....sau cum ar trebui sa procedez?

In mod normal ar trebui sa iei legatura direct cu firma de la care l-ai cumparat, pe certificatul de garantie trebuie sa fie mentionat un nr. de telefon, o adresa de e-mail etc.
si ai putea sa-i intrebi pe ei. (e recomandat - posibil sa fie si schimbari intre timp : adresa punct de service etc.)
De asemenea e posibil ca firma respectiva sa aiba filiale si in alte orase, posibil apropiat de al tau.
Oricum - in aproape toate certificatele de garantie se mentioneaza ca, in cazul predarii in service produsele trebuie insotite de toate accesoriile (pe cat posibil - toate, din experienta stiu ca nu se mai fac nazuri daca nu le ai pe toate).
In orice caz coletul trebuie sa contina pe langa produs (si accesorii) :
- o copie a facturii de achizitie si a certificatului de garantie (in caz ca nu le ai pe amandoua, una sau cealalta sunt suficiente - firmele au baze de date in care se regasesc acele documente)
- o mentiune scrisa a defectului pe care il reclami - este de preferat sa fie detaliat, in cazul unei omisiuni este posibil sa fii nevoita sa il trimiti inca o data in service
- pe colet sa fie mentionata inclusiv adresa ta (la care doresti sa primesti produsul inapoi) si un nr. de telefon la care sa fii contactata - de altfel acestea sunt si cerintele firmelor de curierat rapid

Ar mai fi problema costurilor - firmele care asigura service-ul sunt obligate prin lege sa suporte aceste cheltuieli - de aceea iti recomand sa iei legatura cu ei, inainte

Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.