Silver Wolf
26th May 2009, 17:51
Nu s-a întâmplat nimic grav, dar aseară discutam cu ceva amici de împrumutatu' mașinii, cu diverse păreri și unul din ai mei amici spunea că el nu merge cu mașina altuia pentru că în cazul în care faci accident și nu e mașina ta e mai grav.
Are dreptate?
Cu ce e mai grav?
Dar dacă la constatare se stabilește că n-a fost vina ta?
sebulbus
26th May 2009, 17:53
Daca nu e vina ta, masina se repara pe cheltuiala asigurarii/buzunarului celuilalt. Daca e vina ta... ori te alegi cu o prietenie stricata, ori cu o paguba de compensat, ori combinatii din ambele.
Valy1
26th May 2009, 17:57
E aceeasi chestie. Trebuie sa ai grija sa aiba casco totusi
Silver Wolf
26th May 2009, 18:01
Nu de bani, reparatii prietenii era vorba.
Legal, e vreo chestie care variază? În afară de datele altcuiva la căsuța cu "cine conducea"?
spare-me
26th May 2009, 19:15
nu doare pe nimeni nicaieri a cui e masina, dpdv legal.
daca e ok, are numere, are talon, asigurare, poate s-o conduca si papa pius
e naspa dpdv al "prieteniei", chiar daca nu esti vinovat.
omul are o problema in a intelege ca n-a fost vina ta...ca "daca era el la volan era altceva"
altfel, dpdv legal poti sa faci accident si cu masina lu' basescu si el cu a ta. e acelasi lucru
M@nuel
26th May 2009, 19:54
Problema e ca unele societati de asigurari nu despagubesc (CASCO) decat daca masina e condusa de proprietar sau maxim rude de gradul I ale acestuia. Daca vreti sa imprumutati masina cuiva, trebuie sa-i faceti procura si cred ca trebuie instiintata si societatea de asigurari. Cred ca scrie in contract, din pacate eu nu-l am la indemana.
cosmin_miu
26th May 2009, 20:18
n-are nicio treaba !!!! .......poate e mai grav moral
Cu siguranta e vorba doar de casco ,in unele contracte este specificat .....ce zice si Manuel !
Silver Wolf
26th May 2009, 20:58
Aha, deci e belea că nu acoperă casco, eventual se supără propitaru', dar pe polițist nu-l privește atât timp cât ești în deplinătatea facultăților.
Mulțumesc de lămurire, cred că se poate închide.
Valy1
26th May 2009, 21:56
Dar cu masinile inmatriculate pe firma e posibil sa ai probleme cu CASCO ?
cosmin_miu
27th May 2009, 02:26
QUOTE (Valy1 @ May 26 2009, 22:56)

Dar cu masinile inmatriculate pe firma e posibil sa ai probleme cu CASCO ?
la fel ...depinde de clauzele din contract . Sau mai am impresia ca ,daca la utilizator-beneficiar scrie aceeasi persoana ca la asigurat ....doar persoana respectiva are voie sa conduca masina (nu stiu sigur).
In contractul actual nu am nicio clauza de genul asta si la beneficiar e gol-necompletat. In plus contractul e semnat de mine dar eu nu am niciun statut in firma actuala
(cred ca sunt contractantul )
Ahhh acum am vazut is 4 denumiri/campuri in contract: de asigurat / contractant / utilizator /beneficiar .....e completat doar la asigurat . (oricum politele si clauzele difera de la firme la firme)
Silver Wolf
27th May 2009, 11:53
Cu înmatricularea pe firmă cunosc câțiva care le-au dus la daune (spoilere, aripi, parbrize) și nu au avut probleme decât cu tărăgănarea actelor, în rest... Aici se includ și mașini de flotă și personale (trecute prin firmă din motive cunoscute de toată lumea...) chiar și de taxi.
C.F.S.
1st June 2009, 11:45
La unele societati de asigurare, pentru masinile pe firma nu se acorda despagubire decat daca este condusa de (citez din memorie) "persoane din conducerea societatii, sau prepusi ai acestora"
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.