Transport Bucuresti - Zagreb

nic_biso

Ma intereseaza variante de transport catre Zagreb, daca se poate cat mai ieftin si rapid. Nu stiu inca datele de calatorie, dar cel mai probabil vor fi in iarna 2009-2010.

Din cate stiu optiunile ar fi:

-avion: Bucuresti - Zagreb cu Tarom (aprox. 150 euro)
-avion + tren: Bucuresti – Viena cu SkyEurope si tren Viena – Zagreb
-avion + tren: Bucuresti – Venetia/Treviso cu Wizz Air / MyAir si tren Mestre – Zagreb

Ultimele 2 variante implica transportu cu trenul, care dureaza mult, e totusi scump si nici conexiuni dese nu prea sunt.
Oricum exclud din start sa merg doar cu trenul, as pierde 2 zile pe drum si la dus si la intors.

Are cineva idee de vreun alt traseu?
fly_dream
QUOTE (nic_biso @ May 25 2009, 12:11) *
Ma intereseaza variante de transport catre Zagreb, daca se poate cat mai ieftin si rapid. Nu stiu inca datele de calatorie, dar cel mai probabil vor fi in iarna 2009-2010.

Din cate stiu optiunile ar fi:

-avion: Bucuresti - Zagreb cu Tarom (aprox. 150 euro)
-avion + tren: Bucuresti – Viena cu SkyEurope si tren Viena – Zagreb
-avion + tren: Bucuresti – Venetia/Treviso cu Wizz Air / MyAir si tren Mestre – Zagreb

Ultimele 2 variante implica transportu cu trenul, care dureaza mult, e totusi scump si nici conexiuni dese nu prea sunt.
Oricum exclud din start sa merg doar cu trenul, as pierde 2 zile pe drum si la dus si la intors.

Are cineva idee de vreun alt traseu?

Nu a aparut orarul de iarna la toate companiile aeriene... Vinerea, la dus, ar fi Bucuresti-Bonn cu BlueAir (prin Sibiu, dar stiu ca-ti place sa zbori!) si Bonn-Zagreb cu GermanWings sau tot vinerea, in aceeasi combinatie, doar ca prin Stuttgart (timp bun intre zboruri: 1-2 ore). Pentru retur, ar fi tot asa, dar doar prin Stuttgart, miercurea, cu 4 ore intre zboruri. Cum toate astea sunt prin Sibiu, aduni la 6 la zestrea de zboruri! Daca ai o zi de pierdut prin Berlin sau Bonn.... pretul la GermanWings merita!

Ar mai fi o varianta extrem de riscanta..... Bucuresti - Londra cu Wizz si apoi mai departe tot cu ei.... timp intre zboruri 45 minute... Teoretic este posibil, mai ales fara bagaj de cala, dar...... fiind vorba de Londra, nu stiu.... Ce parere ai?

alexxxxx
Fara discutie as alege Tarom, cum afli datele de calatorie ia biletul, la 150 E nu gasesti mai nimic sa-ti ofere siguranta datelor de plecare/sosire pe care ti-o ofera o cursa directa, mai ales cu Tarom.
Pacat ca zborurile incep din septembrie, chiar acum am cautat zbor pt Zagreb (tre sa ajunga sotia pe 8 iunie si sa vina inapoi pe 9) si un dus-intors costa 800 de euro, la Air France. Mi-as fi dorit sa zboare Tarom, nici macar ei nu sunt in stare sa ajunga la preturi de-astea... Acum cautam alternative...
fly_dream
QUOTE (alexxxxx @ May 25 2009, 14:02) *
Fara discutie as alege Tarom, cum afli datele de calatorie ia biletul, la 150 E nu gasesti mai nimic sa-ti ofere siguranta datelor de plecare/sosire pe care ti-o ofera o cursa directa, mai ales cu Tarom.
Pacat ca zborurile incep din septembrie, chiar acum am cautat zbor pt Zagreb (tre sa ajunga sotia pe 8 iunie si sa vina inapoi pe 9) si un dus-intors costa 800 de euro, la Air France. Mi-as fi dorit sa zboare Tarom, nici macar ei nu sunt in stare sa ajunga la preturi de-astea... Acum cautam alternative...

Elegant, dar la 600 euro in total, ai SkyEurope Bucuresti-Viena (9:30-10:05) si Croatia Airlines Viena-Zagreb (13:45-14:45), la fel si la retur (15:25-16:15 si 19:00-21:30).... Ar mai fi Sky pana la Viena si apoi tren sau autobuz. Mi se pare ok autobuzul (Eurolines), circula de doua ori pe zi (Viena-Zagreb 18:00-22:45 de luni pana sambata si 23:59-04:25 duminica, Zagreb-Viena 6:00-10:15 luni-sambata si 17:00-22:25 duminica), costa 32 euro la dus, 52 euro la intors. Daca sotia ta poate ajunge in Zagreb pe 8 iunie seara, poate merge cu Sky dimineata si apoi cu autobuzul de la 18, iar la intors depinde... 9 iunie pica marti.... fie vine cu Croatia Airlines + SkyEurope pe 9, fie ia autobuzul de ora 6 si avionul la ora 19 pe 10 iunie. Ar fi mult mai ieftin si ca bonus la la dus prinde si o plimbarica prin Viena, intre avioane, pentru ca autobuzul se ia din oras, de la statia de metrou (U3) Erdberg. Atasez orarul Eurolines.
alexxxxx
Merci de sugestii, am cautat si eu o multime de variante.
Pana la urma am gasit la malev la 560 de euro, problema era ca oraru e cam aiurea, poate pleca doar dupa 6 seara. Macar la Malev, de banii astia, am gasit cu orar foarte convenabil, doar o ora la dus si 3 la intors timp intre avioane la Budapesta.
Astept cu interes sa dea drumul din toamna Tarom-ul la cursa asta, momentan Malev are aproape exclusivitate pe ruta asta, are orare foarte bune dar preturi maricele spre mari. Practic n-are concurenta, nu prea vrea nimeni sa faca 6-7 ore pe drum cu AF sau Austrian, care si ei ofera preturi de sta mata-n coada (Lufthansa cere 905 euro pentru ruta asta, cand am cautat eu). Inca o dovada ca fara concurenta e jale la capitolul preturi....
fly_dream
QUOTE (fly_dream @ May 26 2009, 08:42) *
Elegant, dar la 600 euro in total, ai SkyEurope Bucuresti-Viena (9:30-10:05) si Croatia Airlines Viena-Zagreb (13:45-14:45), la fel si la retur (15:25-16:15 si 19:00-21:30).... Ar mai fi Sky pana la Viena si apoi tren sau autobuz. Mi se pare ok autobuzul (Eurolines), circula de doua ori pe zi (Viena-Zagreb 18:00-22:45 de luni pana sambata si 23:59-04:25 duminica, Zagreb-Viena 6:00-10:15 luni-sambata si 17:00-22:25 duminica), costa 32 euro la dus, 52 euro la intors. Daca sotia ta poate ajunge in Zagreb pe 8 iunie seara, poate merge cu Sky dimineata si apoi cu autobuzul de la 18, iar la intors depinde... 9 iunie pica marti.... fie vine cu Croatia Airlines + SkyEurope pe 9, fie ia autobuzul de ora 6 si avionul la ora 19 pe 10 iunie. Ar fi mult mai ieftin si ca bonus la la dus prinde si o plimbarica prin Viena, intre avioane, pentru ca autobuzul se ia din oras, de la statia de metrou (U3) Erdberg. Atasez orarul Eurolines.

La intors, pe 9 iunie, se mai poate autobuz (local) Zagreb - Zadar (de exemplu 11:00-15:55), apoi avion Sky Zadar - Viena (17:30-18:40) si tot Sky Viena - Bucuresti in zorii zilei de 10 iunie (6:20-9:00), nu ar fi chiar o tragedie de petrecut cateva ore in aeroportul vienez.... Drumul la intors ar costa 17 + 29 + 59 = 105 euro, iar dusul pe varianta Sky + autobuz ar fi 71 euro. In total ai iesi la 176 euro.

P.S. Pentru nic.... La dus, ai putea incerca duminica sa cuplezi un Sky de seara cu autobuzul de ora 23:50.... cred ca este fezabil, ajungi in statia aia de metrou intr-o ora.... plus ca ajungi in Zagreb in zori si scutesti o noapte de cazare....

QUOTE (alexxxxx @ May 26 2009, 09:20) *
Pana la urma am gasit la malev la 560 de euro

Eu am cautat variante cat mai ieftine.... transport ieftin si bun? Daca vrei sa dai 560 euro pe drumul cu pricina, atunci nu-i nevoie sa faci rabat la timpul petrecut pe traseu. Verifica si Croatia Airlines, cuplat cu SkyEurope, cred ca obtii un orar mai bun.
nic_biso
QUOTE (fly_dream @ May 26 2009, 10:26) *
La dus, ai putea incerca duminica sa cuplezi un Sky de seara cu autobuzul de ora 23:50.... cred ca este fezabil, ajungi in statia aia de metrou intr-o ora.... plus ca ajungi in Zagreb in zori si scutesti o noapte de cazare....

Multumesc.
La varianta cu autocarul nu m-am gandit. Suna interesant, totul insa va depinde atunci de datele de calatorie, sia nume daca zborurile cu SkyEurope vor fi indeajuns de ieftine. Daca iese pretul undeva pana in 110-120 euro, s-ar merita. Daca nu iese, clar ramane Tarom.

alexxxxx
QUOTE (fly_dream @ May 26 2009, 10:34) *
Eu am cautat variante cat mai ieftine.... transport ieftin si bun? Daca vrei sa dai 560 euro pe drumul cu pricina, atunci nu-i nevoie sa faci rabat la timpul petrecut pe traseu. Verifica si Croatia Airlines, cuplat cu SkyEurope, cred ca obtii un orar mai bun.

Merci mult, fly_dream, insa dupa cum am zis, fiind o calatorie de business orarul a fost mai important. Trebuia sa ajunga luni acolo si sa plece marti, dupa ora 17. Deci conditii destul de restrictive, pe care le indeplinea doar malev-ul, care intr-adevar are orar super, face 3h cu totul la dus si vreo 5 la intors. Croatia Airlines cerea pentru datele respective vreo 500 de euro Viena-Zagreb return, la care adaugai Sky (vreo 160 de euro), plus inconvenienta cu checkin separat, perioada de siguranta intre zboruri, etc. Vroiam doar sa-i exemplific lui nic_biso cam ce preturi gasesti pe ruta asta, la companiile de linie. Cu tarom, la 150 de euro zbor direct (daca-l iei la oferta, urmatorul tarif e 200), e parfum.

Cum vreau s-ajungem pe-acolo si in scop turistic la vara, cred c-o sa-ti iau in seama sfaturile cu sky+autocar sau, preferabil, tren. In scop turistic pretul conteaza mai mult, n-am tampit sa dau aproape 600 de euro pana la Zagreb, de banii aia zbori juma' de glob....smile.gif.

florincccc
Vezi ca nu esti bine informat in ceea ce priveste trenul spre Zagreb.
Ai un tren direct din Buc la 23.45 si ajunge in Zagreb la 23.07 (23 ore 30 min) cu vagon de dormit intoarcere Zagreb ora 4.56 - Buc ora 6.19
Pret dus intors 150-300 euro in functie de categoria de confort
nic_biso

Deci faci si o zi pe drum si mai costa si mult...
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.