La rugămintea lui anknic, postez rețeta mea de înghețată, de la care se pot face tot felul de variațiuni pe temă.
Nu că n-aș fi postat-o dacă nu mă ruga ea, ci aș fi vrut să o fac când aveam și poze, dar nu-i bai, le voi atașa ulterior.
Vedeți că e urgență, da?
pune-o fara poze ca la mine acasa e revolutie ca vor inghetata cu lamaie...
Ingrediente:
- 1l lapte
- 500 gr zahăr
- 500ml frișcă neîndulcită sau cu un conținut cât mai mic de zahăr.
Eu folosesc Meggle pentru că îmi plac dulciurile exagerat de dulci.
Laptele se pune la fiert cu zahărul, pentru cca 1h și jumătate, până scade mai mult de jumătate, are consistența unei smântâni și culoarea caramelului. Spre final se umflă foarte tare și e nevoie să amestecați mereu, altfel se afumă.
După ce s-a răcit, se adaugă peste frișca bătută și se amestecă bine.
Asta a fost baza. Greu răăăăăăăăăăuuuu, știu!
Pentru înghețata de lămâie, eu folosesc zeama de la 2 lime și cam o lingură de esență de lămâie Dr Oetker. Astea se adaugă la final, se mai bate puțin cu mixerul și se dă la congelator pentru câteva ore, cca 6-7.
Se pot pune nuci, vanilie, piure de fructe, cacao, orice vă trece prin cap. Pentru accentuarea gustului fructelor, puneți și puțină zeamă de lămâie, iar dacă e vorba de fructe de pădure, esență de migdale, dar puțină.
Jur pe contul meu de moadă că iese o înghețată super cremoasă și fină, care nu doar că nu face ace de gheață, dar nici nu devine un bloc din care nu poți lua cu lingura și trebuie să-l lași juma' de oră afară.
O să vin și cu poze de îndată ce le voi avea.