Înghețată, parfait și alte sloiuri homemade!
Pagini: 1, 2

CICI&Co

La rugămintea lui anknic, postez rețeta mea de înghețată, de la care se pot face tot felul de variațiuni pe temă.
Nu că n-aș fi postat-o dacă nu mă ruga ea, ci aș fi vrut să o fac când aveam și poze, dar nu-i bai, le voi atașa ulterior.
Vedeți că e urgență, da? laugh.gif

QUOTE (anknic @ May 24 2009, 17:43) *
pune-o fara poze ca la mine acasa e revolutie ca vor inghetata cu lamaie...

Ingrediente:
- 1l lapte
- 500 gr zahăr
- 500ml frișcă neîndulcită sau cu un conținut cât mai mic de zahăr.
Eu folosesc Meggle pentru că îmi plac dulciurile exagerat de dulci. bigyellowgrin.gif Voi puteți încerca Hulala sau parcă și cea de la Dorna conține puțin zahăr.

Laptele se pune la fiert cu zahărul, pentru cca 1h și jumătate, până scade mai mult de jumătate, are consistența unei smântâni și culoarea caramelului. Spre final se umflă foarte tare și e nevoie să amestecați mereu, altfel se afumă.
După ce s-a răcit, se adaugă peste frișca bătută și se amestecă bine.
Asta a fost baza. Greu răăăăăăăăăăuuuu, știu! lol.gif

Pentru înghețata de lămâie, eu folosesc zeama de la 2 lime și cam o lingură de esență de lămâie Dr Oetker. Astea se adaugă la final, se mai bate puțin cu mixerul și se dă la congelator pentru câteva ore, cca 6-7.
Se pot pune nuci, vanilie, piure de fructe, cacao, orice vă trece prin cap. Pentru accentuarea gustului fructelor, puneți și puțină zeamă de lămâie, iar dacă e vorba de fructe de pădure, esență de migdale, dar puțină.

Jur pe contul meu de moadă că iese o înghețată super cremoasă și fină, care nu doar că nu face ace de gheață, dar nici nu devine un bloc din care nu poți lua cu lingura și trebuie să-l lași juma' de oră afară.
O să vin și cu poze de îndată ce le voi avea. smile.gif
anknic
sarumana

CICI&Co
Cu plăcere. tongue.gif
Ah, și rețeta asta are un istoric zbuciumat rău. E rezultatul combinării a n rețete oarecum eșuate.
Sfatul meu este să pui zeama și esența de lămâie după gustul tău, că poate al meu nu-ți este pe plac.
anknic
delicioasa!
CICI&Co
blush.gif
Mă bucur că v-a plăcut!
tonks
pune-o si pe aia cu nuca caramelizata dribble.gif
bubalus
da o reteta cu inghetata de fistic are cineva?
pt. mine ingh. de fisitc este "the best". de fiecare data cand cumpar inghetata cel putin o cupa este de fistic...restul variaza.
iar asta de aici din italia are de obicei si fistic pisat /maruntit prin ea. este mortala....

s3ction31
QUOTE (bubalus @ May 26 2009, 14:06) *
da o reteta cu inghetata de fistic are cineva?
pt. mine ingh. de fisitc este "the best". de fiecare data cand cumpar inghetata cel putin o cupa este de fistic...restul variaza.
iar asta de aici din italia are de obicei si fistic pisat /maruntit prin ea. este mortala....

Pai in loc de lime ii pui esenta de fistic... biggrin.gif O sa-ncerc eu, si-ti spun cum iese. Fistic maruntit n-o sa pun, ca nu gasesc decat sarat.

edit: Cici, sar'na de retete.
CICI&Co
Da, bubalus, secțioanca are dreptate. Fă-o cu esență de fistic.

Secțioanco, dacă execuți tu ceva postat de mine, io te jotem forever.

tonksule, aia n-are farmec fără poze, maică. gunsmilie.gif
Moaca

QUOTE (CICI&Co @ May 26 2009, 14:54) *

Daca pui si poza io ma sinucid.
Auzi, da' daca vreau sa fac Malaga, pun esenta de rom si stafide ?
PS : Asa pofta mi-ai facut ca m-am dus sa-mi cumpar o inghetata. E numai vina ta daca o sa ma fac cat malul tongue.gif
CICI&Co
Ba parcă se pune și vin, sau stafidele se țin la înmuiat în el, nu mai știu.
Plus zahăr ars.
Combină tu și spune-ne și nouă. thumbup.gif
anknic
eu am mai gasit la metro cateodata fistic/alune/migdale neprajite si nesarate. io cumpar mereu cand gasesc deoarece execut des cioco de casa (si pun fistic/alune/migdale/nuci-de la tara/stafide in ea ca sa conving pitixul sa presteze si niste acizi omega nu stiu de care...ca pestele iese din discutie la ea)
tonks
QUOTE (CICI&Co @ May 26 2009, 14:54) *

pune tu reteta, ca scot eu pozele de la naftalina
CICI&Co
QUOTE (tonks @ May 26 2009, 20:36) *
pune tu reteta, ca scot eu pozele de la naftalina

Acum mi-am dat seama că zici de rețeta aia veche. N-o mai fac p'aia, maică. Ți-am mai zis.
Asta iese mai cremoasă și se face și mai ușor.
tonks
QUOTE (CICI&Co @ May 26 2009, 20:44) *
Acum mi-am dat seama că zici de rețeta aia veche. N-o mai fac p'aia, maică. Ți-am mai zis.
Asta iese mai cremoasă și se face și mai ușor.

pai io nu mai fac inghetata deloc de ceva vreme, ca maninc la ea ca sparta, si stii ca am pitici pre creier in legatura cu kilele de zahar puse in prajituri. da' pastrez amintirea celei mai bune inghetate de am mincat-o ever dribble.gif
CICI&Co
QUOTE (tonks @ May 26 2009, 20:47) *
pai io nu mai fac inghetata deloc de ceva vreme, ca maninc la ea ca sparta, si stii ca am pitici pre creier in legatura cu kilele de zahar puse in prajituri. da' pastrez amintirea celei mai bune inghetate de am mincat-o ever dribble.gif

Fă mai puțină, cam la jumătate... și bagi apoi 2h de parc cu Oana. Ar trebui să fie ok. biggrin.gif

Secțioanco, unde ești? Am uitat să spun că, dacă folosești frișcă neîndulcită și cu tot caramelul ăla nu ți se pare suficient de dulce, că doar deh, n-oi fi eu singura țăcănită de vrea dulcele DULCE, poți pune zahăr pudră în voie.
Cantitatea de frișcă poate fi mărită până la 750ml, dar nu mai mult, că apoi iese bloc.
nightfever
eu fac cu 6 oua pe care le frec cu un pahar de zahar pana se topeste, apoi pun lapte caldut si fierb toata treaba pana se ingroasa putin
apoi in crema aia mai pun si niste frisca sau iaurt si iese ceva super, numai ca vorba ta, face cristale de gheata si se face bocna
stii cum s-o fac mai cremoasa si fara cristale? rolleyes.gif
mufa
Cu frișcă.
s3ction31
Cred c-am gresit p-undeva, ca are o consistenta cam dubioasa (moale si sfaramicioasa) scratchchin.gif
CICI&Co
Ia zi, ce/cum ai făcut.
Înainte de a merge la congelator, e exact o frișcă îndulcită cu aromă de... cutare.
s3ction31
Nope, inainte de a merge la congelator era o crema destul de lichida.
Poate din cauza ca n-am asteptat sa se raceasca prea bine caramelu' ala, si s-o facut cam lichid tot amestecu' final... bigyellowgrin.gif

Voi mai incerca, is perseverenta. laugh.gif
CICI&Co
Eu l-am pus și călduț, nu doar rece.
Ce frișcă ai folosit? Ai bătut-o băț înainte?
Caramel a fost mai mult de vreo...350ml?
s3ction31
QUOTE (CICI&Co @ 30th May 2009, 13:56) *
Eu l-am pus și călduț, nu doar rece.
Ce frișcă ai folosit? Ai bătut-o băț înainte?
Caramel a fost mai mult de vreo...350ml?

Bine, sa fiu mai exacta: l-am pus fierbinte. Frisca milli, batuta bine, caramel era vreo 200 de ml, cred (si de-o consistenta cam dubioasa, gen dulceata zaharisita closedeyes.gif )
CICI&Co
ewpu.gif
Călduț!!! De preferat chiar rece.
Și l-ai fiert prea mult. Trebuie să-ți rămână mai mult de o cană și mai puțin de două. sad.gif

Îți place ce cantități exacte dau? Am o precizie de chirurg, nu alta.
s3ction31
Dupa cum spuneam, o sa mai incerc. Da' ii pun mai putin zahar, ca-mi pare f dulce.
Deocamdata-i frig, si nu ma bag. Poate fac prajitura aia a ta cu ricotta, sa vad in ce dispozitii mai sunt.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.