SURSA IMPRIMANTA - DEFECTA

mariocor

Salutare tuturor,

Mi s-a defectat sursa de alimentare cu tensiune de la imprimanta HP PSC 1215 (nu mai scoate nicio tensiune si nu am reusit sa o repar pe unde am incercat).
Are urmatoarele date:
INPUT: 100 - 240 V , 1 A max
OUTPUT: 31 V, 0.678 A
14,5 V, 0.621 A

Va rog daca ma puteti ajuta cu una identica sau similara (fie si din tipul celor externe fata de imprimanta) numai sa aiba tensiunile si curentii de iesire asemanatori.
Atasez si cateva poze cu sursa.

Multumesc anticipat celor ce ma pot ajuta,

Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul
nelutzu57
Încearcă totuși la un service care se ocupă de imprimante. Este chiar așa de '' stricată '' , defectă de au spus toți că nu se mai repară ?.
Comoditatea este mare...Postează niște poze cu interiorul plăcii electronice din sursă...poză față - spate eventual mai multe luate din unghiuri diferite...poate vedem ceva pe acolo.

mariocor
@nelutzu57 - Ai dreptate, trebuie sa insist la o firma care se ocupa cu reparatii imprimante, numai ca eu locuiesc intr-un oras mai mic si nu am asa ceva pe aici, de aceea am apelat pana acum doar la electronisti. Cand am postat pe forum m-am gandit ca o varianta ar fi sa gasesc un coleg forumist care vinde piese de schimb pt imprimante sau are una asemanatoare recuperata.
La sugestia ta atasez cateva poze (nu stiu daca sunt foarte concludente) cu placa electronica a sursei.

Multumesc,

Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul
cspot
Mi se pare destul de improbabil ca un electronist sa nu fie capabil sa o repare .
In primul rand , daca nu ma insel este acolo o siguranta fuzibila .
Daca nu , trebuie schimbati condensatorii de iesire (eu pe ei pariez ca sunt defecti ) . Si ala de intrare ar putea sa fie de vina , dar mai putin probabil .
Pare o sursa chioara ... fara integrate (poate un TL431) .
Nu-mi dau seama cum ai aflat ca e defecta . Nu vad daca are consumator pe iesire ...ceea ce inseamna ca ar putea sa nu functioneze daca este deconectata ...
mister_rf
Daca tot discutam despre condensatoare, atunci eu consider ca ordinea schimbarii este invers, cei din primar='intrare'(rosu) si dupa aceea la iesire (galben).
De verificat prin inlocuire si dioda marcata cu rosu.

Click pentru a vizualiza atașamentul
SINEKT
Vai doamne, aia nu se poate repara ? lol.gif

Ti-o fac eu in jumatate de ora, dar nu stiu daca iti convine sa mai platesti si transportul. Cel mai bine te duci si dai cu ea in capul aluia care a zis ca nu o poate repara si ii zici sa treaca la treaba, ca doar il platesti dry.gif
mariocor
Nu-mi mai aduc aminte daca tensiunea la iesire a fost masurata si in sarcina, cert este ca in gol nu scoate nimic (din ce am asistat si eu partial la masuratori).

Ceea ce-mi spuneti voi este incurajator, adica nu pare o sursa foarte sofisticata si greu de reparat, poate nu am apelat la oamenii cei mai potriviti. Ma gandesc acum foarte serios la cine sa apelez, caruia sa-i prezint si sugestiile voastre.

@sinekt - Cred ca ai dreptate, ti-as trimite-o tie la reparat, dar cu transport dus-intors, s-ar putea sa nu fie prea rentabil. In ultima instanta poate fi o varianta de discutat pe PM.

Multumesc tuturor pentru sfaturi, promit sa va tin la curent cu ce am facut.
Daca aveti si alte idei nu ezitati sa le exprimati.

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.