anknic
22nd May 2009, 20:02
dino2
22nd May 2009, 20:08
QUOTE (anknic @ May 22 2009, 21:02)

cool, in cativa ani cred ca o sa pot cultiva in curte, in loc de rosii.
anknic
22nd May 2009, 20:47
incerc sa pun filmuletul de o sapt.pe forum.
LEmi s-a parut super usor! deja am ochit un bidon de 5l de apa plata si am cumparat un ananas special pentru plantat (si mancat bineinteles!)
am de gand sa tai bidonul la 15 cm si sa plantez ananasul si partea de sus a bidonului sa o pun capac si sa o lipesc cu banda adeziva transparenta. cand vreau sa mai aerisesc desfac dopul.
promit sa pun poze cu evolutia (sper sa imi iasa din prima...) de indata ce termin apa plata si mai produc niste pamant...si niste nisip sa fac amestec...
LLE: daca tot luati ananas pentru plantat cautati-l si de seminte. eu il caut pe al meu si daca gasesc incerc si cu seminte. semintele sunt in coaja, in varful piramidutelor care ies in relief, dar unele piramidute nu au samanta.
dino2
22nd May 2009, 21:51
QUOTE (anknic @ May 22 2009, 21:47)

incerc sa pun filmuletul de o sapt.pe forum.
LEmi s-a parut super usor! deja am ochit un bidon de 5l de apa plata si am cumparat un ananas special pentru plantat (si mancat bineinteles!)
am de gand sa tai bidonul la 15 cm si sa plantez ananasul si partea de sus a bidonului sa o pun capac si sa o lipesc cu banda adeziva transparenta. cand vreau sa mai aerisesc desfac dopul.
promit sa pun poze cu evolutia (sper sa imi iasa din prima...) de indata ce termin apa plata si mai produc niste pamant...si niste nisip sa fac amestec...
LLE: daca tot luati ananas pentru plantat cautati-l si de seminte. eu il caut pe al meu si daca gasesc incerc si cu seminte. semintele sunt in coaja, in varful piramidutelor care ies in relief, dar unele piramidute nu au samanta.
bafta! eu am incercat cu seminte dintr-un fruct si nu mi-a iesit. e adevarat ca nici nu m-am ocupat prea tare de ele.
diorama
22nd May 2009, 22:08
Eu am incercat sa pun mai multi ananasi si toti mi-au putrezit. Cred ca nu am curatat bine de fruct si d-aia. O sa mai incerc experimente cu exotisme, pana la urma e o bromelie si se comporta ca o bromelie, deci teoretic ar trebui sa-l fac sa inradacineze. Oare merge si cu miniananasii de supermarket?
anknic
22nd May 2009, 23:41
diorama, ai plantat ca in video? curatat din fruct si din frunzele din partea de jos? franceza mea e aproximativa(ca nu am reusit deloc sa o invat), dar din ce am inteles nu ies radacini din fruct ci din tulpina aia care ramane dupa ce ai curatat ultimele frunze. cica din ce ramane din fruct doar se hraneste pana are radacini...am inteles bine...sau bat campii????
diorama
23rd May 2009, 00:07
Am incercat pe cat posibil sa curat de fruct si am rupt cateva frunze de la baza. Se pare ca totusi nu am curatat cat trebuie, din moment ce au putrezit. Sau poate a fost substratul prea retentiv si prea dens. Nu am avut perlit la momentul respectiv. Abia dupa prima incercare m-am mai documentat pe net si am aflat cum sta treaba. Nu-i nimic, asa invat. Din ce imi aduc aminte, nu ar trebui sa mai existe fruct pe el pentru ca ala intra in putrefactie.
PS offtopic dar nu ma pot abtine: e o furtuna in momentul asta la noi de rupe pamantul. Cred ca o sa-mi adun florile de pe jos maine.
anknic
23rd May 2009, 22:35
pus azi un ananas in pamant...cred ca totusi m-am grabit ca studiind dupa aia mai bine filmuletul la un moment dat nenea zicea sa il lasam la uscat un pic...dar cum urechea mea de franceza aude din 2 in 2...
am gasit si o samanta-doar una...evident ca m-am uitat la poze pe net sa vad daca e chiar samanta de ananas. am pus-o in pamant cu un capac transparent deasupra...sper sa iasa ceva...daca nu iese tura asta mai incercam!
dino2
23rd May 2009, 23:06
QUOTE (anknic @ May 23 2009, 23:35)

pus azi un ananas in pamant...cred ca totusi m-am grabit ca studiind dupa aia mai bine filmuletul la un moment dat nenea zicea sa il lasam la uscat un pic...dar cum urechea mea de franceza aude din 2 in 2...
am gasit si o samanta-doar una...evident ca m-am uitat la poze pe net sa vad daca e chiar samanta de ananas. am pus-o in pamant cu un capac transparent deasupra...sper sa iasa ceva...daca nu iese tura asta mai incercam!
succes! vreau vesti!
anknic
24th May 2009, 10:55
va tin la curent. din pacate din poze nu se vede nimic-ananasul e plantat intr-un pet de 5 l.
dnb.katz
25th May 2009, 00:27
nu cred sa iasa din seminte. La cum is crescute plantele sigur nu sunt mature.
Cel mai bine incearca sa pui intr-o bucatica de vata cu apa pana germineaza(daca e sa iasa) si apoi o poti nuta in pamant.
Macar vezi in 1 sapt daca iese sau nu.
Astept vesti cu ananasul.
Daca e cineva mai talentat la franceza sa ne traduca ce zice nenea ala ar fi zuper
anknic
25th May 2009, 08:06
pai m-am gandit sa pun acea unica samanta gasita intr-un servetel umed si intr-o pungulita inchisa ermetic...da' n-am gasit pungulita in timp util. am vazut pe net ca se practica ambele variante-servetel sau direct in pamant. vad ce iese tura asta si daca nu iese mai incerc...oricum noi cumparam foarte des ananas ca ne place, doar ca pana sa vad filmuletul nici nu imi venea ideea sa-l pun si in pamant sau sa caut seminte.
dino2
25th May 2009, 12:57
eu cu vata am incercat si .... nimic. Cred ca e mult mai ok varianta din film.
magic-gabi
1st June 2009, 10:10
nu stiu cat de mult succes are metoda din filmulet dar eu am urmat sfaturile de aici si am reusit sa am un ananas in ghiveci .
am rupt frunzele de la baza si am taiat de jos pana se vedeau niste punctulete din care urmau sa iasa radacinile , apoi am lasat ananasul sa se vindece timp de o saptamana . multe frunze incep sa se ofileasca dar nu e o problema , o sa-i dea altele mai incolo ; dupa aceea l-am tinut 2 saptamani in apa , schimband apa o data la 2 zile . la sfarsitul celor 2 saptamani aveam o gramada de radicini , unele chiar peste 10 cm
. acum cateva zile l-am pus in ghiveci in pamant
. acum astept sa faca fructe
.
Click pentru a vizualiza atașamentul
anknic
1st June 2009, 19:04
super tare! la urmatorul ananas incerc si asa. momentan al meu vad ca nu a putrezit...inca
anknic
6th June 2009, 14:04
i-am scos capacul la pet deoarece transpira prea tare si mi-a fost teama sa nu provoc putrezire. ananasul e ok, frunzele mai dau sa se usuce pe la varfuri, dar alea mici din mijlocul rozetei sunt ok-verzi, doar ca nu dau semne sa si creasca pentru a-mi confirma ca are ganduri serioase de radacini... bidonul e pus intr-o tava si pentru ca e foarte cald ii pun apa in tava (ca prin gatul bidonului daca i-as turna sigur ar ajunge stropi in mijlocul rozetei de frunze si ar putrezi planta). e tare setos...cu tot cu ce se evapora... in fiecare seara trebuie sa ii pun 0,5 l de apa...seara urmatoare tava e uscata
eiffel
9th June 2009, 11:51
CITAT
Cred ca e mult mai ok varianta din film.
Am incercat eu varianta din film si nu e ok. Lasa o parte din fruct pe tulpina si incepe sa putrezeasca omorand planta. Am facut asa si in 24 de ore deja jumate din frunze erau maro ( dupa plantare - l-am lasat inainte 2 zile sa se vindece ). Si am urmat exact indicatiile ( stiu franceza foarte bine ).
E mai ok dupa linkul dat de magic-gabi. Am incercat sa ajustez conform linkului ce a mai ramas din ananasul preparat dupa film si pare ca ce a ramas mai verde se mentine. Ramane de vazut daca o sa dea radacini - l-am mutat din ghiveci intr-un pahar cu apa dupa curatare.
Sunt curios - in ananasul pe care l-am testat am gasit 2 seminte - e prima data cand vad. O sa incerc s le plantez - cine stie.
anknic - tot in link scrie ca nu suporta apa in abundenta - trebuie udat doar odata pe saptamana.
anknic
9th June 2009, 15:27
pai stiu ca zice ca nu suporta apa multa, dar sta intr-un bidon de 5 litri fara capac si pe un balcon f.calduros. nu il ud pe deasupra, ii pun apa doar in tava sa isi ia el cat doreste.
anknic
13th June 2009, 18:39
poze facute prin gaura de capac a bidonului. are 3 sapt.de cand sta in bidon si nu pare putrezit. evident ca ma tot uit in partea de jos a bidonului zilnic-doar-doar vad si vreo radacinuta. urmaresc frunzulitele mici din centrul rozetei-inca nu par sa creasca, dar in secunda in care vor incepe sa creasca e clar ca s-a prins.
anknic
20th June 2009, 13:54
ieri am cumparat un ananas foarte copt. surpriza a fost sa gasesc 3 seminte...care aveau cate o tija mica-1mm alba iesita din ele. nu stiu daca e tulpinita sau radacinuta, dar le-am pus in pamant sa vad ce vor face in continuare. smocul de frunze l-am taiat ca in linkul dat de magic-gabi si l-al pus in apa. primul ananas e ok deocamdata, mie imi pare ca frunzulitele mici din mijloc parca-parca ar creste incetisor...
magic-gabi
21st June 2009, 10:10
la mine frunzele de la mijloc in sus au inceput sa creasca si sa se separe de alea de jos
. acum imi pare rau ca nu am ales un ananas cu frunze mai frumoase dar nu am crezut ca o sa reusesc
.
Click pentru a vizualiza atașamentul
eiffel
24th June 2009, 14:37
Bravo voua. Eu unul l-am pus de 3 saptamani si inca nimic. La fel si semintele gasite. Cel putin dupa ce l-am re-prelucrat nu s-a mai uscat. Frunzele din centru par sa fi crescut un pic dar nu are nici o mustata.
voxx
24th June 2009, 16:13
Al meu are aproape 4 luni
si e mai verde de cat era cand l-am pus.A prins si radacini.
anknic
28th June 2009, 21:29
asa arata ieri primul plantat.
al doilea a putrezit (cel pus in apa)
anknic
6th July 2009, 13:11
are frunze noi, deci s-a prins sigur!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.