Casa mea din Strejnic (langa Ploiesti)!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6

a_man_ro

1 Cautare teren
Povestea dateaza din toamna lui 2006, cand am inceput si eu sa am preocupari de om matur si sa renunt la fifa:D. M-am gandit ca nu ar fi rau sa imi fac o casuta si dupa lungi analize ale posibilitatilor financiare am ajuns la concluzia ca singura solutie dpdv financiar e un duplex cu parintii. Parerile sunt pro si contra, avantaje si dezavantaje sunt ca in orice relatie/afacere/problema de pe pamantul asta, asa ca am inceput sa caut teren. Mai intai in Ploiesti. Bineinteles ca nu eram prea hotarat asa ca prin vara lui 2007 cand chiar am vizualizat cateva terenuri preturile explodasera...balonul imobiliar, aderarea la UE, specula specific romaneasca etc. Asa ca m-am reorientat catre imprejurimile Ploiestiului avand 3 posibilitati Paulesti (5-10km departare fata de iesirea din Ploiesti), Bucov (7-8 km) si Strejnic (3-10 km). Am vazut o multime de terenuri, bininteles, cu preturile foarte piperate si in tot felul de locatii ciudate. (langa cimitir, prea aproape de linia ferata, samd).
In paralel am inceput sa fac demersuri la banci, pentru credit. Aici practic a inceput "conectarea" la realitate. Prima banca I... "nu acceptam drepturi de autor decat de la firme agreate si cum firma dvs nu e agreata... ne pare rau". "Cum poate intra firma in lista celor agreate?"...paaai "mail la departamentul marketing cu datele firmei, nr de angajati, bla bla si raspuns in 1-2 saptamani". Zis si facut numai ca surpriza, au trecut aproape 2 ani de atunci si nu am mai primit raspunsul. Am sunat eu dupa 3 saptamani si cazul era in lucru...si asa a ramas. Urmatoarea banca AB..."acceptam drepturi de autor, acceptam orice!!!!!"...am facut dosarul si in ziua in care trebuia sa il depun doamna de la banca m-a intrebat: "dvs faceti creditul impreuna cu mama dvs?".."pai da, asa am discutat de la inceput"... aaaa pai imi pare rau dar noi nu acceptam decat sot si sotie sau concubin si concubina!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asta dupa ce alergasem din nou dupa nspe mii de acte pentru dosar. Urmatoarea banca R...Suma totala platita la finalul contractului e cu 30% mai mare decat la I.. sau A...hmm sa incercam B...si mai scump...Cum or fi bancile astea pe primul loc la creditari cand au cele mai mari dobanzi?!?!?!?!? ... Intr-un final am ajuns la v... unde am intocmit din nou dosarul cu 123454567 miliarde de hartiute... (mi se parea mult, nu aveam de unde sa stiu cum avea sa arate dosarul de la electrica biggrin.gif). S-a si aprobat creditul 50000 de euro/15 ani/ rata 525 euro pe luna 1 an/ apoi scade la 470 euro pe an

2 Cumparare Teren
Acum cu banii in cont pentru o luna (perioada de gratie) am inceput sa cautam teren mai cu sarg si pana la urma am gasit una bucata teren in Strejnic, deschidere 23 ml, suprafata totala 1102 mp, orientat catre sud (putin sud-vest) pret 42000 euro deci 38 eur/mp (daca as fi stiut de criza poate as mai fi asteptat, si acum as fi cumparat cu 25 de euro/mp dar as fi pierdut in alte tranzactii si nici nu as fi fost cu casa aproape gata la rosu:D)
3 Gardul provizoriu
Pentru a da un aspect mai intim terenului, dar si pentru a scapa de vacutzele care pasteau pe el:D ne-am hotarat sa facem un gard. Am propus vecinilor sa ne ajute cu munca fizica si noi sa platim materialele. Bininteles socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ...asa ca un singur vecin din 5 ne-a ajutat...evident lenea e mai puternica si bautura mai buna decat munca la un gard:). Pana la urma am platit noi si munca, si dupa cateva saptamani ne puteam lauda cu un gard provizoriu si cu porti:) . pret 5071 RON (cu un aparat de sudura si un polizor incluse)
4 Actele
Epopeea actelor a durat aproximativ 10 luni. Am incaput cu Certificatul de urbanism… adik am inceput cuCU….ca la orice primarie, in functie de spaga pe care o dai, adica de atentia pe care o acorzi doamnei respective:D (de ce sunt numai doamne? unde sunt organizatiile pentru egalitatea barbatilor cu femeile?!?!?!), primesti mai multe sau mai putine avize...asa ca noi am primit 7... Din motive de lipsa de bani si de timp (timpul fiind ocupat cu o oarecare nunta biggrin.gif) am hotarat sa facem numai fundatia in toamna lui 2008, in paralel cu obtinerea AC
5 Proiectul
Pentru obtinerea CU am avut nevoie de un arhitect pentru o schita primara si o asezare in spatiu a constructiei…asa ca am inceput cautarea. Primul arhitect cerea 10 euro pe mp pentru un proiect complet, al doilea 7000 de ron si al 3-lea 1200 de euro adica vreo 4000 de ron (euro 3, ceva...ce vremuri). evident ca l-am ales pe cel cu 1200 de euro, mai ales ca ne-a oferit si suport pentru obtinerea a 6 din cele 7 avize ( ne-ar fi ajutat cu toate cele 7 dar deja scoaterea din circuitul agricol era demarata cu altcineva). Ulterior alegerea nu a mai parut atat de buna, nu pentru ca arhitectul ar fi fost varza, dar pentru ca in cei 1200 de euro nu erau cuprinse extrem de multe lucruri folositoare (cum ar fi partea de structura a parterulu, etajului si acoperisului); arhitectul avea si o oferta cu toate astea incluse dar bineinteles ca era la 3000 de euro...si noi ca niste romani autentici, am ales varianta mai ieftina:). Observatie: foarte important sa aveti un proiect complet chiar daca costa dublu sau triplu. (1)
Dupa cateva intalniri am ajuns si la un plan al casei multumitor pentru toata lumea. P+1, amprenta la sol 180 mp (15x12). (planurile sunt facute de mine in archicad)
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

Partea mai complicata a venit de la scoaterea din circuitul agricol. Dupa o luna de asteptare l-am contactat pe cel care se ocupa de problema…surpriza…lipsea o hartie...si nu s-a gandit sa ne sune, asa ca am pierdiut o luna. I-am dat hartia respectiva, dupa doua saptamani am sunat preventiv...din nou surpriza ii lipsea alta hartie. Ne-am gandit sa renuntam dar deja banii erau dati si o parte din demersuri facute (zicea el). Asa ca i-am facut si aceata hartie si am inceput sa il sunam saptamanal. Surpriza din nou, domnul respectiv a plecat in concediu actele au ramas la el si nu a mai raspuns la telefon. Inca o luna si jumatate pierduta. Dupa ce a revenit din concediu, a depus toate actele si dupa 3 saptamani am primit in sfarsit plicul de la DJP. Din nou insa ne-am bucurat prea repede. In plic eram anuntati ca toate demersurile au fost facute pe numele tatalui meu desi sunt 4 proprietari ai terenului...asa ca trebuie ca toti sa semnam in fata notarului ca suntem de acord cu scoaterea ...
Am facut pana la urma si asta, am redepus dosarul, am primit in sfarsit scoaterea din circuitul agricol. Intre timp ne-am ocupat si de avizele de la electrica, unde am facut un dosar de 15 cm grosime…si unde din nou a trebuit sa dam o declaratie in fata notarului ca suntem de acord sa avem curent pe teren...romania tara tuturor posibilitatilor...pe langa banii achitati pentru diferitele adeverinte si aprobari, la sfarsit ni s-a facut un deviz pentru aducerea efectiva a curentului pe teren. cel mai interesant mi s-a parut stalpul care costa 22 de milioana!!!!!!!... pe langa taxa de conectare, banii pe cablu, pe contor etc. Din ce naiba e facut un stalp ca sa coste 22 de milioane???? Am primit un pont despre posibilitatea obtinerii unei derogari:D. exista posibilitatea sa iti faci singur stalpul dar pentru asta era nevoie de o semnatura speciala...pe care am obtinut-o printr-un noroc chior combinat cu multa alergatura din partea tatalui meu. macar am economisit 22 de milioane.
Cu toate cerintele din CU indeplinite ne-am dus la primaria satucului nostru, unde o noua surpriza ne astepta. Pentru ca aveam in proiect un duplex, ne trebuia un acord special de la primaria Ploiesti. Ca in orice oras mare din romania, la primaria din Ploiesti treburile merg cu viteza luminii stinse. asa ca vestea nu ne-a bucurat deloc. Am aflat ca pasii pana la AC erau urmatorii: doamna de la primaria din sat ne dadea o adeverinta care se atasa la dosarul complet, cu care ne prezentam la ploiesti, acestia analizau dosarul, ne dadeau sau nu aprobarea cu aceasta noua hartie urma sa ne intoarcem la primaria noastra si sa obtine in sfarsit aprobarea de a constrrui o casa pe LUNA. Ca sa incepem aceasta operatiune trebuia prima hartiuta de la primaria satului. Din pacate am ajuns pe la vreo 15 decembrie si toata lumea era in febra sarbatorilor, asa ca ni s-a spus ca dupa 5 ianuarie putem primi hartiutza. Buuuuuuuuuuuun. Pe 5 ianuarie tata s-a infiintat la primarie ... si a avut un soc: doamna care se ocupa de acest tip de avize era in concediu medical si nimeni nu-i tinea locul. "Reveniti peste 1 saptamana". pe 12 ianuarie aceeasi poveste..concediu medical, la fel si pe 19 ... In ce tara traim?? cumva in Romania "the land of choice" ? Nuuuuuuuuuuuu ca inca nu s-a aprobat bugetul, asa ca suntem doar in Romania!!!
Pe 26 in sfarsit a aparut si doamna respectiva, bineinteles avea o multime de treaba de facut asa ca nu ne-a bagat in seama pana pe 28…cand ne-a promis ca ne da hartiutza…a doua zi. Pe 29 dimineata hartiuta nu era inca semnata de domnul primar, iar seara domnul primar a plecat de urgenta la Ploiesti...si "nu se mai intoarce pana luni" adica 2 februarie.... Respirati, inspirati, respirati inspirati... In sfarsit pe 2 aveam hartia si plini de avant (NOT!!!!!!) am luat dosarul si l-am depus la Ploiesti. Aici am asteptat 3 zile pentru a fi asignati unui arhitect care a facut primele verificari... si si-a dat acceptul pentru proiectul nostru...inca un hop...daaaaaaaaaaar trebuia si avizul arhitectului sef al Ploiestiului (care se pare ca este o doamna, si care se pare ca are o mare afinitate pentru trandafirii galbeni:D...). Bineinteles ca doamna arhitect sef nu a fost multumita, de copertina (car-portul) si de scarile interioare. asa ca am alergat pana la arhitect, a scos car-portul din plan, a modificat scarile si ne-am prezentat cu proiectul din nou la doamna sef... Nici de data asta nu a fost bine pentru ca nu aveam proiectul pentru electricitate, alimentare cu apa, canalizare si incalzire...nicaieri nu scria ca ar fi necesare dar ...se pare ca sunt. asa ca din nou la arhitect, inca 200 de euro platiti si gata si proiectele de utilitati. acum am aflat si informatia cu trandafirii, din surse sigure, asa ca doamna sefa ne-a dat aprobarea, desi spunea dumneaei ca si la balcon ar cam fi niste probleme...bla bla... cu ultima aprobare obtinuta am mers la primaria satului si dupa o saptamana, fara alte surprize de data asta, aveam AC, valabila de la 01.04.2009...sa ne apucam de treaba !!! Cu studiul geo (480) si ridicarea topo(250 RON) plus alte taxe pe la primarii, plus banii de bomboane flori si alte atentii, plus bormasina am ajuns la 12500 RON Cheltuiti.
6 Baraca
Pentru ca obtinerea actelor trena, ne-am gandit sa facem si ceva munca fizica…ceva palpabil…ceva util…O BARACA. Am cumparat o parte de materiale, am mai facut rost de alta parte, ne-am luat vecinii si rudele si am purces catre primul obiectiv. 2695 RON
7 Cautarea echipei si a furnizorului pentru materiale
Etapa deosebit de importanta, de echipa depinde foarte mult realizarea casei din toate punctele de vedere (rezistenta, frumusete si chiar dpdv financiar). Am primit cateva oferte, am vazut cateva case si ne-am hotarat la echipa unui inginer constructor care ne mai era si ruda pe deasupra. Am semnat de asemenea un contract de custodie cu firma Kaproni din blejoi (sper ca nu o considerati reclama pentru ca e o firma micutza:) si merita si ei umpic de lauda avand in vedere ca s-au comportat foarte foarte bine ). Le-am platit in avans vreo 40000 de RON pentru otel beton fasonat, hidroizolatia elevatiei, beton turnat cu cifa, cuie, sarma etc, (si vreo 50 de saci de beton crezand ca se va scumpi...)
8 Saparea fundatiei, fosei si beciului
Aceasta etapa nu prea are istoric fiind facuta mecanizat, cu exceptia rotundurilor din fata. Excavatorul care a sapat a pus tot pamantul in locurile unde urmau viitoarele camere pentru a usura munca oamenilor. 500 sapatul mecanizat + 400 sapatul rotundurilor + primele masuratori si trasari ale inginerului + 600 fosa + 500 beciul in total 2800 RON
9 Turnare beton de egalizare
Dupa ce s-a masurat de 3 ori si s-a stabilit nivelul pe toata marimea fundatiei, am turnat primii metri cubi de beton (cu pompa) (mai tarziu vom afla ca s-a masurat degeaba de 3 ori:) pentru ca tot a iesit o diferenta de nivel de vreo 8-10 cm). In total 27 mc beton b150 (conform proiectului, betonul de egalizare era prevazut pe o inaltime de 80 cm fara fier in el)
10 Fier elevatie + cofraje + turnare elevatie
S-a muncit aproximativ 2 saptamani. S-au adus de la firma cu care avem contract : beton, fier fasonat, scandura pentru cofraje, sarma pentru legare si cuie (s-au folosit 2400 de kg de fier) (latime 40 cm inaltime 60 cm)

S-a respectat intocmai specificatia structuristului pentru fier (cu L-uri U-uri si tot felul de forme ciudate, nu stiu exact cum s-au legat dar le-am vazut la descarcare pentru ca le-am descarcat cu mana:D), fierul a venit deja fasonat, a fost legat...si s-a turnat si betonul cu pompa. O greseala ca distantierele de la cofraje au fost din lemn, si au ramas in beton (din ce am citit pe aici ar fi trebuit facute din plastic...asa cum am facut de altfel la placa si centuri) (s-au turnat 28 mc de beton b200)
Muncitorii au costat 5977 RON, materialele 36725 RON si am ajuns la un total cheltuit de 62602 RON ... Scump domle scump...
Pamantul a fost tasat manual:D si am luat o pauza binemeritata pana "la anul cand o fi vremea mai buna"... Revin si cu niste poze de la fundatie...de indata ce le gasesc... si cu continuarea povestii..si cu intrebari:D ...si sa nu uit FACETI PLAN DE STRUCTURA
mcbos
[quote name='a_man_ro' post='6522686' date='May 22 2009, 10:37'

Intre timp ne-am ocupat si de avizele de la electrica, unde am facut un dosar de 15 cm grosime…si unde din nou a trebuit sa dam o declaratie in fata notarului ca suntem de acord sa avem curent pe teren...romania tara tuturor posibilitatilor...pe langa banii achitati pentru diferitele adeverinte si aprobari, la sfarsit ni s-a facut un deviz pentru aducerea efectiva a curentului pe teren. cel mai interesant mi s-a parut stalpul care costa 22 de milioana!!!!!!!... pe langa taxa de conectare, banii pe cablu, pe contor etc. Din ce naiba e facut un stalp ca sa coste 22 de milioane???? Am primit un pont despre posibilitatea obtinerii unei derogari:D. exista posibilitatea sa iti faci singur stalpul dar pentru asta era nevoie de o semnatura speciala...pe care am obtinut-o printr-un noroc chior combinat cu multa alergatura din partea tatalui meu. macar am economisit 22 de milioane.[/quote]

Si cat te-a ajuns stalpul "facut "de tine ?
Ce stalp ai folosit?

a_man_ro
pai am folosit 4 tevi mai groase, pe care le-am sudat cu altele mai subtiri pe interior. tevile le aveam (cumparate de la fier vechi din brazi...20-30 de ron bucata depinde de grosime). plus betonul facut la mana cam 1 mc... si asta a fost tot:)..maxim 200 ron incluzand si berea aferenta:D. am facut si o greseala, ca nu eram oameni daca nu greseam:), pentru ca nu l-am dat cu grund si vopsea inainte sa il inaltam si acum va fi o placere sa ne urcam cu scara la inaltimea aia...

din pacate din lupta cu virusul gripei laptopine (H10010N02!!!) a ramas o singura poza cu armarea elevatiei din care oricum nu se vede mare lucru...
Click pentru a vizualiza atașamentul

11 Umplere cu pamant, pietris + tasare 24.02-02.03.2009
Cum s-a incalzit vremea si am scapat de temperaturile negative ne-am apucat de treaba. In primul rand cautand alta echipa:D pentru ca din pacate prima nu a fost nici pe departe ceea ce am vrut noi. Dupa gasirea unei noi echipe si stabilirea preturilor pentru lucrare, 30 eur/mp, pana la lemnul acoperisului (inclusiv), baietii s-au apucat de treaba. De observat ca fata de inceputul lui noiembrie cand tasasem pamantul si il adusesem la nivelul elevatiei acesta s-a lasat cam 10 cm. A fost din nou tasat, si apoi s-a completat cu pietris de la balastiera. Am mers din nou la firma de materiale si am facut un nou contract de custodie in valoare de 50000 de RON pentru fier beton(2,6 RON/kg fasonat si taiat conform cerintelor noastre si 2,3 RON/KG nefasonat), beton la cifa(B250) (260 RON mc), si caramida porotherm de 30 pentru exterior (310 RON mc) si de 20 pentru interior. (325 RON mc)
12 Fier placa de egalizare + cofraje placa, beci si fosa + izolatii sub placa (nu neaparat in aceasta ordine:) ) + sapat santuri pentru canalizare 03-09.03.2009
Echipa si-a intrat in paine pe deplin. Au inceput sa armeze placa (cu plasa sudata de 5 cu ochiuri de 10 cm). Sub aceasta s-a pus folie fara polistiren extrudat (urmand ca acesta sa se puna sub sapa). In acelasi timp s-au armat si peretii fosei si ai beciului si s-au sapat santurile de la casa la fosa. S-au descoperit inca doua erori facute de prima echipa: 1. Desi au masurat de 3 ori elevatia a fost turnata stramb, adica avand o diferenta de nivel de 8-10 cm...care a fost completata ulterior cu muuuuuult si scuuuump beton. A doua greseala a fost ca in elevatie sau in betonul de egalizare nu au prevazut gauri pentru tevile de canalizare si apa. Pentru asta trebuia fie sa gaurim fundatia...fie sa sapam pana sub talpa fundatiei - ceea ce am si facut. Asta s-a tradus in santuri adancite cu 80 de cm pe intreaga lungime si pierdere a 80 de cm din inaltimea fosei...
13 Turnare placa de egalizare, beci si fosa 10.03.2009
S-a turnat din nou cu cifa, foarte mult beton pentru a recupera diferenta de nivel..., s-a turnat si in beci si fosa (pentru peretii acestora). Dupa vreo cateva ore cand betonul deja se intarise la suprafata a si ploua usor, temperatura a fost numai buna 10-15 grade deci nu a fost nevoie de udare. Din cauza diferentei foarte mari de nivel s-au turnat 41 mc de beton... S-a facut de asemena si o hidroizolatie cu zmoala si carton incins...nu stiu cum s-a facut exact pentru ca de fata a fost doar tatal meu
14 Zidire parter 16-21.03.2009
S-a inceput zidirea parterului si s-au pus agrafe din 2 in 2 randuri de caramida (nu stiu daca sunt fix din 2 in 2 la toti stalpi pentru ca la unele poze nu se prea vad...dar poate e rezolutia pozelor prea proasta...sper). Zidirea s-a facut cu multibat.

dupa cum vedeti calitatea pozelor tinde catre 0...

15 Fier stalpi + cofrare 23-26.03.2009
Stalpii au fost armati cu 4 fire de 14 legate cu etrieri de 8 sau 10 (nu mai tin minte) din 18 in 18 cm. Am observat ca in apropierea stalpilor zidurile au fost tesute fara bucata de caramida sparta urmand ca acolo sa intre beton. Am citit pe undeva, poate totusi gresesc, ca in mod normal caramida langa stalpi ar fi trebuit sa fie dreapta si betonul sa nu intre printre caramizi... S-au folosit 850 kg de fier...

Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul

16 Turnare stalpi 27.03.2009
Aceeasi poveste: cifa+pompa+o groaza de bani scazuti din custodie:D - 7 mc de beton

Va urma.

claudiaradu
nu imi place teserea zidariei - rosturile sunt continue pe inaltimea zidului nono.gif , ele se tes .
cam mare distanta intre etrieri,la stalpi. thumbdown.gif
mcbos
QUOTE (a_man_ro @ May 26 2009, 07:55) *
pai am folosit 4 tevi mai groase, pe care le-am sudat cu altele mai subtiri pe interior. tevile le aveam (cumparate de la fier vechi din brazi...20-30 de ron bucata depinde de grosime). plus betonul facut la mana cam 1 mc... si asta a fost tot:)..maxim 200 ron incluzand si berea aferenta:D. am facut si o greseala, ca nu eram oameni daca nu greseam:), pentru ca nu l-am dat cu grund si vopsea inainte sa il inaltam si acum va fi o placere sa ne urcam cu scara la inaltimea aia...

ce inaltime au si la ce distanta i-ai pus unul fata de celalalt ?
a_man_ro
@claudiaradu si mie mi s-a parut ca e cam neglijenta teserea. adica nu respecta nici pe departe specificatia wienerberger pentru porotherm unde se spune ca ar trebui sa fie fix la jumatate. totusi si unghiul din care am facut poza are o anumita importanta si nu arata fix realitatea. bineinteles ca am cautat specificatiile abia dupa ce parterul era zidit...m-am mai uitat si la poze pe forum si am vazut ca nu se respecta 100% la nimeni regula cu jumatatile...daca as fi stiut dinainte alta ar fi fost treaba... le-am zis muncitorilor de problema asta si la etaj a iesit mai bine.
etrierii sunt cam la 18 cm...nu stiu daca e mult sau putin...

@mcbos 4 tevi de 2 m fiecare pusa cap la cap = 8m, 1 m in pamant a ramas de 7 m. L-am pus cam departe de gard si se pare ca asta e o problema pentru ca au o lungima fixa a cablului...cand au venit cei de la firma agreata de electrica pentru a trage cablu a fost circ:). in primul rand s-au mirat de stalp...si s-au ofticat ca ei nu au primit nimic:D...(ma refer la multumiri!!!)...si apoi au spus ca nu ajunge cablul de la celalalt stalp la al nostru ... pana la urma s-a rezolvat cu vreo 2 litri de tzuica:D. daca primiti acceptul pentru a va face singuri stalpul faceti-l foarte aproape de gard, si vopsitil inainte sa il ridicati.

si cu montarea contorului a fost scandal. pentru ca socrul meu care e electrician l-a montat inainte sa vina cei agreati de electrica si cand au venit voiau sa il dea jos...le-am spus ca ni l-au montat cei cu cablul:D... si nu au mai comentat...

Orice are legatura cu electrica trebuie neaparat rezolvat de firme agreate...dar nu de una singura si nu in aceeasi zi...intr-o zi vin cu cablul, in alta cu contorul in alta pentru a da drumul la curent etc...de fiecare data trebuie sa fie o firma agreata care costa foarte mult..."sa manance shi gura lor"
claudiaradu
poate ca iti par dura - dar 100 % zidarie sa fie corecta,nu o sa gasesti, insa la tine e 10 % executat cum trebuie.Stiu ca iti pot rezulta niste fisuri de toata frumusetea.
Spune-le sa iti faca zidirea cum trebuie.
unghiul n-are nici o treaba.....

ia pune o poza de la etaj rolleyes.gif

a_man_ro
nu-mi pari dura, e f bine ca cineva isi da cu parerea chiar daca in mod critic:D.
are o foarte mare importanta unghiul. fac in seara asta niste poze cu camera ca sa iasa k lumea. sa vedem ce se vede. (si de la etaj si de la parter).
oricum nu am ce sa le mai spun ca e terminata zidirea deja:D
Astrul
Toata zidaria care n-a fost tesuta deloc, nici macar 10 cm intre caramizi, trebuie data jos si refacuta. Rosturile dintre caramizi sunt prea mici, trebuie sa ai intre 10-12 mm, la tine parca sunt lipite cu aracet. Strange-i pe nea Caisa la o sedinta si explica-le cum stau treaba, poate la urmatoarea casa n-o sa mai dea rasol.
Stalpii au etrierii foarte rari, la baza si varf /10 cm si la mijloc /15 cm. Sunt banii si materialele tale in joc, daca tot ai luat ceva de calitate sa nu fie executia in bataie de joc.
vimp

Subscriu si eu la ce a zis Astrul. Uita-te prin forum la poze si o sa vezi ca TOTI (nu cred ca sunt exceptii) au caramizile intretesute la 1/2.
Un exemplu : http://forum.softpedia.com/index.php?showt...t&p=4804095.
Cu parere de rau, dar incearca sa repari ce se mai poate. Pe cheltuiala si munca lor, bineinteles.
a_man_ro
poze cu zidaria...
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul

cam asta ar fi. e adevarat ca sunt vreo 2 zone unde e chiar aiurea...dar avand in vedere ca deja e turnata centura...

La etaj zidarie e mai ok. Poate ma insel:D dar chiar nu am gasit zone cu zidaria tesuta ca in poza de mai sus.

la stalpi e vina mea ca nu am avut proiect de structura..omul a facut cum stie el... din cate am vazut stalpi au avut etrierii la aceeasi distanta pe toata lungimea (nu mai apropiati la baza si varf si mai departati pe mijloc cum zice astrul).

Despre rosturi nu stiu ce sa spun, cele orizontale sunt destul de vizibile, nush daca la 12 mm dar oricum se vad destul de bine. Cele verticale nu exista pentru ca e caramida cu locas special pentru mortar.

Astea sunt specificatiile producatorului

Dupa cum am mai spus, specificatia cu teserea la 1/2 din caramida nu a fost respectata deloc dar cea cu rosturile verticale pare ok.

Alegerea constructorului nu a tinut cont numai de pret (desi a fost un factor important) ci si de recomandari. Am vazut 4-5 case facute de el si mi s-au parut f bune, iar beneficiarii au fost multumiti. e adevarat ca la cat stiam eu despre constructii atunci (nu ca acuma as stii cu mult mai mult) nu prea aveam idee la ce sa fiu atent...asa ca factorul cel mai important a fost ca e o echipa serioasa, f muncitoare si care nu fura... nu am stiut sa ma uit la rosturile caramizilor, nici la modul in care leaga etrierii...si nici la ce or mai fi gresit ei:D. e un risc asumat atunci cand alegi sa faci in regie proprie.

Totusi eu nu vreau sa iasa perfect, ci bine si deocamdata sunt multumit. Bineinteles se putea sa fiu si mai multumit dar asta e viata... daca aveti alte pareri le puteti posta fara mila:)

lifestyle2000
Foarte dezordonata zidaria.
Teserea nu e facuta la 1/2 si caramizile par sa aiba un rost vertical mic. Probabil nu le-au asezat bine una langa cealalta.
Rostul orizontal de mortar nu e continuu, parca au aruncat mortarul din loc in loc si nu e pe toata suprafata caramizii.
Pacat de caramida fiindca e una calitativa.
Chiar ma uitam cand s-a zidit la mine la blocurile Porotherm si imi ziceam " Nene trebuie sa fii afon rau sa zidesti aiurea cu Porotherm". Blocul e mare, e drept, nu ai rosturi verticale, nu e greu sa scoti o zidarie ca lumea.

Pt comparatie
claudiaradu
coolspeak.gif

foarte frumos lucrat.
a_man_ro
mda...nu se compara...
deci pana la urma nu trebuie sa existe rosturi verticale.
inca un minus pentru echipa thumbdown.gif
GabrielaC
Pana la urma cat ai dat doar pe partea cu electrica?
a_man_ro
Greu de spus cat am dat in total... o sa incerc sa fac o centralizare da e dificil pentru ca procesul s-a intins pe parcursul catorva luni bune...

17 Fier centura si placa, + cofraje centura si placa 01-14.04.2009
Din pacate la etapa asta, care e poate cea mai importanta, nu stiu prea multe detalii pentru ca am fost plecat o perioada. Cand m-am intors deja placa era turnata. S-au folosit 2 randuri de plasa sudata de 8 cu ochiuri de 10, s-au folosit distantieri de plastic, folie peste cofraje (care acum a ramas lipita pe tavan...) - s-au folosit 1200 kg de fier plus 35 bucati plasa sudata (care costa mult mult mult...). Din ce am citit pe forum placa armata cu plasa e mai proasta decat cea clasica cu fier...unde mai adaugam si pretul urias al plasei...aviz celor care construiesc. Centura a fost armata cu fier de 12 legat cu etrieri de 30x20 pe zidurile exterioare si 30x15 pe zidurile interioare (nu stiu cate fire)
Pana acum am uitat sa vorbesc despre lemn. Pentru cofrajele de la elevatie s-au folosit vreo 5 mc (scandura)care au fost recuperati in foarte mica masura pentru ca decofrarea s-a facut abia in primavara. De asemenea pentru stalpi, placa, fosa, beci si centura s-a folosit mult lemn inca vreo 10 mc. Pentru rotundurile din fata s-a folosit OSB . Pana la turnare insa a mai existat un hop, popii. Nu cei de la Biserica...ci cei pentru sustinerea placii si grinzilor. Pentru inchiriat popi metalici trebuia sa platim 5 ron pe bucata (inmultit cu 400 cati ne trebuiau...2000 de ron...nu suna prea bine) asa ca am cumparat cativa patrati de lemn (pentru partea orizontala de cofrare) care oricum ne vor ramane pentru acoperis, am inchiriat si 50 de bucati reglabile pentru zonele exterioare si am cumparat 250 de popi din lemnd brut, care mai de care mai stramb (dar oricum nu trebuia sa fie drepti ci doar de inaltimea corespunzatoare) cu 450 de RON."

18 Turnare centura si placa 15.04.2009
Muuuult beton mai intra intr-o casa. Nici nu stiu la ce mai trebuie caramida... Vremea a fost excelenta pentru turnare, usor innorat, temperatura de maxim 15 grade. (37 mc de beton)
19 Udare placa 16-21.04.2009
A doua zi dupa turnare am inceput sa udam placa operatiune ce a durat 5 zile de cate 3 ori pe zi. Oricum timpul fiind foarte bun si udarea a fost doar pentru siguranta.

20 Cofrare + turnare scari
In timp ce placa se intarea echipa a lucrat la cofrarea si turnarea scarilor. De observat ca in placa si in peretele din spate au lasat special cateva "mustati" de fier beton de care au legat acum plasa pentru scari. (s-a folosit plasa de 6 si fier dar nu mai stiu cantitatile si nici facturile nu le mai gasesc). S-a turnat cu beton facut la mana...singurul de altfel facut asa)

Cam asta a iesit

21 Zidire etaj 22-29.04.2009
"Dupa 6 zile de la turnare (cu scarile deja uscate) s-a inceput zidirea etajului 2, cu acelasi tip de caramida (vezi pasul 14 smile.gif ). Aici a mai aparut o eroare. Stalpul ce desparte cele doua dormitoare de sus a fost pus gresit (cu vreo 60 de cm mai la stanga, sau dreapta depinde de unde privesti:) ), prea aproape de scari, si acum usa de acolo se va deschide fix in golul de deasupra scarilor...iar noi vom levita...sau vom avea un stalp pe milocul usii...

Aici puteti vedea si stalpul pus gresit...din pacate poza e magnifica...oricum se vede ca in partea stanga a stalpului, unde ar fi trebuit sa fie usa unui dormitor, distanta e de doar 10 cm pana la golul scarii....

Cine sa fie de vina? Echipa actuala? NU pentru ca stalpii au fost continuati din fierul de la elevatie. Deci echipa care a facut elevatia, nu ar fi fost prima greseala. Cu vinovatul gasit am aruncat si o privire comparativa pe proiectul de structura al fundatiei si elevatiei facute de structurist si pe planurile parterului si etajului facute de arhitect...si SURPRIZA ... vina nu era nici a primei echipe, care doar a respectat proiectul de structura, facut evident pe genunchi, si in care stalpul respectiv era proiectat fix acolo unde a si iesit...adica in mijlocul usii dormitorului de la etaj... asta ca sa mai ai incredere in structuristi...e si vina noastra ca nu am comparat planurile de la inceput, dar noi suntem nepriceputeni...
Am aflat ulterior, de la un alt structurist, care va face planul acoperisului, ca acel plan de structura a fundatiei era doar pentru obtinerea AC si nu pentru construire propriu zis... EU DE UNDE SA STIU ASTA?!?!?!? smile.gif... chiar daca scrie pe el ca e doar pentru AC de ce se face un rahat de plan pentru ???????????? (oricum am citit asta pe el abia acum, cand e aproape gata casa la rosu)"
22 Fier stalpi +cofrare 01-05.05.2009
vezi pasul 15 (770 kg de fier)
23 Turnare stalpi 06.05.2009
vezi pasul 16 (6 mc de beton)
S-a decofrat si placa. S-au scos si popii de sustinere.

24 Fier centura + cofrare 11-15.05.2009
Am facut si vreo 3 poze.

S-au folosit inca 1100 kg fier) inca doua miliarde 9 sute de milioane de cuie....( Cred eu ca aceasta casa e facuta din beton prins in cuie...).
Evident ca au folosit distantiere de lemn, desi la placa si centura de jos le-am zis sa foloseasca de plastic (si le-am si cumparat )...probabil au uitat...din cauza aerului rarefiat de la etaj...ciocurile din 2 in 14. Daca la teserea zidurilor au fost atatea critici...ce-o sa fie acuma...incercati sa fiti pozitivi cand criticati...de exemplu: in loc sa spuneti ca teserea caramidei e de kko spuneti:
caramida e tesuta cu picioarele dar are o culoare rosie suberba... sau fierul e cam putin si prost legat dar, nu e ruginit decat pe o parte:D

cam asa ceva:

""Politia rutiera, la locul accidentului, explica intr-un interviu TV despre importanta purtarii centurii de siguranta:
- Uitati-va la acest om care nu a purtat centura: capul rupt, intestinele pe parbriz, ochii in pom, fara maini. In schimb, uitati-va si la cel care a purtat centura: parca-i viu!""
"
25 "Turnare centura 18.05.2009
- s-au turnat inca 12 mc de beton...sper eu ultimii).

Cam asta a iesit:

O sa fac si o centralizare a materialelor (cantitati/pret). Pana acum s-au cheltuit 200.000 Lei si ceva maruntis"
claudiaradu
de curiozitate : cat fier si beton a intrat la casa?
zidaria e prastie, fierul e varza facut (fierarii au lucrat pana acum in domeniul culinar?) nu mai zic ca mai e si duplex. nono.gif

Podestele sau peretii imi par oarecum strambi,plus ca treptele sunt cam inegale. thumbdown.gif

Sincer - mie una nu imi place ! nono.gif
mcbos
I-ai stricat ziua cu aprecierile astea "optimiste" . tongue.gif

a_man_ro dracu nu e asa de negru .
a_man_ro
am vazut de ieri ca nu iti place:)
unde e pozitivismul in postul tau?
...fierul e varza dar cerul e albastru.... nono.gif
cam 6,5-7 tone de fier (2400 elevatie, 1200 centura dintre etaje, 1500 stalpi, 1100 centura peste etaj) + agrafe nush cate zeci/sute de kg or fi fost + 35 de plase de 8 cu ochiuri de 10 + 15 plase de 5 cu ochiuri de 10 plus cateva de 6 pentru scari pentru o suprafata de 360 mp (180 amprenta la sol)
... mie nu mi s-au parut strambe ferestrele si usile, si nici scarile inegale...cel putin asa am vazut eu la fata locului...poate e doar subiectivismul ciorii care isi vede puiul corb biggrin.gif...
dupa cum am mai scris echipa asta a facut o groaza de case in ultimii 3 ani, din care 3 sau 4 (nu mai stiu) vazute si de mine... din pacate habarnustiam la ce sa ma uit...asa ca mie mi s-au parut foooarte bune si frumoase...smile.gif

uite un om pe gustul meu

"a_man_ro dracu nu e asa de negru ."

eu sunt constient de faptul ca nu a iesti prea bine...dar cred ca forumul asta nu e doar pentru case perfecte...si cum omul din greseli invata, data viitoare o sa stiu sa evit anumite greseli...poate in vreo 50 de ani daca nu mor ,mai fac o casa...sa vezi atunci, zidarie perfecta, 50 de tone de fier executat ca la carte samd...bineinteles DDE...ca maine ma apuc...

beton 152 mc( 26 beton mort in talpa, b150, 24 in elevatie b200 parca sau b 250, 41 in placa de peste parter (din cauza diferentei de nivel)...13 in stalpi, 36 placa dintre etaje si centura, 12 in centura de sus asta tot b250)
overseas
Hai nu speriati omul. Sigur ca se vad chestii neprofesioniste, dar nu-i pica zidurile (maine) smile.gif
Caramida e teapana, chiar daca nu are rosturile ca lumea, mai crapa tencuiala, nu se darama casa. Betonul e de la statie. Fier are, ii mai lipsesc niste ciocuri, dar nu e ca l-au tras in piept si nu i-au bagat fierul din proiect.
Ziceti-i daca vedeti ceva nasol de rezistenta, care trebuie daramat si refacut.
claudiaradu

unde e pozitivismul in postul tau? - sa stii ca sunt fff optimista,sunt draguta.........dar nu aici- rolleyes.gif rolleyes.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif
parca suntem la doctor : "esti verde, dar nu mai ai mult de trait!" Stai linistit ai un acopoeris deasupra capului - Asta vrei sa zic?
Toti invatam din greseli, ai dreptate, dar asa ajutam pe altii sa faca mai bine si nu sa zicem : hai ca merge, ca doar nu pica sau las-o asa ca merge!
Normal ca nu pica casa, dar de ce sa nu fie ok de la inceput si sa nu fie nevoie sa reinvestim peste cativa ani?
Vom vedea la tencuiala cat material o sa intre atunci ne dam seama de pereti smile.gif
nu o sa mai comentez nimic si te las sa faci cum vrei,ca mai faci si misto - ...sa vezi atunci, zidarie perfecta, 50 de tone de fier executat ca la carte samd...bineinteles DDE...ca maine ma apuc...

a_man_ro
QUOTE (claudiaradu @ May 28 2009, 12:34) *
unde e pozitivismul in postul tau? - sa stii ca sunt fff optimista,sunt draguta.........dar nu aici- rolleyes.gif rolleyes.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif
parca suntem la doctor : "esti verde, dar nu mai ai mult de trait!" Stai linistit ai un acopoeris deasupra capului - Asta vrei sa zic?
Toti invatam din greseli, ai dreptate, dar asa ajutam pe altii sa faca mai bine si nu sa zicem : hai ca merge, ca doar nu pica sau las-o asa ca merge!
Normal ca nu pica casa, dar de ce sa nu fie ok de la inceput si sa nu fie nevoie sa reinvestim peste cativa ani?
Vom vedea la tencuiala cat material o sa intre atunci ne dam seama de pereti smile.gif
nu o sa mai comentez nimic si te las sa faci cum vrei,ca mai faci si misto - ...sa vezi atunci, zidarie perfecta, 50 de tone de fier executat ca la carte samd...bineinteles DDE...ca maine ma apuc...

Nu m-ai inteles... nu am facut misto de tine ci de situatie si poate nu ai observat dar intreaga poveste e prezentata intr-un ton mai haios pentru ca asa-s eu...si cum e topicul initiat de mine...

Tocmai de asta am inceput sa scriu pe forumul asta ca sa vada viitorii doritori de case ce greseli trebuie sa evite. Daca vad numai case perfecte cum o fi a ta sau a altora de pe aici, nu au ce sa invete... nu degeaba se spune "din greseli se invata".

Daia am si pus subtopicul "faceti proiect dde" ca sa nu pateasca si altii ca mine, care am fost nepriceput si nici nu am citit forumul asta la timp...
o alta idee ar fi fost sa printez rahaturile alea de instructiuni de la wienerberger si sa le dau muncitorilor dar cine s-ar fi asteptat sa nu stie ca trebuie tesute cat mai aproape de jumatate...??????

chiar te rog sa postezi criticile pe care le ai oricand crezi de cuviinta.

In alta ordine de idei eu sa ma impusc si nu vad peretii strambi din pozele alea. Nu neg ca sunt strambi, ca deocamdata nu i-am verifica, dar din pozele alea e imposibil sa vezi daca sunt strambi sau nu... nici nu asta era scopul pozelor... in weekend ma duc sa ii verific si sa vedem atunci...
claudiaradu
ok!Atunci: console.gif kisstogether.gif photo.gif
sebibalaj
Nu prea comentez in general unde nu e treaba mea,dar daca aveam meseriasii tai cu siguranta iesea urat si nu mai vedeau ei etajul in veci!!!Goaznic ghinion ai avut cu asa amatori.Cred ca daca faceam o echipa pe forum si zideam noi iesea mai frumos!! Nu te supara te rog, dar nu cred ca poti fi multumit vreodata de ei!! NUMA BINE!! biggrin.gif
a_man_ro
QUOTE (sebibalaj @ 29th May 2009, 09:27) *
Nu prea comentez in general unde nu e treaba mea,dar daca aveam meseriasii tai cu siguranta iesea urat si nu mai vedeau ei etajul in veci!!!Goaznic ghinion ai avut cu asa amatori.Cred ca daca faceam o echipa pe forum si zideam noi iesea mai frumos!! Nu te supara te rog, dar nu cred ca poti fi multumit vreodata de ei!! NUMA BINE!! biggrin.gif

din pacate era deja a doua echipa...si tot varza...si-s destul de greu de gasit...am zis ca astia sunt muncitori si seriosi (fata de ceilalti...incomparabil)...dar se pare ca-s amatori, sau delasatori pentru ca ceva experienta tot au...doar am vazut case facute de ei...si inca nu se daramasera...ceea ce e incurajator:P

De ce sa ma supar daca exact la asta ma gandeam si eu? Daca citeam instructiunile alea de la wienerberger si forumul asta, sigur zideam mult mai bine... cat o fi de greu sa pui rahaturile alea de caramizi la jumatatea randului anterior???????

ziditul ca ziditul dar ati vazut ce senin e cerul?smile.gif
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.