Cine are Austrocylindropuntia?

valentina81

Daca are cineva plantuta asta....il/o.....rog sa-mi spuna si mie cum o tai ca sa se ramifice si ea.Hai de taiat o tai ,dar dupa cum procedez cu planta?...ce ii fac ?si ce fac cu cealalta jumatate taiata?Am pus si o poza cu ea ca sa va dati seama.Multumesc mult!!!
anknic
la A.subulata (adica aia inalta din stanga) se taie varful. ramifica din tepii ultimi sub taietura. eu una o puneam in pamant cu nisip si facea radacini imediat. tin minte ca atunci cand aveam colectie de cactusi aveam si praf de carbune cu care pudram orice taietura (cicatrizeaza si e si dezinfectant). daca o vrei ramificata mai de jos taie la 10 cm de sol si ce ai taiat pune in pamant. ai grija la udare pana face radacini caci au tendinta din prea multa apa sa putrezeasca...dar nici prea putina apa ca face greu radacini(oricum nisipul va ajuta sa se mentina cat de cat umed substratul-de aia cactusii se pun la inradacinat in pamant amestecat cu nisip).

valentina81
QUOTE (anknic @ May 22 2009, 14:09) *
la A.subulata (adica aia inalta din stanga) se taie varful. ramifica din tepii ultimi sub taietura. eu una o puneam in pamant cu nisip si facea radacini imediat. tin minte ca atunci cand aveam colectie de cactusi aveam si praf de carbune cu care pudram orice taietura (cicatrizeaza si e si dezinfectant). daca o vrei ramificata mai de jos taie la 10 cm de sol si ce ai taiat pune in pamant. ai grija la udare pana face radacini caci au tendinta din prea multa apa sa putrezeasca...dar nici prea putina apa ca face greu radacini(oricum nisipul va ajuta sa se mentina cat de cat umed substratul-de aia cactusii se pun la inradacinat in pamant amestecat cu nisip).

Multumesc din suflet....am sa o tai mai de jos atunci,sa se ramifice mai frumos.Iar partea cealalta am sa o pun undeva ca sa faca si ea radacini.Inca odata multumesc mult!!! kisstogether.gif
anknic
pune la toti cactusii un strat de 1-2 cm de nisip la suprafata ghiveciului si cateva pietricele deasupra. mentin umiditatea.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.