OMNIASIG imi forteaza mana

sonykel

Nu stiu nici cum sa incep. Am un autoturism dacia Logan cumparat prin credit Auto BRD pe o perioada de 7ani. Masina are Full Casco , cu fransiza 0 si contractul e pe o perioada de 7ani , asigurarea casco fiind facuta de catre banca cu conditiile impuse de ei , asa cum e normal la un credit auto.

Acum cateva zile am avut o dauna , prima dauna pe CASCO , m-am dus la OMNIASIG si surpriza au zis ca-mi deschid dosarul dar cu tupeu , agentul imi zice ca sunt obligat sa semnez un act aditional prin care accept o fransiza de aproximativ , 750ron/eveniment , daca vreau sa primesc acceptul de plata pentru aceasta dauna sau sa semnez o cerere prin care renunt la contract. Am plecat am iesit afara si m-am intors peste 5min si m-am dus la directoare , mi-a zis ca va trebui sa intrebe la bucuresti daca imi dau ei voie sa raman fara fransiza. In ziua aia am plecat si nici nu am deschis dosarul. dupa vreo 5-6ore ma suna o duduie de la ei si imi spune sa formulez o cere in scris prin care imi exprim ``doleantele``. Si ca am 2optiuni sa aleg fransiza sau sa semnez o cerere prin care eu renunt la contract altfel ei nu imi vor da acceptul de plata. Dupa ce i-am explicat prin telefon ``ce si cum`` a aparut si a3a varianta ca ei au dreptul conform art19 din anexele contractuale sa-mi anuleze contractul. In fine stabilim sa ne intalnim a2a zi(adica ieri dimineata) sa-i dau cererea si sa ne lamurim.
M-am dus am predat cererea au zis ca daca cei de la bucuresti nu-mi accepta cererea , raman cele 3optiuni accept unu dintre cele 2acte aditionale(fransiza sau renunt la contract) sau imi denunta ei contractul. Prin instiintare scrisa. Am deschis dosarul de dauna agentul a fost fooarte sictirit cand a facut pozele si etc. A ramas sa le duc devizu constatator.

Concluzile , nu au reusit sami dea nici un act macar o hartie de mana prin care mi-se comunica chestia cu actele aditionale sau orice altceva , totu se face pe vorbe la ei.
Problema sta in felul urmator , eu nu am facut acest topic doar ca sa fiu ajutat , vreau ca si alti forumisti care au credite auto la brd si casco la omniasig sa fie atenti , sau poate aflu de cineva care si-a rezolvat problema. Ideea e ca nu sunt singurul in aceasta situatie , am un prieten care e in aceasi situatie ca mine , exista si un articol intr-un ziar iesean si o discutie pe forumul logan club.

http://www.loganclub.ro/forum/ajutor_o_mar...sig-t12691.html
http://www.ziuadeiasi.com.ro/ziua_economic...e-proporii.html

Am observat niste chestii:
1. toti care au credit auto la brd nu au primit anexele contractuale , decat daca le-au cerut in mod expres atunci , s-au le-au cerut acum dar cu putin ``scandal``
2. tuturor ni-sa bagat aceasi placa , intai au fost 2 optiuni dupaia a aparut si a3a optiune cea cu denuntarea fortata a contractului
3. in prima faza brdul zice ca nu-i posibil ca o sa discute cu ei
4. dupa cateva intalniri cu brdul , ei te vor sfatui sa faci cum zice omniasigul
5. la un moment omniasigul va platii dauna dar raman amenintarile ca vor denunta contractul si vom merge in alta parte sa platim cu 40%mai mult.

Mai e cineva pe forum cu aceasta problema???
aalinn
eu zic sa faci reclamatie la csa

pustiu_22

Dar este normal ca firma de leasing sa te oblige sa-ti inchei asigurarea Casco sau obligatorie la o societate impusa de ei? Asta mi se pare o clauza abuziva!
Octavian___28
Au o lista cu mai multe societati de asigurari, nu e una singura care ti-o baga pe gat (de obicei sunt cele mai bune societati de asig trecute acolo)
cosmin_miu
QUOTE (pustiu_22 @ May 21 2009, 15:31) *
Dar este normal ca firma de leasing sa te oblige sa-ti inchei asigurarea Casco sau obligatorie la o societate impusa de ei? Asta mi se pare o clauza abuziva!

de ce sa fie abuziva..... odata ce e propietatea lor mi se pare .... normal . Tie ti-ar conveni sa imprumuti masina un timp mai indelungat unei rude si ruda sa zica `vezi ca-mi fac asigurare la societatea X ` societate cu care tu ai avut probleme ?!?

Partea nasoala este ca multi romani trec peste clauzele contractuale ale obiectului de leasing si ale asigurarilor ......ca deh vor masina mai repede. 

Cat despre cazul de fata ....foarte nasol mai ales ca nu au asa zisele `conditii de asigurare`....etc . Grav este ca BRD nu a instiintat clientii ca `exista` un  alt contract/conventie incheiata cu Omniasig (din cate am citit in articolul respectiv )

P.S. ultima solutie vad ca o da un membru pe daciaclub ........ asa platiti fransiza aia obosita cum zic ei  si scapati si de credit  laugh.gif

florinel
QUOTE (cosmin_miu @ May 21 2009, 19:31) *
de ce sa fie abuziva..... odata ce e propietatea lor mi se pare .... normal . Tie ti-ar conveni sa imprumuti masina un timp mai indelungat unei rude si ruda sa zica `vezi ca-mi fac asigurare la societatea X ` societate cu care tu ai avut probleme ?!?

Partea nasoala este ca multi romani trec peste clauzele contractuale ale obiectului de leasing si ale asigurarilor ......ca deh vor masina mai repede. 

Cat despre cazul de fata ....foarte nasol mai ales ca nu au asa zisele `conditii de asigurare`....etc . Grav este ca BRD nu a instiintat clientii ca `exista` un  alt contract/conventie incheiata cu Omniasig (din cate am citit in articolul respectiv )

P.S. ultima solutie vad ca o da un membru pe daciaclub ........ asa platiti fransiza aia obosita cum zic ei  si scapati si de credit  laugh.gif

Omu` a zis ca are credit auto nu leasing.
sebulbus
Credit auto cu bunul gajat in favoarea bancii. Daca masina nu mai e buna banca cu ce gaj se mai alege?

cosmin_miu
da asa e , scria credit auto dar eram cu gandu`nfipt in leasing

si in cazul asta poate face la fel asta daca are o valoare buna in contract si daca nu are clauza sa plateasca X% dobanda ptr returnarea creditului inainte de 7 ani.

Din cate stiu(daca nu ma insel) unele contracte de asigurare casco sunt cesionate in favoarea bancii.....

P.S. asteptam deznodamantul....vad ca sunt mai multi in aceeasi situatie.... confusedsmiley.png
sonykel
dar dintre cei de aici de pe forum nu e nimeni in aceasta situatie? sau nu am postat bine?
ieri am fost si le-am dus factura(achitata de mine) ramannd ca eu sa-mi recuperez banii , am depus declaratia de despagubire. m-au tratat cu un sictir total , parca le statea pe buze dar le venea sa ma huiduie... si mi-au zis asa cu juma de gura ca in 15zile imi vor da banii , nu am mai pomenit nimic de acte aditionale de denuntarea fortata a contractului... etc
VipeR85

QUOTE (sonykel @ May 23 2009, 08:32) *
dar dintre cei de aici de pe forum nu e nimeni in aceasta situatie? sau nu am postat bine?
ieri am fost si le-am dus factura(achitata de mine) ramannd ca eu sa-mi recuperez banii , am depus declaratia de despagubire. m-au tratat cu un sictir total , parca le statea pe buze dar le venea sa ma huiduie... si mi-au zis asa cu juma de gura ca in 15zile imi vor da banii , nu am mai pomenit nimic de acte aditionale de denuntarea fortata a contractului... etc

si eu am un auto de la brd, dar CASCO la mine a fost incheiat la asiban. chiar acum o luna am fost la ei pentru cablul captator de viteza de la abs, o paguba de 350 roni. chiar ei mi-au spus ce sa scriu ca sa pot beneficia de asigurare, ca la cum se intamplase fapta mi-au spus ca nu se da despagubire.

chiar n-am avut nici o problema cu ei, si chiar daca as avea, daca ma mut la alta firma o sa am reducere 25%. iar la omniasig am RCA-ul..treaba e a lu altu daca e bun sau nu omniasigu la despagubiri. am facut la omniasig deoarece la alte firme trebuia sa platesc peste 380 roni iar la omniasig am dat doar 260. n-am avut de a face cu ei pana acum ca sa stiu cum se comporta.
sfantu.dracu
Salut!

Nu știu care sunt condițiile BRD în ce privește asigurarea CASCO pentru creditul auto, dar la Volksbank dacă nu vrei să-ți faci CASCO la o agenție agreată de ei, mai plătești un comision de 150 lei/an pentru monitorizarea poliței. Și asigurarea trebuie cesionată în favoarea băncii.

Cu respect,
EU

P.S. Întrebare pentru sonykel: Anexele contractuale invocate de Omniasig sunt semnate de tine au ba?
abunea
Se fac multe magarii. Eu de 2 ori m-am lovit la reparatii pe RCA de Ardaf. Singurii care i-au bagat in viteza au fost cei de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Scrie acolo si o sa vezi rezultate. Eu sunt super multumit de CSA, eficienta 100%

Referitor la obligatia de a incheia asigurarea cu o anumita companie. ESTE ILEGALA. In legea care reglementeaza creditul ( nu mai stiu exact care este) se specifica foarte clar ca banca este obligata sa accepte orice polita de asigurare care intruneste conditiile cerute ( suma asigurata, cesiune,etc). Am lucrat in asigurari si m-am lovit de multe ori de treaba asta. De fiecare data banca a fost obligata sa accepte polita. Eu am ajuns sa ma contrazic cu o directoare de la Raiffeisen care habar nu avea de legi si ii tot dadea inainte ca ei lucreaza numai cu compania X. Cand i-am trimis pe mail articolul din lege a tacut malc si dosarul clientului a trecut. Habar nu au nici ei de legi dar fac gura. Tine-te tare ca ii bati cu legea.
sonykel
scuzati nu am mai postat de mult , inca nu am semnat nici un act aditional nimic si nici nu am vreun act oficial de la ei ceva... totu e pe vorbe inca astept banii pe roata... le-am dat factura tot...
g_honorius
Cred ca este ceva cu asiguratorul din zona ta. Eu am schimbat anul trecut parbrizul pe casco. (aceleasi conditii: Logan/BRD/Omniasig). Totul a mers repede fara probleme. Suna la sediul lor central, si incearca si cu CSA si OPC
sonykel
actiunea asta a omniasigului a inceput de o luna o luna jumate...
sonykel
a m-ai rezolvat cineva ceva? azi m-au sunat de la BRD , ca au primit instiintare de la Omniasig cum ca ei imi reziliaza contractu , si am inceput sa ma ratoiesc , cand i-am zis ca e o ``schema`` intre ei si omniasig s-a suparat sa ofuscat , mi-a zis ca pot sa-mi fac la omniasig dar la tarifele de acum , daca refuz sa-mi fac casco , se considera plata necreditului si ma baga la birou de credite sechestru bla bla bla , si le-am zis ca eu continui sa platesc creditu ei nu si nu... si i-am zis ca e penibil sa ne contrazicem la telefon mi-a zis sa ma duc unde vreau si mi-a inchis

cand am ajuns acasa am gasit jos pe usa blocului o foaie , cum ca m-au cautat cei de la Urgent Curier scria pe biletel ca au un plic ,expeditor Omniasig. M-am facut ca ploua si am ignorat acel bietel. Sa ma fugareasca sa-mi dea instiintarea...

e cineva care a schimbat aisguratoru? daca da cum? tarife exacte.
stie cineva cu cine lucreaza brdul in afara de omniasig si asiban?

sonykel
Eu unu am rezolvat problema. Ce pot sa zic un sut in fund un pas inainte.
Dupa episodul de vineri cu telefonul de la brd , ieri m-am dus la banca , i-am luat cu frumuselu , si am semnat cu asibanu cu o fransiza de 200RON/Eveniment... Si prima de asigurare e de 1370RON(in 4 rate , cam cu 100 de ron m-ai mult decat plateam la Omniasig).
Am incasat si despagubirea de la omniasig dar dupa lungi show-uri , eu achitasem din buzunaru meu , ei au platit la service , m-am dus acolo am facut retur si mi-au inapoiat banii. La asiban mi-au facut inspectia de risc nu au specificat daune nimic oricum sunt 2zgarieturi mici una pe aripa vizibila dintr-un anumit unghi si una pe prag...
Deci consider ca sa rezolvat problema , in cele din urma brdul a fost foarte serviabil , telefoane intermedieri , prioritate in fata altor clienti , adica n-am mai stat la coada la relatii cu clientii acolo etc... Oricum BRD-ul are o mare Bila neagra.
Omniasig sa nu mai aud de ei in viata mea. Omniasigul mi-au propus azi sa accept actul aditional si sa semnez renuntarea la contract , au zis ca au re-re-re-retrimis plicul acasa dar tot timpul sa intors curierul cu el cum ca nu a gasit pe nimeni acasa. Si i-am sugerat sa re-re-re-re-re-re-retrimita plicul acasa pana ii vor afla adresa de mail a lu maicamea , sau isi face maicamea adresa de mail
Asa cum am banuit si le-am zis in fata ei nu pot denunta contractul in 15zile daca nu au ceva sa dovedeasca cum ca m-au instiintat , daca nu au semnatura mea de primire nu prea pot face nimic. Si nu se poate merge pe acordul ``tacit`` sau cum ii zice , singura proba e inregistrarea unei convorbiri telefonice dar nu e valabila daca nu-i facuta fara acordul meu.Oricum cei de la brd au schimbat in sistem asiguratul ca sa nu apara cu restante sau alte nebunii...
test_driver
Intodeauna intr-un contract daca sunt 2 clauze, se va accepta clauza cea mai favorabila clientului. In cazul tau trebuia sa le trimiti o scrisoare printr-un avocat cum ca ar fi bine sa-ti repare masina, si dupa aceea vedeai ce se intampla. Imi pare rau ca nu am putut sa te ajut la timp. Asa cum a fost si cu criza economica si cresterea dobanzilor la contractele in curs. Ei mi-au trimis si mie mai inainte sa fie treaba mediatizata cum ca-mi vor creste ratele datorita devalorizarii leului, si bla bla bla. Am vorbit cu ei la telefon, le-am, spus ce am pe suflet, ei mi-au trantito ca nu si nu, si trebuie sa creasca rata, am plecat la avocat, a trimis el o scrisoare, dupa ce au primit scrisoarea i-am sunat iarasi, si s-au linistit, cred ca 99% din clientii bancii au ratele marite, eu sunt unul dintre cei 1% cu rata veche, daca ar face toti ce trebuie sa faca i-ar calma pe nemernicii astia si am traii si noi intr-o tara mai aproape de civilizatie, insa, mai este pana atunci.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.