bromelia

bogdans22

detin bromelia din imagine si de mai bine de o luna a inceput sa se usuce!
moitv necunoscut!

dupa cum se vede si intr-una din imagini, planta are doi pui si as vrea sa pastrez cel putin unu din ei si acum intervine marea mea problema: cum trebuie sa fac asta, cand trebuie s-o fac si cum?! Adica, cat timp mai astept pana puiul se poate muta intr-un alt vas si cum il iau de acolo plus ca nu stiu daca il voi rupe pur si simplu sau daca va avea radacini (cred ca nu va avea...:-??)

exista vreo sansa ca planta-mama sa-si revina (este cam uscata, mai ales la frunzele rosii)?!

multumesc mult!

o zi buna!:)
HADE 61
uscarea plantei mama este naturala . este un ciclu , nu e din vina ta . la fel si la aechmeea .eu am luat una de la reduse - fara floare dar avea deja 4 pui mari . am separat fiecare pui cu o bucata din radacina mamei , pe care apoi am aruncat-o .doar 1 pui s-a prins . eu zic sa tai planta mama cat mai aproape de sol , iar puii sa-i lasi amandoi acolo , sa nu deranjezi radacina .poti sa mai astepti pareri sau sa te documentezi .

bogdans22
nu mai sunt alte pareri? :-/
diorama
O simpla cautare pe Google sustine parerea lui Hade. Bromeliile produc pui, iar planta veche se usuca. Uite ce am gasit pe primul rezultat la cautare:
"Transplantarea se face primavara. Fiecare planta infloreste o singura data, dar de cele mai multe ori, produc noi plante, asa-zisii pui. Rozeta vestejita se indeparteaza prin taiere, atunci cand capata o nuanta maronie. Cea mai potrivita temperatura pentru urmasi este de 20-25oC. Despartirea puilor, in vederea inmultirii sau inmultirea prin seminte se face in conditii de sera."
bogdans22
ok, multumesc de ajutor si sper ca n-am deranjat pe cineva cu intrebarile mele...

o zi buna! smile.gif
ludmila_june
referitor la floarea bromeliilor.
de exemplu la aechemee planta da o singura floare. doar puii vor mai inflori.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.