Comanda de la distanta grup electrogen

mihai-73

Salut
Am sa expun problema pe scurt: Am un grup electrogen echipat cu un modul de comanda DKG 705(documentatia comerciala a acestuia este disponibila pe www.datakom.com.tr). As vrea sa-i pot monitoriza parametrii de functionare de la distanta, cu ajutorul unor programe instalate pe un PC. Modulul DKG 705 are un port serial. Partea proasta este ca o conexiune pe un cablu serial este posibila doar pe distante mici ( cativa metri maxim). Eu am calculatorul la o distanta de grup de 300 metri.
Solutia ar fi un adaptor de la serial rs 232 la rj 45 ethernet. Credeti ca ar merge?
Am mai vazut niste adaptoare rs 232 la 4 fire, functionale pe o distanta de pana la 1,2 km. Bun, pun un adaptor de acest fel la modulul grupului electrogen, plec pe 4 fire, si cand ajung la calculator, ce fac? Pun iarasi un adaptor sa-l transform din 4 fire in intrare seriala? Sau altceva????
Grea intrebare.
Mersi.
nelu97
O conexiune seriala RS485 cred ca merge pe 1200m. Ar trebui in acest caz sa cumperi adaptoarele 232-485 si invers.

O alta solutie ar fi comunicatia RF. Ar fi niste module pe 433MHz, dar mi se pare ca merg pe 100-150m. Au intrare si iesire seriala.

DJ Vio
Salut
Pentru transmiterea la distanta poti sa convertesti in RS485(2 fire) sau RS422(cu 4 fire) .
Cand ajungi la PC pui tot un modul de conversie,dar sa faci corespondenta corecta a firelor.

UITE ceva care te poate ajuta : convertor RS485-USB
mister_rf
Intrebarea este simpla, raspunsul poate fi dificil...
Este clar ca trecerea de la serial la o alta forma trebuie facuta atat la generator cat si la PC.
Alice
Aici e un convertor RS232-TTL: http://www.ad-net.com.tw/index.php?id=322
Ei zic ca merge pe distante de pana la 1200M.

Un convertor RS232-TTL se poate face in 10 minute cu 5 lei (un 232 si cativa condensatori). Poti incerca, daca ai deja cablul (ei zic 24AWG, adica 0.5mm)

Cu 232->485 si invers, merge sigur.
mihai-73
Ok
Multumesc pt. raspunsuri
adaptorul rs 232-usb cade(distanta e mare totusi)
ramane varianta cu adaptor rs 232- 4fire. Ca sa inteleg, la plecare de la grup pun un adaptor rs 232- 4fire, iar cand ajung la pc, folosesc acelasi tip de adaptor, bineinteles punand firele corect, si intru in PC cu un cablu serial? Adica adaptorul asta e bidirectional, ca sa zic asa?
nelu97
Da, este bidirectional.

Chiar si cu 3 fire este bidirectional. Teoretic se poate face si cu 2 fire bidirectional.

Poti avea full-duplex (adica emiti si receptionezi in acelasi timp) sau half-duplex, adica linia se afla in receptie si numai cand are de transmis, transmite.

mihaims
Am si eu nevoie de softul remote pentru DKG705. Cu grupul se pare ca nu am primit nimic sau daca s-a primit nu mai exista. Exista free?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.