ZappBuzz oferta tuturor posibilitatilor!

mike77

Iata ce simplu poti comunica din strainatate exact ca si cum ai fi acasa si fara sa platesti roming cu ajutorul tehnologiei SIP, ca si cum ti-ai lua telefoanele cu tine de acasa! biggrin.gif

Ce trebuie sa facem:

1. activezi ZappBuzz 1000 cu 3 euro sau 5000 cu 6 euro la no-pay ;
2. creezi un cont ZappGlobalFree cu nr. de mobil zapp de genul 0780xxxxxx ;
3. creezi un cont Eurovoice cu nr. de fix de genul 0317xxxxxx pt Bucuresti sau 03yyxxxxxx alte judete ;
4. configurezi un adaptor VoIP (SIP-ATA) in strainatate majoritatea au modem-uri pe cablu sau DSL cu 2 porturi SIP, astfel poti avea inca 2 telefoane fixe cu numar de Romania.

- Faci o redirectionare din contul Eurovoice catre telefonul mobil la nr. tau 488xxxxxxx@anysip.zappmobile.ro redirectionare ce face sa ai 2 numere la care poti fi sunat pe mobil-ul Zapp astfel vei avea atat nr. de mobil cat si de fix. (redirect. iti consuma din minutele de mess)

- Faci o redirectionare de pe mobil pe nr. tau ZappGlobalFree prin urmatoarele formule: (redirect. iti consuma din minutele de zapp)
*210780xxxxxx - redirectionare neconditionata (adica telefonul mobil nu va mai suna deloc);
*610780xxxxxx - redirectionare daca nu raspunzi de pe mobil in 20 secunde;
*310780xxxxxx - redirectionare daca ai telefonul inchis sau nu te aflii in aria de acoperire.

- Iti setezi adaptorul SIP pe contul ZappGlobalFree astfel vei raspunde de pe telefonul SIP la toate apelurile primite pe nr. tau de mobil Zapp cat si de fix Eurovoice.
Telefonul tau mobil poate ramane in Romania "ca oricum nu functioneaza afara" si chiar poti fi sunat de pe el pe nr. ZGF in strainatate si in acelasi timp de pe ZGF tu poti da apeluri gratuite la orice nr. din tara si poti apela pe cei ce si-au activat optiunea ZGF.
Iar daca setezi pe portul 2 de SIP acelasi cont Eurovoice ce l-ai creat la inceput vei putea suna de pe acel telefon fix, gratuit pe toti ce si-au atasat nr. de fix mobilului, sau de ce nu pe un alt adaptor SIP oriunde din lume, iar daca ai credit, la tarife destul de mici, poti vorbii cu toate numerele din tara sau strainatate!

O sa spuneti ca e prea complicat ceea ce v-am explicat mai sus!
Eu va spun ca merita efortul deoarece chiar acum ma aflu in strainatate si cu doar 3 euro pe luna vorbesc zilnic acasa ori cu prietenii din zapp sau eurovoice smile.gif !

Un cont SIP poate fi inregistrat si pe telefon virtual gen X-Lite pe calculator!
LunaCrystal
Si mai exista si posibilitatea de a apela orice nr din Romania la tarif normal ca si cum ai fi in tara, insa doar la abonamente. Trebuie sa activezi redirectionarea din zappmobile.ro catre nr pe care vrei sa il apelezi si apoi sa apelezi de pe voip adresa sip asociata numarului tau Zapp.

zalxis
Ar fi cam acelasi lucru daca ai suna de pe mess pe numarul SIP-ul alocat tel Zapp , din tara , pe care vrei sa suni . Pe mine m-ar interesa sa stiu daca pot vorbi de pe cartela de roaming ( avand extraoptiunea zappbuzz activata ) pe mess la tarifele din tara ( in tara in care vreau sa merg apelul se factureaza cu aproximativ 0,85 euro pentru ambele numere ) .
LunaCrystal
La tarifele din tara nu cred ca poti.
zalxis
Ok , daca sunt sunat pe numarul de SIP al telefonului pe cartela de roaming cum se factureaza ? Patesc ca atunci cand sun pe un voda sau orange aflate in roaming si mi se scade din minutele nationale sau mi factureaza din minutele din retea ( am ab share free 150 ) . La RC nici nu stiau ca minutele pe care le vb cu altcineva din alta retea aflat in roaming mi se deduc din cele nationale .
mike77
QUOTE (zalxis @ May 24 2009, 22:49) *
Ok , daca sunt sunat pe numarul de SIP al telefonului pe cartela de roaming cum se factureaza ? Patesc ca atunci cand sun pe un voda sau orange aflate in roaming si mi se scade din minutele nationale sau mi factureaza din minutele din retea ( am ab share free 150 ) . La RC nici nu stiau ca minutele pe care le vb cu altcineva din alta retea aflat in roaming mi se deduc din cele nationale .

Cam toti operatorii te taxeaza pentru apelurile primite din orice retea nationala sau internationala atunci cand te afli in roming, iar minutele tale gratuite nu sunt valabile afara, decat la apelurile efectuate in tara!
inside_spy
Nu toată lumea știe să configureze adaptoare SIP și nu au auzit prea mulți nici măcar de X-Lite.

Plus că nu vrea aproape nimeni să se complice cu d-astea, mulți își iau un telefon mobil și așteaptă serviciile să vină de la operator, fără să își bat capul cu scheme și combinații. Să-ți mai spun că ieri două colege de la master (mai pitzi așa) și-au luat Zapp și nu reușeau să găsească opțiunea de trimitere SMS pe Z910i? Fă un tutorial despre comunicațiile în străinătate prin SIP pentru genul ăsta de persoane! wink.gif

LunaCrystal
Cred ca o sa fac eu un tutorial, insa dupa sesiune ca acum nu stau prea bine cu timpul liber.

P.S. Si-au luat E@sy prin programul pentru studenti ?
mike77
QUOTE (inside_spy @ 30th May 2009, 06:35) *
Nu toată lumea știe să configureze adaptoare SIP și nu au auzit prea mulți nici măcar de X-Lite.

Plus că nu vrea aproape nimeni să se complice cu d-astea, mulți își iau un telefon mobil și așteaptă serviciile să vină de la operator, fără să își bat capul cu scheme și combinații. Să-ți mai spun că ieri două colege de la master (mai pitzi așa) și-au luat Zapp și nu reușeau să găsească opțiunea de trimitere SMS pe Z910i? Fă un tutorial despre comunicațiile în străinătate prin SIP pentru genul ăsta de persoane! wink.gif

Asa e... multi mai bine platesc decat sa se complice iar companiile de telefonie prospera!
Pot spune ca am minute in toate retelele mobile plus 4 retele de fix din Romania si toate la un loc nu depasesc 100 Ron pe luna!
Chiar ma gandeam sa lansez un site despre asa ceva, dar e destul de lucru pana pun cap la cap documentatiile si inca nu m-am gandit sub ce forma sa fie...
zalxis

Stie careva daca in roaming poti fi sunat pe nr SIP al telefonului ( avand cartela de roaming activa ) ?
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.