Ginkgo biloba

antigen

Am achizitionat recent 2 copacei Ginkgo biloba. Ei sunt:

Gibi1.................................Gibi2
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul

Nu prea stiu cum sa am grija de ei. Stiu ca sunt destul de rezistenti (adica sunt prin preajma de niste sute de milioane de ani, totusi), dar nu vreau sa ii pun la incercare. Deocamdata doar ii ud cand se pleostesc. Vreau sa ii fac copaci in toata regula, nu bonsai.

Sa le mai fac ceva? Sa ii ud altfel? Sa le pun ceva ingrasamant? Sa ii mut intr-un vas mai mare? Unde sa ii pun?

Multumesc!
greenworld
Pentru inceput schimba-le ghivecele. Amesteca pamant de gradina cu putin nisip si cu pamant de la punga. O data pe an se fertilizeaza.
Poti sa ii tii afara, doar iarna protejeaza-i cu fan. La anul, in primavara, planteaza-i definitiv in gradina.

Prefera solurile nisipo-argiloase, fertile, bine drenate, in locuri insorite, insa se dezvolta bine si in cele partial umbrite. Rezista la geruri, arsite, poluare, insecte, ciuperci. Are nevoie de multa apa in primii ani, mai ales in perioadele secetoase. Nu se tund decat daca vrei sa le dai o anumita forma.
Cresc relativ greu, ating 6 metri cam in 10 ani. Cresterea nu este uniforma de-a lungul anilor, media fiind de 30 cm pe an.

Ginkgo este o planta dioica, florile mascule si femele se formeaza pe exemplare separate. Daca ai doi, probabil ai luat unul mascul si unul femel. Fructele zdrobite miros destul de ... neplacut smile.gif.

antigen
QUOTE (greenworld @ May 14 2009, 13:40) *
Fructele zdrobite miros destul de ... neplacut smile.gif.

smile.gif Am avut placerea (intr-o gradina botanica). Am citit ca de obicei copacii de vanzare sunt baietei. L-am intrebat pe cel care ii vindea ce sunt, dar s-a uitat ciudat la mine.

Multumesc frumos pentru sfaturi! O sa le schimb ghivecele.
abancor
Am unul mare (cam 4-5m inaltime), in curte. Nu fac nimic altceva dacit sa il ud. Ii merge bine. E plantat la soare.
jazzu
Aș vrea să știu și eu de unde aș putea face rost sau unde aș putea găsi in comerț copăcei ginko, am auzit multe lucruri despre ei în ceea ce privește medicina naturistă și chiar m-ar interesa' . Merci tongue.gif
antigen
Eu am găsit la o expoziție de flori din Timișoara. Or mai fi expoziții din-astea și prin alte locuri!

Dar cred că trebuie să aștepți ani buni până să poți recolta frunzele...
Sandrine
CITAT (jazzu @ 12th August 2009, 03:47) *
Aș vrea să știu și eu de unde aș putea face rost sau unde aș putea găsi in comerț copăcei ginko, am auzit multe lucruri despre ei în ceea ce privește medicina naturistă și chiar m-ar interesa' . Merci tongue.gif

Incearca la gradina botanica. Stiu ca au si plante de vanzare.

eiffel
In Cismigiu, langa Debarcader ( Aleea Indragostitilor parca ii zice - unde sunt reclamele Kiss ) sunt vre-o 2 exemplare care cred ca au suta de ani, sau peste. Sunt ditamai copacii.
gabridobre
sunt plante medicinale eu ma un medicament facut din Ginkgo Biloba pt stimularea celulelor nervoase
zippo68

In micul meu orasel unde mi-am petrecut o parte din viata erau cativa copaci Gingbiloba.Iar doi dintre ei aveau un diametru ca doar 4 oameni il puteau cuprinde .Erau imensi si foarte impunatori.I-au taiat dupa revolutie democratii astia de cacat.Inca mai pastrez intre paginiile DEX-ului frunze din acesti arbori.De acum 27 de ani.
anknic
la facultatea de silvicultura din bv exista un ginco biloba. cica seminte se recolteaza in oct-nov.
gabiee
pe 12 septembrie am cules si eu niste seminte de ginko, erau pe jos sub pom , dupa o furtuna , de atunci le tin la uscat
acum au inceput sa se ingalbeneasca , oare daca le seaman vor iesi ceva ?
angela_vio
de unde se poate cumpara Ginko Biloba? ma refer in Bucuresti... si undeva la un pret OK?
antigen
CITAT (gabiee @ 29th September 2009, 10:29) *
pe 12 septembrie am cules si eu niste seminte de ginko, erau pe jos sub pom , dupa o furtuna , de atunci le tin la uscat
acum au inceput sa se ingalbeneasca , oare daca le seaman vor iesi ceva ?

Nu știu dacă au fost fertilizate... Era un singur copac acolo unde le-ai găsit?

Încearcă să le pui în vată umedă! Durează cam 1-2 luni până germinează. Încearcă și să nu uiți de ele până se usucă vata, așa, ca alții... whistling.gif wallbash.gif
diorama
Alo, sa-l chem si pe Mirovaia sa incingem o discutie despre beneficiile Ginkgo Biloba asupra organismului? Aici e vorba despre plantat Ginkgo Biloba, nu inghitit!
zippo68
CITAT (diorama @ 3rd October 2009, 11:47) *
Alo, sa-l chem si pe Mirovaia sa incingem o discutie despre beneficiile Ginkgo Biloba asupra organismului? Aici e vorba despre plantat Ginkgo Biloba, nu inghitit!

SCUZE worthy.gif
gabiee
erau vreo 3-4 pomi de ginko , intradevar nu erau unul linga celalalt , dar .... poate am noroc
mai stau vreo saptamana sa se mai usuce un pic simburii ca sa le curat ,
asa voi proceda ... am sa le pun in vata umeda
sa vedem ce iese , daca iese ceva ....
rsorin65
CITAT (jazzu @ 12th August 2009, 03:47) *

Am puieti de ginkgo 20 cm in ghivece.Pot fi trimisi si prin curier daca sinteti mai departe.

Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.