cycas care s-a uscat, si nu numai

micha69

Salut, am urmatoarea problema: un cycas pe care l-am achizitionat cu un an in urma, si caruia i-a mers relativ bine. In toamna/iarna i-au dat chiar cateva frunze noi,insa s-au uscat inaite sa se "maturizeze". Ok, acum vreo cateva saptamani cele 6-7 "ramuri" daca le pot spune asa, au inceput sa se ingalbeneasca (nu un ac/doua ci cu totul) si s-au "lasat". E adevarat ca am facut prostia ca la ultimele 2 udari, sa torn apa in mijlocul asa zisului stem (tulpina de forma sferica-globuloasa) in loc sa ud direct pamantul. Banuiala mea e ca asta a facut sa putrezeasca inauntru.
Intre timp am indepartat ramurile cu totul si am transvazat tulpina. Are radacini, albe, carnoase, bine conturate, insa tulpina (Stem-ul) pare uscata. Mai am vreo sansa sa obtin ceva din ea? Totodata, la transvazare am observat niste bobite perfect sferice de culoare bej-galbui in pamant, foarte multe chiar.
In weekendul acesta am schimbat pamantul tuturor celorlalte plante din apartament deoarece mai aveam si altele care incepusera sa ingalbeneasca si carora le mersese bine sau foarte bine de un an si mai bine. Si in celelalte ghivece am gasit fie bobite fie galbui, fie albe, perfect sferice si care strivite intre unghii se sparg.
Sa fie vorba de daunatori? Nu pare a fi nimic in bobitele acelea, odata sparte-am incercat sa ma uit, atat cat am putut vedea.
Cat despre cycas (revoluta) nu am experienta dar as dori sa stiu daca mai pot face ceva odata ce cred ca nu tot bulbul-tulpina e uscat. Din pacate nu pot descarca poze acum-am o problema cu setarile telefonului-insa sper sa o pot face pana diseara.
Multumesc.
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.