Spray Contact

daviok

Potentiometrul de volum (cu motoras) de la un Genius HT 5.1 a inceput sa fasaie cand misc de el. Am inteles ca se poate curata cu un spay de contacte.
Intrebarea mea ar fi ce fel de spray sa folosesc?
Am gasit la un magazin din apropiere DUE Contact cleaner R-10 - >>>LINK<<<. Este bun pt ce imi trebuie mie?
Cu toate ca pe site la DUE la R-11 - >>>LINK<<< specifica de potentiometre.
Sau daca stiti alt spray bun care chiar sa elimine fasaitul ala ca nu as vrea sa dau banii aiurea pe el.
In concluzie, sa ma risc sa iau R-10? Pt. ca nu prea am timp sa alerg pe la magazine..
Multumesc
teros

Ia incearca G 20(il gasesti pe la Metro daca nu ma insel)e alcool si nu are apa,deci nu oxideaza

daviok
Hmm.. m-ai cam bagat in ceata acum smile.gif
La R-10 si R-11 zice ca si lubrifiaza. As vrea sa stiu daca a mai folosit cineva un astfel de spay si a obtinut rezultatele dorite ca mi-e sa nu-l "curat" de tot biggrin.gif
teros

eu am curatat telefoane si aparat foto (buton selectie mod),si mergeau brici
bit 61
Potentiometrele (indiferent de natura lor) se curata numai cu un singur tip de spray contact.
Si anume cele pe care se specifica mare si clar Non Corozive.
Daca nu dispui de asa ceva poti face un amestec din 50% alcool izopropilic,25% neofalina si 25% ulei
pentru mecanisme fine.
Cu ajutorul unei seringi "injectezi" citeva picaturi din acest amestec in potentiometru.
Dupa care faci citeva miscari de rotatie ale axului.
Obligatoriu dupa acest tratament devin "low noise".
daviok
Multumesc pt raspunsuri.
O sa iau spray DUO R-10 pana la urma la care specifica:
CFC AND HCFC FREE
CHLORINATED SOLVENTS FREE
SAFE FOR MOST PLASTICS
HIGHLY PROTECTIVE
LUBRICATING AND ANTI-CORROSIVE PROPERTIES
100% ACTIVE PRODUCT
Banuiesc ca e OK.
A 2-a varianta cu amestecul e mai complicata pt mine biggrin.gif
blueicon
Punei 2 picaturi de petrol si merge k nou.Mai bun decat orice spray. biggrin.gif

nelutzu57
Cel mai bine se recondiționează prin desfacere...așa poți observa ce ..și cum...etc..de ce fâșie...starea stratului rezistiv...etc..etc...Baftă.
kikifast4u
Aceeasi problema o am si eu cu potentiometrul. Problema e ca este capsulat, exista vreo metoda sa il deschid?
nelu97

Incearca cu alcool izopropilic, dar pentru asta trebuie sa desfaci boxa, sa cauti in potentiometru un orificiu pe unde ai putea sa injectezi cu o seringa. Apoi misti de el de mai multe ori si se curata.
doru3160
QUOTE (kikifast4u @ May 9 2009, 12:44) *
Aceeasi problema o am si eu cu potentiometrul. Problema e ca este capsulat, exista vreo metoda sa il deschid?

La cele care nu permit desfacerea,le "practic"o gaura de 1mm,cu motorasul de la scula de facut cablaje, intr-o zona in care chiar si accidental daca scap burghiul,un pic inauntru, nu e afectat nimic,si prin acea gaura,cu seringa ii pun de cele mai multe ori petrol(gaz lampant),daca nu ai pelicula de carbon "dusa"sigur nu mai ai probleme multa vreme(as incerca si eu amestecul cu neofalina da nu am mai vazut de mult timp acest produs la vanzare)
P.S.daca nu ai facut niciodata treaba asta te sfatuiesc sa incepi cu un potentiometru de sacrificiu,poti da gaura cu el desfacut chiar,ca sa stii la ce sa te astepti...(avand in vedere ca sunt toate aproape la fel,cu ceva exceptii...aici isi spune cuvantul experienta)
bit 61
In loc de neofalina poti folosi Neophal.
doru3160
QUOTE (bit 61 @ May 9 2009, 21:03) *
In loc de neofalina poti folosi Neophal.

ok si neophal unde naiba se gaseste?
bit 61
Cred ca la magazinele de chimicale,vopsele,etc...
doru3160
o fi...am mai incercat cu benzen,da e f volatil si nu dizolva toate tipurile de grasimi,am mai folosit cu succes acetona cand nu e pericol de dizolvare plastic,si in rest am spray,R10,si KONTACT,dar cu rezultate spectaculoase pt simplitate am folosit gaz...simplu si banal gaz-are si calitati de curatire si de ungere,daca nu ai ceva cu mirosul,,, biggrin.gif
daviok
Am cumparat pana la urma spray R-10. Din cate am vazut potentiometrul se pare ca e capsulat iar panoul din fata nu iesea prea mult in afara ca sa studiez mai in amanunt problema.
Am dat cu spray pe axul ala care intra inauntru si am tinut subwooferul inclinat ca sa se scurga pe langa ax in potentiometru si se pare ca s-a rezolvat biggrin.gif
Multumesc la toti pt sfaturi. Ideal ar fi fost sa-l desfac dar era mai complicat..
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.