Accident. Vinovatul nu are permis, nu are RCA

Angelinna

ati inteles din titlu care e ideea.

m-a lovit cineva care nu are nici permis, nici rca valabil la masina. masina nici nu e a lui si nici nu a spus a cui este.
acest om nu vrea sa se prezinte la politie. eu m-am prezentat, le-am dat numarul masinii care m-a lovit. problema e ca pana vad banii de la ei (probabil trebuie proces, executare silita) eu as vrea sa repar cumva masina.

am auzit vag ca ar exista undeva ceva de genul unui fond de asigurari (?) pentru persoanele care au fost lovite de cineva care a condus fara carnet.
Stie cineva de asa ceva ???
Emcede
Exista cu siguranta, dar nu-ti pot da mai multe detalii. Politia ar trebui sa ti le poata oferi.

Cipsu
FONDUL DE PROTECȚIE A VICTIMELOR STRĂZII
http://www.fpvs.ro/
Angelinna
multumesc mult!

a avut cineva treaba cu ei pana acum ? stiti daca se deruleaza greu procedurile ? platesc ei direct la service-ul unde imi repar ? (este vorba de service-ul oficial al reprezentantei, nu o duc la service de cartier)
bossake
Nu ai casco?
Puteai sa faci un blat in situatia de fatza. Si era bine pt toata lumea; vorbeai cu cel care te-a lovit sa isi faca repede RCA, si mergeati a 2a, a3a zi la politie. Evident nu venea cel fara permis, venea un prieten ceva care are permis.
Si in felul asta castigai si tu ca iti dadea RCA si el ca ramanea fara dosar penal.
Din ce am mai citit pe forumuri treaba cu fondul ala e ff complicata. Astepti de iti vine rau. Masina e lovita rau? daca nu face mult reparatia poti sa o repari pe banii tai si iti iei banii de la fondul ala. Peste x luni probabil, dar macar ii iei candva. Teoretic.

claudrider
QUOTE (bossake @ May 8 2009, 13:36) *
Nu ai casco?
Puteai sa faci un blat in situatia de fatza. Si era bine pt toata lumea; vorbeai cu cel care te-a lovit sa isi faca repede RCA, si mergeati a 2a, a3a zi la politie. Evident nu venea cel fara permis, venea un prieten ceva care are permis.
Si in felul asta castigai si tu ca iti dadea RCA si el ca ramanea fara dosar penal.
Din ce am mai citit pe forumuri treaba cu fondul ala e ff complicata. Astepti de iti vine rau. Masina e lovita rau? daca nu face mult reparatia poti sa o repari pe banii tai si iti iei banii de la fondul ala. Peste x luni probabil, dar macar ii iei candva. Teoretic.

smile.gif)

Omul e lovit de un (cuvant urat) fara carnet care circula cu masina furata/imprumutata ca un (cuvant urat) si vin oameni pe forum care ii zic...pai faceai cu el combinatie ca sa scape de dosar penal, il ajutai si pe el...ca saracul...uite ce rau ii e, atat de rau ca nici sa mearga la politie sa isi recunoasca fapta!!!

Bossake, daca in masina in care a fost Angelina era copilul/parintii tai si ramaneau schiloditi sau mai rau cum era, daca erau niste copii care ramanea distrusi pe viata din cauza unui (cuvant urat) care circula fara carnet cum era?

Anjelina eu zic sa te duci la acel fond de asigurari, sa faci presiuni cu un avocat (asta dupa ce te-ai documentat foarte bine) si sa rezolvi pe calea legala, iar pe (cuvant urat) ala care te-a lovit sa il bagi cat mai mult timp in puscarie, macar acolo nu se poate urca peste nici un copil pe o trecere de pietoni etc...

Bafta multa
Angelinna
in masina erau doi cocalares de etnie rroma. deci va dati seama, ca nu e cazul de blaturi cu ei sau ceva de genul asta mai ales ca nu suntem noi oamenii care sa facem asa ceva.

am dat numarul masinii politiei si vom vedea ce se mai aude, se pare ca e pe leasing, deci ma gandesc ca ar trebui totusi sa aiba macar rca daca nu chiar si casco, desi cocalares ne-au spus ca nu au.

culmea, vroiau sa ne mai si convinga ca avariile fac cam 200 de ron si sa ne intelegem.

vom apela la fondul asta numai daca trebuie. ma gandeam eu ca trebuie sa fie foarte greu de utilizat, ce naiba, iti da cineva in Romania bani cu usurinta ?!

ionutzndr

QUOTE (claudrider @ May 8 2009, 17:18) *
Anjelina eu zic sa te duci la acel fond de asigurari, sa faci presiuni cu un avocat (asta dupa ce te-ai documentat foarte bine) si sa rezolvi pe calea legala, iar pe (cuvant urat) ala care te-a lovit sa il bagi cat mai mult timp in puscarie, macar acolo nu se poate urca peste nici un copil pe o trecere de pietoni etc...

Bafta multa

Si eu sunt de parere sa il infunzi cat mai rau pe cel fara permis (daca mai dai de el; d-aia e bine ca la orice eveniment sa se faca poze imediat la autovehiculele implicate, cat si la soferi), cat despre masina, daca ai nevoie de ea, si nu te duce mult reparatia, mai bine o faci singura, si apoi, prin judecata sau fondul ala, vezi cum iti recuperezi banii, nu prea se merita sa stai fara masina asteptand sa primesti despagubiri....cine stie cand.

Succes
claudrider
QUOTE (Angelinna @ May 8 2009, 17:02) *
in masina erau doi cocalares de etnie rroma. deci va dati seama, ca nu e cazul de blaturi cu ei sau ceva de genul asta mai ales ca nu suntem noi oamenii care sa facem asa ceva.

am dat numarul masinii politiei si vom vedea ce se mai aude, se pare ca e pe leasing, deci ma gandesc ca ar trebui totusi sa aiba macar rca daca nu chiar si casco, desi cocalares ne-au spus ca nu au.

culmea, vroiau sa ne mai si convinga ca avariile fac cam 200 de ron si sa ne intelegem.

vom apela la fondul asta numai daca trebuie. ma gandeam eu ca trebuie sa fie foarte greu de utilizat, ce naiba, iti da cineva in Romania bani cu usurinta ?!

daca era cumparata in leasing ARE 100% RCA si dupa valoarea masinii are si casco (firmele de leasing forteaza clientii sa faca casco de la o anumita valoare in sus) daca era cumparata de curand (avea numere rosii? parea noua?) sigur are si casco.

in nici un caz sa nu incepi sa incerci sa te intelegi cu ei, eu am incercat asa ceva si nu voi mai face niciodata asa ceva (vezi topicul acident ajutor de pe forum), acum imi pare bine ca nu a reusit, am intrat la politie cu capul sus, chiar daca gresisem, mi-am asumat raspunderea si in curand voi primi inapoi carnetul.

totul v-a fi bine daca are rca, iti vei rezolva problema repede.

bafta inainte cu asiguratorul smile.gif
Inspector_daune

[quote name='claudrider' date='May 8 2009, 22:03' post='6458172']
daca era cumparata in leasing ARE 100% RCA si dupa valoarea masinii are si casco (firmele de leasing forteaza clientii sa faca casco de la o anumita valoare in sus) daca era cumparata de curand (avea numere rosii? parea noua?) sigur are si casco.

incearca in baza de date CEDAM, sa vezi daca are asigurare.. http://cedam.csa-isc.ro/
cosmin_miu
QUOTE (Angelinna @ May 8 2009, 19:02) *
`cocalares` fara permis si fara rca probabil conduceau o masina furata si cu nr false ! Daca este asa vei afla asta de la politie....(odata ce masina `nu exista` , nr sunt furate , persoana nu o cunosti ) nu stiu cum vei fi ajutata de acel fond... huh.gif

daca un client nu plateste ratele la timp , societatea de leasing poate refuza/inceta achitarea rca-ului  .(depinde de contract)  
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.