alexsuciu1970
7th May 2009, 10:52
O intrebare scurta: daca preiau stiri prin RSS de pe alte portaluri si le afisez pe situl/blogul meu risc sa fiu penalizat de Google?
Multumesc.
again
7th May 2009, 11:24
penalizat in sensul ca nu vei aparea niciodata in fata site-ului de unde e articolul/stirea originala
alexsuciu1970
7th May 2009, 11:37
dar nu o sa imi scada PR-ul, la acest lucru ma refeream.
soul4blade
8th May 2009, 11:23
si daca scade ce?
e mai scumpa margarina din cauza PR-ului?
eu nu mai pot cu PR-ul asta... toata lumea se perpeleste de grija PR-ului, de parca PR-ul e cel care te urca in sus sau in jos...
ai cumva de gand sa vinzi domeniul dupa PR?
o sa iei cu cel mult 10% mai mult decat costa la vanzatorii de domenii...
ai de gand sa participi la un concurs de Page Ranking?
ai pierdut deja: google.com e pe primul loc
vrei sa te dai mare la scoala ca ti-a crescut PR-ul?
naspa! ala care ti-a furat gagica n-are nij' macar blog
foarte multi confunda PR cu SERP
eu zic sa facem un topic STICKED cu acesti doi termeni si sa ne si dam mari - daca e cazul...
pana una alta:
Pagerank este un criteriu general de clasificare a popularitatii si nu presupune mare filosofie (am saituri GOALE cu PR 3 si 4);
SearchEngineResultPosition este exact ce spune si expresia: pozitia ocupata de un site in motorul de cautare la un anumit keyword;
Asadar, eu daca iau un continut prin RSS de pe un site n-o sa am SERP mai mare decat site-ul sursa.
lord_ice
8th May 2009, 12:35
E de discutat aici...exemplul concret ar fi Technorati care de multe ori apare in fata sursei (dar nu pe .ro).
Din experienta iti impartasesc o intamplare proprie: un site cu vreo 300.000 de articole via RSS mi-a fost banat de Google, foloseam Adsense si aveam un CPC de 2+ $ per click ... nu m-am banat adsense dar am fost banat de Google pentru SEO Spamm(banuiesc, a fost un full ban)...dar inafara de un wordpress, un skin normal free si un pluginul auto blogged nu aveam altceva...si importam articole via rss pe o anumita nisa it in engleza cu targetare pe usa....nu aveam nici un backlink la domeniu inafar de technorati si delicious.
Dupa banarea in Google traficul din Yahoo cu doar vreo 500-600 pe zi era monetizat de adsense cu 2-5 centi per click...caz in care blogul a devenit inutil.
Deci, riscurile is destul de ridicate pe RSS.
SE7EN
8th May 2009, 13:11
QUOTE (lord_ice @ May 8 2009, 13:35)

E de discutat aici...exemplul concret ar fi Technorati care de multe ori apare in fata sursei (dar nu pe .ro).
Din experienta iti impartasesc o intamplare proprie: un site cu vreo 300.000 de articole via RSS mi-a fost banat de Google, foloseam Adsense si aveam un CPC de 2+ $ per click ... nu m-am banat adsense dar am fost banat de Google pentru SEO Spamm(banuiesc, a fost un full ban)...dar inafara de un wordpress, un skin normal free si un pluginul auto blogged nu aveam altceva...si importam articole via rss pe o anumita nisa it in engleza cu targetare pe usa....nu aveam nici un backlink la domeniu inafar de technorati si delicious.
Dupa banarea in Google traficul din Yahoo cu doar vreo 500-600 pe zi era monetizat de adsense cu 2-5 centi per click...caz in care blogul a devenit inutil.
Deci, riscurile is destul de ridicate pe RSS.
Riscuri exista doar daca exagerezi, daca importi cateva rss de pe nush ce site-uri nu e nici o problema, asta in cazul in care mai ai si ceva continut inafara de asta. oricum eu am vazut cazuri cand rss importat era inaintea site-ului sursa, care erau motivele nu stiu, or fi fost exceptii insa in mod cert cateva rss-uri nu strica
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.