foca28
5th May 2009, 19:35
Setari uTorrent 1.8.2
1)Incepem prin a ne asigura ca portul folosit este deschis si primeste conexiuni , asa suntem conectabili.
In Utorrent , mergeti la Optiuni , click pe "Speed Guide" . Aveti mai jos portul pe care il foloseste utorrent.Personal folosesc port peste 50000 , alegeti portul si click pe "Test if port if forwarded properly"

Daca portul este deschis trebuie sa va apara asa dupa ce se da click pe "Test if port if forwarded properly".

Daca portul nu este deschis , ori incercati alt port mai mare de 50000 , ori faceti portforward ( in caz ca aveti router).
2)O sa insir setarile cele mai importante din punct de vedere al traficului si o buna desfasurare a acestuia.Celelalte setari de interfata si de preferinte le alegeti cum va convine.
3)Intram in Utorret la Optiuni -> Preferences -> Connection. Aici faceti setarile din poza:

4)Mergem la Bandwidth si facem setarile ca in poza:

5)Mergem la Bittorrent si facem setarile ca in poza:

6)Mergem la Queueing si facem setarile ca in poza:

7)Mergem la sectiunea Advanced aici faceti asa , in tabelul din dreapta cautati urmatoarele si modificati daca este cazul:
net.low_cpu = false
net.max_halfopen = 43(aici va explic mai jos cum sa va deschideti conexiunile pentru a nu suferi navigarea)
peer.disconnect_inactive_intervall = 500
diskio.sparse_files = VISTA/7=false
XP = true
peer.lazy_bitfield=true
8)Mergem la Disk Cache si setam ca in poza:

9)Atat cu setarile , acuma va explic cum deschideti numarul de conexiuni ca sa va mearga bine navigarea pe internet in timp ce faceti trafic in Utorrent.
Intrati aici http://dl.fisier.ro/files/dmoc7r2phoik8ml/...090108.rar.html , downloadati arhiva ce contine programul TCPZ.
Dezarhivati , mergeti in folderul "Virtual Device" si click pe un setup (x64 sau x86 , depinde de sistemul dvs. de operare) Pentru cei cu Vista/Windows 7 , il deschideti cu click dreapta si "Run as Administrator".
Odata in program

Click pe install driver , o sa va instaleze driverul TCPZ care va modifica nr maxim de conexiuni acceptate de sitemul de operare.
ATENTIE! Pentru cei ce ruleaza Windows pe X64 , se va da click pe "Enable TestSigning" se va da restart si dupa aceea se va incerca instalarea driverului.
Pentru a verifica daca driverul a fost instalalt acesta trebuie sa apare in Device Manager.
Mai departe inchidesti fereastra cu drverul si mergeti in folderul "TCPZ_20090108" unde veti da click pe TCPZ.exe (x86 sau x64 a se dechide cu "run as Administrator pentru cei cu Vista/7).
In fereastra mergeti la Patch -> Patch Memory , la New Value setatio 252 -> Apply. Restart windows.
.
Cam acestea ar fi setarile pe care le folosesc si le-am descoperit prin teste de-alungul timpului de cand folosesc Utorrent.
Daca va apare in Utorrent sageata rosie inseamna ca Trackerul are o problema. Daca apare cu verde este OK.
Daca mai sunt adaugari sau se mai descopera alte combinatii de configuratii o sa se posteze. Daca aveti nelamuriri lasa-ti un reply.
crysty2k5
6th May 2009, 23:17
Mie pe Clicknet imi merge bine pe portul 61123
foca28
7th May 2009, 13:17
Recomandat este peste 50000 pana la maxim.
lordsidious
13th May 2009, 08:29
In fereastra mergeti la Patch -> Patch Memory , la New Value setatio 252 -> Apply. Restart windows.
Aici s-a strecurat o mica eroare.Setezi la 252,apesi Aplica si gata.Valoarea respectiva ramane asa, pana la restartare.
Deci,fara Restart Windows.
foca28
21st May 2009, 21:28
Ai dreptate , ma gandeam la TCP-Z-ul din Device Manager , acolo cred ca cere restart.
TimeWriter
23rd May 2009, 14:17
QUOTE (crysty2k5 @ May 7 2009, 00:17)

Mie pe Clicknet imi merge bine pe portul 61123

Idem. Păcat că la noi, ăștia cu ClickNet, viteza de upload este extrem de mică.
GabytzuX08
7th June 2009, 11:30
Patch Memori: New Value = 252 apoi Apply ca sa imi seteze Old Value la 252.
Nimic interesant, insa trebuie sa setez de fiecare data acea valoare cand intru in Windows (XP SP3 - x86).
Altfel nu si-o pastreaza!
Fie ca am dat sau nu Apply pentru Patch File Tcpip.sys, problema persista.
Trebuie sa descarc alta versiune de TCP-Z sau problema este in alta parte? 
Restul setarilor sunt exact ca in tutorial.
tonny77
9th June 2009, 17:46
despre acest tutorial ce parere aveti? este mai bun decat cel de sus?
aWp_viTal
18th June 2009, 14:11
Multumim pentru Tutorial !
foca28
20th June 2009, 22:58
QUOTE (GabytzuX08 @ 7th June 2009, 12:30)

Patch Memori: New Value = 252 apoi Apply ca sa imi seteze Old Value la 252.
Nimic interesant, insa trebuie sa setez de fiecare data acea valoare cand intru in Windows (XP SP3 - x86).
Altfel nu si-o pastreaza!
Fie ca am dat sau nu Apply pentru Patch File Tcpip.sys, problema persista.
Trebuie sa descarc alta versiune de TCP-Z sau problema este in alta parte?

Restul setarilor sunt exact ca in tutorial.
Incearca sa setezi valoara de la TCP-Z din Device Manager , gasesti acolo driver`ul instalat , da`i click pe el si ai sa vezi setarile.
@tonny77 , eu am scris tutorialul meu in conformitate cu majoritatea trackerelor interne , unde au majoritatea conturi . Ce ai tu acolo este mai mult pentru public , pe intern nu`ti trebuie DHT Network , Enable Local Peer Discovery si altele.
picu022
21st June 2009, 11:59
am si eu o problema cu acest client. Cand deschid un fisier utorrent pentru a descarca ceva, normal ar fi trebuit sa imi apara o fereastra de unde sa imi arate ce contine acel fisier si sa bifez ce vreau sa downloadez urmand ca apoi sa inceapa downloadarea propriu-zisa, numai ca acum cand deschid un fisier utorrent incepe downloadare automata nemaiputand selecta ce vreau sa downloadez.
Sper ca am fost destul de concis si astept opiniile voastre!
lordsidious
21st June 2009, 14:24
picu022,Optiuni\Preferinte\Interfata si bifezi casuta respectiva.
picu022
21st June 2009, 15:25
CITAT (lordsidious @ 21st June 2009, 15:24)

picu022,Optiuni\Preferinte\Interfata si bifezi casuta respectiva.
Merci mult pentru ajutor !
Acum merge de minune
omeo
23rd June 2009, 08:48
buna ziua.am o rugaminte.folosesc internetul de la orange si cand incerc sa fac setari la u torrent imi apare asa:Checking port 50000 on 93.122.209.210...
An error has occurred!An error has occurred!
Port 50000 does not appear to be open.
Please see www.portforward.com for more information if you need to map a port.
Please make absolutely sure that PeerGuardian2 or Protowall is allowing utorrent.com (72.20.34.145) in either of those programs. Those of you using ipfilter.dat should make sure the list does not include the website's IP. After making sure of this, re-run this test by refreshing the page (F5).
avand in vedere ca sunt doar utilizator,astept un raspuns,sau mai multe,date cu duhul blandetii.sau eventuale surse de documentatie.va multumesc
foca28
23rd June 2009, 14:51
QUOTE (omeo @ 23rd June 2009, 09:48)

buna ziua.am o rugaminte.folosesc internetul de la orange si cand incerc sa fac setari la u torrent imi apare asa:Checking port 50000 on 93.122.209.210...
An error has occurred!An error has occurred!
Port 50000 does not appear to be open.
Please see www.portforward.com for more information if you need to map a port.
Please make absolutely sure that PeerGuardian2 or Protowall is allowing utorrent.com (72.20.34.145) in either of those programs. Those of you using ipfilter.dat should make sure the list does not include the website's IP. After making sure of this, re-run this test by refreshing the page (F5).
avand in vedere ca sunt doar utilizator,astept un raspuns,sau mai multe,date cu duhul blandetii.sau eventuale surse de documentatie.va multumesc
Trebuie sa deschizi portul 50000 din router-ul pe care il folosesti , cei de la Orange intotdeauna vor bloca porturile pentru filesharing.
Intra pe www.portforward.com , cauta modelul de router acolo si o sa ai un ghid complet cum sa deschizi portul.
dJAnnonYmus
4th July 2009, 09:46
Salut!
Am si eu o nelamurire, dak ma puteti ajuta. Dak am salvat o parte din fisierele descarcate in C:, si o parte in D:, cum as putea sa mut fisierele din C: in D: astfel inkt sa imi mai fie recunoscuta noua adresa d memorie de catre uTorrent si sa pot lasa fisierele in continuare la upload d p noua partitie in care leam copiat?
Va multumesc!
lordsidious
4th July 2009, 09:57
CITAT
Am si eu o nelamurire, dak ma puteti ajuta. Dak am salvat o parte din fisierele descarcate in C:, si o parte in D:,
cum as putea sa mut fisierele din C: in D: astfel inkt sa imi mai fie recunoscuta noua adresa d memorie de catre uTorrent
si sa pot lasa fisierele in continuare la upload d p noua partitie in care leam copiat?
Loading torrents in µTorrent
Loading a single torrent for seeding is simple enough provided you know the location of the .torrent and the files.
1. In µTorrent, click File > Add Torrent (no default save)
2. Browse your way to the .torrent file you wish to seed and select.
3. Browse your way to the folder where the files are located and select the folder.
The torrent should appear in the torrent window and load (you will see the % climb up as µTorrent checks the file).
dJAnnonYmus
4th July 2009, 10:27
thx!!!
yo6ddf
4th July 2009, 11:35
Recent am instalat Kaspersky Anti-Virus 8.0.
Am dat porturile pentru uTorrent,am in el conectivitate (punctul verde) uploadul si downloadul functioneaza perfect...dar la trackere apar ca neconectabil.
Ma poate cineva indruma ce sa fac?
Multumesc frumos!
foca28
6th July 2009, 10:32
QUOTE (yo6ddf @ 4th July 2009, 12:35)

Recent am instalat Kaspersky Anti-Virus 8.0.
Am dat porturile pentru uTorrent,am in el conectivitate (punctul verde) uploadul si downloadul functioneaza perfect...dar la trackere apar ca neconectabil.
Ma poate cineva indruma ce sa fac?
Multumesc frumos!
Daca in uTorrent esti conectabil inseamna ca asa este , nu conteaza ce zice pe tracker. Si mie pe cateva trackere imi zice ca sunt conectabil si pe altele imi spune ca nu . Dar atata timp cat primescti conexiuni ca sa poti face upload/download e totul OK.
tonny77
6th July 2009, 16:22
daca nu modific setariile acelea cu valori (avand deja asa setat pe windows ca in poza)se intampla ceva? eu oricum fara trickuri trag cu 10 mb
ma gandeam sa modific doar setariile din u torrent
foca28
6th July 2009, 22:52
QUOTE (tonny77 @ 6th July 2009, 17:22)

daca nu modific setariile acelea cu valori (avand deja asa setat pe windows ca in poza)se intampla ceva? eu oricum fara trickuri trag cu 10 mb

ma gandeam sa modific doar setariile din u torrent
Este bine asa , setarile sunt bune . Daca tragi cu 10 MB nu fa nicio modificare . Sau vezi ce`ti merge/nu merge si modifica corespunzator in uTorrent.
O zi buna!
stefanmad
5th August 2009, 11:26
salut;
Am si eu o problema cu utorrent'ul cand ajung la 7-8-9-10 mb/s scade la 0 dupa care creste din nou la 10 mb/s si tot asa, pana sa formatez pc'ul nu facea asta folosesc windows 7 7100 RC.
kachkarabete
6th August 2009, 01:32
Buna! am si eu o problema legata de utorrent si anume: am facut toate setarile din portforward la router si sunt conectabil peste tot, downloadez cu 2-3 si ceva mb/s, dar viteza de upload nu depaseste 15-20 kb/s desi utorrent si orice site ma arata ca fiind conectabil, iar daca ma conectez prin usb direct in modem sunt tot conectabil, dar uploadul e 150-180 kb/s (ceea ce imi comvine), dar download e doar 500-600 kb/s. Totul e ok daca downloadez cu routerul si uploadez cu modemul (cu toate ca ip-urile difera si risc pe unele trackere sa i-au disable), dar tare as vrea sa mearga la fel de bine dw si up doar pe router si nu am nici o idee cum as putea face. De asemenea mai mentionez faptul ca antivirusul l-am dezinstalat, iar routerul meu e Netgear WGR 614v9. Orice idee e binevenita!
va multumesc!
foca28
17th August 2009, 13:46
QUOTE (stefanmad @ 5th August 2009, 12:26)

salut;
Am si eu o problema cu utorrent'ul cand ajung la 7-8-9-10 mb/s scade la 0 dupa care creste din nou la 10 mb/s si tot asa, pana sa formatez pc'ul nu facea asta folosesc windows 7 7100 RC.
Este de la DISK CACHE , fa urmatoarele setari , ca in poza , daca tot nu merge incearca sa maresti RAM-ul alocat , pune 512. La viteze foarte mari este normal ca banda sa fluctueze. Si vezi ca hard-urile sa aiba activat Write Caching , o poti face din device manager la harddisk , proprietati , policies.

QUOTE (kachkarabete @ 6th August 2009, 02:32)

Buna! am si eu o problema legata de utorrent si anume: am facut toate setarile din portforward la router si sunt conectabil peste tot, downloadez cu 2-3 si ceva mb/s, dar viteza de upload nu depaseste 15-20 kb/s desi utorrent si orice site ma arata ca fiind conectabil, iar daca ma conectez prin usb direct in modem sunt tot conectabil, dar uploadul e 150-180 kb/s (ceea ce imi comvine), dar download e doar 500-600 kb/s. Totul e ok daca downloadez cu routerul si uploadez cu modemul (cu toate ca ip-urile difera si risc pe unele trackere sa i-au disable), dar tare as vrea sa mearga la fel de bine dw si up doar pe router si nu am nici o idee cum as putea face. De asemenea mai mentionez faptul ca antivirusul l-am dezinstalat, iar routerul meu e Netgear WGR 614v9. Orice idee e binevenita!
va multumesc!

Tragi de pe laptop ? Wireless ? Viteza mai mare de 2.5 Mb/s nu o sa prinzi indiferent de download sau upload.
Depinde foarte mult ce si de unde tragi , la un torrent nou abia pus pe un tracker intern nu are cum sa nu ai viteze relativ bune la upload pentru ca sunt multi leech-eri.
De la cine ai net ?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.