Cine este Radu Duda?

Sunlounger

Pana acum, dintre personajele politice romanesti cu pretentii de presedinte pentru urmatorii 5 ani (Basescu, Geoana, Antonescu), cel mai ok mi se pare Radu Duda. Am dat peste un articol interesant despre Principe pe Qmagazine din care as vrea sa prezint cateva citate despre trecutul sau, facand referire atat la relatia cu PSD, la cea cu fosta securitatea precum si la propria sa persoana.

Duda si Iliescu:
Ziarista de origine romana Nicoleta Franck, o apropiata a Casei Regale, a scris mai multe carti despre Rege si care a afirmat, negru pe alb, ca „principele" Radu ar fi, de fapt, „un securist infiltrat in familia regala cu scopul de a compromite Casa Regala", iar artizanul acestei manevre ar fi nimeni altul decat fostul președinte Ion Iliescu. Legatura dintre cei doi, Ion Iliescu și Radu Duda, ar fi fost facuta de tatal actorului Duda, care a avut, cum spuneam, o relație deosebit de apropiata cu Ion Iliescu inca din anii 1979-1980, cand Iliescu era prim-secretar al Comitetului județean Iași. Chestionata de ziariștii de la Adevarul, Nicoleta Franck, o romanca care a parasit țara inca din 1947, a declarat ca „este clar ca Iliescu l-a susținut pe prințul Duda. Despre trecutul lui in perioada comunista cred ca nu are sens sa vorbim. Este foarte clar ca a fost trimis de Securitatea comunista sa compromita Casa Regala. Un securist a intrat in Casa Regala. De ce? Pentru ca acești comuniști au știut intotdeauna sa se infiltreze, ca sa descopere și sa speculeze slabiciunile oamenilor, ca sa ii poata controla

Legaturi cu securitatea
Deci scenariul plasarii controlate a lui Duda in patul Margaretei se sustine, cel putin teoretic. Intr-un articol publicat de cotidianul Adevarul, printul Radu a negat acuzele de presupuse legaturi cu Securitatea: „Eu nu am colaborat cu Securitatea. In 1986 s-a incercat racolarea mea. Am refuzat politicos si de atunci nu am mai fost contactat." Problema e ca, in 1989, numele lui Duda a fost gasit, la Iasi, pe o lista cu mai mult de 1.000 de oameni, „persoane de sprijin" ale Securitatii

Principele - platit de stat
2002, a venit un soc de proportii: principele Duda
a reusit sa obtina un post guvernamental generos oferit de cabinetul Nastase, in regimul Iliescu, adica administratia care, in anii '90, il fugarea pe Majestatea Sa cu mitraliera pe autostrada Bucuresti-Pitesti pentru a-l alunga din nou din tara. In consecinta, intre septembrie 2002 si septembrie 2008, Printul Radu a fost Reprezentant special al Guvernului Romaniei sub doua administratii succesive, atat cea a guvernului de coalitie al PSD, cat si cea a aliantei de centru-dreapta „Dreptate si Adevar", ulterior a aliantei PNL-UDMR. [...] Guvernul Tariceanu, prin Hotararea nr. 33/17 ianuarie 2007, a aprobat pentru anul respectiv suma de 720.000 lei (RON), adica, 7,2 miliarde de lei (ROL) pentru același Radu Duda

Sursa: Qmagazine

Citind acestea, parca ma gandesc de doua ori inainte de a pune stampila de vot, daca intr-adevar ar candida. Voi ce credeti?
eroarex
QUOTE (Sunlounger @ May 4 2009, 14:56) *
Pana acum, dintre personajele politice romanesti cu pretentii de presedinte pentru urmatorii 5 ani (Basescu, Geoana, Antonescu), cel mai ok mi se pare Radu Duda. Am dat peste un articol interesant despre Principe pe Qmagazine din care as vrea sa prezint cateva citate despre trecutul sau, facand referire atat la relatia cu PSD, la cea cu fosta securitatea precum si la propria sa persoana.

Duda si Iliescu:

Legaturi cu securitatea

Principele - platit de stat

Sursa: Qmagazine

Citind acestea, parca ma gandesc de doua ori inainte de a pune stampila de vot, daca intr-adevar ar candida. Voi ce credeti?

si deci totul ar fi o conspiratie PSD ? laugh.gif laugh.gif laugh.gif
hmm... daca nu ar candida si Geona atunci totul ar avea sens insa daca se va intampla acest lucru ...
oricum e cel mai rasarit dintre candidati biggrin.gif

-Zamolx-
Nu stiu a cui conspiratie este candidatura lui Radu Duda, dar el va lua din voturile lui Antonescu. Cred ca asta era intentia, sa nu ajunga PNL in turul II. Si de castigat vor avea Basescu si Geoana. Vom fi iar ca in 2000, indiferent cine castiga alegerile, noi pierdem... sad.gif
Electryc
QUOTE (-Zamolx- @ May 4 2009, 16:14) *
Vom fi iar ca in 2000, indiferent cine castiga alegerile, noi pierdem... sad.gif

A fost vreodata altcumva?
-Zamolx-
In '96 si in 2004 am mers la vot cu speranta. Ce s-a intamplat dupa... poveste romaneasca...
rsumy
Mie mi-e simpatic Principele Radu... smile.gif .
Un discurs cursiv, inteligent, pozitiv.

Problema e că el și Crin Antonescu se bat pe același electorat.
Astfel, nici unul nu va ajunge în Turul 2... smile.gif .

rsumy
Sunlounger
Am auzit diverse pareri ca Basescu n-ar ajunge in turul 2... Nici eu nu-l mai vad asa simpatizat de electorat, dupa tot ce s-a intamplat. De Antonescu cred ca nici nu se pune problema.

Chiar este iminenta victoria lui Geoana? sad.gif

-Zamolx-
QUOTE (Sunlounger @ May 4 2009, 17:10) *
Am auzit diverse pareri ca Basescu n-ar ajunge in turul 2... Nici eu nu-l mai vad asa simpatizat de electorat, dupa tot ce s-a intamplat. De Antonescu cred ca nici nu se pune problema.

Musca-te de limba... laugh.gif
Asta e cea mai sigura cale prin care ajunge Vanghelie premier... cigar.gif
dragospas
QUOTE (Sunlounger @ May 4 2009, 17:10) *

Da-ti peste gura,bate-n lemn , scuipa-n san....si voteaza-l pe Crin.In acest fel rezolvam si dilema lui Basescu de acum 5 ani,votam pe unul care nu este comunist...
elaxalien

Nu dau mai mult de 60 de minute topicului astuia in conditiile in care mai e unul care abodreaza acelasi subiect.
Mosotti
dupa cum am zis aici

http://forum.softpedia.com/index.php?s=&am...t&p=6398253

subiectul duda e inchis pina ce se gaseste CEVA de discutat despre duda, NU despre BASESCU
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.