bardas
2nd May 2009, 10:19
Salut,am de cateva luni un blog hostat la blogspot.Am lucrat putin la el si ajuns sa faca in medie 500 vizite pe zi,ieri a facut 1600
.
As dori sa stiu daca asa cumpara un domeniu .com as avea mai multe vizite. Mai exact care sunt beneficiile domeniului .com,exceptand faptul ca am spatiu de up si de down foarte mare,fiind un blog nu prea fac trafic.
Multumesc.
dl4freedotinfo
2nd May 2009, 15:47
In primul rand cred ca tre sa faci diferenta intre domeniu si hosting. Domeniul e una ... nume_site.com .info .org .ro .net si asa mai departe... si hosting ... care iti ofera spatiul pt gazduirea site-ului, email, baza de date, etc ... si iti mai monitorizeaza anumite statistici pe acolo ... Tot ce pot spune felicitari daca ai ajuns sa ai 500 de vizitatori unici pe zi ... desi sper sa nu le confunzi cu "page impressions" adik impresiile de pagina .. cat despre faptul daca-ti vor aduce mai multi vizitatori ? poate ca da poate ca nu ...
1. depinde de vizitatorii tai daca s-au obisnuit cu nume_site.blogspot.com
2. nume_site.com ar putea fi mai usor de retinut si mai repede de tastat 
3. exista optiunea redirect dar nu prea le am cu blogspot, dar banuiesc ca poti redirecta nume_site.blogspot.com catre nume_site.com
banuiesc ca sunt mai multe de zis ...
bardas
2nd May 2009, 18:55
vizitatorii ii am de pe google deci ori ca e blogspot ori ca e .com e tot aia cred.
Da pot sa dau redirect pe de pe blogspot pe domeniu.com dar ceea ce ma ingrijoreaza pe mine este cum va modifca trecerea de pe blogspot pe domeniu.com numarul de vizite.
Deci pana la urma de ce as alege domeniu.com si nu blogspot?
ciuly
2nd May 2009, 22:13
pt ca e mai cool, ai mai mult control (ma rog, asta depinde de hosting), si tot de la hosting iti mai vine si posibilitatea sa folosesti alte platforme de blogging care poate sa iti convina mai mult ca si cel de pe blogspot.
iar daca faci trecerea cu cap, efectul nu va fi dezastruos. s-au cazut si auzti cazuri de oameni care au mutat site-uri si s-au trezit in fel si chip (penalizati, fara vizite, samd). ideea e ca oricat de tare o dai in bara, cu cat te trezesti mai repede sa corectezi, cu atat se rezolva mai repede problema.
despre cum sa muti cat mai corect continut in general s-a tot discutat aiai pe forum pe diverse topicuri, deci cauta.
bardas
3rd May 2009, 12:06
am vazut ca exista o optiune la blogger sa te muti pe un domeniu.com si fac ei redirect automat. Domeniu il cumperi prin intermediul google costa 10$/an si este hostat de GoDaddy.
Problema e ca nu zice nimic de trafic,de cat spatiu am,baze de date,cont ftp etc. (acela la 9.99$ .com l-au ales cei de la google) http://www.godaddy.com/domains/searchresults.aspx?ci=14647
Tot ceea ce spun este ca:
One year domain registration for $10
• Private domain registration to protect against spam at no extra cost
• Full DNS control and domain management
• Automatically configured to work with Google services
• Email, calendar, instant messaging, web pages and more also at no extra charge
mateiuli
3rd May 2009, 13:07
Pentru ca este doar un domeniu. E o diferenta intre DOMENIU si HOST.
lord_ice
3rd May 2009, 17:24
Blogspot nu ofera redirect nu? Daca te muti pe .com si nu parchezi un .com pe blogspot vei pierde tot traficul.
In plus, ai avantajul seo de a fi pe platforma Google aici, dupa ce te vei muta o vei lua de la 0 cu rankingul blogului....traficul il mai poti redirectiona prin linkuri etc...am vazut la cei ce parasesc blogspot faptul ca folosesc un "Continuarea pe..." "Ne-am mutat" ... deci optiune de redirect fix 0
mateiuli
3rd May 2009, 19:50
bardas
3rd May 2009, 23:41
lord_ice din cate am inteles ma sfatuiesti sa ma mut pe un domeniu oferit de google,cel la 10$. Am vazut ca specifica faptul ca:Nu vom lăsa în urmă cititorii dvs.!
http://gamerequirement.blogspot.com vă va redirecționa către domeniul dvs. personalizat.
Ceea ce nu inteleg este urmatorul lucru. Eu imi cumpar un domeniu cu 10$ ce va fi hostat gratuit de blogspot. Eu pot sa accesez contul meu ftp sa imi creez pagini noi si sa pun diferite chestii in el?
Multumesc 
lord_ice
4th May 2009, 08:44
Cel mai probabil nu. Vei fi pe aceeasi platforma fizica (cea a blogspot) cu aceleasi limitari,
Iar, eu nu te-am sfatuit nimic, doar am scos in evidenta cateva aspecte de care trebuie sa tii cont.
bardas
4th May 2009, 17:13
deci concret daca imi voi cumpara un domeniu si voi folosi hostul de la blogspot voi avea ceva avantaje semnificative? Vizite mai multe sau indexare mai rapida?
klm_blood
4th May 2009, 22:06
-vizitatorii tin minete mai usor adresa;
-unele directoare au restrictie la subdomenii, in concluzie vei putea inregistra blogul in orice director vrei;
mai completati listaca nu imi vin in cap acuma mai multe avataje... sunt prea obosit
bardas
5th May 2009, 10:57
ok am inteles cum sta treaba cu domeniul,as mai avea o intrebare.
Care e diferenta intre nume1-nume2.com si nume1nume2.com dau un exemplu viata-cotidiana.com sau viatacotidiana.com.
Care forma este mai buna?
Multumesc.
bardas
6th May 2009, 00:05
Nu raspunde nimeni?
Putina lumina in acest caz:
1) Nu exista diferenta intre keyword1-keyword2.tld si keyword1keyword2.tld
2) Daca iti parchezi domeniul la blogspot, ambele adrese: nick.blogspot.com si adresata.tld vor putea fi accesate. Caz concret: theorion.stencil.ro si http://bytheorion.blogspot.com
3) Eu mi-am mentinut toti vizitatorii cand m-am mutat de pe se-tuning.net pe se-scene.net . Intr-adevar, am recurs la trimiterea unui newsletter dar nu asta a fost motivul principal. Ai putea sa faci un post dupa ce cumperi domeniul sa anunti ca ti-ai schimbat adresa.
4) Nu mai stiu exact daca ai posibilitatea asta, insa la Wordpress stiu ca puteai sa-ti exporti baza de date si apoi sa o importi intr-un wordpress instalat pe un alt host. Poate asa e si la blogger dar cu mentionarea ca trebuie (daca vrei wordpress) sa faci convert la DB.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.