parfum original?

austin00forman

salut am cumparat un parfum Paco Rabanne Black Xs din magazinul Ina Center Carrefour Grozavesti ... am dat 230 de lei pe el si totusi mi se pare ca mirosu nu persista cum ar trebui??? e de 100 ml... Paco Rabanne Black Xs Eau de Toilette. as aprecia un raspuns bun in acest caz fiindca sunt un pic frustrat avand in vedere ca l-am cumparat din magazin si am dat si ceva bani pe el. E posibil sa imi fi luat teapa??
alexutzzz
Black xs mi se pare unu din parfumurile care persista destul.
Teapa de acolo nu cred ca ai cum sa iei.Dar suntem in romania..totul este posibil.
Trebuie vazuta sticla

austin00forman
QUOTE (austin00forman @ Apr 29 2009, 02:30) *
salut am cumparat un parfum Paco Rabanne Black Xs din magazinul Ina Center Carrefour Grozavesti ... am dat 230 de lei pe el si totusi mi se pare ca mirosu nu persista cum ar trebui??? e de 100 ml... Paco Rabanne Black Xs Eau de Toilette. as aprecia un raspuns bun in acest caz fiindca sunt un pic frustrat avand in vedere ca l-am cumparat din magazin si am dat si ceva bani pe el. E posibil sa imi fi luat teapa??

ms alexutzz de reply dar cum ar trebui sa arate sticla ca sa imi dau seama ca e original??

eu am avut inainte un parfum bvlgari home albastru 50 ml si mirosul persista si remarc o diferenta uriasa intre bvlgari si Paco Rabanne Black XS. am sunat la Ina Center si mi-au spus ca nu este posibil si este original 100% garantat dar totusi mirosul nu persista!
newtask
Domnișoarele de la Ina Center nu te-au mințit. E complet original! 20 % parfum ORIGINAL + 80 % apă AUTENTICĂ de Brașov. laugh.gif

Serios acum...poate nu-ți dai tu seama că miroase, te obișnuiești cu mirosul. Doar tu ai remarcat asta?
micutastea
Black XS este parfumul iubitului meu. Persista foarte mult dar cere parerea cuiva care te poate mirosi pentru ca tu te obisnuiesti cu mirosul si nu-l mai simti. Aceeasi senzatie o aveam si eu despre hypnotic poison al meu. Mi se parea ca nu mai miros cu totate ca era original. Si crede-ma ca este foarte vanilat si puternic. Despre sticla....se fac niste falsuri cum nici nu-ti imaginezi. Poti pulveriza pe un cartonas parfumul tau si apoi sa mergi la un alt magazin sa-ti pulverizeze pe alt cartonas si apoi faci comparatia dupa cateva ore. Daca este un fals cu siguranta nu miroase la fel.
mirceaor
Si eu am mai auzit de parfumuri contrafacute prin magazinele de la noi.. pe langa ca au un adaos de multe sute la suta, mai si fac faze de astea...
bombonyka
Va zic eu care e problema pe langa faptul ca dupa aprox. 15 min. te obisnuiesti cu parfumul si nu-l mai percepi, poti avea o problema cu Ph pielii ceea ce face ca mirosul parfumului respectiv sa nu persiste foarte mult pe piele, si inca ceva Apa de toaleta nu este aceeasi cu Apa de parfum diferenta dintre ele este cantitatea de parfum pur la 1 litru de alcool de 90 de grade adica cu cat e mai putin parfum pur in el cu atat e mai "prost". sper sa iti fie de ajutor comentul meu.( si eu am probleme de genu ' ) no problem! se rezolva cu o monstra de parfum in buzunar si iti reimprospatezi mirosul de cate ori vrei u. coolspeak.gif

Khmerul
QUOTE (bombonyka @ May 10 2009, 14:37) *
Va zic eu care e problema pe langa faptul ca dupa aprox. 15 min. te obisnuiesti cu parfumul si nu-l mai percepi, poti avea o problema cu Ph pielii ceea ce face ca mirosul parfumului respectiv sa nu persiste foarte mult pe piele, si inca ceva Apa de toaleta nu este aceeasi cu Apa de parfum diferenta dintre ele este cantitatea de parfum pur la 1 litru de alcool de 90 de grade adica cu cat e mai putin parfum pur in el cu atat e mai "prost". sper sa iti fie de ajutor comentul meu.( si eu am probleme de genu ' ) no problem! se rezolva cu o monstra de parfum in buzunar si iti reimprospatezi mirosul de cate ori vrei u. coolspeak.gif

Simtul mirosului este cel mai adaptabil. Asadar in cel mai scurt timp incepi sa te obisnuiesti cu mirosul si ti se pare ca nu mai miroase a nimic.
pH-ul (da pH nu Ph) pielii este o gogorita de marketing. pH-ul este o notiune care are sens fizic in solutii apoase diluate. Transpiratia poate sa varieze ca si valoare a pH-ului dar in limite mici. Componentii care intra in alcatuirea unui parfum sunt neinfluentati de asemenea variatii de pH.
Asa este, apa de toaleta contine mai putin perfume oil (6-12%) fata de apa de parfum (poate avea si peste 25%), in schimb indicatia aia cu alcoolul de 90 este fantezista.
Toate parfumurile se fac din alcool distilat din orez si toate contin apa. Apa este extrem de importanta in "rotunjirea" mirosului si cresterea persistentei.
Si inca ceva - corect e mostra nu monstra.

@austin
Foloseste parfumul si seara, roaga pe cineva sa-ti spuna cat mai mirosi. retine te rog ca orice parfum are 3 nivele
- top note- nota de varf, acuta, trece dupa 10-15 minute, prima perceputa. In general note citrice, florale, verzi si este cea care face prima impresie
-coeur de parfume - sau middle note, trece dupa cca 1-2 ore. Note de milk, orange blossom, cyclamen, rose, etc
-baze note - ce ramane si persista toata ziua. Note mai grele, musk, leather, tobacco, orientale,santal, etc etc

Daca tu vrei ca dupa 5 ore sa miroasa la fel - pai nu se poate ca dupa 5 ore mai ai doar base note care miroase altfel - de aici senzatia de nonpersistenta.
bombonyka
QUOTE (Khmerul @ May 11 2009, 18:35) *
Simtul mirosului este cel mai adaptabil. Asadar in cel mai scurt timp incepi sa te obisnuiesti cu mirosul si ti se pare ca nu mai miroase a nimic.
pH-ul (da pH nu Ph) pielii este o gogorita de marketing. pH-ul este o notiune care are sens fizic in solutii apoase diluate. Transpiratia poate sa varieze ca si valoare a pH-ului dar in limite mici. Componentii care intra in alcatuirea unui parfum sunt neinfluentati de asemenea variatii de pH.
Asa este, apa de toaleta contine mai putin perfume oil (6-12%) fata de apa de parfum (poate avea si peste 25%), in schimb indicatia aia cu alcoolul de 90 este fantezista.
Toate parfumurile se fac din alcool distilat din orez si toate contin apa. Apa este extrem de importanta in "rotunjirea" mirosului si cresterea persistentei.
Si inca ceva - corect e mostra nu monstra.

@austin
Foloseste parfumul si seara, roaga pe cineva sa-ti spuna cat mai mirosi. retine te rog ca orice parfum are 3 nivele
- top note- nota de varf, acuta, trece dupa 10-15 minute, prima perceputa. In general note citrice, florale, verzi si este cea care face prima impresie
-coeur de parfume - sau middle note, trece dupa cca 1-2 ore. Note de milk, orange blossom, cyclamen, rose, etc
-baze note - ce ramane si persista toata ziua. Note mai grele, musk, leather, tobacco, orientale,santal, etc etc

Daca tu vrei ca dupa 5 ore sa miroasa la fel - pai nu se poate ca dupa 5 ore mai ai doar base note care miroase altfel - de aici senzatia de nonpersistenta.

Mai documenteaza-te, pH-ul influienteaza parfumul, 2 pers. date cu acelasi parfum nu vor mirosi identic si nici lafel de mult , uite ce scrie aici (deci contine sau nu alcool ???) "Dnle Pruteanu"
Khmerul

QUOTE (bombonyka @ May 15 2009, 15:48) *
Mai documenteaza-te, pH-ul influienteaza parfumul, 2 pers. date cu acelasi parfum nu vor mirosi identic si nici lafel de mult , uite ce scrie aici (deci contine sau nu alcool ???) "Dnle Pruteanu"

Articolul recomandat este scris dupa ureche. Lucrez in industrie de prea multi ani si am de-a face cu zeci de tipuri de esente de parfumare.
Nu se foloseste alcool de 90 de grade deoarece este prea puternic (are efect degresant local). De asemenea un alcool atat de concentrat este periculos deoarece este extrem inflamabil. Se foloseste un alcool de concentratie mai scazuta. Aici vorbesc de perfumurile adevarate nu de facaturile Made pe Vapor. Oricum trebuie ca parfumul sa aiba apa deoarece apa creaza un azeotrop cu alcoolul si ridica pe ansamblu temperatura de evaporare (parfumul tine mai mult)
Faptul ca doua persoane miros diferit se datoreste faptului ca pielea este un organ viu, poseda echipament enzimatic. Tocmai diferentele in acest echipament enzimatic si diferentele de microflora bacteriana locala sunt cele care dau senzatia de miros diferit. De asemenea persoanele au temperaturi diferite. Ceea ce se percepe la miros sunt molecule odorifere care au nevoie de temperatura pentru a se evapora si ajunge la receptorii olfactiei din nas. La -50 grade de exemplu nici un parfum nu mai miroase aproape deloc. Aceste diferente de temperaturi fac ca la persoana A de exemplu (care e mai calda) sa se evapore mai repede o cantitate mai mare de molecule odorifere si mirosul sa para mai amplu. De asemenea fiecare persoana are o incarcatura seboreica diferita atat dpdv al cantitatii cat si al compozitiei. Grasimile fixeaza parfumul......chiar mai vrei rolleyes.gif
Aceasta explicatie e prea tehnica pentru o revista ca aceea indicata de tine. Acolo, se intelege mai usor o explicatie gen pH diferit.

Si daca tot sunt Pruteanu (D-zeu sa-l odihneasca) atunci se scrie influenteaza si nu influienteaza harhar.gif harhar.gif harhar.gif
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.