Intrebare... lamurire va rog.

vladc

Sal all,

am si eu o intrebare, poate stupida pentru unii sau dimpotriva.
vreau sa stiu care este planta agatatoare care creste cel mai repede si cel mai des.
am nevoie sa plantez o astefel de planta pentru a masca o parte din balcon.
vreau sa stiu cat de repede creste si cat de rapid se poate intinde pe o suprafata de sa zicem 2x2m.

va multumesc.

smile.gif
gomez99
in principiu iedera. numa ca balcon inseamna ghiveci. iedera "pierde din viteza" la cresterea in ghiveci. asa ca ar mai fi Lonicera (mina maicii domnului), asta merge mai bine in ghiveci. trebuie ciupita sa ramifice si iti umple balconul de frunze. o alternativa daca nu ai balcon in plin soare toata ziua ar fi zorelele, pe care trebuie sa le semeni anual.

vladc
multumesc pentru raspuns... si totusi in cat timp ar creste? adica in max. 1 luna ar putea creste atat de mult (2x2m) ?
tin sa precizez ca balconul are soare doar pe la apus... sa zicem de pe la 6-7pm (asta vara).
gomez99
nu chiar o luna, dar in doua zorelele te umplu de frunze. lonicera si iedera au nevoie de o vara. dar nu trebuie sa le replantezi anul urmator.
daca e umbrit, iedera merge mai greu. lonicera sau zorele, as zice eu.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.