Amorteala la mana dreapta, degetul mic si degetul inelar

domnukalu

Bună ziua.
Aș vrea să rog pe cineva, dacă se pricepe, să-mi explice cât de cât de la ce poate fi aceast simptom. De vreo 3 zile, îmi amorțesc degetul mic, degetul inelar, și puțin din antebrațul de la mâna dreaptă.
Am căutat puțin pe internet, deoarece nu pot merge deocamdată la niciun medic, și din câte mi-am dat seama, nu este vorba de sindromul tunelului carpian.
Eu petrec mult timp în fața calculatorului, și voiam să știu dacă asta poate fi o cauză.
Scuze dacă postez pe teme existente deja, dar n-am găsit decât posturi pentru degetul mare, sau mâna stângă, sau talpă. De aceea am postat nou, pentru ca pe viitoar, dacă cineva caută după același lucru, să ajungă aici. smile.gif
Mulțumesc.
Nightwishh
Salut.
Nu sunt doctor, insa aceasta amorteala poate avea 2 cauze:
1. O hernie de disc in partea superioara a coloanei ( nu cred ca e cazul tau );
2. Cel mai probabil, pozitia incorecta la calculator; atata timp cat mainile tale, in " drumul " lor spre tastatura sau mouse, se reazama pe muchia ascutita a biroului, este aproape sigur ca provoaca aceasta amorteala. Aceasta este si situatia mea, jumatate din degetul mic de la mana dreapta imi este usor amortit, de asemenea si o mica portiune a palmei ( partea exterioara ). Atata ca eu nu am mers la doctor in momentul in care a aparut problema, asa ca amorteala a devenit permanenta.
Sfatul meu: du-te la medicul de familie sa-ti dea o trimitere catre neurologie... Doar un neurolog poate sa-ti spuna cu certitudine despre ce e vorba si sa-ti indice un tratament.

ripper
Am pățit și eu de nu știu câte ori, exact aceleași degete, numa că la stânga! E din cauza poziției la calc! Le-am avut 3 săptămâni amorțite și mi-au trecut!
spare-me
si eu am patit la dreapta, de la mouse, atunci cand nu sprijineam tot bratul pe masa, ci numai portiunea "cu venele" intre palma si cot...
in cateva zile de la corectare mi-a trecut si n-am mai patit
Cipsu
QUOTE (spare-me @ Apr 27 2009, 16:31) *
si eu am patit la dreapta, de la mouse, atunci cand nu sprijineam tot bratul pe masa, ci numai portiunea "cu venele" intre palma si cot...
in cateva zile de la corectare mi-a trecut si n-am mai patit

Asta e problema, diagnosticata chiar si la doctor.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.