mschumy
22nd April 2009, 10:13
In curand se coc ciresele si normal ca vor aparea stoluri de grauri care vor ataca ciresele , eu sincer nu as vrea sa impart productia cu grauri , deci cum scap de grauri ??
Daca nu am deschis topicul unde trebuie rog un moderator sa il mute.
dino2
22nd April 2009, 11:07
Doar ciresul? Esti un fericit! La mine ataca TOT. Cires, vie, coacaz, capsuni, .... mancarea cainelui, tot ce se poate inghiti!
Eu pun diverse chestii sa fluture prin pomi/vie (in general pungi taiate fasii). Partea proasta e ca au efect doar o perioada scurta de timp, pana se prind ca sunt inofensive. Dupa asta stau linistiti si ciugulesc chiar de langa ele fara niciun stres. Singurul efect pe care il mai produc este de ordin estetic si ala negativ. Curtea arata .... jalnic cu toate pungile alea prin copaci.
Maresalul
22nd April 2009, 11:09
Un poster cu Guta va rezolva problema.
Adica pune o sperietoare in cires.
mschumy
22nd April 2009, 12:35
QUOTE (Maresalul @ Apr 22 2009, 12:09)

Un poster cu Guta va rezolva problema.
Adica pune o sperietoare in cires.
Nu tine faza...anu trecut am facut asta ...am muncit la sperietoare o jumate de zi si nici un rezultat , m-am gandit ca stiti voi altele
poate incerc un poster cu NIKITA , apropo are cineva unul (preferabil format A1)
horia66
22nd April 2009, 12:57
Ceva surse de zgomot n-ar merge ? Pocnitori sau boxe cu multi bass-i ?
Cel mai bine ar fi aclimatizarea unor ulii ...
wiseguy76
22nd April 2009, 13:11
Omoara vreo doi-trei si agata-i dupa aia undeva la inaltime, sa poata fi vazuti cu usurinta. N-o sa mai ai probleme multa vreme.
dino2
22nd April 2009, 15:13
Am un vecin disperat cu impuscatul de ciori, grauri si in general tot ce zboara. Foloseste metoda cu atarnatul in pomi, dar tot cu rezultate limitate. Dupa un timp nu mai au efect.
Poate ceva difuzoare care sa emita din cand in cand un tipat de uliu sau alt pradator?
wolfydRg
22nd April 2009, 15:19
Plantezi o pisica in varful copacului.
Acu pe bune, poti cumpara o plasa pescareasca si sa imbraci tot copacul. Am vazut faza asta undeva.
michirec
22nd April 2009, 15:37
QUOTE (wolfydRg @ Apr 22 2009, 16:19)

Plantezi o pisica in varful copacului.
Acu pe bune, poti cumpara o plasa pescareasca si sa imbraci tot copacul. Am vazut faza asta undeva.
Am folosit in vie, cu succes, banda video de la banalele casete video, intinsa in toate directiile; cand bate vantu, cea mai mica adiere, provoaca reflexii care sperie pasaretul.....
jumborom
22nd April 2009, 15:58
QUOTE (wolfydRg @ Apr 22 2009, 16:19)

Cauta cu "plasa contra pasarilor" sau "anti-bird netting" si vei gasi importatori de plasa speciala. Metoda se foloseste demult in special in viticultura unde pagubele pot fi insemnate. Uite si doua poze:
Click pentru a vizualiza atașamentul Click pentru a vizualiza atașamentul
mschumy
22nd April 2009, 16:52
Idee buna faza cu plasa ....o sa caut ...stiu unde gasesc plasa cu care se imbraca schelele ca protectie sa nu cada pe trotuar diferite chestii....din aia iau...o sa fac o poza cu rezultatul
vladone56
17th August 2009, 18:01
hop si eu cu toate ca e tarziu ca perioada.
Ai incercat cu ultrasunete?
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.