Retea Intre Linux si Win XP

Flaber

coolspeak.gif Salutare....
Am si eu nevoie urgent de un sfat... daca se poate..!!!

- Am 2 calculatoare acasa... unul cu Linux ( Xandros 2 ) si celalat cu Windows XP Profesional , Am configurat internetul pe pc`ul cu Linux si.. akum vreau sa am internet si pe pc`ul cu Win XP ... cum pot sa fac??? ce trebuie sa fac mai bine zis...! ...? aaaa... sa nu uit ... sa mentionez ca nu am IP Real... de la furnizor...!

> Mercy Mult ! <

Astept...
sleep.gif
cianura
QUOTE(Flaber @ Apr 2 2005, 15:47)
Am configurat internetul pe pc`ul cu Linux si.. akum vreau sa am internet si pe pc`ul cu Win XP ... cum pot sa fac??? ce trebuie sa fac mai bine zis...! ...?
*

S-a mai raspuns, citeste aici:

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=50790

mufa
Stau sa ma intreb de ce toti cer sfaturi urgente? Chiar nu mai exista rabdare in lume?
Flaber
deadtongue.gif .... cianura .. am incercat tot ce zice akolo la http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=50790

dar nu se potrivesk toate comenzile cu Xandros 2 sad.gif( cu linuxul meu sad.gif!!!!

hai... mai va rog.. ma chinui la linuxul asta de 2 zile sad.gif( ma dispera...

mercy... mai astept... tongue.gif
mufa
QUOTE(Flaber @ Apr 2 2005, 18:15)
hai... mai va rog..  ma chinui la linuxul asta de 2 zile sad.gif( ma dispera...
mercy... mai astept...  tongue.gif
*

Pune XP. bash.gif
Ossiriss
ia firestarterul si instaleaza-l si da sher la retea si gata
Flaber
Dar ceva concret nu stiti ???? ... de exemplu ca aici ... http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=50790
... sad.gif eu mai astept... poate stie cineva sa zika exact... ... comenzile... etc...

band.gif Mercy.. mult..! cheers.gif

Crash
EXTERNAL=eth0 --->(asta e interfata de la providerul tau de internet)
INTERNAL=eth1 --->(interfata legata cu celalalt comp)
IPTABLES=/usr/sbin/iptables --->(sa dai un whereis iptables inainte sa vezi exact unde e ...mai poate sa fie in /sbin/iptables)
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
IPTABLES -P FORWARD DROP
IPTABLES -A FORWARD -i $EXTERNAL -o $INTERNAL -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
IPTABLES -A FORWARD -i $INTERNAL -o $EXTERNAL -j ACCEPT
IPTABLES -t nat -A POSTROUTING -o $EXTERNAL -j MASQUERADE

faci un fisier cu ce ti-am scris eu mai sus apoi ii dai un chmod 755 si il executi

parantezele si sagetile se exclud bineinteles

P.S: nu am lucrat cu xandros dar asta merge la orice distributie(2.4)
Flaber
coolspeak.gif Mercy... akum ma apuk sa vad ... daca merge.. ce mi-ai zis... tongue.gif

tongue.gif Mercy.. mult chiar daca merge chiar daca nu merge !! punk.gif
Ossiriss

pai firestarter e un rpm..il downloaadezi ..dai dublu click..se instaleaza..si il rulezi si apesi doar pe ptiunea enable network sharing si gata...ce vrei mai concret?.....
Flaber
w00t.gif ... Multumesk foarte mult "Crash" ... a mers super ce ai zis tu.. exact... dar numai ca trebuia scris IPTABLES cu litere mici biggrin.gif oricum mi`am dat seama... multumesk inca o data...!

..a sa nu uit.. si le "multumesk" si celor care .. rad de mine pe forum... stiu ei care .. si le dau un mik sfat .. sa lase smechereala deoparte si .. sa se puna pe invatat ... ca numai tupeu e de el..!

pa... multumesk..! kisstogether.gif
Ossiriss
QUOTE(Crash @ Apr 2 2005, 17:08)
EXTERNAL=eth0  --->(asta e interfata de la providerul tau de internet)
INTERNAL=eth1  --->(interfata legata cu celalalt comp)
IPTABLES=/usr/sbin/iptables --->(sa dai un whereis iptables inainte sa vezi exact unde e ...mai poate sa fie in /sbin/iptables)
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
IPTABLES -P FORWARD DROP
IPTABLES -A FORWARD -i $EXTERNAL -o $INTERNAL -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
IPTABLES -A FORWARD -i $INTERNAL -o $EXTERNAL -j ACCEPT
IPTABLES -t nat -A POSTROUTING -o $EXTERNAL -j MASQUERADE

faci un fisier cu ce ti-am scris eu mai sus apoi ii dai un chmod 755 si il executi

parantezele si sagetile se exclud bineinteles
P.S: nu am lucrat cu xandros dar asta merge la orice distributie(2.4)
*

si asta mere doar in xandros?...si ce e chmod 755?
mufa
1.Merge in orice.
2. chmod changes the permissions of each given file according to mode, which can be either a symbolic representation of changes to make, or an octal number representing the bit pattern for the new permissions.

The format of a symbolic mode change argument is
`[ugoa...][[+-=][rwxXstugo...]...][,...]'.

755 ar fi rwx pentru owner, rx rx pentru group si others
Ossiriss
QUOTE(mufa @ Apr 4 2005, 17:12)
1.Merge in orice.
2. chmod changes the permissions of each given file according to mode, which can be either a symbolic representation of changes to make, or an octal number representing the bit pattern for the new permissions.

The format of a symbolic mode change argument is
`[ugoa...][[+-=][rwxXstugo...]...][,...]'.

755 ar fi rwx pentru owner, rx rx pentru group si others
*

pai io am creat un fisier .txt cu comenzile alea...nu txt tre sa fie..zi si mie mai exact pls...si cum ii dau run...
mufa
Fisierele text se citesc, nu se executa. Incearca sa explici cit se poate de clar ce problema ai/ce vrei sa faci pentru ca sunt putini cei care iti pot ghici gindurile.
Ossiriss
QUOTE(mufa @ Apr 4 2005, 17:20)
Fisierele text se citesc, nu se executa. Incearca sa explici cit se poate de clar ce problema ai/ce vrei sa faci pentru ca sunt putini cei care iti pot ghici gindurile.
*

vreau sa imi sharuiesc conexiunea eth0 cu comenzile acelea....k am vazut k a mers lui fluber....
aolex
QUOTE(Flaber @ Apr 3 2005, 10:15)
w00t.gif ... Multumesk foarte mult "Crash" ... a mers super ce ai zis tu.. exact... dar numai ca trebuia scris IPTABLES cu litere mici biggrin.gif oricum mi`am dat seama... multumesk inca o data...!

..a sa nu uit.. si le "multumesk" si celor care .. rad de mine pe forum... stiu ei care .. si le dau un mik sfat .. sa lase smechereala deoparte si .. sa se puna pe invatat ... ca numai tupeu e de el..!

pa... multumesk..!  kisstogether.gif
*

ia mai taci dreq` din gura , manelist prost ... abia ai venit aici si faci gura ! unde dzo`
te crezi ? stai cuminte pe mIRC si ridica mana cand vrei sa intrebi ceva , nu ne da
noua sfaturi ... dry.gif
cianura
QUOTE(Ossiriss @ Apr 4 2005, 19:23)
vreau sa imi  sharuiesc conexiunea eth0  cu comenzile acelea....k am vazut k a mers lui fluber....
*

Acele comenzi, modificate corespunzator IP-ului tau se pun in /etc/rc.d/rc.local. Acuma cu chmod a+x nume_fisier spui sistemului de operare ca acel fisier poate fi executat. Fisierele, ca si rc.local, care contin o insiruire de comenzi se numesc scripturi si sint omoloagele a ceea ce in MSwindows se cheama batch files (*.bat). rc.local va fi executat de fiecare data cind sistemul booteaza. De altfel vei vedea si scris in el. Urmeaza apoi sa setezi in windows ip-uri si gateway-ul (IP-ul de pe placa care "vede" reteaua interna) si ai NAT-ul (denumirea corecta a internet sharing) gata.
Crash
QUOTE(Flaber @ Apr 3 2005, 11:15)

pa... multumesk..!  kisstogether.gif
*

merge si cum am spus dar trebuia de genul $IPTABLES......

restul.....ce am spus mai sus este valabil pt oricine are o distributie cu iptables........trebuie doar sa scrieti care este placa de retea interna/externa(eth0/eth1) si cale spre iptables(/sbin sau /usr/sbin)

ATENTIE acest script sharuieste conexiunea de internet.......insa aveti si nevoie de alte reguli pt. a bloca accesul celor din exterior asupra unor servicii ce ruleaza pe acest computer(cum ar fi blocarea accesului la http/share-uri/pop3.....)
porumbelul_alb
Si ne poti spune si acele reguli pentru a bloca accesul din exterior la aceste servicii? Te rog mult
AZOMISS
QUOTE(mufă @ Apr 2 2005, 16:52) *
Stau sa ma intreb de ce toti cer sfaturi urgente? Chiar nu mai exista rabdare in lume?

Pentru ca multi(si asta din pacate) se arunca in chestii pe care nu le stapanesc fara sa se informeze in prealabil.
infernal
Dupa ce ca nu stie sa scrie romaneste mai are si tupeu sa comenteze aiurea.
Daca ii dadeam solutie : rm -rf / zicea ca e Linux-ul de vina.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.