Circuit 13 zile Coasta de Azur, Paris, Valea Loirei, Strasbourg, Munchen, Luxemburg, Nordul Italiei, Viena, Salzburg
Pagini: 1, 2, 3, 4

ro_anna05

Pe data de 17 iulie voi pleca pentru 13 zile intr-un circuit pe traseul de mai jos. A mai fost cineva in acest circuit? Mi-ar prinde bine cateva sugestii, sfaturi. Va multumesc!

COASTA DE AZUR (Monaco, Nisa, Cannes), PARIS, Valea LOIREI, STRASBOURG, MUNCHEN, LUXEMBURG, NORDUL ITALIEI (San Remo, Milano, Verona, Venetia), VIENA, SALZBURG, Pestera Postojna, Lacul Balaton, Budapesta 13 zile

ZIUA 1 - ora 06.00, plecare - parcarea din centrul Pietei Victoria, pe ruta Pitesti–Deva–Arad.

Cazare in zonaTatabanya-Gyor.

ZIUA 2 (mic dejun). La Viena, scurt tur cu autocarul pe ringul vienez unde se vad: Muzeul de Arta, Observatorul astronomic, Statuia Radetzky, Opera, Piata Maria Tereza, Palatul Hofburg, Parlamentul, Primaria, Burgtheatre, Universitatea. Dupa tur, popas o ora. In Salzburg se viziteaza (o ora) Gradinile Mirabell si Casa MOZART. La München - se viziteaza: Domul, Primaria, Marienplatz si HOFBRAUHAUS (beraria de la 1589). Cazare in Munchen.

ZIUA 3 (mic dejun). Deplasare la Strasbourg unde se viziteaza : Parlamentul si Consiliul Europei (din exterior) apoi pietonal Cartierul Mica Franta si Catedrala. In Luxembourg se viziteaza centru vechi si Catedrala Notre Dame. Cazare in Paris.

ZIUA 4 (mic dejun). Tur Paris cu autocarul pe traseul: Catedrala Notre-Dame, Gradinile Luxembourg, Sorbona, Panteonul, Cartierul Latin, Place Vendome, Opera, Place de la Concorde, Champs Elysse, Arcul de Triumf, Biserica“La Madeleine”, Turnul Eiffel, Domul Invalizilor, Defense (cel mai nou cartier al Parisului, cu zgarie-nori). Dupa tur, vizita la Compexul Versailles (palatul si gradinile). Cazare in Paris.

ZIUA 5 (mic dejun). Se viziteaza Muzeul Louvre. Optional, urcare in Turnul Eiffel si croaziera cu vaporasul pe Sena (aprox. 10 €, durata o ora). Cazare in Paris.

ZIUA 6 (mic dejun). Timp liber, sugestii: Disneyland, shopping, plimbare pe Champs Elysse, etc. Cazare in Paris.

ZIUA 7 (mic dejun). Excursie pe Valea LOIREI la castelele Blois si Chambord. Cazare in zona Saint Etienne.

ZIUA 8 (mic dejun). Deplasare la Cannes unde se viziteaza Palatul Festivalurilor (exterior) si B.dul Croisette. In Nisa –vizita Promenade des Anglais si Centrul istoric (Opera, Hotel Negresco). Cazare in Nisa.

ZIUA 9 (mic dejun).Timp liber in Nisa. Plaja si baie in Marea Mediterana. Cazare in Nisa.

ZIUA 10 (mic dejun). In Monaco, vizite la: Muzeul Oceanografic, Catedrala si Palatul Princiar. In San Remo se viziteaza (in exterior) Teatrul Ariston. In Milano vizite la: Castelul Sforzesco (exterior), Domul, Piata Operei “Scala”, Statuia Leonardo da Vinci si Galeriile "Vitorio Emanuele". In Verona (seara) vizite la: balconul Julietei, Piata Bra si Amfiteatrul roman (exterior). Cazare in zona Padova – Venetia.

ZIUA 11 (mic dejun). In Venetia, optional deplasare cu vaporasul pe canale. Se viziteaza: Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Piazza si Bazilica San Marco. Cazare in zona Trieste.

ZIUA 12 (mic dejun). La Postojna, vizita cea mai renumita pestera din Europa (5 Km ai mirificei lumi subterane se parcurg pietonal si cu trenuletul). Deplasare pe autostrada pe langa Lacul Balaton. Cazare in Budapesta.

ZIUA 13 (mic dejun). Deplasare Ungaria- Arad–Sibiu–Pitesti. Sosire in Bucuresti (in conditii normale de vreme, trafic, formalitati vamale, etc.) aprox. ora 24, in Piata Victoriei.

PRETUL INCLUDE: servicii ghid roman ;

· transport (fara zilele 5, 6 si 9) cu autocar 2** cu aer conditionat; taxe stradale si parcari ;

· 12 cazari in hotel 2**- camere cu 2 paturi (la cerere cu 1 sau 3 paturi) si grup sanitar propriu cu dus;

· 12 mic dejun continental (portie) in restaurante de categorie adecvata clasificarii hotelurilor.

Pretul nu include biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, asezaminte de cult, vaporas, etc.) si nici ghizii pentru acestea
mcnamara
rolleyes.gif

... mie asta de sus imi cam suna a reclama de agatat turishti smile.gif

me_and_myself
QUOTE (mcnamara @ Apr 20 2009, 20:46) *
rolleyes.gif

Si mie. smile.gif

Astept (nu mult, vreo 15 min) sa specifice cam ce fel de sfaturi si sugestii ar putea astepta cineva care are stabilit un program atat de strict.
ro_anna05
QUOTE (mcnamara @ Apr 20 2009, 20:46) *
rolleyes.gif

te inseli, sunt doar un om care spera sa aiba o vacanta minunata si incerc sa vizitez cat mai multe locuri intr-un timp scurt. Stiu ca este obositor, stiu ca poate nu ma voi descurca ft bine cu bani ( voi avea in jur de 100o euro-2 persoane), dar mizez ca locurile pe care le voi vedea vor fi de neuitat. Am nevoie de sfaturile voastre, a celor care au vizitat aceste locuri, de parerile voastre ( poate voi mai scuti niste bani pe ici pe colo). Poate printre voi se numara si cei care au mai fost intr-un astfel de circuit si m-ar interesa sa aflu cum sunt hotelurile, cum v-ati descurcat cu mancarea, cu transportul in zilele in care el nu este asigurat. Am citit pe acest forum despre Paris, despre Museum Pass (oare se merita sa-l iau pt zilele petrecute in Paris?), despre procurarea biletelor Disney dupa siteul oficial (cred ca as mai scuti ceva bani). IN fine,,,astept ajutoare si nu rautati. Multumesc!

QUOTE (me_and_myself @ Apr 20 2009, 20:50) *
Si mie. smile.gif

Astept (nu mult, vreo 15 min) sa specifice cam ce fel de sfaturi si sugestii ar putea astepta cineva care are stabilit un program atat de strict.

Reclama nu insemna sa laud o anumita agentie? Sa zic ca e cea mai tare etc etc? Eu habar nu am cum e acest circuit. L-am ales deoarece imi doresc ft mult sa vizitez acele locuri. Am scris acest mesaj in speranta ca sunt persoane care au mai facut un astefel de circuit si imi pot da sfaturile lor, imi pot spune ce anume le-au placut, ce anume nu...in speranta ca sunt oameni care au vizitat chiar si fiecare loc din acesc circuit in parte si imi pot spune unde pot gasi lucruri mai ieftine (mancare, suveniruri, etc).
mcnamara

Reclama nu insemna sa laud o anumita agentie? Sa zic ca e cea mai tare etc etc? Eu habar nu am cum e acest circuit. L-am ales deoarece imi doresc ft mult sa vizitez acele locuri. Am scris acest mesaj in speranta ca sunt persoane care au mai facut un astefel de circuit si imi pot da sfaturile lor, imi pot spune ce anume le-au placut, ce anume nu...in speranta ca sunt oameni care au vizitat chiar si fiecare loc din acesc circuit in parte si imi pot spune unde pot gasi lucruri mai ieftine (mancare, suveniruri, etc).
[/quote]

sfaturi nu mi permit sa dau in genere, iar gusturile difera ..
din toata lista ta de orase Nisa mi a placut mai mult, cat despre Paris , Marsilia e mult mai frumoasa. smile.gif
maz_max
O sa ajungi acasa foarte odihnita.. thumbup.gif
ro_anna05
pt mcnamara'
Precum observi avem o zi timp liber in Nisa. Imi poti recomanda ceva in mod special?

remg
Cred ca e obositor, dar in fine.....
daddy
Nu prea ai pe cine prosti. Era mai bine daca erai sincer(a). Topicul este clar reclama si nu astepti nimic altceva decat intrebari de genul: care e pretul si la ce agentie. Altfel nu se explica ce sfaturi astepti la informatii de genul: ce este inclus in pretul sejurului sau cu ce se face transportul. Iar daca vrei sa ne iei la misto te iau si eu la misto: astepti sfaturi? Eu iti dau sfatul sa nu te duci ca e transport cu autocar de 2** si nu de 3 sau ca e cazarea in hotel de 2** si nu de 3 sau 4.

In fine, reclama sau nu, mi se pare prea obositor si plictisitor sejurul. Practic treci peste tot si nu vezi nimic. Ce-ai scris la Viena spre exemplu nu poti vizita nici intr-o saptamana daramite intr-o zi.
Tot ca un sfat (daca tot nu e reclama tongue.gif - dar eu sunt 100% convins ca este) renunta la agentia de turism si plecati pe cont propriu cand aveti timp mai mult. In felul asta nu depinzi de niciun program prestabilit, nu platesti adaosuri imense practicate de agentiile noastre, vizitezi ce vrei si stai cat vrei in diverse locatii. Daca nu ajunge timpul, restul la anul, dar macar ramai cu ceva din sejur.
Ia sa vezi cum acum vei insista pe "beneficiile" plecarii prin agentia de turism. smile.gif)
tonio

in plus acest traseu e o jignire la adres termenului de 'turism'..de oricine ar fi facut, n-ar putea fi realizat. Adica-mi spui mie ca dimineatza pleci din nisa, vizitezi monaco, oceanograful, opresti pe la san remo (ca sa ce?), dupa amiaza milano iar seara verona? Probabil in fiece seara autocarul va ajunge cu intarziere ori vor exista nopti in care veti dormi pe fotoliile demodate si imbacsite ale mai stiu eu carui atocar rodat si uzat... Din pacate de ani de zile, nici prima, nici ultima nu vei fi..pacalita, obosita si cand in sfarsit muschi-ti se vor dezmorti vei avea marea surpriza ca nu prea ai ce povesti celor din jur cu exceptia aventurilor cu autocarul prin mai stiu eu ce benzinarii, parcari ori schimbari de cauciucuri... biggrin.gif
Fireste vei voi sa te lauzi cu ce-ai vazut in budapesta, viena, salzburg, munchen,strasbourg ori milano? Pai...o mare aglomeratie de pe autostrada la intrarea in orase, un castel sforsesco din milano pe-afara ca nu numai ca n-ai timp sa-l vizitezi in interior dar oricum e si inchis la ora la care vei ajunge acolo, domul dar fara insa sa ai acces la lifturi caci ai ajuns prea tarziu, Verona, doar piata bra si un amfiteatru inchis publicului la ora aia (noroc ca-s luminate zidurile ca altfel...), ai pus o mana pe sanul julietei din bronz dar n-ai preavazut nimic caci muzeul era inchis iar blitzul nu batea prea tare, Viena o vei vedea fix cat poti vedea si pe google earth si vei intelege din ea exact acelasi lucru, in salzburg iti vei trage singura firele de par de ciuda ca-n loc sa vezi orasul cum trebuie te vor cara cu autocarul pe cine stie ce stradute care te vor du e fix in poarta acelor gradini, munchenul e prea tarziu pentru a-l vizita noaptea cand ajungi si preadevreme pt a doua zi cand veti pleca, strasburgul il vewi gasi inchis caci domnii de la agentie au uitat ca ajungi fix in ziua cand sunt inchise muzeele si tot asa, daca ai inteles ceva.
Concluzia e sa lasi in pace sa doarma linistite astfel de agentii, sa aibe si ei liber dupa pasti pana sa zicem, pentru intotdeauna si sa-ti iei frumos calculatorul in brate sa-ti rezervi singura calatoriile. N-ai masina? mergi cu avionul. Ai rau de zbor, alege trenurile...Si tot asa. Teoretic tu vei avea doar o zi in paris, in care aproape rupta de somn si cu probleme stomacale vei incerca sa vezi cate ceva, o zi in nisa in care deja blestemi ca n-ai luat singura avionul pana in milano, de acolo trenul si cu doar 3,4 sute de roni sa fi avut macar un week end placut si linistit pe coasta d azur iar in venetia...vei incerca sa recuperezi in ciuda intreaga calatorie de lucruri nevazute dar bifate. Vezi doar in ce zi ajungi ca sa nu te prinda pe picior gresit si sa nu ai cum intra pe nicaieri.
Despre hotelurile in care vei dormi, vei avea insa numai cuvinte de lauda. Nu fiindca ca vor arata cat de cat primitoare ci mai ales ca vor avea un amarat de pat in camera in care te vei intinde ca placinta si in fiece noapte printre rugaciuni vei incerca sa-ti promiti solemn ca nu vei mai face o astfel de prostie.. wink.gif Ia-ti bagaje putine ca sa nu ai ce cara in fiecare noapte pe la 2 pe scarile intunecate ale speluncilor de asa zise 2 stele, ia-ti emetostop chiar daca n-ai rau de masina (de aici incolo vei avea sigur..) si lasa-ti cate-un banutz in orice fantana vei intalni in cale in felul asta sa stii macar ca vei trai indeajuns cat sa mai ajungi acolo si-n situatii...normale...smile.gif) Dar nu-i arunca cu spatele, arunca-i de-adreptul, fara menajamente, sa se vada clar ca vrei sa revii..singura!!!!

Daca am fost prea acid, imi cer scuze, te asigur ca se poate si mai rau de-atat. La o adica daca scamosesti forumul acesta o zi intreaga, vei auzi si de aventuri mai 'grele' decat cele relatate de mine. s-ar spune ca trebuie sa treci prin asa ceva ca sa intelegi cu ce se mananca turismul adevarat...Desigur, nu-i adevarat, puteai la fel de bine sa te lipsesti de-asa ceva...
Drum bun!!
me_and_myself
QUOTE (daddy @ Apr 20 2009, 22:11) *
nu astepti nimic altceva decat intrebari de genul: care e pretul si la ce agentie.

Agentia o scrisese, am editat eu. smile.gif

Oricum, dupa post-ul lui tonio, realizez ca nimeni nu poate face reclama la astfel de circuite, oricat si-ar da silinta. Efectul nu poate fi decat contrar intentiei. biggrin.gif
need_alex
pt ro_anna05'
eu te sfatuiesc sa-l faci individual si in doua etape:

prima: Coasta de Azur si Nordul Italiei, Lacul Balaton - 8-12 zile depinde cat vrei sa aprofundezi

a doua: Paris, valea Loirei, Strasburg, Luxemburg, Munchen, Salzburg, viena, Budapesta - 10-12 zile

de preferat este sa mergi cu masina, pentru peisaje si este si mai ieftin, dar sa nu mergi pe autostrazi ca sa si vezi ceva.

vacanta placuta!
entity22
si daca e reclama si daca nu eu nu sfatuiesc pe nimeni sa se duca intr-o astfel de excursie decat daca alta posibilitate chiar n-are. E foarte obositor si nu asa se viziteaza niste obiective/tari/orase ca lumea mai ales avand in vedere ca dupa primele zile o sa fi asa de obosit ca nu o sa mai procesezi nimic.
La cum suna variantele de cazare si varianta de transport ........ chiar nu suna bine . Autocarul de 2* poate si probabil va fi,o rabla cu aer conditionat din parti (sau stricat sau prost) iar dupa atatia km,atatea ore petrecute in autocar si atatea vizite rapide ,un hotel de 2* nu suna deloc promitator si nu pentru ca mi-ar placea mie luxul sau ca-mi dau aere ci pt ca hotelurile de 2* pot fi foarte dragute sau foarte proaste,poti sa mergi la 2* si sa ai impresia ca-i de 3* sau poti sa mergi la 2* si sa ai impresia ca dormi in cocina .Eh si asta mai merge cum mai merge cand ai program lejer dar cand esti rupt de oboseala parca nu-ti vine sa ai si surprize de genul asta.
Nu stiu ce agentie zicea acolo dar daca e cu J'Info nu recomand deloc ,stiu multa lume care a luat teapa de la ei.

Sfat : poti sa faci excursia asta si pe segmente ,independent ,cu masina sau tren. Eu zic ca e mai comod cu trenul daca nu te pasioneaza condusul iar in tarile occidentale trenul este o varianta chiar foarte buna,asa a inceput mie sa-mi placa sa merg cu trenul.
thecagero
QUOTE (ro_anna05 @ Apr 20 2009, 20:16) *
ZIUA 10 (mic dejun). In Monaco, vizite la: Muzeul Oceanografic, Catedrala si Palatul Princiar. In San Remo se viziteaza (in exterior) Teatrul Ariston. In Milano vizite la: Castelul Sforzesco (exterior), Domul, Piata Operei “Scala”, Statuia Leonardo da Vinci si Galeriile "Vitorio Emanuele". In Verona (seara) vizite la: balconul Julietei, Piata Bra si Amfiteatrul roman (exterior).

Asta e o aberatie, ar dura 3 zile asa ceva.
nic_biso
Cred ca stiu al carei agentii este programul.

Eu am facut un astfel de traseu la prima iesire din tara. E drept ca e obositor, desi pentru o persoana tanara si/sau ceva mai comoda, e avantajos sa poti vizita multe obiective intr-un timp scurt. Desi culmea, erau destui pensionari in autocar.
In multe orase asa-zisele vizite la obiective nu sunt decat pauze scurte pentru a face cateva poze sau doar o trecere in fuga pe langa acel obiectiv.
Pentru un turist care nu are experienta in calatorii in afara tarii, un traseu de genul asta e util, un preview al zonelor interesante din Europa.

Nu inteleg de ce atata inversunare pe unii, cu reclama... Traseul prezentat nu e decat unul din programele agentiilor de turism, ca oricare altul.

Si oricum nu te obliga nimeni sa stai dupa ghid. Sunt multi care viziteaza orasele pe cont propriu, in timpul avut la dispozitie acolo. Unele orase sunt oricum mici, ca de exemplu Monaco, Nice, Cannes... De ce ti-ar trebui cateva zile acolo?
Eu unul nu as sta in niciun oras din Europa mai mult de 2,3 poate 4 zile, ca ma plictisesc. Exceptie zonele de plaja, unde evident te duci sa stai si nu sa vizitezi obiective.
dariuscha
uite-asa se pot 'lauda' unii ca au vizitat europa. pe 'exterior' . intrucat se pare ca hotararea luata se va concretiza cu certitudine , sa o lasam pe domnisoara sa-si petreaca vacanta intr-un autocar de 2 stele pe autostrazile europene , in hoteluri de tranzit ( tot de 2 stele ) pe marginea acestora , amintindu-si cu 'placere' de cozile la toaleta . noroc cu euro, ca nu mai sta si pe la casele de schimb!
ro_anna05
k..acum am ajuns acasa de la munca. Nici nu ma mai obosesc sa raspund celor care ma acuza ca fac reclama unei agentii, am raspuns deja mai sus, dc sunt crezuta bine, dc nu iarasi bine. Acum de ce am ales un circuit si nu am organizat eu si sotul o plecare? Fiindca este a doua oara cand iesim din tara(prima data am fost in Grecia anul trecut tot intr-un circuit), fiindca exact cum spunea cineva mai sus, vrem sa ne facem intai o idee si in functie de asta dc ne va ajuta Dumnezeu si dc vom mai avea bani vom merge apoi intr-un anume loc. Suntem tineri, avem o mare dorinta sa vedem cat mai multe. Am cerut cateva informatii si deja unii imi dau in cap, nu inteleg pt ce rautatea asta, nu inteleg de ce esti hot fara sa furi. Sincer mi-as dori sa detin o agentie de turism, in felul asta as vedea poate si eu lumea, dar din pacate sunt doar un om obisnuit care strange jumatate de an bani sa mearga intr-un concediu care crede ca va fi de vis. Stiu ca va fi obositor, stiu ca probabil vom ajunge rupti acasa, dar sper ca si amintirile vor fi placute. SUnt sigura ca imi voi face doar o idee despre aceste minunatii, dar in cati ani imi voi permite sa iau fiecare locusor in parte si sa-l vizitez? Asta este, astea sunt posibilitatile. Dc este cineva care ma poate ajuta cu sfaturi multumesc, dc nu,,,chiar nu vad de ce trebuie sa acuzati un om atata vreme cat nici nu-l cunoasteti.
mdt
Circuitele astea sunt gandite asa ca sa ia ochii potentialului client care n-a prea iesit din tara, sa-l impresioneze cate "obiective" vede cu "doar" xxx euro.

Ziua 2 si ziua 10 sunt bataie de joc la adresa bunului simt.

ro_anna05
pt daddy' :
Am intrebat ce anume este inclus in pretul sejurului? Iar in legatura cu transportul dc te uiti bine in oferta, transportul nu este asigurat in zilele 5, 6, 9. INtrebarea era valabila pt acele zile. De ce nu plecam pe cont propriu am raspuns mai sus. Transportul si cazarea nu ma sperie, doua saptamani nu am sa mor dc nu am sa dorm in puf, macar o sa am habar cum arata si alta tara in afara de Romania si Grecia(mentionez ca nici macar pe acestea nu le-am vazut cap-coada).

pt 'tonio' :
K. in primul rand se pare ca ai vizitat destul de multe la viata ta si te admir pt asta si eu imi doresc. Eu am 26 de ani, un job normal. Sincer nu cred ca imi voi permite in fiecare an sa cheltuiesc cateva mii de euro pt a calatori (mai ales dc o veni si un bebe la un moment dat). Pt mine acest circuit reprezinta o sansa de a vedea diverse locuri, de am face o vaga idee. Sa dea Dumnezeu sa am si ocazia de a vedea totul separat, de a avea timi sp bani pt a petrece mai multe zile intr-un loc. Sa speram ca nu vom fi noi ghinionistii care vom avea parte numai de neplaceri.

pt 'nic_biso' :

DC ai timp as dori te rog sa-mi dai mai multe detalii din exerienta ta intr-un astfel de circuit. Multumesc frumos!
mdt
OK, te inteleg, intr-un fel. Vrei sa vezi cat mai multe si nu stii daca in viitor vei avea ocazia sa iesi din tara atat de mult incat sa le vezi pe toate tihnit.

Totusi... problema este ca intr-o excursie din asta nu vezi nimic tihnit. Ramai cu o devalmasie de informatii, mult timp petrecut in autocar, mult timp petrecut la autocar asteptandu-i pe ceilalti din grup sau pe soferi... Sfatul meu este sa-ti alegi din toate astea o zona pe care ti-ai dori sa o vezi cel mai mult, care va atrage mai mult si pentru acea zona sa-ti aloci mai mult timp, sa te organizezi din timp cu transportul si cazarea, sa iesi la un pret cat mai bun cu conditii cat mai convenabile.

Excursia + banii de cheltuiala - pana la urma ajungi sa cheltui intr-un circuit din asta cat ai cheltui intr-o zona mai restransa, pe cont propriu. Dar satisfactiile nu sunt nici pe departe aceleasi.

Daca totusi te-ai decis la excursia asta, te-as sfatui ca macar in ziua 6 sa nu mergi la Disneland (poate veti ajunge cand veti avea copii) si sa aprofundezi Parisul, toate obiectivele alea din prima zi probabil sunt vazute pe fuga, din goana autocarului. Sa o iei la picior pe strazi si stradute, sa te opresti la biserici si in piatete, sa gusti din farmecul orasului.
varucristea
QUOTE (ro_anna05 @ Apr 20 2009, 20:16) *
COASTA DE AZUR (Monaco, Nisa, Cannes), PARIS, Valea LOIREI, STRASBOURG, MUNCHEN, LUXEMBURG, NORDUL ITALIEI (San Remo, Milano, Verona, Venetia), VIENA, SALZBURG, Pestera Postojna, Lacul Balaton, Budapesta 13 zile

Mie nu imi vine sa cred ca exista astfel de tururi de vanzare. w00t.gif

Puteau sa inghesuie si toate tarile nordice intr-o zi.
Eventual si Spania-Portugalia jumatate de zi si gata toata Europa in doua saptamani.
ro_anna05
pt mdt'
Deja am platit avansul pt excursie. Anul acesta asta este, sper sa fie bine, in viitor vom mai vedea in functie de bani. In ceea ce priveste DIsney iti dai seama ca imi doresc sa ajung acolo. Imi spui ca poate voi ajunge cand voi avea un copil. Dar dc nu voi mai ajunge? Dc nu o sa-mi mai permit niciodata sa ajung in franta? Cred ca voi ramane cu un regret ca am fost atat de aproape sa-l vad si totusi nu l-am vazut. Multumesc oricum pt sfaturi, o sa ne orientam pe parcurs, poate nici nu ne vor mai ramane bani si pt disney:P (eu sper sa nu fie cazul)

pt 'varucristea'
Iti dai seama ca mi-au luat ochii, asta este vom vedea dc vom fi multumiti sau nu, mai sunt 3 luni biggrin.gif
dariuscha
pt 'ro_anna05'
pt idei exista ghiduri, harti, internet. consider ca turismul a cunoscut o explozie in ultimii ani si a ajuns la un nivel la care traseele ca cel ales de tine / nr de zile in care se desfasoara e o jignire la adresa lui. previewurile ( ca tot amintea cineva de ele ! ) prefer sa le fac acasa, cu ghid, harta, liste pe care adaug si tai si tot asa , internet si prin amabilitatea si profesionismul oficiilor de turism din localitatile pe unde vreau sa ajung - pliante cu tot ce ma intereseaza . si asta pe bani infinit mai putini.
majoritatea calculeaza tarife/intrari , cauta hoteluri cu raport pret/calitate cat mai aproape de ideal , carduri de reduceri la transport sau obiective si as putea continua , tocmai pt ca strang ban pe ban pt concedii si nu-si permit sa-si bata joc de ei .
spui ca sunteti tineri, deci timp aveti . ia-o usor ! sfatul meu : fa-ti vacanta pe cont propriu !
ro_anna05
pt dariuscha':

Am explicat mai sus de ce am ales circuit. Mi-e teama ca nu vom mai reusi sa strangem bani sa vedem aceste zone si sincer nu am rabdare fiindca imi doresc mult sa-mi fac o idee despre ele. Daca Doamne Doamne ne ajuta poate vom mai avea ocazia sa o luam si pe parti si sa aprofundam. Cu avionul mi-e iarasi teama sa merg (poate o sa-mi fac curaj vreodata), iar cu masina personala sincer ma sperie ideea (cred ca e obositor si solicitant pt sofer iar pt benzina cred ca trebuie sa dam destui bani). Oricum zarurile au fost aruncate, alegerea a fost facuta, vom pleca in acest circuit. Pe viitor vom mai vedea. Astept in continuare sfaturi cu privire la acest circuit. Multumesc!
mdt
Si ca sa o completez pe dariuscha, nicicand n-a fost mai usoara ca acum organizarea unei calatorii pe cont propriu. Bilete de avion online, site-uri cu review-uri pt hoteluri, siteuri de rezervari, siteuri proprii de hoteluri, pensiuni, camping-uri, tot ce vrei. Google Earth, poze, atatea si atatea... Si daca mai cumperi si un ghid turistic gen Lonely Planet pt destinatia vizata ... si daca mai citesti si forumuri gen softpedia... wink.gif chiar nu ai nevoie de nicio agentie sa te "organizeze".

Sfat: citeste aici la topicul despre Franta si la cel despre Paris pt mai multe idei pentru zilele 5, 6 si 9.
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.