Cine pe cine a copiat?
Pagini: 1, 2, 3, 4

eddie91tm

Sharam l-au copiat pe Eddie Murphy cu melodia Party all the time din '86 .
Hereus
Hopaaa! Ia ascultati voi Cristina Rus - Viata mea si Despina Vandi - Simera... rolleyes.gif biggrin.gif

eddie91tm
Sandra i-a copiat pe cei de la Love Affair cu melodia Everlasting Love.
eddie91tm
Puff Daddy ia copiat pe cei de la The Police cu melodia I'll be missing you respectiv Every breath you take
Nenea Zap
E cover ala confused.gif
De acum spunem ca Gregorian sau Cascada au plagiat toate piesele? biggrin.gif
black_dizzy
QUOTE (redbloodedw @ Jul 1 2007, 09:35) *
Am si eu o maare nelămurire.
Sigur știți piesa celor de la Rednex - Wish you were here. Am găsit aceeași piesă, cântată de Within Temptation. Peste tot apare ca fiind WT, dar parcă nu mi se pare.

Un clip pe youtube
E Within Temptation, sau ...

Care e de fapt piesa originală?

Thx!

originala apartine celor de la rednex si s-au facut multe coveruri dupa ea, insa nici unul de catre wt. linkul pe care l-ai postat nu merge, dar cel mai probabil coverul despre care vorbesti este al celor de la blackmore's night, pe care l-am gasit de zeci de ori pe net sub forma "within temptation" sau chiar "nightwish".

apropo, e o diferenta intre a face cover dupa o piesa si a copia piesa respectiva.
unu_rt
eddie91tm 90% din ce ai spus tu sunt cover-uri sau preluari de sample-uri. Pentru acestea se platesc si sunt perfect legale:

Sharam l-au copiat pe Eddie Murphy cu melodia Party all the time din '86 . - Este el (Sharam este unul din cei doi Deep Dish) si a platit pentru sample-ul din melodia lui Eddie Murphy

Puff Daddy ia copiat pe cei de la The Police cu melodia I'll be missing you respectiv Every breath you take - Este tot cover, iar Puff Daddy a preluat melodia pentru a o canta impreuna cu Faith Evans in memoria lui Notorious B.I.G. cand acesta a murit (Faith Evans a fost casatorita cu Notorious B.I.G.)

Sandra i-a copiat pe cei de la Love Affair cu melodia Everlasting Love - este un remix facut de romanul Michael Cretu (cunoscut ca Enigma si este sotul Sandrei)

Eminem a copiat de la Martika melodia Toy Soliders - este preluat sample-ul de pe refren, subiectul melodiei fiind total diferent fata de cel al Martikai (Marta Marrero pe numele sau real)

E si am uitat sa mentionez si despre Guns n Roses care la copiat pe Bob Dylan cu melodia Knockin' on heavens door , wow ce mai melodie in ambele variante - este un cover, pe o alta frecventa. De altfel, "Knockin' on heavens door" a mai fost preluata de foarte multi alti artisti, printre care Leatherface, Avril Lavigne sau Babyface

Din nou Guns n Roses au copiat melodia Live and le die de la Wings . - tot cover. Melodia originala de la Wings (si atribuita lui Paul McCartney si fostei sale sotii) a mai fost preluata si de The Pretenders si de Fergie

Freddie Mercury a copiat in albumul solo pe cei de la Platters cu melodia The Great Pretender - Tot cover. A mai fost preluata si de Roy Orbison, Gene Summers sau Dolly Parton

barricade
Vita de vie, cu melodia "Basul si cu toba mare", a fost copiata dupa melodia celor de la Rage Agains The Machine. Daca asculatati in paralel, ritmul,practic, este acelasi. dry.gif
mattbaker
Baietii astia(Guns n' Roses)copie cam mult din ce vad eu pe aici...
cipri63

Aproape tot ce e refren in melodiile rap si mix sau cover in ziua de azi e "facatura"dupa melodii mai mult sau mai putin cunoscute de ieri:Florida ft Lady Gaga & Eminem:Right round e copiata dupa Dead or Alive-You spin me round,P.Daddy-I'll be missing you dupa The Police-Every breath you take,Madonna copie Abba,Pakito face "super " mixuri dupa Trans x,asa ca piata e plina de melodii vechi pe ritmuri noi.Si nu conteaza daca au sau nu acordul autorilor de drept pt ca foarte putini dintre dj-ii actuali sunt in stare sa compuna ceva cu adevarat nou,de fapt refrenul copiat asigura succesul melodiei.
De adaugat sample-uri pe o coloana sonora se pricepe oricine are calculator ,nici nu-i nevoie sa stie notele muzicale. thumbdown.gif
crank_
Cred ca unii nu stiu sa faca diferenta dintre a face un cover si a plagia.
elaxalien
QUOTE (eddie91tm @ Sep 13 2007, 03:14) *
E si am uitat sa mentionez si despre Guns n Roses care la copiat pe Bob Dylan cu melodia Knockin' on heavens door , wow ce mai melodie in ambele variante coolspeak.gif

Tu sti ce e ala cover?Si Daniel Lineye au facut la fel!
MariusMIonescu
QUOTE (barricade @ Dec 15 2008, 06:21) *
Vita de vie, cu melodia "Basul si cu toba mare", a fost copiata dupa melodia celor de la Rage Agains The Machine. Daca asculatati in paralel, ritmul,practic, este acelasi. dry.gif

Iar "Vinolamine" aduce putin la riff-ul de inceput cu "The roof is on fire"

-Elena-
Am ascultat acum câteva zile o melodie, mai exact Kelly Clarkson - Already Gone, si se spune că a fost copiată după Beyonce - Halo. Și se spune pe bună dreptate, melodiile seamănă foarte bine. Vă pun mai jos melodiile :

Kelly Clarkson - Already Gone
http://www.youtube.com/watch?v=bniNvTxy774

Beyonce - Halo
http://www.youtube.com/watch?v=pAvgL4Yo16o
Pagini: 1, 2, 3, 4
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.