Cine pe cine a copiat?
Pagini: 1, 2, 3, 4

rekinu_dsn

Morandi - beijo (Uh la la) seamana izbitor cu Martin Solveig vs Salif Keita - madan tradusa in portugheza facuta de romani coolspeak.gif
sandossu
manelisti sunt profesionisti cand vine vorba de copiat. Doar ei stiu sa dea unei melodii un farmec care te face sa puke.gif

proxxxy
intr-adevar majoritatea manelelor sunt copiate dupa melodii grecesti.
un site cu melodii copiate: http://www.muzicabuna.ro/copiate.php
djl
death.gif Melodia lansata de curand de Bianca Brad e copiat dupa Fairgrund Atraction - "Perfect".
mr.fred
QUOTE(djl @ Jul 11 2005, 11:02)
death.gif Melodia lansata de curand de Bianca Brad e copiat dupa Fairgrund Atraction - "Perfect".
*

nu e copiata. e cover.
querida_girl
sincer... beijo uh la la a celor de la morandi nu seamana DELOC cu madan asa cu zicea rechinu (parerea mea) Ascultati cele 2 melodii si mai vedem apoi... In schimb Hot seamana super mult cu chocolate a lui kylie! Dar nu e reusita deloc piesa datorita vocii Loredanei... canta cursing.gif cursing.gif cursing.gif puteau alege pe altcineva pt melodia aia!!! Dar beijo uh la la e CHIAR HOT coolspeak.gif si sper ca va ajunge HITUL VERII 2005! Voi ce ziceti? pupici...
Lemmy
Pepe si Miki (Fara tine) i-au copiat pe jlo & Marc Anthony (No me ames) huh.gif

raiiar
si ala tot cover...
imblanzitoruldelei
Am mai auzit si eu treaba asta cu copierea melodiei BEIJO-Morandi dupa alta (sau asemanarea lor).

Asta pana cand am ascultat melodia cu pricina: Martin Solveig vs Salif Keita - madan

CINE a fost primul care a scos asemenea porcarie din gura ?
Nu sunt eu mare critic de muzica , dar cat de cat le mai bunghesc si eu - si porcaria aia de le-le-le-le-le a celor de la Martin Solveig vs Salif Keita NU SEAMANA deloc decat prin folosirea unui cor de FAT LADYS.

nono.gif
submit

Cine e t**fulitza asta de Lavinia?
A scos un videoclip IDENTIC cu "Love is Strong" de la Rolling Stones (doar ca melodia e de cacao evident).
maxy
Te referi la asta(see attachment)? Lavinia, dacă nu mă înșel, a făcut parte din trupa Spicy. și mie mi se părea extrem de cunoscut negativul...
Click pentru a vizualiza atașamentul

Am ascultat melodia de care zici tu, nu mi se pare că seamănă. Ascultă extrasul postat! Pe mine mă interesează partea de mai sus dacă și de unde este "împrumutată"!
ebola23
QUOTE(mr.fred @ Jul 12 2005, 11:46)
nu e copiata. e cover.
*

"Asa zisele cover-uri sau prelucrari sunt tot melodii copiate. Faptul ca cei care incearca sa le cante recunosc acest lucru, nu le face mai putin copiate! (si NU, nu sunt o noua viziune asupra piesei). Nu exista nici o scuza pentru lipsa de inspiratie"
submit
@maxy:
Sorry nu s-a inteles. Ma refeream strict la videoclip, la imaginile video. Sper ca nu sunt off-topic smile.gif

Poate il prindeti oadata la tv sa vedeti. Daca nu cumva a fost banat, ca era nesimtire pe fata.
alexoac
QUOTE(zasul @ Apr 2 2005, 22:57)
sau pacha man -acelasi sange cu wu-tang - same blood sau ceva de genu identical
*

si aia cu pacha man cand zice ceva de genul people... e de la vaya con dios ca intr-una din mel ei zice people smile.gif)
asa daca o luam sunt destui prosti care copiaza sau fac covere... mai ales romancele noastre care dupa ce ca nu canta live si se fatzaie mai si copiaza,si copiii prosti zic ca sunt super melodiile,asta da dovada ca sunt prosti si nu au ascultat multe piese ca sa isi dea seama care sunt copiate si care nu, dar daca asculta numai animal x si blondy.... nu are cum sa isi dea seama vreodata...

mai erau niste proaste din america,ca sa vezi ca nu numai in romania sunt prosti, erau 3 proaste de au luat melodia aia a lu eurythmics cu angel...
a lu eurythmics a mai luat si marilyn manson aia cu sweet dreams...dar barem a iesit bine si suna destul de bine...

astea sunt covere.. si nu prea am chef sa pun acum toti romanii care copiaza ca nu incape aici confusedsmiley.png
Enchantress
@submit Chiar ca e culmea tipa...Am vazut si eu clipul si imi venea sa sparg TV-ul.Aia cred ca nici nu stie cine-s Rolling Stones si poate si-a zis ca nu isi da seama nimeni biggrin.gif

Si alta melodie copiata (asta nu cred ca e cover): Laguna_Cand noaptea vine e "mesterita" dupa Big Brovaz'_Nu flow. cursing.gif deadtongue.gif Si melodia originala e mult mai misto... notangel.gif
CyberDude
Am si eu o nedumerire in legatura cu asemanarea dintre 2 piese. Ideea ca aici e cam pe dos decat posturile de pana acum. Si anume am ajuns sa ascult piesa "The Way" de la trupa Fastball precum si un mix cu acelasi nume facut de Gigi D'Agostino. Eu am o foarte puternica impresie ca linia melodica se aseamana mult cu cea din melodia "Vino iar in gara noastra mica" a lui Gabriel Dorobantu. Faza e ca Dorobantu canta pe cand eu eram in scoala primara iar "strainezii" astia canta piesa "The Way" recent... Mai da cineva "o ureche de ajutor"?
adina2005
Mi s-a parut cam enervanta asemanarea dintre Praf In Ochi si Linkin Park. Spre exemplu 1000 De Ganduri - My December si alte cateva melodii (nu-mi vin la ora asta in cap) care seamana. Nu zic ca sunt 100% melodiile originale Linkin Park, dar genul seamana izbitor de mult... Un fel de LP romanesc (tot mai bun originalul) peacefingers.gif
Sonia Doris
QUOTE(Slash @ Apr 29 2005, 10:57) *
offtopic: Dangerous Minds /offtopic

Tot legat de Gangsta's Paradise, cel mai tare cover al acestei melodii este "Amish Paradise" a lui Weird Al coolspeak.gif

Amish Paradise e geniala. coolspeak.gif laugh.gif worthy.gif cool.gif
Si nici videoclipu nu-i mai prejos.
Il ador pe Weird Al.

Apropo de coveruri: nu e nici o problema daca un artist/o formatie face un cover, atata timp cat il "personalizeaza" (vezi Muse - Can't Take My Eyes Of You, sau A Perfect Circle - Imagine); ah si in spectacolele live, un cover 2, nu e nici o problema, da daca intreg repertoriul e bazat pe munca altora, ori e un cover band, ori e super-jalnic.
In legatura cu melodiile copiate... La noi se fac pentru ca legea copyrightului nici nu e aplicata efectiv, si nici lumea nu stie ce-i aia a face un cover, si ce-i aia a copia o melodie.
Sh0rty
Sorin si Laura Vass - Numai tu e copiata dupa Samira & Mami - Youm Mara Youm

Sorin si Laura Vass - Numai tu e copiata dupa Samira & Mami - Youm Mara Youm
Sh0rty
Fly Project - Raisa e copiata dupa · DJ SKY- We Were Meant
LP4eVeR
intr'adevar adina
tot mai bun originalul
cei de la Praf In Ochi au recunoscut ca s-au inspirat din melodiile celor de la Linkin Park dar macar au "invatat" meserie de la cineva care stie cu adevarat sa faca muzica. Aerosmith si Green Day ce mai misca cate ceva ca in rest muzica contemporana e la pamant...(este doar o parere personala).
Nenea Zap
QUOTE(Sh0rty @ May 25 2006, 17:16) *
Fly Project - Raisa e copiata dupa · DJ SKY- We Were Meant

nu e invers?
RaInInGmaN`
QUOTE(Nenea Zap @ Jun 26 2006, 10:06) *
nu e invers?

roll2.gif roll2.gif roll2.gif

dupa reply'ul tau topicul se poate muta la fun roll2.gif
Nenea Zap
QUOTE(RaInInGmaN` @ Jul 10 2006, 15:20) *
roll2.gif roll2.gif roll2.gif

dupa reply'ul tau topicul se poate muta la fun roll2.gif

De ce ? huh.gif Serios. Stiam ca Dj Sky de fapt sunt cei care au copiat confused.gif
Oricum Eftimie sigur a copiat Better Days dupa Better Things a celor de la Afropeans . Copiat....e IDENTICA
alexxya_r
pai...ar mai fi....ceva..activ melodia cu care s'au lansat..ei....radiourile pline de ea...etc..toti erau incantati..pana intr'o zi..cand aud..aceeasi mel..doar..cantat'o..de o alta ea dintr'o alta tara..smile.gif..deci cine pe cine a copiat?
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.