dreamquest
2nd January 2009, 15:30
QUOTE (bog4u @ Jan 2 2009, 15:02)

Azi am testat putin frecventa steerable de pe Atlantic Bird 4--cu antena de 1.2, LNB Maximum(schimbat Titanium)--conditii meteo--cer noros, ora 14.30 !
10758V sr 27500 fec3/4---semnal 44 calitate 34--imaginea nu este stabila---probabil in conditii de cer senin semnalul poate creste cateva procente !
Nu sunt programe interesante pe aceasta frecventa, dar este uimitor ca poate fi receptionata si cu antene mici .
Rog pe "dreamquest" sa testeze in Bucuresti unde ar fi normal sa existe un semnal ceva mai mare conform hartilor de acoperireAB-4 steerable !
La mine este semnal 0 pe 10.758 V (nu intra) , este spot MIDDLE EAST
bog4u
9th March 2009, 20:43
----News----
12034H--sr 27500 fec/auto-----BNTV(Blue Nile Channel Television)----FTA temporar
King of Sat
3rd April 2009, 07:59
bog4u,nu inteleg de ce nu introduci datele testelor de pe acest satelit in topicul special pentru teste ?!
As vrea sa nu mai testam alti sateliti decit ca parte integrata a testelor,astfel deviem de la problema principala.
*doktorofsat,te rog sa faci topice tuturor celor care vor sa testeze ACUM,spre exemplu lui koto si lui bog4u,astfel cei care intra pe forumul nostru vor putea aprecia rezultatele obtinute in diferite zone cu diferite instalatii.
Deasemenea ar fi de dorit ca topicele celor ce testeaza sa fie sus pentru o mai buna vizibilitate si (cel putin in acesta perioada),ar fi de dorit ca nimeni sa nu mai testeze sau sa ofere informatii despre alti sateliti,atita timp cit vor exista informatii proaspete despre aproape toti satelitii,datorita testelor ce sint in curs de desfasurare.
bog4u
3rd April 2009, 09:03
---King, nu am inceput inca sesiunea de teste deoarece mai am putin de lucru la echipamente---
Regret doar ca nu am inceput toti in acelasi timp testele--asa cum s-a discutat initial sa alocam cate o saptamana pentru 2-4 sateliti ! Astfel ne-am fi ajutat reciproc cu informatii in timp real , iar valoarea rezultatelor ar fi fost ceva mai obiectiva ! Daca unii vor testa in aprilie la 10-20 grade si altii in iulie la 35 grade, rezultatele vor fi complet diferite !
King of Sat
3rd April 2009, 09:59
Din pacate fiecare dintre noi are un anumit program si nu putem sa fim impreuna la testarea satelitilor,probabil unii au probleme de rezolvat,unii vor pleca in vacanta sau diferite preocupari care sint mai importante decit testele.
De exemplu,eu,am testat cind am avut posibilitatea,pentru ca atunci am gasit timpul necesar,mai ales ca sintem conditionati si de vreme,care trebuie sa fie in primul rind senina,pentru ca numai atunci se obtin rezultatele cele mai bune,ideal ar fi fost sa avem toti acelasi tip de antena,receptor,lnb si testele sa se desfasoare la aceleasi ore,dar acest lucru este imposibil.
Eu cred ca asa este bine,dealtfel totul va fi aproximativ,pentru ca multi factori vor influenta testele.
Nu era viabila schema cu saptamina alocata celor 4 sateliti,pentru ca daca unii dintre noi aveam alte probleme mai importante,cadea totul...
Trebuie ca cei care testeaza sa informeze pe doktorofsat de faptul ca trebuie sa le deschida topicul necesar testelor si fiecare,cind poate,testeaza orice satelit,in functie de conditiile avute,daca nu poate testa alti sateliti,asta este,sintem obligati sa ne limitam la posibilitatile practice ale fiecaruia.
doktorofsat
3rd April 2009, 12:06
Va rog dominilor King of Sat si Bog4u sa nu transformati testele la diferiti sateliti in locas de discutii personale
Am deschis acest thread dedicat unor asemenea discutii
Multumesc pt intelegere!
Ca Bog4u am discutat pe privat si inca isi pune la punct echipamentele de receptie.De la altii care au zis ca vor testa nu am primit nici un semn de viata pe acuma
,CODE
ideal ar fi fost sa avem toti acelasi tip de antena,receptor,lnb si testele sa se desfasoare la aceleasi ore,dar acest lucru este imposibil.
Nu este imposibil dar multi se confrunta cu probleme de amplasare si financiare.Desi toata instalatia ar fi costat cca 300 Ron
Un simplu calcul:
OPTICUM 4050 C FTA.......165 +
LNB LAZER GOLD 0.3 dB....25
Offset 0,85 .......................80
Cablu si mufe....................10
___
Incepand de azi 3 aprilie voi anunta in PM toti cei care doresc sa testeze!
doktorofsat
3rd April 2009, 18:46
Ma scuzati de offtopic
dar postarea cu nr 666 i-a fost fatala lui smv 167 un vechi client in denigrarea "muncii" noastre
King of Sat
5th April 2009, 11:45
Doktorofsat,trebuie pusa neaparat valoarea calitate semnal final la fiecare tabel,astfel este greu de evaluat toate testele,trebuie fiecare sa transforme (am explicat) si astfel totul este OK...
Calculul valoarea calitate semnal final se face luind ca etalon calitatea semnal minim (cind se receptioneaza canalul tv fara macroblocuri),pe care o egalam cu 1 si apoi mergem cu calculul simplu.
Exemplu : daca calitatea semnal minim este 10,atunci consideram VALOAREA CALITATE SEMNAL FINAL=1,apoi 11=2,12=3,13=4...
bog4u
6th April 2009, 16:30
QUOTE (King of Sat @ Apr 5 2009, 11:45)

Doktorofsat,trebuie pusa neaparat valoarea calitate semnal final la fiecare tabel,astfel este greu de evaluat toate testele,trebuie fiecare sa transforme (am explicat) si astfel totul este OK...
Calculul valoarea calitate semnal final se face luind ca etalon calitatea semnal minim (cind se receptioneaza canalul tv fara macroblocuri),pe care o egalam cu 1 si apoi mergem cu calculul simplu.
Exemplu : daca calitatea semnal minim este 10,atunci consideram VALOAREA CALITATE SEMNAL FINAL=1,apoi 11=2,12=3,13=4...
Ulterior se va calcula valoarea semnal final in procente din diferenta: 100-10=90 ---cel putin asa am inteles eu ca se procedeaza--daca semnalul final este 45---acesta reprezinta 50% semnal efectiv ------- 45% din 90=50% !
King of Sat
7th April 2009, 17:17
Astazi am testat din nou satelitul ABS1 de la 75 grade est si am obtinut valori mai mari ale calitatii semnalului,uneori maxim,insa numnai pe spotul NORTH,pe spotul SOUTH,am testat 12505 H 2500 3/4,nimic,apoi 12579 H 22000 3/4,nici urma de semnal,desigur,cu antena de 80 cm.
bog4u
7th April 2009, 19:56
QUOTE (King of Sat @ Apr 7 2009, 17:17)

Astazi am testat din nou satelitul ABS1 de la 75 grade est si am obtinut valori mai mari ale calitatii semnalului,uneori maxim,insa numnai pe spotul NORTH,pe spotul SOUTH,am testat 12505 H 2500 3/4,nimic,apoi 12579 H 22000 3/4,nici urma de semnal,desigur,cu antena de 80 cm.
Cred ca e normal sa nut-i intre 12505H---pe 120cm imi intra semnal la limita(imagine totusi stabila)---12579 H ar trebuie sa iti intre totusi--e semnalul aproape dublu fata de 12505H !
dreamquest
7th April 2009, 20:29
QUOTE (bog4u @ Apr 7 2009, 20:56)

Cred ca e normal sa nut-i intre 12505H---pe 120cm imi intra semnal la limita(imagine totusi stabila)---12579 H ar trebuie sa iti intre totusi--e semnalul aproape dublu fata de 12505H !
Asa e , ar trebui sa intre 12.579 H - pe o antena de 0.9 m semnalul este destul de bun
P.S. Un satelit bun , calitatea imaginii posturilor rusesti este foarte buna 
SET RUSIA merita vazut , sa speram ca nu va fi criptat.
doktorofsat
7th April 2009, 20:38
12.579 H - pe o antena de 0.9 m semnalul este destul de bun si la mine e ok dar 12505 nimika
Dani70
7th April 2009, 20:56
P.S. Un satelit bun , calitatea imaginii posturilor rusesti este foarte buna 
SET RUSIA merita vazut , sa speram ca nu va fi criptat.
[/quote]
SET Russia este codat de azi (Irdeto). Am inceput testele si in curand o sa le postez.
King of Sat
8th April 2009, 07:18
SET RUSIA,ieri la 15.00 (marti 7 aprilie),era codat,insa la ora 10.00 nu era codat si am fost mirat ca era difuzat un film american cu sonor original,credeam ca era varianta indiana,care avea numai filme indiene !
M-a interesat 12579 H 22000 3/4,pentru canalul de televiziune PERVIY KANAL ASIA,care transmite meciuri din campionatul rusesc de fotbal (duminica transmit CSKA MOSCOVA-LOKOMOTIV MOSCOVA).
Oricum,ABS1 este un satelit cu canale de televiziune modeste,inclusiv canalul de televiziune PERVIY IGROVOY,slab,multa vorbarie,axat pe piata locala de jocuri,m-a dezamagit,cel putin ieri am vazut de 3 ori o perioada de timp acest canal si m-am lamurit ca este departe de GAME ONE si GINX.
Jocurile prezentate sint vechi,cel putin asa mi-au spus 2 pasionati pe care i-am chemat sa-si spuna parerea privitor la jocurile de la PERVIY IGROVOY.
King of Sat
13th April 2009, 18:00
Am testat astazi in conditii de ploaie,cu o antena de 150 cm receptionarea stelitului ATLANTIC BIRD 4 A si semnalul este inexistent !!!
Am testat apoi si cu o antena mai mare,de 200 cm si semnalul este slab !!!
Iata frecventele testate :
- 11219 H 27500 3/4
- 11317 V 27500 3/4
- 11411 H 27500 3/4
- 11541 V 27500 3/4
- 12476 H 27500 3/4
13th April 2009, 18:03
Dupa 2 saptamini trecute de la primele teste,observ ca treaba se misca greu...
Cred ca rezultatele finale nu vor fi nici pina la sfirsitul anului,in conditiile in care se testeaza foarte putin...
dreamquest
13th April 2009, 18:58
QUOTE (King of Sat @ Apr 13 2009, 19:00)

Am testat astazi in conditii de ploaie,cu o antena de 150 cm receptionarea stelitului ATLANTIC BIRD 4 A si semnalul este inexistent !!!
Am testat apoi si cu o antena mai mare,de 200 cm si semnalul este slab !!!
Iata frecventele testate :
- 11219 H 27500 3/4
- 11317 V 27500 3/4
- 11411 H 27500 3/4
- 11541 V 27500 3/4
- 12476 H 27500 3/4
13th April 2009, 18:59
QUOTE (King of Sat @ Apr 13 2009, 19:03)

Cred ca rezultatele finale nu vor fi nici pina la sfirsitul anului,in conditiile in care se testeaza foarte putin...
Eu zic ca dupa Pasti o sa se revina la normal
doktorofsat
13th April 2009, 20:31
QUOTE (King of Sat @ Apr 13 2009, 19:03)

@King of Sat
Sunt inca useri care nu au inceput testele dar nici o problema ,pana in toamna terminam !Luand in calcul ca ceea ce facem e premiera absoluta in Romania , consider ca trebuie sa mergem cu pasi mici dar siguri si sa facem un lucru de calitate.
Oricum,ABS1 este un satelit cu canale de televiziune modeste
Intr-adevar canalele rusesti de calitate se afla pe 90e in banda Ku si multe altele pe banda C inaccesibile pt majoritatea pasionatilor de la noi
canalul de televiziune PERVIY IGROVOY,slab,multa vorbarie,axat pe piata locala de jocuri,m-a dezamagit,cel putin ieri am vazut de 3 ori o perioada de timp acest canal si m-am lamurit ca este departe de GAME ONE si GINX.
PERVIY IGROVOY este departe de GINX si GAME ONE dar este singurul canal de specialitate FTA in conditiilein care
nu stiu ce se intampla cu GINX iar GAME ONE nu e in grila nici unul DTH ro
bog4u
14th April 2009, 20:40
In curand am sa incep si eu testele-- !
Problema este ca nu putem trece foarte rapid peste anumite detalii ale receptiei---chiar daca nu am postat asta nu inseamna ca nu urmaresc cu interes ce rezultate au obtinut ceilalti--fapt pentru care-i si felicit !
Personal am sa postez( asa cum am rugat pe toti participantii)----valorile MAX si MIN a semnalului pe un anumit TP !---de exemplu sunt tp-uri pe ASTRA 19.2 EST sau chiar Nilesat, Thor 4.8 est Eutelsat 36, Express AM1 40 est si alti sateliti unde cu o antena obisnuita 80-120cm anumite tp-uri importante cu programe FTA nu sunt receptionabile 24/24 !Acest fapt este deosebit de important in vederea intocmirii hartilor---degeaba am semnal la ora la care testez si trecem pe harta antena necesara 80cm daca peste 3 ore nu mai pot receptiona respectivul tp;)
dreamquest
22nd April 2009, 15:08
Propun inlocuirea frecventei 11.134 V 1666 7/8 de pe Express-AM2 @ 80 EST in cadrul testelor (nu mai exista de vreo 3 saptamani TRK LUCH) cu 11.088 V 4548 3/4, sau alta frecventa daca doriti 
Eu astazi inchei testele pentru YAMAL 201 @ 90 EST
Concluzia pentru SUD :
10.995 V - YAMAL REGION este receptionabil si pe o antena de 0.9 m , chiar si pe ploaie sau cand cerul este acoperit fara macroblocuri. In timpul zilei , pare sa fie mai slab semnalul ( 52 % cel mai mic inregistrat in cadrul celor aprox 3 sapt de teste, cu o limita a semnalului de 49 %) iar seara , in general la ora 19-20 cel mai puternic (67 % cel mai mare inregistrat , cu o limita a semnalului de 49 %)
11.057 V - TNT+2 a putut fi receptionat fara macroblocuri o singura data in aceasta perioada de teste (50 % , cu o limita a semnalului de 49 %, intr'o seara pe la ora 19)
Parerea mea este ca o antena de 110 cm ar fi suficienta pentru aceasta zona (SUD) si pentru o receptie fara probleme a tuturor frecventelor de pe acest satelit indiferent de vreme, semnalul ar creste cu cel putin 7-8 %.
In final , pe satelitul YAMAL 201 @ 90 EST pot fi receptionate toate frecventele (chiar si 11.057 V cu putin noroc dar si multa rabdare
) pe o antena de 0.9 m.
10.990 V, 10.995 V, 11.057 V, 11.092 V, 11.671 V
Cel mai slab TP 11.057 V
Cel mai puternic TP 10.990 V , 11.671 V (au aceiasi valoare de cele mai multe ori)
doktorofsat
22nd April 2009, 18:01
Felicitari dreamquest pt teste.Situatia receptiei sat dela 90E este egzact cum ai descris-o tu.Voi intra si eu cu primele teste de la estul extrem (90e si 80e) saptamana aceasta!
Pe 80e nu numai tv luch s-a mutat dar eu intr-o zi am obs . ca si SGA/SGU nu au semnal .72e a iesit din teste practiv nu mai e nici un tp cu canale fta acolo dupa mutara pe hellas a celor 2 canale tv rusesti(1 muzica si 1 d e stiri)
70,e nuprezinta iarasi interes nefiind acolo canale FTA .68,5 E da, sunt 3 tp cu canale tv .Apoi ar fi 66E la care au antena de 125 am reusit sa receptionez Alkau ala dar nu-l pot memora , dar e acolo!!
62E Axa a plecat ramane 11555v Irib-urile care intra si mie acum sporadic (doar cateva ore dimineata, semnalul a fost marit de la ei sigur) , 60 E 3 canale rusesti s.a.m.d
Succese!
Dani70
22nd April 2009, 21:03
Salut.Pe 90E la mine intra cel mai bine OTV PRIM pe 10990 V 2170 3/4.Pe 80E SGU TV/SGA TV intra dar Tp.10978 V nu mai e activ.Conform flysat satelitul ExpressAM2 80E are transmisii 10 ore zilnic.Eu zic sa lasam tabelul asa cum e ,eventual daca se schimba datele transponderului respectiv sa modificam in tabel cand postam rezultatele testelor.Cred ca ar fi bine sa mentionam si localitatea unde se fac testele si eventual si poze cu antena si echipamentele de receptie. Ce am zis si alta data nivelul minim de semnal depinde de valoarea FEC, deci ar trebui si in tabelele fiecaruia sa apara valoarea minima diferita (pentru 1/2 mai mica si pentru 7/8 cu 15-30 procente mai mare).Succes,Daniel.
bog4u
24th April 2009, 08:09
Dani70 sunt de acord cu propunerea ta--de fapt am propus din start sa postam cel putin o imagine a echipamentelor de receptie si sa precizam localitatea unde facem testele---elemente deosebit de importante pentru cei care viziteaza aceste topicuri si evident pentru comparatii de rezultate !
In acest sfarsit de saptamana(de fapt de astazi) am sa incep testele ---datorita problemelor legate de vizibilitate nu am acces la satelitii mai estici de 80@est, deci am sa incep cu Express Am2 80est---plaja de vizibilitate a echipamentelor mele este intre 80est-43west cu antena mobila(cu antena fixa am reusit sa receptionez si 45 west) ! Am sa fac si fotografii ale echipamentului de receptie(antena + stb)--si evident am sa precizez si localitatea unde testez!
p.s. Doktorofsat --te rog sa dechizi si pentru mine topicul de teste !Multumesc anticipat !
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.