Ingrasamant cu ierbicid DCM si cat de des dam cu ingrasamant ?

vladmarinescu

Buna,

In primavara gazonul mi s-a umplut de trifoi si alte buruieni, de care as vre sa scap.
Am cumparat de la Brico un ingrasamant amestecat cu ierbicit, numit DCM Gazon propre.
Niste cunostinte mi-au spus ce este posibil ca ierbicizarea sa fie completa....adica sa afecteze si gazonul

Aveti o experienta cu acest produs ?
ca si intrebare suplimentara ....cat de des se poate da cu ingrasamant, fara a ajunge sa il arzi, daca in primavara dai o data la 7-10 zile este prea des ?

Multumesc,
Vlad
anna2007
QUOTE (vladmarinescu @ Apr 14 2009, 12:59) *
Buna,

In primavara gazonul mi s-a umplut de trifoi si alte buruieni, de care as vre sa scap.
Am cumparat de la Brico un ingrasamant amestecat cu ierbicit, numit DCM Gazon propre.
Niste cunostinte mi-au spus ce este posibil ca ierbicizarea sa fie completa....adica sa afecteze si gazonul

ca si intrebare suplimentara ....cat de des se poate da cu ingrasamant, fara a ajunpoatege sa il arzi, daca in primavara dai o data la 7-10 zile este prea des ?

Multumesc,
Vlad

noi dam in fiecare primavara cu un ierbicid partial, omoara tot ce sete cu frunza lata. Il utilizam de 3 ani si chiar este eficient. Din pacate, ne invadeaza semintele de buruiana din curtile vecinilor. asta este. Pretul este super ok, adica 5 lei cantitatea pentru aprox. 500 mp.
Ingrasamant administram numai de 2 ori pe an. Cand iese din iarna, aplicam ingrasamant pe baza de azot, pentru stimularea vegetatiei, iar prin septembrie, ingrasamant pe baza de potasiu, cred, tb sa mai verific, pentru sporirea rezistentei la ger.
sincer, o administrare saptamanala mi se pare prea mult.
o sa intreb inginerul care se ocupa de gradina noastra si te tin la curent. Bafta.

romikatm
anna2007,poti te rog sa imi spui cum se numeste ierbicidul partial pe care il folosesti,si de unde se poate procura?Multumesc!
dino2
QUOTE (vladmarinescu @ Apr 14 2009, 12:59) *
Buna,

ca si intrebare suplimentara ....cat de des se poate da cu ingrasamant, fara a ajunge sa il arzi, daca in primavara dai o data la 7-10 zile este prea des ?

Multumesc,
Vlad

Ingrasamant saptamanal ?!?!
Am ~500mp de gazon de 3 ani. Anul asta e prima data cand i-am administrat ingrasamant (npk 15-15-15). Arata foarte bine. "Secretul" sta in intretinere: apa, tundere, aerisire.
In felul asta am tinut sub control si balariile.
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.