Paw-Paw (Asimina triloba)

dino2

Am citit cate ceva despre paw-paw si am vazut ca poate avea sanse de crestere si la noi. Chiar sunt cativa care au experimentat cultura acestui fructifer si declara ca e ok.

Ce stiti despre Paw-Paw? E vreun posesor printre noi?
anknic
ma omori smile.gif

am citit si eu...florile miros urat...

dino2
QUOTE (anknic @ Apr 14 2009, 15:41) *
ma omori smile.gif

am citit si eu...florile miros urat...

... da, dar fructul are o aroma de banana amestecata cu ananas ... ce zici?

Maine ii/il am. Nu m-am edificat inca daca trebuie doi pentru polenizare, care oricum se face greu pt ca albinele nu sunt atrase de mirosul florilor. Pe unele site-uri am citit ca florile contin si parti masculine si feminine si se polenizeaza singure, dintr-o floare rezultand mai multe fructe, pe altele am citit ca trebuie neaparat doua plante pentru a fructifica si este esential ca cele dou plante sa nu fie "rude" (obtinute din aceeasi planta mama). Mai caut.
dino2
I-am luat astazi. Sunt soiuri diferite: Prima si Sunflower.

Deocamdata sunt doua betisoare de 20 cm inaltime cu cativa mugurasi. Maine ii plantez. Sper sa le gasesc un loc in curte care sa le placa. Acum (~2-3 ani) le trebuie umbra, apoi tot restul vietii soare din plin.
wefarmer
Exista un arbore de paw-paw marisor pe aleea de la intrarea in Gradina Botanica din Bucuresti.
@dino2: De unde ai cumparat plantele? Prin magazinele de pe la noi rar gasesti ceva exotic si care s-ar putea adapta climatului din jurul Bucurestiului.
dino2
QUOTE (wefarmer @ Apr 28 2009, 16:54) *
Exista un arbore de paw-paw marisor pe aleea de la intrarea in Gradina Botanica din Bucuresti.
@dino2: De unde ai cumparat plantele? Prin magazinele de pe la noi rar gasesti ceva exotic si care s-ar putea adapta climatului din jurul Bucurestiului.

Am tot cautat pe net si din articol in articol, din link in link, am gasit cate ceva. Ai pm, ca altfel e reclama.
romikatm
dino2,daca esti amabil,poti sa dai cu pm-ul si-n mine?Cred ca le-ar place si prin Timisoara!
Cu multumiri!

dino2
Cei doi paw-paw ...... in rosii:

Prima
Click pentru a vizualiza atașamentul

Sunflower
Click pentru a vizualiza atașamentul
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.