trandafiri comestibili

dpop

ce specii de trandafiri ce se gasesc la noi in tara sunt comestibile ? unde se gasesc de cumparat asemenea trandafiri?

cam ce productie face o tufa dinasta? ajunge una pentru 4-5 kile de gem?

anknic
eu nu m-am edificat inca daca rosa damascena sau rosa centifolia este trandafirul de dulceata, pe net facandu-se referire la amandoua. am avut la tara un trandafir de dulceata si stiu sigur ca se deosebeste de ceilalti trandafiri prin miros! era catarator si din ce tin minte crestea repede...dar mai tin minte ca trebuia o contitate destul de mare de petale pentru a face dulceata. plus de asta nu toate florile ajung la maturitate in acelasi timp deci pentru a avea dulceata pentru iarna trebuie preparata de mai multe ori vara...cert e ca din trandafirul de la tara care avea o inaltime de 2 metri si un diametru de vre-un metru jumate (era ca o tufa mare care producea flori multe si...cam toata vara)...nu a ajuns niciodata dulceata pana in iarna, se manca foarte repede dupa preparare...

dino2
Am avut cateva tufe de trandafiri comestibili cu ani in urma. Florile erau o combinatie de culoare de genul grena inchis cu mov. Nu prea ma pricep la descris culori, dar in orice caz nu erau roz, asa cum am vazut majoritatea descrierilor de pe net. Aveau o culoare foarte inchisa. Erau extraordinar de parfumati, tufele erau destul de mari (~1,5m inaltime/~2m diametru) si asta pentru ca nu erau tunse niciodata. Faceau foarte multe flori, care nu rezistau decat putin timp si se scuturau, dar florile apareau una dupa alta si practic aveau flori o perioada lunga de timp. Nu erau cataratori.

Dulceata se facea dintr-o farfurie mare plina cu varf cu petale si 1 kg zahar + apa, lamaie ...... Ieseau doua borcane de 450 gr de dulceata. FF buna...... ce vremuri.....
anknic
al meu era rosu aprins. intradevar nu era catarator...dar era ca si unul catarator, tufa fiind inalta. cel pe care l-am avut noi se sprijinea de un gard.
cristina21ro
Si eu am acasa la tara trandafiri de dulceata: nu cresc inalti, sunt tufe; florile sunt foarte inmiresmate si au colarea rosu inchis, grena. Inca mai facem dulceata din ei: adunam peste vara petalele (in mai multe randuri, este adevarat) si toamna se face dulceata....
Rosa damascena am vazut in Bulgaria: la Kazanlak exista Valea Trandafirilor, Festivalul Trandafirilor etc. Din acesti trandafiri se fac produse cosmetice, dar si dulceata. Din pacate la noi eu personal nu am intalnit aceasta specie (florile sunt mici, roz, cu foarte multe petale si miros aparte). Bunica mea mai facea dulceata si din niste trandafiri albi, cataratori.
dpop
multzam!
deci trebe sa caut rosa centifolia sau damascena
tincu68
Am avut la bunica trandafir roz de dulceata.Roz si cu floarea batuta dar parca avea o singura perioada de inflorire (prelungita pt. aveau multi boboci, dar nu toata vara). Din cate imi amintesc se poate inradacina si din lastar care a fost inflorit ca orice trandafir buchetar, si in plus se inmultesc in nestire , asa ca daca afli pe cineva cu un astfel de trandfir nu cred ca-i va fi greu sa-ti dea un un fir, doua. De unde esti, poate cand merg la tara la matusile mele mai gasesc, si as incerca sa-ti trimit.

dpop
QUOTE (tincu68 @ Apr 14 2009, 18:33) *
Am avut la bunica trandafir roz de dulceata.Roz si cu floarea batuta dar parca avea o singura perioada de inflorire (prelungita pt. aveau multi boboci, dar nu toata vara). Din cate imi amintesc se poate inradacina si din lastar care a fost inflorit ca orice trandafir buchetar, si in plus se inmultesc in nestire , asa ca daca afli pe cineva cu un astfel de trandfir nu cred ca-i va fi greu sa-ti dea un un fir, doua. De unde esti, poate cand merg la tara la matusile mele mai gasesc, si as incerca sa-ti trimit.

din cluj, multumesc de oferta smile.gif
la urma urmei, daca gasesc pe strada as putea fura un fir, nu? credeam ca e complicat cu altoiri etc....
anknic
pai poti "fura" un fir de pe strada, dar ai grija la cum e si cum il tai. citeste pe net cum se butasesc trandafirii si ce fel de butas iti trebuie.
tincu68

Incearca n-ai nimic de pierdut, daca nu reusesti trimite-mi oricand un mes.
Succes.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.