Adonis
11th April 2009, 12:40
Salutare
recent am facut un yum update si mi-au disparut din crontab niste comenzi cu care faceam back-up la intreg serverul mai putin niste directoare care stau mai mult goale sau nu e nevoie sa fie salvate (tmp, proc mnt etc) Acum am constatat cu stupoare ca serverul meu nu mai face back-up de vreo 3 luni si as vrea sa-l pun din nou la treaba
Inainte aveam ceva de genul:
30 6 * * * tar-backup --exclude /mnt --exclude /tmp --exclude /proc --exclude /media --exclude /sys --exclude /lost+found fishie-backup::/ /usb/share/back-up
dar asta e ce-am gasit pe net ca sa va dau un exemplu cam cum as vrea sa fie:
1. sa faca tar
2. sa excluda anumite directoare inutile
3. sa-l puna pe un hdd extern aflat pe USB
Multumes
Ionut
Adonis
12th April 2009, 20:08
no one?
raducucu
13th April 2009, 10:41
Buna,
din punctul meu de vedere, ai putea folosi dump . Faci un Full-back-up apoi faci backup-uri incrementale (man dump) .
Alta modalitate mai eleganta ar fi sa faci mai intai in full back-up cu tar ... asa cum ai acolo (mai sus) apoi sa folosesti find si sa selectezi un interval in care sa iti caute -adica sa cauti fisierele create-modificate in intervalul ... sau >data backup-ului (man find) si rezutaltele le bagi in tar ... e cam la fel, mai intai back-up full, apoi incremental . Acum trebuie sa ies dar cand ajung la munca o sa iti scriu niste comenzi mai in detaliu .
Multa bafta !
Huza
13th April 2009, 11:07
Vezi rsync
E mult mai logic sa copiezi doar diferentele, nu totul...
Adonis
13th April 2009, 11:11
Salut
din pacate sunt un novice, m-ar ajuta daca mi-at sugera linia de comanda pentru cerintele din primul post:
- tar
- depunere in anumita locatie de pe disc
Huza
13th April 2009, 12:12
worm
13th April 2009, 12:36
vezi ce mailuri ti-a trimis cron-ul. poate zice acolo de ce nu poate executa cronjob-ul.
Adonis
13th April 2009, 13:45
QUOTE (Huza @ Apr 13 2009, 13:12)

Multumesc. Incerc sa imi dau seama cum functioneaza 
QUOTE (worm @ Apr 13 2009, 13:36)

vezi ce mailuri ti-a trimis cron-ul. poate zice acolo de ce nu poate executa cronjob-ul.
a disparut cu totul linia de comanda din crontab
wirespot
13th April 2009, 19:43
Oricum e o idee proastă să pui comenzi fără cale completă în cron. (Din cauză că variabile de mediu PATH conține doar cîteva directoare de bază în mediul cron.) Poate și de asta nu ți se executau.
Adonis
13th April 2009, 19:46
se executau, mergeau bine, dar o picat la un moment dat cand am facut yumupdate
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.