Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

radio si Televiziunea din Moldova de peste Prut.

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,752
  • Înscris: 07.04.2006

Televiziunile  aservite din Moldova au băgat groaza în oameni: nu ieșiți în stradă că muriți!

    "Twitterul"  a scos la lumină o revoluție de peste Prut pe care restul presei moldovenești a  îngropat-o în anonimat. Televiziunile și radiourile au dat marți microfonul  puterii, muzicii pop și meciurilor de fotbal.
    

  • Operatorii de cablu au închis  transmisiile posturilor TV din România (PRO TV și Realitatea TV) care acopereau  protestele de la   Chișinău. Zeci de astfel de mesaje trimise marți la  "Twitter" anunțau tratamentul la care erau supuse stațiile de  televiziune, fie ele locale sau de dincoace de Prut, care relatau evenimentele  din Piața Marii Adunări Naționale
  • Trei dintre cele mai urmărite posturi  de televiziune din Republica Moldova, care sunt de orientare comunistă, au tras  obloanele în fața evenimentelor de marți, după cum declară pentru  "Cotidianu" Tudor Darie, șeful portalului web unimedia.md. “Prime  este o televiziune publică din Rusia care transmite actualitate locală puțină  și are multă publicitate.
  • Moldova 1 este principalul post TV de  stat, în timp ce NIT este un post privat apropiat guvernării actuale”, spune  Darie.
  • “În nordul Moldovei am aflat de la  alți "blogg-eri" că posturile TV românești au fost blocate”, declară  pentru "Cotidianul" și Mihai Moscovici, 24 de ani, unul dintre cei  mai influenți "blogg-eri" din Republica Moldova. Fost masterand în  comunicare la   Universitatea din Texas, Moscovici se numără printre cei care  au semnalat pe "Twitter" problemele întâmpinate de televiziunile  românești la Chișinău  în cursul zilei de marți.

                    Realitatea TV,  suspendată de firma de cablu.
  •     La redacția ziarului “Timpul“ din  Chișinău, unde Sorina Ștefârță este angajată, cablul TV a căzut de la ora  13.00. “Ni s-a spus că s-a deteriorat antena din cauza atacului asupra  Parlamentului. A rămas așa până azi (n.r. - marți). Când am ajuns aseară acasă,  de pe cablu dispăruseră posturile românești Antena Internațional și Realitatea  TV, iar operatorul de cablu mi-a spus că firma ce are contract cu Realitatea TV  a decis suspendarea postului”, declară Ștefârță pentru Cotidianul. Oficialii  Realitatea TV sunt la curent cu întreruperea retransmisiei pe teritoriul  Moldova. “Motivul invocat este de natură tehnică, respectiv de incapacitatea  preluării semnalului Realitatea TV din satelit”, declară aceștia pentru  "Cotidianul".
  • În schimb, licența PRO TV-ului în  Moldova a expirat la data de 23 decembrie 2008, iar în acest moment, PRO TV  Chișinău transmite numai prin cablu și nu are acces la întâlnirile oficiale ale  Președinției. Consiliul Coordonator al Audiovizualului (echivalentul  C.N.A.-ului de la Chișinău)  a refuzat să prelungească licența de emisie a postului. “Ni s-a spus că, după  alegeri, Consiliul va organiza un concurs pentru ocuparea frecvenței. Acest  lucru ar trebui să se întâmple în aprilie-mai”, a declarat pentru  "Cotidianul" Maria Apostol, P.R. manager PRO TV.
  • TVR așteaptă de la C.E.D.O. o soluție de a emite  peste Prut. După ce S.R.TV a făcut plângere pentru a retransmite TVR 1 în Moldova,  C.E.D.O. a solicitat Guvernului Republicii Moldova să prezinte explicații cu  privire la acest caz, până la data de 26 februarie 2009. “Am înțeles că  oficialitățile moldovene au trimis un punct de vedere la C.E.D.O., în care erau  prezentate aceleași explicații privind suspendarea licenței TVR: faptul că nu  s-au făcut plățile”, a declarat pentru "Cotidianul" Cătălin Dumitru,  consilier pe probleme de comunicare al P.D.G.
    Televiziunile  "prietene": Protestele erau plătite.
  •      Televiziunile locale afiliate puterii  comuniste nu au avut parte de bruiaje pentru că au ignorat, în mare parte,  manifestațiile anti-Voronin. De la  ora  12.00 la ora 15.00, Moldova 1 a  difuzat concerte și dansuri de copii, relatează Tudor Darie. “Moldova 1 și NIT  au început să relateze despre ce se petrece în Piața Marii Adunări Naționale  abia la ora 17.00, deși manifestările degeneraseră la ora 11.00. Opoziția a  fost denigrată și condamnată, partidul de guvernământ era prezentat ca victimă  a unei uneltiri secrete și a complotului, protestele erau plătite”, spune și  Ștefârță.
  • Spre seară, la cele două buletine de  știri, de la ora 19.00 și ora 21.00, relatările de la Moldova 1 au fost mai  ample însă mesajul era același, continuă redactorul de la “Timpul”: “NIT difuza  un film rusesc, iar Moldova 1 un meci de fotbal internațional, în direct”.  Radioul public a păstrat aceeași sirecție, adaugă Sorina Ștefârță: “Au transmis  doar poziția puterii, după care au difuzat muzică pop moldovenească”. Efectele  comunicării făcute de televiziunile apropiate lui Voronin s-a simțit instant,  observă Mihai Moscovici: “Mulți cunoscuți de-ai mei, persoane în vârstă, au  evitat să iasă din case, se temeau că arde Parlamentul. Televiziunea a băgat o  doză consistentă de frică în oameni”. Ignoranța față de evenimente manifestată  de televiziunile de stat din Moldova a fost remarcată și de portalul  euobserver.com.
    Basarabia, prea  puțin ofertantă înainte de revoluție.
  •     În anul 2008, în știrile TV din  România au fost difuzate doar 33 de știri cu referire la “Basarabia”, arată o  monitorizare realizată de "Monitoring Media" și citată de  "politicalocală.ro". TVR 1   a difuzat cele mai multe știri - 13, urmată de TVR 2 cu  6 știri. Posturile publice au fost urmate de Realitatea TV - 4, Antena 1 - 3,  PRO TV - 2, Prima TV - 2, Antena 3 - 2, Național TV - 1. Cele mai multe știri -  10 - au fost cu infracțiuni în care erau implicați basarabeni. 9 știri au fost  despre apelul la istorie, în timp ce 5 făceau referire la moartea actorului  Colea Răutu, născut în Basarabia.
Sursa:  http://www.cotidianu...riti-79895.html

Edited by megafanro, 10 April 2009 - 01:33.


#2
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 21.04.2004
Revin cu o paranteza la acest subiect, fiindcă din întâmplare am găsit pe youtube materiale ale Partidul Comuniștilor din Basarabia, materiale in care se recunosc voci ale unor prezentatori ai Televiziunii asa-zise "publice" de la Chișinău.

Metode staliniste ale anilor '50 in ambalajul anilor 2000. Iti vine greata!

http://www.youtube.c...s/1/EbSeJdEmYDY

...si multe altele.

#3
szaszsebespaul

szaszsebespaul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 762
  • Înscris: 07.12.2007
Realitatea tv va deschide o statie si la chisinau

#4
Neaceasca85

Neaceasca85

    UE se va scinda pana in 2040

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,383
  • Înscris: 14.10.2008
Asta dupa PRO TV; PRO FM si KISS FM care au de multa vreme statii locale acolo.

#5
Shieu

Shieu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,460
  • Înscris: 24.06.2009

View PostRMC Info, on 30th August 2009, 11:24, said:

Revin cu o paranteza la acest subiect, fiindcă din întâmplare am găsit pe youtube materiale ale Partidul Comuniștilor din Basarabia, materiale in care se recunosc voci ale unor prezentatori ai Televiziunii asa-zise "publice" de la Chișinău.

Metode staliniste ale anilor '50 in ambalajul anilor 2000. Iti vine greata!

http://www.youtube.c...s/1/EbSeJdEmYDY

...si multe altele.

http://www.youtube.c.../37/Ize1bm8dqzg

Edited by Shieu, 31 August 2009 - 21:09.


#6
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 21.04.2004

View PostShieu, on 31st August 2009, 20:50, said:


Incoltita si apropiindu-se ora judecatii pentru raul pe care l-a facut pana acum, Radioteleviziunea Moldoveneasca a inceput sa-si arate coltii cu disperare.
TVR-ul manipulator al anilor '90 este mic copil in comparație cu bolșevicii mafioti ce se ala la conducerea instituției de la Chisinau.

Cum mentorul lor, Vladimir Voronin este pe cale sa piarda puterea, sefii Teleradio Moldova invoca tot felul de motive puerile si dezgustatoare pentru a se crampona la putere. Ultima motivare: apărarea sentimentului național (evident prin folosirea limbii ruse ;))

Iata ultima declarație, la cererea deputaților reformatori de a li se da spațiu de exprimare pe canalele televiziunii publice (explicațiile si comentariile in aldine imi aparțin):


12h39 - 04.09.2009
Cine-ar spune de onoare ?! (Cine ne vorbeste de onoare?!)

La așa zisa declarație a UJM (Uniunea Jurnalistilor din Moldova) privind reacția Companiei „Teleradio Moldova” la hotărârea Parlamentului Republicii Moldova din 28 august 2009 de a obliga radiodifuzorul public național să schimbe în regim de urgență grila de emisie, rezervând spațiu de dezbateri AIE (Alianta pentru Integrare Europeana – reformatori) și pentru transmisiuni în direct de la ședințele în plen ale legislativului, vom răspunde, cum am făcut și altă dată, corect și inteligent. Nu cum scrie UJM.

Apelând la societatea civilă de a se solidariza cu lucrătorii Companiei în apărarea independenței editoriale și autonomiei de creație a instituției, evident am contat, că prevederile Codului Audiovizualului au valoare și putere incontestabile pentru toată lumea. Se vede că nu și pentru ujm și alte ONG – uri, pretins „ independente”.

Or, atunci cînd un legislativ, indiferent de configurație politică, intervine în mod categoric în politica de programe a serviciului public de radioteleviziune, în pofida prevederilor legale, acest caz ar fi în orice țară democratică și pentru orice instituție media un semnal alarmant pentru democrație și pentru libertățile mass-media. Anume acest lucru am dorit să se ajungă la societatea civilă și la autoritatea autonomă de reglementare a audiovizualului național.
Nervozitatea cu bulbuci a conducerii Uniunii Jurnaliștilor față de orice demers al Companiei nu este o surpriză pentru noi.

Fiind stăpâni ai unei rețele vaste mass-media, finanțate din afară, clanul Saharneanu și campania (compania) nu odată au încercat să schimonosească esența activității radiodifuzorului public național. Acest lucru îl fac din mai multe motive. Primul: ei au fost pe timpuri lucrători ai radioului și televiziunii de stat și nu prea au cu ce se lăuda în activitatea lor de atunci. Al doilea: interese concurenționale.

Mass-media lor de mahala nici pe departe nu poate face față acoperirii naționale și obiectivelor socio-culturale ale Companiei „ Teleradio - Moldova”. Imposibilitatea accesului la programele de radio și televiziune ale Companiei în calitate de moderatori și realizatori îi irită și mai mult pe patronii acestor media. Este acră, este amarnic de acră poama pentru vulpea, care nu ajunge la ea. Al treilea motiv, care prin importanță ar putea fi în capul listei. Ei trebuie să achite polițele pentru finanțarea din România și din partea politicienilor autohtoni, pe care i-au susținut și – i susțin deschis, lucru constatat și de monitorii internaționali independenți. Angajamentele sunt atît de mari, încît la una dintre emisiunile sale Saharneanu se sufoca de entuziasm la cererea unui activist al AIE de a „ declanșa un proces public” împotriva Companiei „ Teleradio - Moldova”.

„Cruciații” sunt cunoscuți, liderii cărora au fost consultați în amănunte la întîlnirea de la 14 iulie curent de la Cotroceni. În acest sens, pe lîngă alte tocmeli politice, ei și – au pus obiectivul de demolare a celei mai influente mass media din Republica Moldova, una din foarte puținele ce promovează valorile independenței și suveranității statale (sustinand fortele ruse din Basarabia)

Prin această declarație a sa - ca la comandă vor apărea „ luările de atitudini” ale APEL, CIJ, API (ONG-uri militand pentru apropierea de UE), etc, organizația amintită, încurajînd încălcarea de către legislativ a prevederilor Codului Audiovizualului (LOL), a demonstrat încă o dată caracterul duplicitar al atitudinii față de libertatea și independența mass media și cine dezbină comunitatea jurnalistică de la noi.

Prin acuzările arogante la adresa lucrătorilor companiei de „crasă incompetență”, „lipsă de profesionalism și nerespect față de cetățenii Republicii Moldova” autorii declarației, în trecut foști membri și lideri ai PCUS (Partidul Comunist din Uniunea Sovietica). la Comitetul de Stat pentru Televiziune și Radiodifuziune, au demonstrat încă o dată infirmitatea lor etică și deontologică.

Utilizând la adresa noastră expresii ca „tupeu bădărănesc”, „nesimțire” și altele, conducerea Uniunii Jurnaliștilor își dezvăluie, pentru a câta oară, subnivelul de cultură șocant pentru lumea civilizată. Fapt ,care ar putea să-i deranjeze, eventual, pe unii dintre puținii membri ai acestei organizații, care, la sigur, nici cu spatele nu știu de așa numita declarație respectivă a conducătorilor ei.

#7
Zvartoshu

Zvartoshu

    DXFMROMANIA helper

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,266
  • Înscris: 23.09.2006
inca o inventie .. IMNUL de socialism al comunismului varianta stereo WIDE + stereo effect voices ..

http://www.trilulilu.../c062e79126344c

#8
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
O noutate: TV Moldova 1 a trecut la emisie de 24 de ore!  :bigeyed: Sa speram ca influenta liberalilor va creste in Parlamentul Repubicii Moldova si ca usor-usor se va schimba si grila de programe a postului public de televiziune. Acum au canal si pe Youtube, deci asta arata deschiderea la nou. E un pas mare inainte pentru o tara comunista ce se vrea in UE!

#9
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 21.04.2004

View Postduculeana, on 8th September 2009, 08:43, said:

O noutate: TV Moldova 1 a trecut la emisie de 24 de ore!  :bigeyed: Sa speram ca influenta liberalilor va creste in Parlamentul Repubicii Moldova si ca usor-usor se va schimba si grila de programe a postului public de televiziune. Acum au canal si pe Youtube, deci asta arata deschiderea la nou. E un pas mare inainte pentru o tara comunista ce se vrea in UE!

Nu-i nici o noutate. De peste un an de zile TVM emite non-stop.
Inca se mai cramponeaza de putere comunistii de acolo. Insa li se apropie sfarsitul.
Curand.

#10
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 21.04.2004
Din isprăvile unor tineri indoctrinați de clanul mafiot al lui Voronin:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/M-4upTb8RoE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate